Bestrooi de kip vanbinnen en vanbuiten met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet en bak hierin de kip in 10 minuten rondom bruin. Halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Neem de kip uit de pan en leg deze op een bord. Fruit de ui in de bakboter goudgeel en fruit het paprikapoeder enkele seconden mee. Schenk wat water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Leg kip en reepjes paprika in de jus en stoof de kip onder regelmatig keren in 50 minuten gaar. Snijd de kip in vieren en leg de stukken op een voorverwarmde schaal. Voeg de creme fraiche al roerend aan het stoofvocht toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schenk de saus over de stukken kip.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg ketjap, tomatenketchup, basterdsuiker, azijn, zout en peper toe en bestrijk de kippenboutjes met de helft van de saus. Laat deze 30 minuten intrekken. Leg de kippenboutjes op het rooster boven het vuur en rooster ze in 20 minuten gaar en bruin. Keer de kippenboutjes tijdens het roosteren enige malen en bestrijk ze regelmatig met de resterende saus. Geef er een barbecuesaus of een satésaus bij.
1 braadkip, schoongemaakt zout versgemalen peper 75 gr. boter stuk sinaasappelschil sap van 1 citroen 1 el mandarijnenvocht, uit blik 1 el rozijnen 2 el mandarijnenpartjes, uit blik
Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en peper en leg een klontje boter en de helft van de sinaasappelschil in de buikholte. Snijd de resterende sinaasappelschil in zeer dunne reepjes. Verhit de boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en schroei hierin de kip aan alle kanten dicht. Leg het deksel iets schuin op de pan, temper het vuur en braad de kip onder regelmatig keren in 50 minuten rondom bruin. Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe. Neem de kip uit de pan en leg deze op een plank. Schenk citroensap, sinaasappelsap en mandarijnenvocht bij de braadboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Voeg reepjes sinaasappelschil, rozijnen en 1 el mandarijnenpartjes toe. Laat het geheel zachtjes koken. Verwijder de sinaasappelschil uit de buikholte van de kip, snijd de kip in vieren en leg de stukken even in de saus. Schik de stukken kip op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover. Garneer de schaal met de resterende mandarijnenpartjes.
1 braadkip, schoongemaakt zout versgemalen peper 100 gr. boter
------------------------------------------
Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en bak hierin de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan, temper het vuur en schenk wat water bij de bakboter. Roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan en leg de kip in de jus. Stoof de kip onder regelmatig keren in 1 uur gaar. Leg de kip op een voorverwarmde schaal en schenk een deel van de jus erover. Steek op elke poot een papieren manchetje en geef de resterende jus er apart bij.
1 braadkip, schoongemaakt zout peper, versgemalen 100 gr. boter
-------------------------------------------------
Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en peper en leg een klontje boter in de buikholte. Verhit de boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en schroei hierin de kip aan alle kanten dicht. Leg het deksel iets schuin op de pan, temper het vuur en braad de kip onder regelmatig keren in 50 minuten rondom bruin. Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe. Neem de kip uit de pan, snijd de kip in vieren en schik de stukken kip op een voorverwarmde schaal. Schenk ongeveer 1/4 dl water bij de braadboter en roer alle aanzetsels los. Schenk een deel van de jus over de kip en geef de rest er apart bij.