ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONE WORLD, ONE DREAM

    Indrukwekkend, fenomenaal, adembenemend, grandioos, allemaal superlatieven die van toepassing zijn op de openingsceremonie van de Olympische spelen op 08-08-2008 en acht uur plaatselijke tijd. Het nummer acht is dan ook het geluksnummer bij uitstek in China. Een nooit geëvenaard spektakel is het geworden waarbij ik de eerste 2 uur van de ceremonie met open mond en rechtopstaande armharen zat te kijken. Nooit eerder had ik de wens dat mijn doodgewone kijkbuiskast zou veranderen in een groot scherm. Bij de twee uur durende intrede van de deelnemers viel ik helaas in slaap. Tv kijken heeft nu eenmaal dat effect op me, maar gelukkig werd ik net op tijd weer wakker om het ontsteken van de Olympische vlam niet te moeten missen.

    Meer dan een jaar werd er met meer dan drieduizend man getraind om in het door Zwitserse architecten ontworpen stadion dat de naam ‘Vogelnest’ mee kreeg een verbluffend visueel spektakel weer te geven met een choreografie die tot in de puntjes was verzorgd.Dit alles gebracht op prachtige muziek veelal gespeeld op oude Chinese muziekinstrumenten zoals de Guqin (snaarinstrument), Paoying ( blaasinstrument)en de Yu (slaginstrument). De vermaarde 22 jarige Lang Lang speelde dan weer uitmuntend op een hedendaagse piano begeleid door een meisje van vijf jaar. Sarah Brighton, ook La Luna genoemd, zong het themalied “You and me” samen met een Chinese zanger wiens naam mij helaas ontgaan is.
    Tot in het kleinste detail moest alles perfect zijn, niets werd aan het toeval overgelaten en dat kon je merken.

    Net voor de Olympische vlam het stadion werd binnen gedragen werd de Olympische eed afgelegd. Een traditie die zijn oorsprong vond op de Olympische spelen van 1920 in Antwerpen, net zoals het oplaten van een witte duif ten teken van vrede.
    De Olympische Hymne werd gezongen in het Grieks door een koor van 45 kinderen. Daar hadden die kinderen vijf maanden op getraind. En dat ze het fonetisch brachten deed geen afbreuk aan het chill moment dat door gans het stadion te voelen was, volgens de reporter ter plaatse.
    Vervolgens werd de brandende toorts in het stadion gebracht en drievoudige gouden medaille winnaar LiLing werd op heuse Spielbergse wijze de lucht ingehesen tot 60 meter boven de laagste tribunes alwaar hij op het dak van het ‘Vogelnest’ liep. Duizenden lichtjes onstaken bij elke voetstap van hem tot aan het moment suprème, het onsteken van de olympische vlam. Als apotheose nog een prachtig vuurwerk bovenop.

    Let the games begin!
    En laat het vooral eerlijke spelen zijn. Laat de Olympische gedachte:"Deelnemen is belangrijker dan winnen" zich uiten zonder dopingschandalen. Spelen ook waar geen drama’s gebeuren zoals aanslagen van terroristen. Want ondanks het machtige schouwspel dat bewijst dat door de discipline van de Chinese onderdanen China één natie is, kan ik toch niet vergeten dat er zoveel armoede is en dat de mensenrechten er vaak met de voeten wordt betreden. De Tibetaanse bevolking zal het alvast met me eens zijn.

    Maar ik heb intens genoten van deze openingsceremonie. Binnen vier jaar vinden de Spelen plaats in Londen en ik vrees dat de Engelsen met een enorm probleem zitten willen ze dit overtreffen.
    Ik vrees ook dat heel veel vrouwen hun partner in de bedstee zullen moeten missen want door het tijdsverschil vallen de rechtstreekse uitzendingen bij ons diep in de nacht. Zo hier en daar zul je ook wel eens mannelijke zuchten horen slaken in het echtelijke bed. Nietwaar Natoken?!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    12-08-2008
    jaaa!!!
    tegen al mijn principes in, ben ik al in de namiddag voor tv gaan kijken (opgestookt door mijn zoon) en vond het net zoals jij adembenemend groots, prachtig...alle mogelijke superlatieven zijn van toepassing. Toen het défilé van landen ongeveer op de helft was, heb ik evenwel afgehaakt, wat me nu een beetje spijt, want die bijzondere ontsteking van de vlam had ik ook wel willen zien. knuff

