Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken met gist
    8 stuks

    400 gr. bloem
    1 tl zout
    15 gr. verse gist
    7 1/2 dl lauwwarme melk 40C
    1 tl suiker
    boter
    suiker, stroop of jam

    -------------------------------------------------

    Zeef bloem en zout in een kom. Los de gist in een deel van de melk op en roer de suiker erdoor. Laat de gistoplossing op een tamelijk warme plaats staan tot zich aan de oppervlakte belletjes hebben gevormd. Maak een kuiltje in de bloem en doe de gistoplossing erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Voeg al roerend de resterende melk toe. Laat het beslag afgedekt met een bord of vochtige theedoek op een tochtvrije, tamelijk warme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk hierin zoveel beslag dat de bodem net is bedekt. Bak de pannenkoek op matig vuur aan een kant goudbruin tot de bovenkant is opgedroogd. Keer de pannenkoek en bak de andere kant goudbruin. Serveer de pannenkoeken warm met suiker, stroop of jam.

    14-07-2013 om 12:19 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pannenkoeken enz.
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierpannenkoeken
    6 stuks

    250 gr. bloem
    1/2 tl zout5 dl melk
    3-4 eieren
    boter
    suiker, stroop of jam

    ----------------------------------------------------------

    Zeef bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van de melk erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Klop een voor een de eieren erdoor en schenk langzaam de resterende melk erbij. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk hierin zoveel beslag dat de bodem net is bedekt. Bak de pannenkoek op matig vuur aan een kant goudbruin tot de bovenkant is opgedroogd. Keer de pannenkoek en bak de andere kant goudbruin. Serveer de pannenkoeken warm met suiker, stroop of jam.

    14-07-2013 om 12:15 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pannenkoeken enz.
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!