Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikakip
    1 braadkip, schoongemaakt
    zout en versgemalen peper
    100 gr. boter
    1 rode paprika
    sap van 1 sinaasappel
    1 ui, gesnipperd
    1 el paprikapoeder
    1 bekertje creme fraiche of 1/8 ltr. zure room

    -----------------------------------------------------------

    Bestrooi de kip vanbinnen en vanbuiten met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet en bak hierin de kip in 10 minuten rondom bruin. Halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Neem de kip uit de pan en leg deze op een bord. Fruit de ui in de bakboter goudgeel en fruit het paprikapoeder enkele seconden mee. Schenk wat water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Leg kip en reepjes paprika in de jus en stoof de kip onder regelmatig keren in 50 minuten gaar. Snijd de kip in vieren en leg de stukken op een voorverwarmde schaal. Voeg de creme fraiche al roerend aan het stoofvocht toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schenk de saus over de stukken kip.

    16-07-2013 om 15:58 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gevogelte
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kippenboutjes
    12 verse kippenboutjes (drumsticks of kipkarbonaden)
    2 el olie
    1/2 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    2 el ketjap manis
    1 el tomatenketchup
    1 tl bruine basterdsuiker
    1/2 el azijn
    zout en versgemalen peper

    ----------------------------------------------------

    Verhit de olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg ketjap, tomatenketchup, basterdsuiker, azijn, zout en peper toe en bestrijk de kippenboutjes met de helft van de saus. Laat deze 30 minuten intrekken. Leg de kippenboutjes op het rooster boven het vuur en rooster ze in 20 minuten gaar en bruin. Keer de kippenboutjes tijdens het roosteren enige malen en bestrijk ze regelmatig met de resterende saus. Geef er een barbecuesaus of een satésaus bij.

    16-07-2013 om 15:54 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gevogelte
    >> Reageer (0)
    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met mandarijntjes
    1 braadkip, schoongemaakt
    zout
    versgemalen peper
    75 gr. boter
    stuk sinaasappelschil
    sap van 1 citroen
    1 el mandarijnenvocht, uit blik
    1 el rozijnen
    2 el mandarijnenpartjes, uit blik

    --------------------------------------------------

    Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en peper en leg een klontje boter en de helft van de sinaasappelschil in de buikholte. Snijd de resterende sinaasappelschil in zeer dunne reepjes. Verhit de boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en schroei hierin de kip aan alle kanten dicht. Leg het deksel iets schuin op de pan, temper het vuur en braad de kip onder regelmatig keren in 50 minuten rondom bruin. Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe. Neem de kip uit de pan en leg deze op een plank. Schenk citroensap, sinaasappelsap en mandarijnenvocht bij de braadboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Voeg reepjes sinaasappelschil, rozijnen en 1 el mandarijnenpartjes toe. Laat het geheel zachtjes koken. Verwijder de sinaasappelschil uit de buikholte van de kip, snijd de kip in vieren en leg de stukken even in de saus. Schik de stukken kip op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover. Garneer de schaal met de resterende mandarijnenpartjes.

    11-07-2013 om 22:18 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gevogelte
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde kip
    1 braadkip, schoongemaakt
    zout
    versgemalen peper
    100 gr. boter

    ------------------------------------------

    Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en bak hierin de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan, temper het vuur en schenk wat water bij de bakboter. Roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan en leg de kip in de jus. Stoof de kip onder regelmatig keren in 1 uur gaar. Leg de kip op een voorverwarmde schaal en schenk een deel van de jus erover. Steek op elke poot een papieren manchetje en geef de resterende jus er apart bij.

    11-07-2013 om 22:13 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gevogelte
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden kip
    1 braadkip, schoongemaakt
    zout
    peper, versgemalen
    100 gr. boter

    -------------------------------------------------

    Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en peper en leg een klontje boter in de buikholte. Verhit de boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en schroei hierin de kip aan alle kanten dicht. Leg het deksel iets schuin op de pan, temper het vuur en braad de kip onder regelmatig keren in 50 minuten rondom bruin. Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe. Neem de kip uit de pan, snijd de kip in vieren en schik de stukken kip op een voorverwarmde schaal. Schenk ongeveer 1/4 dl water bij de braadboter en roer alle aanzetsels los. Schenk een deel van de jus over de kip en geef de rest er apart bij.

    11-07-2013 om 22:02 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gevogelte
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!