ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERST GEDACHTEN

    25 december, geboortedag van Jezus. Zou hij zelf ook zijn verjaardag gevierd hebben? Het antwoord is nee. In die tijd vierde rechtschapen christen mensen hun verjaardag niet. Enkel de Romeinen deden dat, maar dat waren dan ook overwegend Heidenen.
    Maar gaandeweg, onder de invloed van bekeerde Romeinen werd er door de christen meer en meer verjaardagen gevierd. Zo ook die van Jezus. Maar zeker niet op 25 december. De 25ste december was de dag waarop de heidense Romeinen de geboorte (uit een maagd!) van de uit Perzië afkomstige zonnegod Mithras vierden.

    Trouwens, volgens sommige geschriften is Jezus in het voorjaar geboren, ergens rond 20 april. Anderen spreken dit dan weer tegen en menen dat Jezus 6 maanden na Johannes (maart) geboren is, dus zou Jezus geboren zijn in September. Ook over de geboorte van Johannes is er verwarring alom. Niemand kan het echt weten want er is nooit een officieel geboorte document gevonden, ondanks de volkstelling van Keizer Augustus.

    Volgens sommigen is het logischer de wortels van het christelijke kerstfeest te zoeken bij het Joodse Chanoekafeest, dat al in 163 v.Chr. werd ingesteld naar aanleiding van de herinwijding van de tempel in Jeruzalem. Jezus vierde dit feest mee, maar presenteerde zich juist op dat feest, volgens Johannes, als de Zoon van God
    Maar dit schept nog meer verwarring, want Jezus zei:’Ik ben het licht van de wereld’. En het licht neemt toe na de kortste dag van het jaar. Na de winterzonnewende neemt dag na dag het licht weer toe tot aan de langste dag van het jaar, en die valt in het Noordelijk halfrond op 19, 20 of 21 juni. Dus het blijft gissen wanneer de geboorte van Jezus werkelijk plaatsvond.

    Feit blijft dat de ganse wereld zijn geboorte herdenkt op 25 december. En ik meen dat het enige wat het christendom heeft gebracht moord en doodslag is. Daarom staan we ieder jaar opnieuw stil bij de utopie van de vrede. En ondertussen vreten gelovigen zich vol. Naar de nachtmis om gezien te worden in die dure bontmantel. Als teken van armoede naar het voorbeeld van Jezus? De Christelijke gedachte en de zeven werken van barmhartigheid is voor na de feesten? Zou Jezus ook zo zijn verjaardag vieren? Zou hij met een door gouddraad geweven kleed zich neerzetten aan tafel en zich te goed doen aan de heerlijkste delicatessen terwijl de halve wereld sterft van de honger en dorst? Ik vraag het mij af!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    21-12-2008
    kerst
    Voor mij mag kerst gestolen worden, het is nu eenmaal een traditie en als kind was ik er verzot op, ik ben helaas geen kind meer en kleinkinderen heb ik niet, maar mijn kinderen verwachten wel dat moeke hen ontvangt zoals elk jaar, dus doen we dat en we maken er het beste van.
    Wat de kerk betreft, alle kerken trouwens, daar geloof ik allang niet meer in, ik doe wat m'n hart me ingeeft en probeer te helpen waar en hoe ik kan, spijtig genoeg kan ik niet de hele wereld een handje toesteken, maar ik probeer ook nog wel wat te genieten zolang het nog kan... enne... teveel nadenken over alle onrechtvaardigheid in onze wereld is slecht voor je gezondheid... volg je geweten... meer kan je niet doen.
    Kus voor jou en Willempie

    {} geschreven door Myette


    19-12-2008
    De bijbel werd aangepast
    Het kerstfeest was oorspronkelijk een Keltisch feest, Yule genaamd, dat gevierd werd op de kortste dag van het jaar. Er werd vuur gemaakt, veel gedanst, gegeten en gedronken om de terugkeer van het licht te vieren.
    Na Yule worden de dagen terug langer en de nachten korter.

    {} geschreven door camille


    ..
    Ik heb van de week nog gelezen dat hij in Juni geboren is ,meer bepaald de 17de,zal altijd giswerk zijn zeker,en ik denk ni dat Jezus da gepredikt heeft,heeft de rest(kerk) er van gemaakt! Als ik je ni meer zie ..prettige feestdagen he lieve Mus,en anders tot dan he ,dikke kus voor jou en Knuffeltje!

