Als je Amerikaanse films bekijkt die
zich afspelen tijdens de eindejaarsfeesten, dan zie je daar vaak dat er 'Egg-Nog'
wordt gedronken.
Het is in de VS een zeer populair drankje dat speciaal voor die dagen wordt
gemaakt.
En gelijk hebben ze, want het is heel lekker, en niet eens zo moeilijk te
maken.
Wilt u het eens zelf proeven, dan volgt hier het recept;
Benodigdheden;
6 eieren
50 gr. Fijne suiker
1 pakje
vanillesuiker
4 dl. Melk (X2)
snuifje zout
(facultief)-maakt het pittiger.
Bereiding;
Klop in een pannetje de
6 eieren los samen met de 50g fijne suiker, het pakje vanillesuiker, en de 4 dl
melk.
Voeg voor de
pittigheid eventueel het snuifje zout toe.
Zet alles in een
warmwaterbad (au bain marie) tegen het kookpunt aan, tot de eieren lichtjes
stollen.
Roer wel krachtig
en constant, zodat de crème glad blijft.
Voeg dan
vervolgens, van het vuur af, nog eens 4 dl. Melk toe, en roer wederom glad.
Laat afkoelen en
door en door koud worden in de koelkast.
Serveertips;
Serveren
in mooie kelkglazen of coupes.
Serveer met chocoladeschilfers,
en/of, partjes sinaasappel, een bolletje vanille-ijs, een toef slagroom, een
geutje brandy.
U kan dit drankje ook warm
serveren met een snuifje nootmuskaat.
Erg lekker, maar wel zwaar,
en heel calorierijk, dus let op de cholesterol.
|