Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden konijn
    1 konijn
    zout
    125 gr. boter
    ---------------------------------------------------

    Wrijf het konijn vanbinnen en vanbuiten in met zout en laat dit 10 minuten intrekken. Leg het konijn in een braadslede. Verhit de boter in een pan tot de boter lichtbruin ziet, plaats de braadslede iets onder het midden in een voorverwarmde oven 150C en schenk de bruine boter over het konijn. Braad het konijn 1 uur en bedruip het elke 20 minuten met de braadboter. Leg het konijn op een vleesplank. Schenk wat water bij de braadboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de braadslede. Snijd het konijn in stukken, schik deze op een voorverwarmde schaal en schenk een deel van de jus erover. Geef de rest er apart bij.

    11-07-2013 om 22:32 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wild
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofd konijn
    1 konijn, in 8 stukken
    zout en peper
    50 gr. boter
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    2 el bloem
    3 dl droge witte wijn of bouillon
    stukje foelie
    1 el fijngehakte peterselie

    ------------------------------------------------

    Bestrooi de stukken konijn met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet en bak hierin de stukken konijn in 20 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Fruit ui en knoflook in de bakboter tot de ui glazig ziet en roer de bloem erdoor. Bak de bloem al roerend 1 minuut mee. Schenk een deel van de wijn erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle wijn is opgenomen en leg de stukken konijn in de saus. Voeg foelie toe. Stoof de stukken konijn op laag vuur in 30 minuten gaar. Verwijder de foelie en bestrooi het geheel voor het serveren met peterselie.

    11-07-2013 om 22:28 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wild
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!