    {} geschreven door hotlips


    18-12-2008
    Een serieuze boom, Mus of Troubadoerke..
    Ik ga even mee in jouw gedachten ...
    En dan kom ik bij de bijbellessen van lang vervlogen tijden. Leerden we daar niet dat Jezus afscheid nam van zijn 12 apostelen met "een laatste avondmaal", blijkbaar vond hij dat etentje heel belangrijk vooraleer hij zijn boodschap doorgaf. En... dan denk ik ook aan de broodvermenigvuldiging... eerst werd voor eten en drinken gezorgd voor die grote massa vooraleer de " lering" begon. Waarmee ik wil zeggen dat voor Hem eten er ook vaak bijkwam.
    En onze missionarissen... zorgen die niet eerst voor het fysische  welzijn en het " dagelijks" brood om daarna de boodschap door te geven??? Waarmee ik nog maar eens zeggen wil dat er niets mis is met een  Kerstfeest dat zich stilaan rond een gezellige tafel afspeelt, zolang men de gedachte achter dit feest niet vergeet of men nu gelovig is of atheïst.( en al die nonnenpraat heb ik ook al lang achter mij gelaten)
    Het gaat hem al lang niet meer om dat Kind en die kribbe maar het werd allemaal veel universeler; het gaat hem erom dat we " proberen" om overal ter wereld éen moment stil te staan bij de gedachte van" vrede en geven om mekaar" en DAT ... is jammer genoeg stilaan zoek geraakt in de overvloed en de verkwisting!!
    En eerlijk .. bezondigen we er ons niet allemaal aan op Kerstavond.. bij wie staat er enkel water en rijst op tafel???
    We kunnen nooit de grote wereldmiserie oplossen Mus enkel proberen in onze onmiddellijke omgeving de gedachte van "vrede" en "geven om" door te geven.
    Ik weet nu al dat ik, als er hier getoast wordt op Kerstavond, heel even hieraan terug zal denken en mijn stille " vredeswens, en wens van geluk " in gedachten  de  grote wereld zal insturen.
    Hopelijk voel je dat dan  heel even!!! Warme knuffel

    {} geschreven door Natoken


    Misschien even toelichten dat.....

    ...mijn schrijfsel geen klauwende uithaal is naar de doorsnee burger die Kerstmis viert met hun geliefde naasten. Maar wel een aanklacht naar de kerkelijke gezagdragers en hun knechten toe. En naar de pilaarbijters die een gans jaar wijzen met een belerende vingertje en op de geboortedag van hun opperwezen enkel de slogan hanteren van:Luister naar mijn woorden en kijk niet naar mijn daden en zich op die dag omringen met de mooiste, duurste en lekkerste aardse gaven terwijl de halve wereld in armoede leeft en van honger en dorst ligt te kreveren.

    {} geschreven door troubadoerke


    @Natoken

    Dat lichamelijke genoegens de basis is voor een spiritueel welzijn zal ik in geen geval tegenspreken Natoken. Een gezonde geest in een gezond lichaam zegt maar. Maar volgens mij, de atheïst, zou Kerstmis voor de gelovige louter een spirituele verbondenheid moeten zijn met God,Jezus, of hoe je hem ook maar wilt noemen. Het zou moeten leiden naar een ten dienste staan van, en niet in de overvloedige schranspartij die het nu is. Want dat noem ik dan geen spiritueel genoegen meer, maar je reinste hypocrisie. Hopelijk denk je nu niet dat ik zondig tegen het negende gebod, want niettegenstaande mijn overtuiging leef ik in harmonie met mijn omgeving en gun ik iedereen al het lekkers dat op de wereld te koop is, en niet enkel op Kerstmis. Bedankt voor je reactie, lieve groetjes

    {} geschreven door huismusje


    ik zie het zo..
    Wat je hier neerschrijft is allemaal waar Mus en uiteindelijk hoe je het ook draait en keert, ik denk dat de gedachte achter Kerstmis een lichamelijk feest is.
    Maria en Elizabeth zijn zwanger, de vader van Johannes (Zacharias) verliest eerst zijn stem en krijgt hem dan later terug; er is het kind dat opspringt in de schoot, er is de bevalling, de doeken waarin het kind warm gehouden wordt, de stal met zijn warmte, enz.
    Kerstmis is dus duidelijk een feest van het lichaam : elke mens is een lichaam om te ontmoeten, om nabij te komen ...
    Ik probeer het op die positieve manier te zien en  ook lichamelijk van die dag te genieten en automatisch volgt het spirituele welzijn!Volg je mij een beetje,  want is niet gemakkelijk over te brengen wat ik bedoel...Lieve knuffel

    {} geschreven door Natoken


    ..
    Er zit veel waarheid in wat je schrijft, maar je stelt het wel erg cru. De meeste mensen denken zelfs niet meer aan Jezus Christus als ze Kerstmis vieren. Voor de meesten die werken is het gewoon een "betaalde" feestdag, juist zoals Nieuwjaar en de meeste feestdagen.
    Voor ons zelf is het een gewoonte geworden om op die dag een feestje te bouwen en we laten het ons goed smaken, zolang we nog kunnen. De rest kan voor mij de pot op. Zoals  wij de pot op kunnen voor de rest.
    Kuskes en groetjes aan Willem en laat het niet aan je hartje komen.

    {} geschreven door Ludovikus





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!