    {} geschreven door paz


    11-08-2008
    ..
    Groots is het zeker ,maar als je weet hoeveel armoede er is ,...en ze daar smijten met geld...neeje!Heb de Pipo maar geen kussen gegeven,was weer niet echt in beste doen,het begin wel ,maar.....je kent het he
    Dikke kusss voor jou en knuffel voor Knuffel

    {} geschreven door hotlips


    10-08-2008
    ja hoor
    Zelfs ik die anders totaal niet kan warm lopen voor die grootse spektakeldingen heb geboeid zitten kijken... alleen de urenlange optocht van ale sportploegen heb ik voorbij laten gaan... dat was me een beetje teveel... het was wel grandioos en tevens heel sierlijk...
    Ik lees dat je het druk druk druk hebt gehad... geniet nu maar van je rust..; kus van me

    {} geschreven door Myette


    "
    Je verwoordt het in mijn plaats zo volledig Musje dat ik er niets anders kan aan toevoegen dan dat het inderdaad "groots " was. Heb niet continue kunnen zitten kijken want hadden gisteren een BBQ en moest wel éen en ander doen maar het meeste heb ik gezien want je kon niet gaan lopen bij o'n vertoning!! Hebben we gisteren geluk gehad met het weer !!!Vandaag wordt  het relaxen en ja  kijken naar de spelen!! Ik volg niet alles hoor maar er zijn toch wel een paar disciplines waar ik wat slaap voor laat en als ik dan heeeeeel stilletjes bij mijn ventje kruip, moet hij niet zuchten  haha!!Lieve  knuffel.

    {} geschreven door Natoken


    09-08-2008
    ..
    Ik kan het niet helpen maar ik ben niet zo te vinden voor massaspektakels of ze nu te Nürnberg of te Beijing plaatsvinden. Leni Reifenstahl, de cineaste van Hiler maakte ook een  meesterwerk van een film de Olympische spelen van 1936 (zuiver als propaganda gebruikt) , Charlottenburg bood plaats aan 100.000 toeschouwers, het Olympisch zwembad kon er 20.000 huisvesten en toppunt van cynisme Hitler liet geen rassendiscriminatie toe op de spelen : de joodse Jelena Mayer was opgenomen in de Duiste schermploeg. Te veel déjâ vu bij deze Chinese vertoning . Megalomanie en dictatuur volgens mij zijn het broertjes.

    {} geschreven door Ernst


    ..
    Ja hiermee is dan alles gezegd.:Onovertreffelijk!! Daar zou ik het dan bij laten. Moest ik Engeland zijn..k'zou het heel sober aanpakken zoals Bojako aangeeft. Er is gewoon geen alternatief. Waar gaat het eindigen. Elkaar de loef afsteken, en wat met de kleine landen???? Trop is teveel. Kisses.

    {} geschreven door Ludovikus


    ..
    Ik had ook net het blog van Natoken gelezen anders had ik er waarschijnlijk nog geen erg op gehad.
    't was rustig hier, dus ik begon ook te kijken naar de openingsceremonie.
    Spectaculair, prachtig, mooi....maar ik had niets anders verwacht van China.
    We mogen nooit vergeten wat een ongelooflijk fantastische cultuur dat land heeft en daterend  van een tijd toen wij hier nog in de bomen zwierden
    Zoals je zei zal Engeland dit spektakel nooit kunnen evenaren - misschien is opening van een ongelooflijke soberheid een gezond alternatief.
    Of ik sport zal bekijken is twijfelachtig, 't is niet mijn favoriete bezigheid vrees ik.

    {} geschreven door bojako





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!