125 gr. bloem 60 gr. witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker mespunt zout 90 gr. koude harde boter
-------------------------------------------------
Beboter een bakplaat. Verwarm de oven voor op 175C. Zeef bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine blokjes. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. Laat het deeg afgedekt ongeveer 30 minuten in de koelkast opstijven. Bestruif het aanrecht en een deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 centimeter dik. Steek met een uitsteekvorm figuurtjes uit het deeg. Leg de figuurtjes met een onderlinge afstand van 2 centimeter op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 20 minuten gaar en zandkleurig. Neem ze met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.