75 gr. boter mespunt zout geraspte schil van 1 citroen 230 gr. suiker 2 eieren 250 gr. bloem, gezeefd 2 1/2 dl slagroom
-------------------------------------------------
Roer met een mixer voorzien van garden boter, zout, citroenrasp en 200 gr. suiker tot een romige, lichtgekleurde massa. Klop de eieren een voor een erdoor en vervolgens in gedeelten de bloem. Laat het deeg op een koele plaats ongeveer 1 uur opstijven. Verwarm een oublie- of plat wafelijzer voor en beboter het alleen voor het bakken van de eerste oublies. Vorm van het deeg balletjes met een doorsnede van 2 centimeter. Leg een deegballetje in het midden van het oublie-ijzer en bak de oublie in ongeveer 1 1/2 minuut aan beide kanten goudbruin. Neem de oublie uit het ijzer en rol de warme oublie om de steel van een houten lepel. Laat de oublie op een taartrooster verder afkoelen. Klop de slagroom met de resterende suiker stijf en vul de oublies vlak voor het serveren met slagroom.