ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEE DODEN, EEN WERELD VAN VERSCHIL



    De 52 jarige Francaise Chantal Sebirè die vorige week in het nieuws kwam
    omdat zij haar leven niet zelf mocht beëindigen is vandaag toch dood in haar huis aangetroffen.
    Haar dood werd overschaduwd door die andere dood, die van Hugo Claus die eveneens voor euthanasie koos.
    Werd van het overlijden van de eerste slechts 2 seconden gewag gemaakt in het laatavondnieuws op 'Eén', voor de tweede trok men zeker twintig minuten uit.
    Wie de biografie van Hugo Claus wil lezen kan dat op Wikepedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Claus#Biografieo /

    Wat ik nu zo frappant vind is, nu hij overleden is, blijkbaar iedereen een goede en intieme vriend schijnt te zijn geweest van de schrijver. Zelfs de grootste gek of de kleinste minkunkel komt er nu  mee op de proppen dat hij ooit de man persoonlijk heeft ontmoet en met hem een fijn gesprek had.
    Het is zoals bij menige grootheid gebeurt, ze parasiteren op de naam en op de man zelf, en hopen dat ze zich wat belangrijker kunnen voordoen dan ze zijn en zo  een graantje kunnen meepikken in de schaduw van zijn beroemdheid. Ze beseffen niet hoe belachelijk ze zich maken, want Hugo Claus had helemaal geen aandacht voor de kleine man, tenzij dan in en bij het verkopen van zijn boeken. Ik denk dat wanneer H.C. nu even moest kunnen terugkeren en al die onzin zou lezen, hij hen smalend zou uitlachen om hen vervolgens meewarrig de rug toe te keren. Volgens mijn ervaring hanteerde de , weliswaar briljante schrijver, dichter en poëet, de slogan: "Lees mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden!"

    Hoe ik daarbij kom?  Wel..... In 1993 bezoekt Hugo Claus het centrum waar daklozen en armen voor een luttel bedrag een warme maaltijd kunnen nuttigen, en waar ik jarenlang als vrijwilligster in de gaarkeuken heb gewerkt. (Nee, ik ben die bewuste dag niet aanwezig, ik krijg het verslag later van mijn collega!) De man is verbaasd omdat niemand een boek van hem in zijn bezit heeft dat men wil laten signeren, en vraagt zich duidelijk af waarom hij hier zijn kostelijke tijd verdoet. Enigzins wereldvreemd beseft deze meneer niet dat mensen die geen cent bezitten al zeker niet een duur boek kunnen kopen. Wij, de vrijwilligers, kennen zijn werk wel, maar de man vindt het beneden zijn waardigheid om met ons te komen praten. De keuken is niet zijn favoriete domein Trouwens we zouden ook geen kans hebben gekregen om ook maar één woord te wisselen, hij werd als elk groot icoon afgeschermd door een potige delegatie. Het vriendelijk aangeboden kopje thee laat de man onaangeroerd voor wat het waard is, en hij verdwijnt sneller dan hij gekomen is.

    Op zijn begrafenis zullen weer tal van mensen met veel lof spreken over de man, iets wat hij zeer zeker verdiend, maar ik vraag mij af hoeveel er van die woorden gemeend zijn, en hoeveel "rouwenden" daar enkel zullen zijn om in de kijker van de camera's en de flitslampen te lopen. Op die dag zal  het verdriet van België  letterlijk een parodie worden.

    Nee, veel liever had ik een ontmoeting gehad met Chantal Sebirè. Een gewone alledaagse dame die niet de aandacht krijgt die ze verdiend bij haar overlijden. Omdat ik haar dood zoveel schrijnender vind. Omdat ik eerder naar de begrafenis zou gaan van deze vrouw die tot voor kort anoniem was voor de wereld, en die door haar lijden en haar moed  evenens een tribuut verdiend.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    24-03-2008
    De grote Claus

    Laten we Claus voor wat hij was: een schrijver die nooit de nominatie voor de Nobelprijs haalde
    en het verdriet van België voor een roman waar de meesten niet verder komen dan de eerste twintig bladzijden (en ja ik heb het gans gelezen ) nochtans verderop wordt het beter.
    Ik herinner mij verder  nog een gedichtje dat ik schreef toen de "MEESTER" dacht een centje te moeten bijverdienen met op te treden in een reclame spotje op TV voor Franse kazen.

    schimpend schampschot<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    zuurkool kan mij bekoren

    of een ei nog ongeboren

    worst en gerookte vis

    omdat eenvoudig lekker is

    bier getapt in hoge glazen

    brood, worst ook pastei van hazen

    uien, witlof, boergondse slakken

    lamsschouder in mosterdsaus gebakken

    maar het gelul over Franse kazen

    bewaar ik voor de gieren
     
    die op Vlaamse centen  azen

    {} geschreven door Ollie


    Jij verwoordt...
    ...hier mijn gedachten, Mus. De reacties op de dood van HC waren zeer voorspelbaar---. Men kan enkel hopen dat beide sterfgevallen de discussies over en het wettelijk kader om euthanasie in zowel België als Frankrijk weer op gang brengen!

