ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED PLAN, SLECHT GEVOEL
    Dag lieve allemaal!
    Wanneer ooit in mijn leven een planning zonder ook maar enige verwikkeling tot een goed einde komt, dan noemt men dat niet “een goed plan” maar “een wonder boven wonder.”

    Begin vorige week werden de pre-operatieve testen gedaan…fotootje van de longen, cardiogram, bloed aftappen en plasje deponeren. Daarna een ellenlange vragenlijst invullen en praatje met de anesthesist maken. Ook nog even een document ondertekenen dat wanneer ik mocht komen te overlijden tijdens de operatie, ik nadien geen klacht zou indienen. Nou, dat laatste lijkt me niet zo vanzelfsprekend te zijn, toch!
    Men liet me weten dat wanneer ik te weinig ijzer in mijn bloed had, ik ‘s anderdaags een verpleger over de vloer zou krijgen om me EPO in te spuiten.
    EPO? Zou het de bedoeling zijn dat ik met mijn loeizware hometrainer de kamer kan rondrijden voor de operatie kan plaatsvinden?
    Maar er kwam niemand, dus met mijn innerlijke metaalhuishouding zit alles snor. Ik haalde opgelucht adem. De operatie zou doorgaan zoals gepland op 6 maart.

    Maar dan…
    …dan kwam er deze week toch nog een telefoontje van het UZA waarbij men liet weten dat men een vies beestje had aangetroffen in mijn urinewegen. Men beweerd namelijk dat ik een blaasontsteking heb en dat ik sitopresto naar de huisarts toe  moest om een bepaalde antibiotica te laten voorschrijven en die 2 x daags moet innemen. Zo niet, dan zou de operatie niet kunnen doorgaan.

    Ik stel me hier toch enkele vragen bij hoor? Ik heb helemaal geen last van een blaasontsteking! Ik heb geen pijn bij het plassen en ik plas heel normaal zoals ik dit al jaren doe.
    Toen ik naar het UZA belde om wat meer uitleg te vragen kon men mij niet zeggen welk beestje dan wel mijn waterreservoir teistert.

    Enfin, ik slik dus maar braaf nog wat pilletjes meer per dag dan ik al doe en hoop dat het goed is.
    De avond voor de operatie wordt ik om 17h in het ziekenhuis verwacht. Maar ik vraag mij nu toch af hoe zij op één avond gaan weten of dat beestje verdwenen is terwijl men er een ganse week voor nodig had om het te ontdekken?

    Ik weet niet waar het vandaan komt maar ik heb helemaal geen goed gevoel bij deze op til staande operatie. Ik heb tijdens mijn levensloop tot nu toe al meer dan 15 zware operaties moeten ondergaan. Je zou dus kunnen zeggen dat het bijna een routinekwestie voor me is. Maar dit keer voelt het anders.
    Al nachten lang wordt ik badend in het zweet wakker door nog maar eens een nachtmerrie. Pure horror! Zo zit ik middenin een berg van bloedende lichaamsdelen en zoek naar mijn been. Of nog: ik lig in mijn bed en de kinderen vertellen me dat ik mijn been niet meer heb. Ik ontken dat heftig. Maar dan wijzen ze met hun vinger naar een hoek van de kamer waar mijn bloedende onderdaan staat met zijn voet gestoken in een glitterschoen.

    Elke dag weer overleg ik met mezelf of ik de operatie niet beter zou afzeggen? Maar mijn verstand zegt dat dit geen optie is.
    Gisteren was ik nog in de pijnkliniek en daar werd ik nogmaals met mijn neus op de harde feiten gedrukt. Mijn knie is finaal naar de knoppen. De pijn die ik nu voel bij elke stap die ik zet zal enkel maar toenemen tot stappen niet meer mogelijk is.
    En toch… de twijfel blijft door mijn brein gieren.

    Sorry voor mijn geweeklaag en bedankt dat ik dit met jullie even mag delen.
    Ik weet niet wanneer ik weer op dit blogje kan verschijnen, maar dat merken jullie vanzelf dan wel weer.
    Voor nu neem ik even afscheid. Geen vaarwel, maar tot ziens…hoop ik!
    Heb allen ondertussen hele fijne dagen!
    Bij leven en welzijn…tot de volgende…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (22)

    19-03-2013
    spoedig weer een logje ?!
     

