300 gr. witte bonen 20 gr. zout per liter water 6 el olie 3 el azijn suiker peper 1 tl mosterd 250 gr. gekookte aardappelen, in plakjes 250 gr. wortelen, geraspt 1 komkommer, in plakjes 4 tomaten, in plakjes 1 el fijngehakte dille enkele toefjes peterselie
Was de bonen en laat ze 24 uur in water met zout weken. Zet de witte bonen met het weekwater op en kook ze hierin in 1 uur gaar. Neem ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Maaqk een saus van olie, azijn, suiker, peper, zout en mosterd. Vermeng de witte bonen met 1/5 deel van deze saus. Schep de plakjes aardappel door 1/5 deel van de wortelen, komkommer en tomaten elk door 1/3 deel van de resterende saus. Schik de aardappelsalade in het midden van een schaal en bestrooi de salade met dille. Leg een rand van toefjes peterselie om de salade, vervolgens een rand wortelen en een rand witte-bonensalade. Garneer het geheel met komkommer en tomaten.