ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALSA HERSENEN

    Nee, dit is geen zuiders kookrecept!

    Al heel mijn leven leef ik met kronkelende hersens. Niet dat ik ze niet alle vijf op een rijtje heb hoor, zeker wel, maar ze dansen af en toe graag de Salsa.
    Zelf heb ik er niet echt een probleem mee, het is echter mijn omgeving die moeite heeft om me te volgen.
    Vandaag echter kon ik met moeite mezelf volgen. Lees met verbazing over een dag uit het leven van een warhoofd.

    Het begon allemaal met een uitzonderlijk zonnige en warme maand April. Tijd dus om de zomerkledij uit de diepe kasthoek te halen, aan te passen en wat ik nog aankan even een wasbeurt geven, want echt helderfris oogt het wit niet meer.
    Na een wasbeurt volgt onvermijdelijk een strijkbeurt en die plan ik voor vandaag, maar eerst een kopje koffie maken.
    Sh*t, geen koffie meer in huis! Dan maar thee, lust ik even graag, of nog beter, een senseootje, word ik lekker energiek van.
    Achter het senseoapparaat ligt een plasje water. ????? Misschien tijd dat ik hem nog eens ontkalk? En tezelfdertijd kan ik ook de koffiezet ontkalken, ik kan toch geen koffie maken, remember! Ik duik dus in mijn verborgen rommel-verwarmingsketel-poetsgereikast om de ontkalker op te zoeken. Ik vind het niet meteen, niet mijn fout, het is de poetsvrouw die alles door elkaar heeft gehaald, maar ik vind wel de doos met reinigingsmiddel voor de vaat en wasmachine. Dat kan ik meteen ook even doen denk ik, en bij het openen van die doos vind ik ingesloten ook de zakjes ontkalker voor de koffiezet. Sorry poetsvrouw!

    De Senseo, de koffiezet, de vaat-en wasmachine staan zichzelf proper te maken, en ik drink mijn ondertussen koud geworden espresso. Het kleine beetje vaat dat in de vaatwasser stond doe ik vlug even op de hand, maar vrouwen weten welk effect lopend water heeft, dus begeef ik mij naar de daarvoor aangewezen plaats.
    En nu verder in Allegro stijl: Ik kijk gelijk bij het binnenkomen van het kleine plaatsje in de spiegeldeuren van mijn medicijnkastje....zie dat die niet meer glanzen zoals ze behoren te doen, dus reinigen....duik in de kast onder de gootsteen om azijn bij het water te voegen.....Mijn oog valt daarbij  op mijn eiërkoker en denk dat tonijnsla mij wel zou smaken......open de koelkast om de eieren te nemen en zie enkele piepkleine vlekjes daar waar ik de eieren heb weggenomen.......ik reinig mijn koelkast nadat ik de spiegeldeuren van het medicijnkastje heb gedaan......gelijk ook maar even mijn andere spiegels meegenomen heb....de ganse wc heb gepoetst omdat ik met water heb gemorst.
    Ondertussen spoel ik driemaal de Senseo en de koffiezet zoals wordt aanbevolen in de gebruiksaanwijzing, maar voor alle zekerheid doe ik er nog een spoelinkje bij......eveneens maak ik de filters van de vaat en wasmachine proper alvorens ze terug te plaatsen, evident toch! De eieren zijn klaar en ik maak de tonijnsla.....ik was nogmaals af wat ik daarbij heb vuil gemaakt.....plaats de eierkoker en de azijn terug in de kast onder de gootsteen....ga met een haast even met een natte poetsdoek over de bodem van de kast.... maar dan kan ik net zo goed de ganse bodem doen..... Toch ook niet zo raar bedacht!
    De keukenvloer die ik gisteren heb gedweild ziet er ondertussen niet meer uit......ik dweil hem dus opnieuw....merk terloops dat mijn kruidenplantjes dorst hebben, dus ik geef ze te drinken......kan ik net zo goed gelijk al mijn planten van vocht voorzien.....

    Pffffff, en nu, enkele uren later zit ik hier uitgeteld voor mijn pc dit stukje te schrijven.
    Vanuit mijn ooghoek zie ik enkele verdroogde bladeren tussen mijn planten die op de vensterbank staan van mij pc kamer, en die verwijder ik even tussendoor......meteen ook maar even de vensterbank zelf onder handen nemen. Deze zin wordt dan ook twintig minuten later geschreven dan de vorige.
    Seffens onder de douche om mijn bezweet lichaam te verfrissen en daarna een stukje eten.
    En de strijk dan zult u vragen, wel misschien straks, als mijn Salsa hersenen het toelaten.
    Ik begrijp dus volkomen dat mijn naaste omgeving soms moeite heeft om mij te volgen, vandaag, zoals reeds gezegd, had ik er zelf ook wat moeite mee. Maar wanneer ik nu zo rondom me kijk dan moet ik toch besluiten dat ik best nog in de mogelijkheid ben om desondanks orde in mijn wanorde te scheppen.
    En voor al diegenen die na het lezen van dit relaas meewarrig hun hoofd schudden, en die daarbij ietwat afkeurend fronsen om mijn nog steeds volle strijkmand, wel laat jullie door mij niet tegenhouden, je mag hem gerust komen doen. Wedden dat ik ondertussen iets anders vind om te doen!

