Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kropsla
    2 grote of 3 kleine kroppen sla
    2 eieren, hardgekookt
    3 el olie
    2 el azijn of kruidenazijn
    mosterd
    zout en peper
    fijngehakte groene kruiden, zoals peterselie, dragon, basilicum
    1 prei, gesnipperd of geknipt bieslook of 1 kleine ui gesnipperd

    --------------------------------------------------------------

    Maak de slakroppen schoon door de buitenste bladeren en de bladnerven te verwijderen. Was de bladeren, scheur ze in stukken en laat deze op een vergiet uitdruipen of sla ze uit. Maak de eieren in een slakom fijn en roer olie, azijn, mosterd, zout en peper erdoor. Schep de sla door de saus en voeg fijngehakte groene kruiden en prei toe.

    16-07-2013 om 16:43 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde sla
    8 kleine kroppen sla
    zout
    25 gr. boter
    2 sjalotjes, gehalveerd
    maïzena

    -----------------------------------------------

    Maak de slakroppen schoon door de buitenste bladeren en de stronken te verwijderen. Was de slakroppen grondig en laat ze op een vergiet uitdruipen of sla ze uit. Smoor de sla in weinig water met wat zout, de boter en de sjalotjes op laag vuur in 15 minuten gaar. Draai de kroppen tijdens het smoren een keer. Bind het vocht eventueel met maïzena, aangemaakt met wat water.

    16-07-2013 om 16:42 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviesla
    2-3 struiken andijvie
    1 ei, hardgekookt
    3 el olie
    2 el azijn of kruidenazijn
    mosterd
    zout en peper
    1 prei, gesnipperd

    -------------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen. Snijd zo nodig de harde groene punten van de bladeren. Was de andijvie onder stromend water, snijd de struiken in dunne reepjes en was deze. Laat de andijvie op een vergiet uitlekken of sla de gesneden andijvie uit. Maak het ei in een slakom fijn en roer olie, azijn, mosterd, zout en peper erdoor. Schep de andijvie door de saus en voeg de prei toe.

    16-07-2013 om 16:37 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    >> Reageer (0)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe-andijviestamppot
    750 gr. andijvie
    3 dl melk
    1 kg gekookte aardappelen
    25 gr. boter
    zout en peper
    nootmuskaat

    --------------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen. Was de andijvie onder stromend water en snijd de struiken in zeer dunne reepjes. Verwarm de melk in een pan. Maak de aardappelen met een pureestamper of pureeknijper fijn en vermeng ze met de melk en de boter en zout, peper en nootmuskaat, zodat een luchtige puree ontstaat. Roer de andijvie door de aardappelpuree en laat de stamppot al roerende door en door warm worden.

    Tip:

    Geef bijvoorbeeld gehakt of rookworst bij deze stamppot. In plaats van vlees kan 400 gram in blokjes gesneden belegen kaas door de stamppot worden geroerd.

    12-07-2013 om 12:44 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie uit de oven
    1 1/2 kg andijvie 4 struiken
    1 1/2 dl bouillon of water met 1/2 bouillontablet
    zoutpaneermeel
    25 gr. boter

    --------------------------------------------
    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen. Was de struiken onder stromend water en bind ze met een touwtje dicht. Snijd zo nodig de harde groene punten van de bladeren. Kook de andijvie in water met wat zout in 25 minuten gaar. Laat de andijvie op een vergiet uitlekken, verwijder de touwtjes en schik de struiken in een ovenvaste schotel. Schenk de bouillon over de struiken, strooi er een laag paneermeel over en leg er hier en daar een klontje boter op. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven 190C en laat er in 20 minuten een bruin korstje op komen.

    12-07-2013 om 12:40 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie
    1 1/2 kg andijvie, 4 struiken
    25 gr. bloem
    25 gr. boter
    2 1/2 dl melk of andijviekookvocht
    zout
    peper
    nootmuskaat

    -----------------------------------------------
    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen. Snijd zo nodig de harde groene punten van de bladeren. Was de struiken, snijd ze in dunne reepjes en was deze. Zet de andijvie met aanhangend water op en laat het slinken. Kook de andijvie in 15 minuten gaar. Laat de andijvie op een vergiet uitlekken en bewaar het kookvocht. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen. Laat de saus al roerend 3 minuten doorkoken. Voeg de andijvie aan de saus toe en stoof het geheel 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    12-07-2013 om 12:37 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!