Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenjongens
    500 gr. sultanarozijnen
    250 gr. witte basterdsuiker
    stukje pijpkaneel van 6 cm
    1 liter brandewijn

    --------------------------------------------------

    Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Los de suiker in 2 1/2 dl heet water op. Voeg rozijnen en pijpkaneel toe en laat de rozijnen op laag vuur wellen en zacht worden. Doe de rozijnen in een goed schoongemaakte weckfles. Kook de suikeroplossing even in en laat deze afkoelen. Verwijder de pijpkaneel. Schenk de suikerstroop over de rozijnen. Schenk de brandewijn erbij en sluit de fles luchtdicht af. Laat de boerenjongens 3 maanden staan voor gebruik.

    16-07-2013 om 13:11 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dranken
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat
    8 eieren
    400 gr. witte basterdsuiker
    1 zakje vanillesuiker
    5 dl brandewijn

    -------------------------------------------------

    Klop de eieren in een geƫmailleerde of porseleinen kom met suiker en vanillesuiker schuimig. Schenk langzaam 1 1/2 dl heet water en de brandewijn erbij. Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat de advocaat op laag vuur al kloppend binden. Schenk de advocaat in goed schoongemaakte flessen en sluit deze zorgvuldig af.

    16-07-2013 om 13:09 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dranken
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschop
    1 sinaasappel
    20 kruidnagels
    3 stukjes pijpkaneel
    1 fles rode wijn
    1 fles bessenwijn
    100 gr. suiker

    -----------------------------------------------------

    Was de sinaasappel en steek kruidnagels en pijpkaneel in de schil. Verwarm rode wijn, bessenwijn en sinaasappel in een grote pan op zeer laag vuur. Laat de bisschop ongeveer 1 uur trekken, voeg de suiker toe en serveer de bisschop zo heet mogelijk.

    16-07-2013 om 13:06 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dranken
    >> Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bowl zonder alcohol
    300 gr. suiker
    1 fles alcoholvrije wijn of ongezoet appelsap of appelcider
    1 kg aardbeien
    1/2 fles spuitwater of mineraalwater met koolzuur
    citroensap

    ---------------------------------------------------

    Los de suiker op in 1/2 dl heet water en laat dit afkoelen. Was de aardbeien voorzichtig en ontdoe ze van het kroontje. Schenk de suikerstroop over de aardbeien en zet deze afgedekt ongeveer 12 uur in de koelkast. Voeg 2 uur voor het gebruik de wijn toe en schep het geheel voorzichtig om. Schenk vlak voor het serveren het spuitwater erbij en breng de bowl op smaak met citroensap.

    14-07-2013 om 14:07 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dranken
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bowl
    1 1/2 kg gemengde vruchten, vers of uit blik
    400 gr. witte basterdsuiker
    citroensap
    fles champagne of spuitwater
    2 flessen rijnwijn of moezelwijn

    --------------------------------------------------

    Maak verse vruchten schoon en snijd ze in stukjes. Laat vruchten uit blik goed uitlekken en snijd ze in stukjes. Strooi basterdsuiker naar smaak erover en laat het geheel enkele uren staan. Voeg wijn en citroensap naar smaak toe en laat de bowl nog enkele uren staan. Schenk vlak voor het serveren de champagne erbij en serveer de bowl zo koud mogelijk.

    14-07-2013 om 14:05 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dranken
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!