Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelschotel met vruchten
    2 appelen, geschild en uitgeboord
    2 bananen, geschild
    2 sinaasappelen, gepeld
    16 gedroogde vijgen
    4 el gemalen hazelnoten

    -----------------------------------------------------

    Snijd de appelen en de bananen in dunne plakken en de sinaasappelen in dunne schijven. Was de vijgen met heet water en snijd ze in vieren. Meng de vruchten door elkaar en strooi de gemalen hazelnoten erover.

    15-07-2013 om 13:24 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelschotel
    1 kg zure appelen
    35 gr. boter
    100 gr. suiker
    4 eieren, gesplitst
    50 gr. beschuit, verkruimeld
    kaneel

    ---------------------------------------------------
    Was de appelen maar schil ze niet. Plaats de appelen in een ovenschotel in een voorverwarmde oven 190C en laat ze hierin gaar worden. Pureer de appelen zodat een droge moes ontstaat. Roer boter, suiker en eierdooiers tot een luchtige massa. Schep de appelmoes, het beschuitkruim en kaneel naar smaak door de massa. Klop de eiwitten zeer stijf en schep deze door het appelmengsel. Beboter een ovenvaste schotel en bestrooi deze met beschuitkruim. Doe het appelmengsel in de schotel en plaats deze in een voorverwarmde oven 160C. Laat de appelschotel in ongeveer 45 minuten rijzen en gaar worden.

    15-07-2013 om 13:22 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelmoes
    1 kg moesappelen, geschild en in stukken
    stukje citroenschil
    75 gr. suiker

    -----------------------------------------------

    Kook de appelen met zo weinig mogelijk water en een stukje citroenschil in 5-10 minuten gaar. Pureer de appelen, verwijder de citroenschil en breng de appelmoes op smaak met suiker. Serveer de appelmoes warm of koud.

    15-07-2013 om 13:18 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcompote
    8 zure appelen, geschild
    enkele druppels citroensap
    50 gr. suiker
    1 blaadje gelatine
    8 geconfijte kersen of enkele lepels marmelade

    ------------------------------------------------------

    Halveer de appelen en verwijder de klokhuizen. Breng 2 1/2 dl water met citroensap aan de kook in een koekenpan en pocheer hierin de halve appelen gaar. Voeg als de appelen bijna gaar zijn de suiker toe en bedruip de appelen regelmatig met het vocht. Week intussen de gelatine in ruim koud water. Leg de appelen in compoteschaaltjes. Knijp het blaadje gelatine uit en los dit in het vocht op. Schep het vocht over de appelen en garneer deze met geconfijte kersen of marmelade.

    14-07-2013 om 15:31 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozencompote
    12 stevige stoofabrikozen
    100 gr. suiker
    10 gr. aardappelmeel
    1/4 dl rijnwijn

    ---------------------------------------------------

    Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Los de suiker op in 2 1/2 dl water, breng het aan de kook en laat het geheel tot een dunne siroop inkoken. Wel de halve abrikozen met 2-3 stuks tegelijk ongeveer 2 minuten in de siroop, maar zorg dat de abrikozen heel blijven. Neem de abrikozen met een schuimspaan uit het vocht. Maak het aardappelmeel met enkele lepels water aan, bind het vocht ermee, laat het even inkoken en voeg de rijnwijn toe. Schenk deze saus over de abrikozen.

    14-07-2013 om 15:27 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde abrikozen
    200 gr. gedroogde abrikozen
    60 gr. suiker
    10 gr. aardappelmeel

    --------------------------------------------------

    Was de abrikozen en laat ze 24 uur in ruim koud water weken. Breng de abrikozen in het weekwater aan de kook en laat ze op laag vuur in 10 minuten gaar koken. Voeg de suiker toe en bind het vocht met aardappelmeel, aangemaakt met enkele lepels water.

    12-07-2013 om 13:41 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien Romanoff
    500 gr. aardbeien
    3 dl slagroom
    5 dl vanille-ijs
    sap van 1 citroen
    4 el rum of cointreau
    poedersuiker

    ------------------------------------------------------

    Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Klop de slagroom los. Maak het ijs met een vork zacht en schep de slagroom erdoor. Roer citroensap en rum door het ijsmengsel en breng het op smaak met poedersuiker. Schep de aardbeien door het mengsel. Serveer de aardbeien direct en geef er ijswafels bij.

    12-07-2013 om 13:39 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeiencompote
    750 gr. aardbeien
    100 gr. suiker
    citroensap
    10 gr. aardappelmeel

    --------------------------------------------------------

    Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Los de suiker op in 2 1/2 dl water, breng het aan de kook en laat het geheel tot een dunne siroop inkoken. Voeg de aardbeien toe en breng het geheel aan de kook. Neem de aardbeien uit het vocht en leg ze in een compoteschaal. Breng het vocht op smaak met citroensap en bind het met aardappelmeel, aangemaakt met wat water. Schenk de saus over de aardbeien.

    12-07-2013 om 13:37 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vruchten en noten
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!