    {} geschreven door Chrisje


    16-03-2013
    ..

    En wij hier maar blijven bijschrijven, maar hoe weten we dat je dit nog open doet. We wensen je in elk geval een succes met je knie prothese. Schat wat is dat voor een mirakel. Zoals jij daar direct met kon gaan. Formidabel. Doe zo verder. Kuskes.

    {} geschreven door ludovikus


    ..
    ..

    {} geschreven door ludovikus


    15-03-2013
    en..
    ondertussen zal je al aftellen tot wanneer je naar huis mag (of misschien al thuis bent ondertussen)...Thuis rusten en verder revalideren is toch nog altijd wat anders dan in het ziekenhuis, want daar ben je soms geen 5 minuten gerust. Eens terug thuis vindt je uw eigen ritme, het heeft immers allemaal zijn tijd nodig om te herstellen.
    Wens je alle goeds en vooral een spoedig herstel. liefs. Cécile

    {} geschreven door Klaproosje1


    12-03-2013
    Hoi Petra

    Ondertussen is het achter de rug. We zien je dan wel langs komen springen dan.

    Lieve groet van een blogster "op rust"

    {} geschreven door Loewiesa


    ..
    Proficiat zeg met die wonderbaarlijke genezing. Voor ons lijkt het op een mirakel. Kuskes.

    {} geschreven door ludovikus


    11-03-2013
    en ik
    kom je een bloemetje brengen lieve petra !

    Image and video hosting by TinyPic

    {} geschreven door ani


    07-03-2013
    ik vraag me af
    ik dacht gisteren aan je hoor , bij mijn tuinwerk deed jij mee in gedachten
    hoe zou het nu met haar gaan , zou ze al wakker zijn , zou ze veel pijn hebben ,?
    ik hoop dat alles voorspoedig verloopt en dat je weer kan stappen na enkele weken revaldidatie Petra . ik weet immers hoe het verloopt en volg je hoor !
    een warme groet van hieruit , al zal je dit de eerste dagen niet lezen ...

    {} geschreven door ani


    06-03-2013
    spoedig hertel gewenst
    Als er iemand is die ik het beste toewens ben jij het wel. Het is genoeg geweest, moge er nu eens gelukkige dagen voor je komen.groetjes van Tilde

    {} geschreven door tilde


    Net te laat
    komen lezen want we zijn vandaag de zesde. Tegen je dit leest is de operatie achter de rug en heb je komaf gemaakt met de nachtmerries. Mijn broer heeft twee nieuwe knieën en de revalidatie heeft lang geduurd, maar nu lijkt het toch beter te gaan. Ik wens je een spoedig herstel toe en hoop je hier straks levend en wel terug te vinden. Knuffel xxx

    {} geschreven door camille


    04-03-2013
    Ach
    Ach mussekind, ik kan best begrijpen dat je tegen die operatie opziet als tegen een berg... het is ook niet niks... maar "ons Lea" kan er van meespreken en kijk maar hoe die weer ronddartelt... woensdag is de operatie... als het enigszins kan kom ik vrijdag op bezoek... kan niks met zekerheid zeggen want 't mannekes wegen zijn ondoorgrondelijk maar ik zal mijn uiterste best doen... hou je haaks meisje... hier alvast een dikke smak!

