Houd enkele hazelnoten apart voor de garnering. Verwarm de melk in een pan en roer het beschuitkruim erdoor. Roer de eierdooiers met de suiker los en voeg al roerend de warme pap en de gamalen hazelnoten toe. Klop de eiwitten stijf en schep er luchtig het papmengsel door. Beboter een ovenvaste schotel en doe het mengsel erin. Vermeng paneermeel, suiker en achtergehouden hazelnoten en bestrooi de hazelnootschotel ermee. Laat de schotel in een voorverwarmde oven 190C in ongeveer 30 minuten goudbruin worden.
Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Strooi al roerend het griesmeel erin en kook de pap in 10 minuten gaar. Verwijder de citroenschil. Voeg de helft van de suiker toe en roer de resterende suiker door de eierdooiers. Roer de griesmeelpap door het eierdooiermengsel. Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze voorzichtig door het griesmeelmengsel. Beboter een ovenvaste schotel en doe het griesmeelmengsel erin. Plaats de schotel onder het midden in een voorverwarmde oven 175C en laat het geheel in 25 minuten rijzen en lichtbruin worden. Serveer de griesmeelschotel direct.