    Foto: onbekend



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    02-05-2007
    ..
    is hier nog altijd windstil ,zie ik ...ben je aan 't uitrusten nu van die warrige toestanden?hihi !Kus van Lipske

    {} geschreven door hotlips


    01-05-2007
    ..
    haha , herken het zo goed, zette iets gelijkaardigs nog niet zolang geleden op mijn blogje, dus druk bezig héél de dag , en s'avonds tot de vastelling komen dat je in feite niks gedaan hebt, en moe dat je daar van wordt! je denkt dat je een probleem hebt en dan kom je hier en je ziet dat je niet alleen bent ! wat een opluchting, liefs, Nicole

    {} geschreven door nida


    28-04-2007
    ..
    hihihi,ik heb hier weer tranen met teuten gelachen ,niet alleen om jou ,maar ook om de commentaren,verder heb ik niets toe te voegen ,Kus van een ander warhoofd

    {} geschreven door hotlips


    27-04-2007
    antwoord voor meermin
    ik zou beginnen met zakdoeken,indien er geen rimpels in zijn,zet ik een stapje verder,en begin aan de klein taffellakens,je mag het altijd brengen,wil wel een centje bijverdienen,indien niet tevreden,geen geld terug,zijn er al genoeg die zo werken van geld terug,wil nu eens dwars zijn,misschien een nieuw gat in de markt gevonden?Groetjes robert

    {} geschreven door peeters robert


    26-04-2007
    Vraagske voor Robert
    Die kleine rechte stukken, doe je dat met zo'n klein kinderstrijkijzer?

    {} geschreven door Meermin


    normaal is het niet
    Dag musje,ik denk wel dat de meeste huisvrouwen zo de boel onderhouden,normaal ga je logisch te werk,je neemt stukje voor stukje,een soort planing dus,helaas werk ik ook zo wanorderlijk,denk dat ik het doe om maar niets te vergeten.Denk dat alles gedaan is,plof in de zetel en wat zie ik,stof ergens verhgeten af te doen en toch was ik overal langs geweest(dacht ik)Die speciaale kronkel in je hersenen,maak je daar maar geen zorgen over,anders moeten ze de helft van de bevolking in rusthuizen stoppen,en ze komen er nu al te kort.De strijk wil ik wel even doen voor u,maar alleen kleine rechte stukken hé.Ach morgen is er nog een dag,kan nog veel gebeuren,de wetten van Murphy ken je wel zeker.Zo musje,laat je buiten even uitwaaien,terug een frisse kop halen en handen in de zak houden.Groetjes,robert

    {} geschreven door peeters robert


    oeps...
    er zijn nog heel kleine discrepentaties in mijn taal. Zo kan ik ondermeer een gordijn niet uit een draperie houden - curtains zijn in't engels nu eenmaal curtains of netcurtains. Verder kan ik nog altijd de klok niet lezen, half vier is voor mij nog altijd half past four...en zo kan ik gerust nog even verder gaan. Ik maak dus blijkbaar geen onderscheid tussen een lavabo en een gootsteen....ik dacht dat je omdat je in de WC was, wegens hoge watersnoods, je in de kast onder de lavabo je eierkoker zag staan...en geef toe, zelfs voor een verwarde geest zoals die van mij is dat wel een rare plaats ik kijk alweer uit naar vrijdag, jij ook?

    {} geschreven door bojako


    ...
    Dit verhaal klinkt mij anders helemaal niet onbekend in de oren. Enne ... mijn strijk staat hier ook nog steeds hoor. Niks aan de hand. Groetjes Thea.

    {} geschreven door thea


    @ Bojako & Meermin
    Bo, als er nou iemand is van wie ik zeker wist dat ze mijn warrige capriolen zou begrijpen, dan ben jij het wel! Waar haal je het dat mijn eierkoker in de wc staat. Ik schreef toch duidelijk " in de kast onder de gootsteen" en mijn gootsteen staat bij mij in de keuken. Natuurlijk zet jij je gootsteen waar jij hem hebben wilt, dat is één van de voordelen die ik niet heb wegens wonen in een huurhuis,hahaha. En Meermin, wegens 'reorganisatie' (vertrouwd woord wordt dat) en 'personeelstekort' (al even vertrouwd woord) komt mijn poetshulp nog maar om de twee weken, en dit tot zeker aan September aan toe. Nu enkel nog proberen om niet te vergeten welke donderdag juist.

    {} geschreven door huismusje/troubadoerke


    25-04-2007
    ..
    Ge moet niet ongerust zijn, ik denk dat jij een dag in het leven van een doorsnee huisvrouw beschrijft Musje. Maar je moet me wel eens vertellen wat je eierkoker in de WC kast staat te doen, dat vind ik wel een rare plaats. Bovendien een gouden raad van tante kaat: ik gebruik gewoon azijn om mijn koffiezet apparaat te ontkalken ipv die zakjes. Was de tonijnsla lekker? Ik krijg nu ondanks het late uur enorm zin in een broodje met tonijnsla, misschien toch nog efkes eikes koken .... kusje

    {} geschreven door bojako


    Koffie en poetsen
    Als donderdag (morgen, Lulu!!!) de poetsvrouw komt, installeer je haar met een kopje koffie uit je gereinigde Senseo, zet haar een zonnebril op en laat haar genieten van het gedane werk ;-).

    {} geschreven door Meermin


    nou nou
    Wat warhoofd... zeg eens beledig me niet he... zo zien mijn dagen er soms ook uit... ik begin dan aan iets... zie ondertussen iets anders dat moet gedaan worden... dan nog iets en zo verder... tot ik even m'n PCke opentrek om naar mailtjes te speuren en dan alles vergeet... ik vind dat heel normaal... jij dan niet? Kus van



    {} geschreven door Myette





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!