ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ZOVEELSTE OPDOFFER
    En dan mag je niet boos zijn zeker! Nee… daar wordt je enkel maar heel triest van!

    Daarstraks kreeg ik weeral slecht nieuws te verwerken!
    Ik vertelde jullie onlangs dat een dame van "De Markgrave" was langs geweest met een catalogus, wat stalen, en met advies welke optische hulpmiddelen ik nodig heb om een beetje zelfredzaam te blijven.
    Met het verslag van mijn oogchirurg en het rapport van de adviesarts in haar hand werd geoordeeld wat ik nodig heb en waar ik recht op heb. En dat is:

    1. Een witte blindenstok,
    2. Een ultra sterke daglicht-leeslamp
    3. Een sprekende personenweegschaal
    4. Een spiegel die 7 maal vergroot
    5. Pasta om merktekens aan te brengen
    6. Een Daisy-speler om luisterboeken op af te spelen
    7. Software voor de pc met spraak en vergroting.

    De dame liet me gelijk weten dat loepen en bijzondere optische brillen niet worden vergoed door het VAPH (Vlaams agentschap voor personen met een handicap) en evenmin door het ziekenfonds voor personen met LMD  en ik dus zulks zelf moet aankopen.
    Nu had ik het geluk dat er een lieve mevrouw was die me een loep gratis schonk

    Maar mijn blijdschap is van korte duur!
    Daarstraks kreeg ik telefoon van de sociale assistente van "De Markgrave". Die liet me weten dat het VAPH sinds 1 december 2010 beslist heeft om al die hulpmiddelen (buiten de software voor de pc) die ik zo broodnodig heb, om die niet meer terug te betalen of zelfs voor een stuk tegemoet te komen. Ze hebben al die spullen gewoon geschrapt uit hun lijst.
    M.a.w. trek je plan!

    De ass. Liet weten dat ze erg verbijsterd is met deze beslissing en dat de sector er alles zal aan proberen te doen om dit ongedaan te maken.
    Maar tegen het argument “het geld is op, de kas is leeg” valt mijn inziens niet veel te beginnen.

    Ook een beetje boos ben ik op "De Markgrave" zelf!
    Want sinds eind september hebben zij  mijn dossier in handen nadat de Soc. Ass. van het ziekenfonds hem wegens, ziekte, verlof, en tenslotte langdurige ziekte was vergeten door te geven.
    Ik ben zelf elk documentje bijeen gaan zoeken, ben alles netjes ingevuld door verschillende artsen eigenhandig bij hen op tafel gaan leggen. Dit alles om er spoed achter te zetten want ondertussen was ik al 8 maanden verloren. En op dit moment ligt het nog altijd op diezelfde tafel waar ik het deponeerde.
    Wat baat het dan dat je al die moeite doet?
    Want was mijn dossier voor 1 december opgestuurd, dan had ik alles nog wel gekregen waar ik recht op had.
    Maar die wrevel zal elke gedupeerde nu wel voelen want ik ben niet de enige, volgens de ass.
    Magere troost!

    Moest ik nog veel haren hebben, ik trok ze van ellende uit mijn hoofd.
    Maar mijn haarbos iz ook de moeite niet meer.  En dus zal ik het maar houden bij een potje janken….en ook dat gaat wel weer over zeker!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    11-12-2010
    Het is toch niet te vatten hé!
    Anderen zijn dus debet aan het feit dat jij die tussenkomst niet krijgt. Als je hen nu eens een brief schrijft en netjes vertelt dat je dat aan de media zult doorgeven en je hele verhaal gaat vertellen. Zou dat misschien een stok( en geen witte!) achter de deur zijn om ze aan het werk te zetten en nog iets te bereiken? ???
    Er worden wel minder schreinende verhalen gepubliceerd.
    Warme knuffel.
    Michelly

    {} geschreven door Michelly


    10-12-2010
    *
    @ Camille.
    Ach Camille, ik heb de ganse dag doorgebracht met rondbellen en mijn hoofd tolt van al die tegenstrijdige uitleg die men me gaf. k Ga proberen het op een rijtje te zetten.

    1)Mijn dossier werd opgestart via het ziekenfonds door een MDT. Dat is een wettelijk erkend team van personen die betaald worden door het VAPH. Die bewuste soc.ass. van dat MDT werd ziek, vervolgens ging zij op verlof en daarna werd zij langdurig ziek en werk nu nog maar half-time. Daarom kwam mijn dossier te laat bij haar collega terecht en was de wettelijke verzend termijn verstreken.
    2)Via het Middelheimziekenhuis, mijn oogchirurg en het Low Vision team, kwam ik terecht bij De Markgrave. Die fungeert als tussenpersoon en hulp bij alle formulieren voor de slechtzienden omdat zij de weg heel goed kennen die wij moeten lopen. De Markgrave startte op 1   oktober opnieuw een dossier op van nul af aan.
    3)Toen was het wachten tot er consulenten bij mij thuis kwamen om te bespreken welke hulpmiddelen ik van doen heb.
    4)Toen dat gebeurd was, moest De Markgrave die hulpmiddelen lijst motiveren (wat gebeurt door een advies arts die o.a. bij hen zitting houdt) en dan doorzenden naar het MDT van het zieekenfonds.
    5) Vervolgens moet het MDT dat dossier door mij laten ondertekenen en dan doorsturen naar het VAPH die dan zullen beraadslagen of ik al dan niet voldoende gehandicapt ben om een erkenningsnummer te krijgen.
    6) Eens dat nummer gekregen volgt weer een andere administratieve rompslomp om die hulpmiddelen in het bezit te krijgen.

