Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegeleieren met ham
    4 eieren
    25 gr. boter
    4 plakken ham van 20 gr.
    zout en peper

    ----------------------------------------------

    Smelt de boter in een koekenpan, leg de plakken ham erin en laat deze 1 minuut zachtjes bakken. Breek de eieren voorzichtig op de rand van de pan en laat op elke plak ham een ei glijden. Zorg dat de eierdooiers heel blijven. Bak de eieren op laag vuur tot het eiwit is gestold. Bestrooi ze met wat zout en peper en serveer de spiegeleieren met ham op een voorverwarmde schaal.

    16-07-2013 om 13:24 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren en kaas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegeleieren
    4 eieren
    25 gr. boter
    zout en peper
    ----------------------------------------------

    Smelt de boter in een koekenpan. Breek de eieren voorzichtig op de rand van de pan en laat de eieren in de boter glijden. Zorg dat de eierdooiers heel blijven. Bak de eieren op laag vuur tot het eiwit geheel is gestold. Bestrooi ze met zout en peper en serveer de spiegeleieren op een voorverwarmde schaal.

    16-07-2013 om 13:22 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren en kaas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren en cocotte
    50 gr. boter
    10 gr. bloem
    1 dl melk
    zout en peper
    nootmuskaat
    4 eieren
    2 el room

    -----------------------------------------------

    Smelt 10 gram boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet 4 soufflépotjes in een wijde pan en schenk zoveel water in de pan dat de potjes voor de helft onderstaan. Breng het water aan de kook en laat in elk potje 10 gram boter smelten. Breek boven elk potje een ei en bedek dit met 1 el saus en 1/2 el room. Laat het water zachtjes koken en de eieren in 8 minuten stollen.

    16-07-2013 om 13:20 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren en kaas
    >> Reageer (0)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierragout
    4 eieren
    1/2 el citroensap
    zout en peper
    1 takje peterselie
    1/8 ui
    100 gr. champignons
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    1 eierdooier
    2 el room
    1/2 el fijngehakte peterselie
    driehoekjes gebakken brood

    --------------------------------------------------------

    Breng ruim water aan de kook, leg de eieren erin en kook ze in 8 minuten hard. Spoel ze met koud water af en laat ze afkoelen. Breng 4 dl water met citroensap, zout, peper, peterselie en ui aan de kook. Voeg de champignons toe en kook deze in 3 minuten gaar. Laat ze op een zeef uitlekken en zeef het kookvocht. Meet 4 dl van het kookvocht af. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van het kookvocht erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot al het kookvocht is opgenomen en laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken. Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Klop de eierdooier met de room los en verdun dit met enkele lepels hete saus. Schenk dit mengsel al roerend bij de resterende saus. Voeg stukjes ei en plakjes champignons toe en laat ze in de saus warm worden. Serveer de eierragout op een voorverwarmde schaal en bestrooi de bovenkant met peterselie. Schik een rand van driehoekjes brood om de ragout.

    12-07-2013 om 13:33 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren en kaas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiertoast
    4 eieren, gesplitst
    100 gr. geraspte kaas
    100 gr. ham, gesnipperd
    zout en peper
    4 sneetjes wittebrood, ontkorst
    boter
    paprikapoeder

    -----------------------------------------------------

    Vermeng de eierdooiers met kaas, ham, zout en peper. Klop de eiwitten met wat zout stijf en schep de eiwitten voorzichtig door het eierdooiermengsel. Besmeer de sneetjes wittebrood met boter en verdeel het eiermengsel erover. Plaats de sneetjes gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven 200C. Bestrooi de eiertoast met paprikapoeder.

    12-07-2013 om 13:28 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren en kaas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde eieren
    4 zeer verse eieren
    1 el zout
    1 el azijn
    ---------------------------------------------

    Breng in een wijde pan ruim water met zout en azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze zo dicht mogelijk boven het water in de pan glijden. Vouw het eiwit, dat direct begint te stollen, met twee lepels om de eierdooier en pocheer elk ei 3 minuten. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd de uitstekende stukjes eiwit eraf.

    12-07-2013 om 13:23 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eieren en kaas
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!