8 sneetjes oud wittebrood, ontkorst 75 gr. boter 3 1/2 dl bessensap dun stukje citroenschil of stukje pijpkaneel 75 gr. suiker 10 gr. aardappelmeel
---------------------------------------------------- Snijd het brood in lange smalle repen. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de repen brood aan beide kanten goudbruin. Breng 3 deciliter water met bessensap en citroenschil aan de kook. Roer de suiker erdoor en week de gebakken repen brood erin. Neem de repen brood uit het vocht en schik ze piramidevormig op een schaal. Maak het aardappelmeel aan met enkele lepels water en schenk dit bij de saus. Laat deze binden. Verwijder de citroenschil. Schenk de saus over de repen brood. Serveer de turfjes met bessensapsaus warm of koud.
2 1/2 dl bessensap dun stukje citroenschil of stukje pijpkaneel 20 gr. aardappelmeel 75 gr. suiker
--------------------------------------------------- Breng 2 1/2 deciliter water met bessensap en citroenschil aan de kook. Maak het aardappelmeel aan met enkele lepels water en schenk het vocht erbij. Schenk het geheel terug in de pan en laat de saus al roerend even doorkoken. Voeg vervolgens de suiker toe, neem de pan van het vuur en verwijder voor het serveren de citroenschil uit de saus.