    {} geschreven door meermin


    23-03-2008
    H.C.
    Heb die Claus altijd overroepen gevonden... is natuurlijk maar mijn mening... als mens ken ik hem niet dus heb ik daar geen mening over...
    Wat die dame betreft... de rechter die zijn veto stelde wens ik hetzelfde lot toe... je zal het maar meemaken zo door het leven te moeten...
    Heb die song van Neil beluisterd en ja hoor... heel mooi... jullie gaan allebei zitten zwijmelen denk ik... haha...
    Kus van me

    {} geschreven door myette


    20-03-2008
    ..
    Bij mij kwam HC ook niet over als 'een warme mens ' zoals Chris Lomme gisteren nog op het nieuws zei,ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk,maar mij kwam hij eerder arrogant over,maarja..zo is het nu eenmaal,over de doden niets dan goeds
    Ik hoop uit de grond van mijn hart dat die dame haar dood niet vergeefs is ,en dat ze er daar eens werk van maken,verschrikkelijk vond ik dit voor haar,zelfs een dier laten ze zo niet lijden!
    Ik hoop dat ze nu gelukkiger mag zijn!

    {} geschreven door hotlips


    LANG GELEDEN
    Ja musje, idd lang geleden dat ik nog langs ben geweest,sorry waren nogal verwarde tijden. Nu heb je wel recht in de roos geschoten, waarom mocht hij ervoor kiezen en die vrouw niet. Ik heb dit gisteren voor het eerst in de krant gelezen, men geeft zoveel geld uit aan operaties om iemand mooier te maken bij T.V. programma's. Was er nu echt niets aan te doen bij die vrouw, ben daar niet van op de hoogte, maar als zij kiest voor een zachte dood, had men die wel mogen inwilligen. Nee Hugo is een B.V. en dan kan dat. Wel de BV's hier in het land schijnen nogal dikwijls te denken dat de wereld om hun draait. Om je een voorbeeld te geven Els De Schepper, ooit zijn er opnamen gemaakt in het kasteel STEYTELINCK in het Wilrijks park, mijn ex-vriendin werkte daar toen, wel hoe zij omging met het personeel schieten woorden te kort, zo denigerend. Van Claus ben ik eens tweemaal aan een boek begonnen, gelukkig niet zelf gekocht, dat zou pas echt verdrietig geweest zijn. Zal wel zijn omdat mijn verstand te klein is zeker,ben nooit verder geraakt dan 20 bladzijden. Over doden niets dan goed, wel niet bij mij. Voor mij ben je niet ineens een beter mens als je met je pootjes omhoog deze wereld verlaat. Btw, als je naar de begrafinis gaat, kun je dan een rouwkaartje voor mij meebrengen musje,kan hem dan als bladwijzer gebruiken in één van de betere boeken. Dag musje, knuffels en xxxxx roby

    {} geschreven door peeters robert


    Eenvoud siert
    Een mens mag dan al iets meer bezitten dan een ander, dat is nog altijd geen reden om zich superieur te gedragen.

    {} geschreven door venus


    *
    Ik kan niet anders dan je gelijk geven meisje. Het kwam bij mij ook zo over. Goed dat die arme vrouw uit haar lijden verlost is, maar onder welke omstandigheden????? Ben wel benieuwd om dat te vernemen. Groetjes.

    {} geschreven door Ludovikus


    !!!
    Inderdaad Musje, hij mag dan al een groot schrijver en dichter zijn, maar een groot mens, heb ik hem nooit gevonden. Daarvoor heeft hij teveel gedaan en nagelaten en teveel gezegd en niet gezegd, dat mijn gevoel schoffeerde. Je schreef me uit het hart! Groetjes van mij.

    {} geschreven door Michelly


    ..
    Zou kunnen dat euthanasie weer meer aandacht krijgt door H.Claus natuurlijk. Moge die arme vrouw zachtjes en tevreden ingeslapen zijn, al betwijfel ik het. Groetjes.

    {} geschreven door Ludovikus


    ..

    Zo krijgen we een heel andere - voor mij onbekende - kant van de man Claus te zien. 
    Met schaamte moet ik zeggen dat ik, alhoewel ik een boekenwurm ben, nog nooit iets van hem gelezen heb.
    Ik heb gisterenavond op TV inderdaad bijna alles gezien wat er over hem uitgezonden werd, ook op de Nederlandse TV.
    Gefascineerd luisterde ik naar de verhalen over zijn jeugd - vanaf zijn twee jaar in een internaat bij nonnetjes, je zou van minder gek worden, een kind heeft op die leeftijd zijn mama en papa nodig.
    Maar wat je zegt is waar: de dood van de franse dame zal inderdaad veel minder aandacht krijgen in de media dan de dood van de 'grote' schrijver.
    Ik kan enkel hopen dat er een moedige franse arts was die haar pijnloos heeft willen laten inslapen en dat zij niet verplicht is geweest om zelfmoord te plegen op een misschien wel pijnlijke manier.
    Vermits Hugo Claus in Frankrijk niet zo bekend zal zijn als hier, hoop ik dat haar overlijden wel uitgebreid in de Franse media aan bod zal komen en de problematiek over al-of-niet euthanasie weer ter sprake zal brengen.
    Mijn hart bloedt voor deze heel moedige dame ....

    {} geschreven door Bojako





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!