1 konijn zout 125 gr. boter ---------------------------------------------------
Wrijf het konijn vanbinnen en vanbuiten in met zout en laat dit 10 minuten intrekken. Leg het konijn in een braadslede. Verhit de boter in een pan tot de boter lichtbruin ziet, plaats de braadslede iets onder het midden in een voorverwarmde oven 150C en schenk de bruine boter over het konijn. Braad het konijn 1 uur en bedruip het elke 20 minuten met de braadboter. Leg het konijn op een vleesplank. Schenk wat water bij de braadboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de braadslede. Snijd het konijn in stukken, schik deze op een voorverwarmde schaal en schenk een deel van de jus erover. Geef de rest er apart bij.
1 konijn, in 8 stukken zout en peper 50 gr. boter 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst 2 el bloem 3 dl droge witte wijn of bouillon stukje foelie 1 el fijngehakte peterselie
------------------------------------------------
Bestrooi de stukken konijn met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet en bak hierin de stukken konijn in 20 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Fruit ui en knoflook in de bakboter tot de ui glazig ziet en roer de bloem erdoor. Bak de bloem al roerend 1 minuut mee. Schenk een deel van de wijn erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle wijn is opgenomen en leg de stukken konijn in de saus. Voeg foelie toe. Stoof de stukken konijn op laag vuur in 30 minuten gaar. Verwijder de foelie en bestrooi het geheel voor het serveren met peterselie.