400 gr. bloem 1 tl zout 15 gr. verse gist 7 1/2 dl lauwwarme melk 40C 1 tl suiker boter suiker, stroop of jam
-------------------------------------------------
Zeef bloem en zout in een kom. Los de gist in een deel van de melk op en roer de suiker erdoor. Laat de gistoplossing op een tamelijk warme plaats staan tot zich aan de oppervlakte belletjes hebben gevormd. Maak een kuiltje in de bloem en doe de gistoplossing erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Voeg al roerend de resterende melk toe. Laat het beslag afgedekt met een bord of vochtige theedoek op een tochtvrije, tamelijk warme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk hierin zoveel beslag dat de bodem net is bedekt. Bak de pannenkoek op matig vuur aan een kant goudbruin tot de bovenkant is opgedroogd. Keer de pannenkoek en bak de andere kant goudbruin. Serveer de pannenkoeken warm met suiker, stroop of jam.
Zeef bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van de melk erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Klop een voor een de eieren erdoor en schenk langzaam de resterende melk erbij. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk hierin zoveel beslag dat de bodem net is bedekt. Bak de pannenkoek op matig vuur aan een kant goudbruin tot de bovenkant is opgedroogd. Keer de pannenkoek en bak de andere kant goudbruin. Serveer de pannenkoeken warm met suiker, stroop of jam.