Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    13-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillesaus
    5 dl melk
    1/2 vanillestokje of 1 pakje vanillesuiker
    2 eieren
    30 gr. suiker
    1 tl maizena

    -----------------------------------------------------------

    Breng de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook. Klop de eieren met de suiker los en roer de mazena erdoor. Schenk al roerend een deel van de kokende melk erbij en voeg dit mengsel aan de resterende melk toe. Laat de saus al roerend 3-4 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje. Laat de saus onder af en toe roeren afkoelen om te voorkomen dat een vlies wordt gevormd.

    In plaats van 2 eieren kunnen 2 eierdooiers met 10 gram maizena worden gebruikt. Voeg, wanneer vanillesuiker wordt gebruikt in plaats van een vanillestokje, de vanillesuiker na het koken aan de saus toe. Vanillesaus kan warm of koud worden gegeven. Koude vanillesaus kan worden gegeven bij chocoladepudding, puddingen met vruchten en karnemelkpudding. Warme vanillesaus past bij warme nagerechten met appelen, appelgebak en broodpudding.

    13-07-2013 om 15:17 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Zoete sauzen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Custardsaus
    15 gr. custardpoeder
    40 gr. suiker
    5 dl melk

    ---------------------------------------------
    Vermeng custardpoeder en suiker. Maak dit mengsel aan met enkele lepels koude melk. Breng de resterende melk aan de kook en schenk het aangemaakte custardpoeder erbij. Laat de saus al roerend 2 minuten zachtjes doorkoken. Laat de saus vervolgens onder af en toe roeren afkoelen om te voorkomen dat een vlies wordt gevormd.

    13-07-2013 om 11:37 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Zoete sauzen
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!