    {} geschreven door Myette


    03-03-2013
    dag lieve Mus
    Al die onderzoeken vooraf zijn niet altijd even plezant en die vragenlijst die je dan moet invullen, over alle mogelijke operaties die je al ondergingof je allergisch bent voor een of anderen of er bepaalde ziekten zijn in de familieen ga zo maar verderen jaook ondertekenen in geval vanpfff. Maar daar, Musje moet je echt niet aan denken hoormeer en meer zijn deze operaties routine operatiesen ze willen natuurlijk zo goed mogelijk ingelicht zijn over hun patiënten. Het is ook niet meer dan normaal dat je overbezorgd bent en met heel veel vragen zitik zou hetzelfde zijn hoorwie gaat er nu immers voor zijn plezier naar het ziekenhuis. Weet in elk geval lieve Mus dat ik zeker en vast aan je denk woensdag 6 maarten dat je het na de operatie rustig aan moet doen, zal je zeker al wel weten. Ik wens je in elk geval heel veel goede moed en van hieruit een dikke warme knuff. Cécile

    {} geschreven door Klaproosje1


    dag lieve Mus

    Al die onderzoeken vooraf zijn niet altijd even plezant en die vragenlijst die je dan moet invullen, over alle mogelijke operaties die je al ondergingof je allergisch bent voor een of anderen of er bepaalde ziekten zijn in de familieen ga zo maar verderen jaook ondertekenen in geval vanpfff.

    Maar daar, Musje moet je echt niet aan denken hoormeer en meer zijn deze operaties routine operatiesen ze willen natuurlijk zo goed mogelijk ingelicht zijn over hun patiënten. Het is ook niet meer dan normaal dat je overbezorgd bent en met heel veel vragen zitik zou hetzelfde zijn hoorwie gaat er nu immers voor zijn plezier naar het ziekenhuis.

    Weet in elk geval lieve Mus dat ik zeker en vast aan je denk woensdag 6 maarten dat je het na de operatie rustig aan moet doen, zal je zeker al wel weten. Ik wens je in elk geval heel veel goede moed en van hieruit een dikke warme knuff. Cécile

    {} geschreven door Klaproosje1


    ..
    Ach schat, dromen zijn bedrog. En dat van die beestjes in de blaas, dat liedje kent ons Lea ook van buiten. Elke keer dat zij werd opgenomen, kreeg ze dat ook, om dan bij onderzoek niks te vinden. Zal een normale reactie zijn in de meeste gasthuizen. Als er dan toch een beestje opdaagt, zijn ze er tegen ingedekt zeker.
    Hou de moed er in schat, eigenlijk heb je geen keuze, zo kan je niet verder. Maar denk eens, straks gaat die ouwe weg en krijg je een nieuwe, dat kon vroeger niet, met ongelooflijk veel pijn en miserie voor de rest van je dagen. Nee hoor, na een paar dagen ben je weer als nieuw. Kuskes.

    {} geschreven door ludovikus


    02-03-2013
    dag Petra
    oei , jij hebt wel héél veel twijfels ... en niemand kan je daar raad in geven hé
    en je bent al zoveel keer onder het mes geweest , dan geloof ik dat je het er moeilijk mee hebt , maar misschien ben je achteraf blij dat je het wel hebt gedaan ? !
    ik hoop en wens je het allebeste meisje , ik zal die dag zeker aan je denken ( al helpt dat niet , weet ik wel , maar zo ben ik nu eenmaal )heel veel moed en denk erom , jij bent zo'n positief mens , alles komt goed . een warme knuffel uit het nog steeds koude westen .

    {} geschreven door ani


    01-03-2013
    Toch nog even kunnen lachen...
    Neen niet met jouw ellende maar met die stomme bureaucratie "nu tekenen dat je geen klacht zal indienen bij overlijden... "
    Wie verzint het?? Van galgenhumor gesproken..
    Wat je nu allemaal bedenkt zal wel niet zo ongewoon zijn zeker met al je miserie en medicatie .. Een mens zou voor minder horrordromen krijgen.. Maar een blaasontsteking zonder pijn? Is weer iets nieuws, nog nooit van gehoord.. maar wat moet , moet hé en ons kranige Mus slikte nog een pilletje meer!
    Wat die operatie betref... je hebt zo te zijn niet veel alternatieven dus laten doen. Ik zal aan jou denken , zeker weten, die dag staat nu al op mijn harde schijf...Al is die de laatste weken ook niet meer zo betrouwbaar als normaal!!!
    Ik zal dus ook voor jou duimen.. Straks loop ik hier met kanjers van uitsteeksels rond want heb de laatste tijd nogal geduimd voor mezelf en anderen....Moest ik met de rest van mijn body evenveel oefeningen doen .. dan stond hier een afgetraind figuur voor jou maar helaas, driewerf helaas... ik lijk momenteel eerder op een overjaarse pudding door die " wazige kop"!
    Diep inademen Muske en blijven doen de 6e is zo voorbij en het komt wel goed.. Kan toch moeilijk anders met zoveel supporters voor jou!! Kus en knuffel

