ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIT MOEST IK KWIJT!
    Hallo lieve allemaal!
    Dit wordt een lang epistel, dus wie geen zin of tijd heeft om te lezen kan nu beter meteen weg klikken.
    Maar ik moet dit van me af kunnen schrijven, want het lijkt alsof ik met een pijnlijke en etterende puist zit die enkel verlossing brengt wanneer ze openbarst en de stinkende pus naar buiten vloeit.

    Daarstraks werd ik door een *artikel in de krant, waar vriendin Camille mij attent op maakte, op slag meer dan 50 jaar terug geworpen in de tijd.
    Het artikel betreft een meisje dat jarenlang mishandeld is geworden door haar pleegouders. En wie mijn jeugdverhaal gelezen heeft zal niet verwonderd zijn dat dit artikel mijn gedachten vasthoudt en me op een emotionele rollercoaster doet belanden.

    Wat mijn persoonlijke ervaring betreft vind ik nog het meest erge aan de ganse zaak dat ik nooit openbaar erkenning heb gekregen over de feiten die er gebeurd zijn. Niet door de toenmalige omstanders en ook niet van mijn toenmalige naaste omgeving. Omstanders (een enkele uitzondering daar gelaten) deden of hun neus bloedde en keken liever de andere kant op. Naasten negeerden en/of bagatelliseerden de feiten.
    Hoe vaak heb ik in mijn leven van hen niet moeten horen dat ik toch maar groot en sterk ben geworden. Alsof het er allemaal niets toe heeft gedaan. Alsof ik nog dankbaar moet zijn ook?
    Sterk? Uiterlijk misschien wel, maar binnenin blijf je huilen. Binnenin blijft de pijn. En vergeten doe, kun je, nooit!

    Ik herinner mij nog de dag alsof het gisteren was. De dag waarop mijn pleegvader kwam melden dat mijn pleegmoeder overleden was. Ik was toen al 30+ en had mij er niet kunnen toe dwingen om haar te bezoeken in het ziekenhuis. Toen ik mijn pleegvader liet weten dat haar dood minstens 30 jaar te laat kwam voor mij, sloeg hij zijn handen voor zijn gezicht en weende. Zacht zei hij: “Ik weet het, ik heb me gedragen als een lafaard, ik was bang dat haar woede zich tegen mij zou keren, ik zal het mezelf nooit kunnen vergeven.”
    Mijn hart maakte een sprongetje van vreugde bij die woorden. Niet alleen omdat ik eindelijk erkenning kreeg, maar meer nog omdat mijn beide kinderen op dat moment aanwezig waren en getuigen waren van al die nare gebeurtenissen die mijn pleegvader opsomde. Feiten ook waarvan ik niet eens wist dat hij er op de hoogte van was geweest. Het maakte deel uit van mijn genezingsproces dat mijn kinderen kunnen getuigen dat ik me de feiten niet verbeeld of overdrijf, zoals sommigen mij zo graag wilden doen geloven. Omdat zij de draagwijdte ervan niet kunnen, of willen zien. En vooral omdat zij het jarenlange trauma dat dit alles heeft meegebracht niet kunnen vatten, omdat zij tenslotte in een andere en meer normale relatie stonden tegenover mijn pleegouders.

    Wat mijn pleegmoeder mij aangedaan heeft, de zorgeloze kind en jeugdjaren waar elk kind recht op zou moeten hebben en die zij mij ontzegd heeft, heb ik uiteindelijk een plaats kunnen geven. Maar ook niet meer dan dat.
    Van mijn pleegvader heb ik altijd gehouden en ben ik altijd blijven houden. Omdat hij uiteindelijk toch moeite heeft gedaan om dat beetje vader, een vader die ik nooit heb mogen kennen, voor me te zijn.

    Voor het meisje uit het betreffende artikel, hoop ik dat zij sterk genoeg is om haar leven verder te zetten zonder haatgevoelens. Dat zij niet doet met haar kinderen wat haar zelf is aangedaan. Dat zij geleerd heeft en beseft hoe het zeker NIET moet.
    Ik hoop dat zij de juiste mensen naast zich heeft die haar kunnen vertellen hoe het dan WEL moet. Want uit een liefdevolle ervaring kan zij helaas niet putten, net zo min als ik dat kon.
    Ik hoop dat zij de wilskracht heeft, of kan vinden, om al die nare feiten een plaats te kunnen geven. Dat is mijn wens voor haar, en meteen ook voor alle slachtoffers die in dergelijke  omstandigheden hun kind en jeugd jaren hebben moeten doorspartelen. Maar bovenal wens ik dat mensen niet meer de andere kant zullen opkijken en menen dat het hun zaken niet zijn. Want zij die dit wel doen zijn even schuldig als de daders zelf.

    Jullie zijn bedankt voor het luisteren en ik wens jullie nog een fijn weekend toe!

