125 gr. bloem 125 gr. boekweitmeel mespunt zout 2 tl kaneel 15 gr. verse gist 1 tl suiker 2 eieren 2 1/2 dl melk 100 gr. gesmolten boter poedersuiker, gezeefd
------------------------------------------------- Zeef bloem, boekweitmeel, zout en kaneel in een kom. Los de gist in 2 dl lauwwarm water 40C op en roer de suiker erdoor. Laat de gistoplossing op een tamelijk warme plaats staan tot zich aan de oppervlakte belletjes vormen. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en doe eieren en gistoplossing erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Voeg in gedeelten melk en boter toe. Laat het beslag afgedekt met een bord of vochtige theedoek op een tochtvrije, tamelijk warme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Verwarm een wafelijzer voor en beboter het alleen voor het bakken van de eerste wafels. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer en laat dit naar alle kanten uitvloeien. Bak de wafel in het gesloten wafelijzer in 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Bestrooi de wafels met poedersuiker.