    {} geschreven door Natoken


    Sterkte!
    Sterkte met alles Mus! Zal aan je denken. En .... gauw weer terugkomen hè! Mis je nu al!
    Groeten en liefs,
    Hetty

    {} geschreven door hetty1943


    niets nieuws onder de zon helaas...
    Musje toch...nu kan ik wel hee troostend doen en zeggen dat je die sombere gedachten naast je moet leggen, maar moet met schaamte erkennen dat mijn eigen dagen en nachten gedomineerd werden door onzekerheid en onrust, tot er een min of meer duidelijke uitspraak kwam. Die afschuwelijke dromen van jou konden wel het scenario van een horrorfilm zijn, maar als ze jezelf overkomen zijn ze pas echt een verschrikking. Die voortdurende pijn in je knie zal er vast wel de oorzaak van zijn. En dat slechte voorgevoel...is het niet zo dat we met  het ouder worden ook banger worden en veel meer wikken, wegen en alle elementen overdenken, terwijl we ons vroeger gewoon in die dingen stortten zonder daar al te veel over na te denken? Wat gebeuren moest, zou gebeuren. Die onbezorgdheid zijn we kwijt, maar hoedanook : dromen zijn bedrog, ze hebben natuurlijk hun oorsprong in de pijn en de stress waarin je nu zit, maar verder : wég ermee! Je gaat een goeie nieuwe knie krijgen, de weg ernaartoe is allerminst plezant, maar over enkele dagen ben je van die schrik al vanaf en hopelijk heel gauw fit en blij met een pijnloze nieuwe knie. Dikke kus en tot straks!

    {} geschreven door paz


    Groeten van Fjak@
    OH Musje die rare dromen ken ik ook hoor dat is van de medicatie, ik ben in de week nog bevallen van een baby en alles liep fout en je ziet dat allemaal in het echt brr, gelukkig heeft Pucky me wakker gemaakt.Dus Musje je bent sterker dan dat beestje hoor, dikke kus Fjak@ en genezende likjes van Pucky.

    {} geschreven door Fjak@


    ..
    Het houdt maar niet op bij jou he,had het gisteren al gelezen(zoals gewoonlijk)maar ik moet altijd eerst kunnen laten bezinken..dat je met bedenkingen zit over die operatie is heel goed aan te nemen,'t is niet niks he,ik heb ook weer heel veel last,is het de artrose,of hangt het weer maar aan een draadje bijeen...ben gewoon bang om te lopen,schrik om mijn voet om teslaan of zoiets,maar ik heb er goeie hoop op dat het voor jou wel in orde komt,na al wat je al hebt meegemaakt ,kan dat toch niet anders,ben in elk geval al kaarsen aan t branden,tot straks? dikke kus!

    {} geschreven door lipske


    28-02-2013
    sterkte..........
    dat is allemaal nogal wat zeg.....
    Ik wens je in ieder geval heeeeeeeeeeeeeeelveelsterkte en veel sukses met je operatie!!
    Hopelijk herstel je spoedig!!!!

    good luck!!!!!!!!


    Elou


    {} geschreven door elou


    ..
    'it never rains, but it pours...' zeker in uw leven. Hoe is het in godsnaam mogelijk. Ik heb ook nog nooit een blaasontsteking gehad zonder pijn, maar misschien neemt ge zoveel pijnstillers voor uw knie dat ge daarom de pijn in uw blaas niet voelt ... ik zit me hier af te vragen wie er morgen op de blogmeeting zal zijn. 'k zal morgen voor alle veiligheid nog eens bellen, want ik wacht ook nog op onze andere invaliden. Dikke kus xxxx

    {} geschreven door bojako





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!