ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALS EEN VERZOPEN KAT

    Voor de meeste studenten zal de examenstress nu wel grotendeels voorbij zijn, behalve dan voor hen die tot de conclusie komen dat ze een tweede zit nodig hebben.
    Tropische hitte als excuus kunnen ze alvast niet aanhalen dit jaar. Verkleumd van de kou misschien wel, want sommige kotmadammen hebben een sterke neiging om de verwarming al uit te zetten op 1 april, een kwestie van winstmarge.
    Nu was april 2007 toevallig een warme maand, zelfs heet op sommige dagen, dit in tegenstelling tot de zomermaand juni.

    Ik heb medelijden met de vakantiegangers aan onze Belgische kust.
    Juni ligt nog net buiten het hoogseizoen, maar een appartementje huren daar kost toch al gauw tussen de 600€ en héél veel meer per maand. Ik heb zelf appartementen te huur gevonden waar men 400€ per week voor vraagt.
    En voor wat vraag ik mij af? Om in de kou en de regen te gaan zitten, verstoken van je eigen geriefelijke spulletjes. Voeding en drank minstens tweemaal duurder te betalen dan thuis, want aan de kust moeten handelaren de winter overleven met wat ze in de zomer kunnen verdienen.

    Voor datzelfde geld had je naar een ver land kunnen trekken, een goedkoop land, Bulgarije bijvoorbeeld of Egypte, Turkije. Doe je nog de indrukken op van vreemde culturen.
    Maar ja, dat is ook al geen optie want momentheel vallen daar de mussen dood van het dak door de extreme hitte. Mensen ook, helaas. 40° graden in de schaduw, het iets teveel van het goede voor de neurotypical.
    In andere landen heeft men dan weer kans om te verzuipen wegens een overstroming.

    Nee, laat mij maar lekker thuisblijven.
    De verwarming even op wanneer ik door het stilzitten aan de pc koude voeten krijg, om na amper een kwartier te zitten hijgen en puffen van de warmte, omdat mijn peeceeke als winteroffensief vlak naast de verwarming staat, hem weer uit te zetten.
    Ik geef daarbij gevolg aan het advies dat 'bewegen' goed voor je is, ik beweeg mij heen en weer naar de thermostaat.
    Tevens bevestig ik de nood van 'Electrabel' om de factuur met 20% te verhogen, want wat we uitgespaard hebben door onze zachte winter, zullen we mogen opstoken in de zomer als het zo verder gaat.

    Ach het weer, een dankbaar onderwerp in ons Belgenlandje als je eens niet weet over wat praten.
    Over het weer valt altijd wel iets te zeggen. Het is goed of slecht, te droog of te nat, te koud of te warm. Eén ding staat als een mijlpaal boven een verzopen akker, het is nooit zoals we het willen.
    Neem nou het tennistornooi van Wimbledon, hét tennisevenement van het jaar. Eén van de weinig courts waar nog op gras wordt gespeeld.
    Het is kost enorm veel euro's om dat grascourt te onderhouden, en zie, na amper twee dagen lopen de organisatoren al met de handen in het haar.
    De weergoden houden geen rekening met de hoge onderhoudskosten, na amper twee dagen ligt het vooropgezette programma al aan diggelen.
    Het gras is te nat, te glibberig om op te spelen en alzo ook te gevaarlijk voor de gespierde snelle benen van de deelnemers. Dus zeil erover, wedstrijd nog maar eens uitstellen of onderbreken.
    En de toeschouwers die hun inkom ticket duur betaald hebben mogen hun eigen paraplu opentrekken
    Het gras kan dan wel groener zijn aan de overkant, het is minstens even nat als hier.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    05-07-2007
    @HM
    lieve groeten,

    {} geschreven door O.


    04-07-2007
    Buitenlandse reizen...
    Zijn over and out voor ons. Ik kan het mij gewoon niet permitteren omwille van paps en anderzijds, echt waar, het interesseert mij niet. Het laatste reisdoel op ons verlanglijstje was Madrid, vooral om het Prado te zien. Vier opeenvolgende jaren net voor het reisbureau binnen te gaan, kwam de Eta roet in het eten gooien: bomexplosies. Het is gedaan en daarmee amen en uit. Trouwens ik zie ons daar niet op Zaventem tussen die horden met hun valiezen en rugzakken staan. Bovendien ben ik na vijf dagen echt ziek. Ik verlang naar mijn huis, mijn oude kater, mijn stomme straat, mijn regenachtig land, mijn vaak stinkende Dender, mijn Zwarte Man op de Grote Markt en meest van al mijn hyperkinetisch jong ventje van negen. Een dag zonder hem, sorry, ik kan het niet. Slechts vijf minuten, meer hoeft niet, maar ik moet hem zien, dat kind van mijn kind.