    *Het bewuste artikel kun je lezen door op onderstaande button te klikken



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    01-06-2011
    pleegouder
    Dag Musje,
    Toen ik het verhaal hoorde moest ik dadelijk aan u denken.  Ik begrijp wel dat de omgeving niet reageert.   Zij hebben allemaal angst om niet geloofd te worden, juist zoals die buren van dat meisje.  Het is verschrikkelijk.  Ik heb me ook dikwijls afgevraagd waarom sommige leden van onze familie niet reageerde, maar zelfs nu als volwassen mensen krijg ik daar geen antwoord op.  Dus dat zal iets zijn dat altijd zal blijven bestaan, dat er mensen zijn die kinderen kunnen kwaad doen zonder dat er ook maar iemand iets wil aan doen of in sommige gevallen kan aan doen, doordat de overheid en de bevoegde instanties niets willen doen.  En in sommige gevallen worden de kinderen weg gehaald bij hun ouders terwijl dat absoluut niet nodig is.Dat vind ik nog het ergste.
    Ik hoop dat je dit opnieuw een plaats kan geven en verder doen zoals je altijd doet.  Goed zijn voor uw kinderen en kleinkinderen, en genieten van de kleine dingen die zo belangrijk zijn in een mensenleven.
    Dikke knuffel Ina.

    {} geschreven door ina


    22-05-2011
    Nu ik toch bezig ben, ga ik hier ook maar eens porren!!
    Alle ok Mus? Toch niet aan een winterslaapje begonnen bij dat mooie weer , hoewel vandaag wat twijfelachtig! Weet je wat schone slaapster ik kom je porren met een knuffel en een kus.. wat zeg je daarvan?

    {} geschreven door natoken


    20-05-2011
    ..
    Heb het ook allemaal gevolgd,verschrikkelijk he,en dan nog beweren dat het meisje overdrijft...en natuurlijk is dit voor jou heel confronterend,kom hier dat ik je een dikke knuffel geef!
    2.jpg
    Groetjes uit Deurne van Nestje&Lipske

    {} geschreven door Lipske


    ..
    Wij vinden het erg voor je lieve meid dat je dit alles weer moet meemaken wat je al zo lang probeert te vergeten, en zeker leven we mee met dat arme kind. Maar zo lang er mensen bestaan, zal er altijd wel een smeerlap tussen zitten. Hopelijk krijgt die ooit zijn verdiende straf. Kuskes.

    {} geschreven door ludovikus


    18-05-2011
    het artikel terug gevonden

    Buren van het meisje uit Duffel dat jarenlang mishandeld werd door haar pleegmoeder hebben vier keer de bevoegde instanties gecontacteerd om misbruik te melden.

    De buren zijn twee keer naar de politie gestapt en ook eenmaal naar de instelling die het kind in het pleeggezin heeft geplaatst. Het laatste proces-verbaal dateert van december 2007. Tenslotte contacteerden de buren ook vergeefs het vroegere Kind In Nood.

    Bij de politiezone Bodukap werd vanavond het bestaan van de processen-verbaal bevestigd. Meer informatie kon voorlopig niet verstrekt worden. (belga/ep)

    {} geschreven door camille


    Hoi Petra
    En zo zijn er meer, helaas. Laatst was ik bij de kapper en naast mij een dame. Ze vroeg of de kapster haar asjeblieft met zachtheid wilde behandelen. Als kind was ze mishandeld geweest, verbrand op haar hoofd en alles deed pijn, voor een bezoek aan de kapper moest ze zich iedere keer psychologisch voorbereiden. En heel voorzichtig met tederheid werden haar haren gekamd en geknipt.
    Verdrietig om te bedenken dat er mensen zijn die er genoegen in hebben om anderen en dan vooral kinderen pijn te doen. Maar helaas.
    Dikke knuf
    Loes

    {} geschreven door Loewiesa


    *

    {} geschreven door Loewiesa


    Onbegrijpelijk
    Ondertussen gelezen dat buren dit gemeld hadden aan de instanties, maar er niet op gereageerd werd.
    Geplaatste kinderen worden nu toch opgevolgd, hoe kunnen ze dat niet gemerkt hebben.
    En daar word ik zo boos van sè!

    {} geschreven door camille


    17-05-2011
    Ja hoor
    Ik kan me indenken dat dit artikel heel wat nare herinneringen terug heeft bovengehaald... dat zoiets nu nog kan gebeuren... ach ik verwonder me over niets meer... om ons heen krioelt het van de "instanties" maar doen ze hun werk behoorlijk... blijkbaar niet... zoals overal heerst er laksheid... als het jou overkomt ben je de pineut... maar dat niemand in de omgeving ooit iets merkte of reageerde gaat er bij mij niet in... ook laksheid?
    Jij bent tenminste niet dezelfde weg opgegaan met je eigen kinderen wat niet van iedereen kan gezegd worden... ook al zoiets wat ik nooit verstaan heb...
    Troostknuffel voor jou van mij!!!