    Waarom mijn dossier is blijven liggen bij De Markgrave heb ik het raden naar. Gebrek aan tijd, ik ben niet de enige?! Wel heeft het ziekenfonds ondertussen een verontschuldiging gestuurd naar het VAPH voor de vertraging. Maar of dat mij gaat helpen???

    @Ria. Ik ben zeer ontroerd door uw reactie, maar laat mij een ding duidelijk stellen. Licht& Liefde heeft met heel deze kafkaiaanse toestand niets te maken en heeft er nog minder schuld aan. Integendeel zelfs, dank zij hen heb ik nu een witte stok. Weliswaar de verkeerde en na betaling mijner zijde voor iets waar ik gratis recht op heb volgens het MDT, maar soit. Ook via hen kwam ik in contact met een lieve mevrouw die mij een gratis loep schonk. Licht&Liefde is weer een andere tussenpersoon die nauw samenwerkt met De Markgrave, maar ook nog met andere instanties die optische hulpmiddelen maken en verkopen. Dat zij nooit iets gratis doen zou ik niet weten. Voor mij, tot hiertoe althans, nog niet. Maar ik heb enkel maar contact gehad met hun consulenten die al die optische hulpmiddelen demonstreren en aan de man brengen.

    {} geschreven door Petra/Huismusje


    *
    *

    {} geschreven door Petra/Huismusje


    licht en liefde,

    waar ik al jaren een vaste donateur was is vanaf nu verleden tijd en de blinde potloodstokjes mogen ze vanaf nu houden geef het liever rechtstreeks aan jou of anderen die er behoefte aan hebben geef maar een seintje als het nodig is!

    groetjes ria

    {} geschreven door michka


    09-12-2010
    *
    Eigenaardig dat je dossier is blijven liggen, om welke reden? Markgrave is je wel een uitleg verschuldigd.

    {} geschreven door camille


    Jawatte
    Nu dàt weer... jou wordt toch niets op een presenteerblaadje gegeven he... je zit verdorie altijd in de verdomhoek... ik zit me hier echt op te winden kind... heel die heisa over dat leger asielzoekers waar ze tonnen geld in steken komt me de strot uit... we staan al op de eerste rij in Europa wat betreft belastingbetalen en nu willen ze dat nog eens gaan verhogen... om wàt te betalen... je mag 3x raden.
    Stuur eens een mailtje naar de burgemeester... baat het niet dan schaadt het ook niet.

    {} geschreven door Myette


    ..
    potvernondenmiljaardedju en nog veel andere ergere vloeken die ik hier nu niet ga neerpennen. Als er crisis is, dan wordt er altijd bespaard op de zwakken in de maatschappij, de zieken, de oudjes enz. 't is niet eerlijk maar wat kunnen we ertegen doen? 't is net omdat ze weten dat deze groep niets kan doen dat ze er van profiteren. De grote schuld ligt wel degelijk bij diegene die uw dossier behandelde en daar zou ik misschien zelf toch wat briefwisseling in steken al was het maar om van mijn woede vanaf te geraken. Hoewel ... Ge vangt misschien meer vliegen met siroop en ge kunt misschien proberen om op die wijze het van hen gedaan te krijgen dat ze wat met data gaan foefelen op documenten. Wie weet ? Een mede-gefrustreerde vriendin die het verschrikkelijk vindt dat dit weer bij u gebeurt. Heel dikke troostknuffel.

    {} geschreven door bojako


    08-12-2010
    DAG MUSJE
    Val je nu weer uit de boot  , ja we zullen dan maar in de kerstman geloven he
    meschien heeft die toch iets voor u,nu ben je al zolang met die papieren
    winkel bezig en alles gedaan wat je moest doen
     als je ellebogen moest hebben en wie kent wie zo je er wel aangeraakt
    zijn want zo is het altijd nog ondanks ze zeggen dat dat niet meer is
    voorbeelden al genoeg van gezien
    toch een warme knuffel voor jou Maria

    {} geschreven door Maria


    tsja.. dat is wat ik ook bedoelde in mijn reactie op eén van jouw logjes..
    Waarom moet die administratieve molen zolang malen voor er iets uit de voeten gedaan wordt en waarom kan men niet meer rekening houden met de noden van wie die echt van doen heeft? Ik kan mij goed voorstellen hoe jij je nu voelt Mus hoewel... misschien toch ook niet helemaal want wie twee goeie ogen heeft , kan zich niet voorstellen welke ellende het is om niet goed te zien! Je bent dus weeal een illusie " rijker" ! Een warme knuffel een kus van ons hier!

    {} geschreven door natoken





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!