    {} geschreven door Titipoes


    30-06-2007
    te warm of te koud
    Ik denk dat we de zomer al achter de rug hebben... is ook vroeg begonnen he... wat vakantie betreft heb ik de zee al genoeg gezien... vroeger toen de kinderen klein waren elk jaar een héle maand... maar reizen zou ik wel willen doen als ik de juiste man had... helaas... en een terrasje plegen is ook plezant in het juiste gezelschap dan toch... wees paraat volgende vrijdag he!!! Kus... Myette

    {} geschreven door Myette


    29-06-2007
    Mooie blog
    Ik zie dat je ook een enorme poezeliefhebber bent ! Echt een prachtige blog heb je. Chapeau. Ik heb wel die bewegende poezepoepjes van je gepikt en ook op mijn blog geplaatst. Ik hoop da je 't nie erg vindt ! Veel bloggroeten, Maaike

    {} geschreven door Maaike


    @Meermin
    Wij genieten hier van de rust nu de helft van de bevolking weg is, en wij suporteren bij de verbouwing van je huis, lol

    {} geschreven door huismusje/troubadoerke


    Gelezen...
    ...dat deze zomer 500 000 (vijfhonderdduizend of een half miljoen) Belgen naar Turkije reizen. Andere gegeerde bestemmingen zijn Tunesië, Griekenland, Spanje enz. Wat doen jullie hier nog? (Ik heb een excuus, ik werk aan een huis, lol.)

    {} geschreven door Meermin


    27-06-2007
    ..
    Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel...echt waar he Musje ,ik zie dat in mijne hof ,ik heb daar een heuvel in ,(gevolg van woef putten te graven ,en daarachter ,awel ,daar is het gras veel groener!)Nee ,voor mij hoeft dat reizen ook allemaal niet ...zolang ik regelmatig bij het getjilp van een Mus een terraske kan doen ,haha!
    Prettige midweekdag en dikke knuffel van Lipske!

    {} geschreven door hotlips


    ..
    morgen hier opkuisen en de dag erna naar huis .... joepie de poepie..... ik ga zelfs mijn inkom tapijtje een kus geven! Wat een vrouw allemaal niet doet voor haar man hé! Vandaag toch welgeteld TWEE uur op het strand kunnen zitten. Ongelooflijk maar waar. En zeggen dat we daar inderdaad zoveel geld voor moeten neertellen, maak dat maar aan mijn ventje wijs. Ik probeer het al veertig jaar. Ik geef het op. Pfft....

    {} geschreven door bojako


    je kan tenminste nog over en het weer lopen
    Dag musje,ik woon hier in een appartement met twee verdiepen ,en gelijkvloers,het gebruik van de gas wordt hier gewoon gedeeld door drie huurders,begin juni alles afgesloten,nu lig ik hier te bibberen van de kou,ik vind het een slecht systeem,de ene smost ermee,ik ben er zuinig mee,maar ik kan toch bijleggen voor een ander,heb verleden maand gereklameerd tegen mijn huisbaas,rekenig van een jaar gekregen hoewel ik hier maar woon vanaf februari,is er één vertrokken met een schuld van 720 euro bij electrabel,en zonder drie maand huishuur te betalen,ben daar niet mee akkoord gegaan,komen morgen aparte meters plaatsen,hopelijk kan ik de verwarming opzetten wanneer ik goesting heb,'s morgens vijf minuten om de kilte wat te verwijderen,ben ook niet akkoord wat het water betreft,is ook gezamelijk,vindt dit een slecht systeem,ieder voor moet instaan voor zijn eigen gebruik.weet je op dit moment kan ik alleen onder dekens kruipen met een goed boek om toch een beetje warm te hebben,heb ook mijn rekening laten verhogen bij electrabel (hoofdzakelijk voor gebruik douche en gasvuur,is voor eigen gebruik)omdat ik toch een prijsverhoging verwacht ondanks alle belofte,trek liever terug dan een hoop bij te leggen bij afrekening.Musje genoeg gezaagd,wens je nog een warme avond toe en groeten van roby

    {} geschreven door peeters robert


    ja ja
    Zo de lezen zijn we al met drie die liever thuis zitten dan zo maar op straat rond de dwalen en massa's geld op de doen, want steek nergens u neus niet binnen of je zult het U berouwen en dit zeker aan de kust, kortom overal waar de horeca en de winkeltjes wel aaneengegroeid zijn. Het weer nu ja daar moeten we willens of nillens moeten mee leven we kunnen er over zagen zoveel we willen het brengt geen aarde aan de dijk ach daar valt zoveel de kankeren we zullen alles maar bekijken met een roze bril zeker al is die tegenwoordig wel heel duur!!!!

    {} geschreven door wijsneusje


    ..
    ja Musje , "het weer" is vind het ook erg voor de mensen die nu aan de zee zijn , ons bojaco o.a. maar zo te lezen amuseren die hun wel. Ik heb dat met jou gemeen , ik ben ook graag thuis, en vakatie zegt me echt niks, en daarbij komt nog dat ik nooit weg kan met mijn bijhuis van de zoo. Gelukkig gaan de aardgasprijzen toch maar 3% stijgen ik betaal nu al zo maar even 200euro per maand ,omdat het hier een krot is,(huurhuis) waar alles gewoon buitenvliegt langs de ramen enz, maar ja, ik ben al blij dat we een dak boven ons hoofd hebben, kus, Nicole

    {} geschreven door nida





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!