    {} geschreven door Myette


    Hello Musje
    Was even uit bloggenland maar als ik het verhaal las dacht ik direct aan jou waarom ja jij hebt het ook meegemaakt. Ik ook hoop dat het meisje in kwestie zo wordt zoals jij alhoewel ik je alleen ken van je blog te volgen . Onbegrijpelijk dat zoiets nu nog kan bestaan denk ik dan , zal dat dan altijd zo blijven hopelijk trekken ze hier werkelijk lessen uit dat het nooit meer kan gebeuren. Dag Musje knuffel van Vif.

    {} geschreven door Fjak@


    16-05-2011
    Terug van weggeweest...
    Je moet maar een paar dagen even het gewone leven achter je laten en je staat hopeloos achter. Intussen weet ik waarover je hier schrijft en dat het voor jou dubbel zo hard aankomt dat zoiets in de 21ste eeuw ook nog kan, daar moet geen commentaar bij. Jij zal , hoe sterk je ook bent of probeert te zijn, die pijn van een gekwetst  kinderhart steeds blijven meedragen, niemand kan dat wegnemen omdat de enige persoon die dat kon rechttrekken het nooit gedaan heeft! Jij bent intussen een sterke prachtvrouw / vriendin geworden die weet waar het in het leven om gaat.. en ik hoop dat het meisje ooit ook zover komt. Voor de pleegouders en de overheidsinstantie heb geen goed woord!! Horen , zien en zwijgen is niet altijd de juiste weg!! Een dikke knuffel van mij voor jou!!

    {} geschreven door natoken


    dag petra
    ik zag het ook op het nieuws , erg hé , dat de dag van vandaag , met alle mogelijke instanties die ZOUDEN MOETEN TOEZICHT HOUDEN dit nog kan gebeuren !
    jij , die in zo'n verschrikkelijke situatie groot bent geworden , 't moet moeilijk zijn om te verwerken !
    ik vraag me af wat die sociale diensten dan doen ? hun broek verslijten op een bureel ? zien ze dan niets als ze , wat toch zou moeten , huisbezoeken doen ? ach , ik kan me daar in opwinden .....
    een knuffel voor jou !

    {} geschreven door ani


    15-05-2011
    Dag mus

    Vanavond was het op het nieuws van dat meisje , vondt het verschrikkelijk dat het nog steeds gebeurd ,
    waarom geven ze hun op als pleeg gezin voor de centen meschien ,?en ik kan het geloven dat het je diep raakt
    ze zeggen wel de tijd heel alle wonden maar de lidtekens blijven voor je leven he
    een dikke knuffel en morgen bel ik je zeker   zeer druk gehad vertel het je wel Maria

    {} geschreven door Maria


    *
    kan me voorstellen welk effect zo'n artikel op jou heeft, lieve Musje. Het is hemeltergend dat zulke misdaden in dit land nog steeds kunnen gebeuren, zonder dat iemand uit de omgeving daar melding van maakt. Bij jou worden hierdoor natuurlijk weer oude wonden opengereten. Zoals je schreef is erkenning van het aangedane leed erg belangrijk, ook al is die bij jou alleen in zeer intieme kring gebeurd. Voor het meisje in kwestie is die erkenning ook officiëel gebeurd. Samen met jou kan ik maar hopen dat zij de geleden schade zo goed als mogelijk is kan verwerken en een nieuw "vrij" leven kan leiden. dikke knuffel
    PS : ondanks het zeer zware en emotionele onderwerp : proficiat voor dit uitstekend geschreven stuk!

    {} geschreven door paz


    Goedemorgen Lulu

    Lid worden  Wij zijn eens op je mooie blog komen kijken en vonden het fijn om er te vertoeven. Graag komen wij je uitnodigen om lid te worden bij "Het Bloggershoekje". Het kost niets en het kan best leuk zijn deel uit te maken van ons leuk bloggersgroepje. Het enige wat wij je vragen is om ons mooie logo op je blog te plaatsen. Dat is alles! Wil je graag uw blog bij ons in de kijker laten plaatsen, laat het ons weten. Wij laten op onze beurt dan weten wat je kan doen om lid te worden. Neem eens een kijkje op onze site en laat ons dan iets weten. Wij hopen ook jouw te mogen verwelkomen bij "Het Bloggershoekje". Lieve groetjes van ons en graag tot ziens!

    Lieve groetjes van ons
    Klik op deze button om ons te bezoeken!

    {} geschreven door Het Bloggershoekje


    14-05-2011
    Hai Mus
    Jouw verhaal kende ik natuurlijk al en ik heb nu ook het artikel gelezen waar je op doelde en ik vraag me af waar die pleegmoeder het lef vandaan haalt om over een geldelijke vergoeding te praten. Alsof het leed dat je werd aangedaan ooit met geld is goed te maken.
    Ook ik wens dat meisje alle kracht en sterkte toe om uit te kunnen groeien tot een liefhebbend mens, dat in elk geval een beetje zal kunnen leren genieten van de rest van haar leven.
    Mus, een knuf voor jou en een fijn weekend.
    Zullen we elkaar nog eens ontmoeten???

    {} geschreven door thea





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!