125 gr. bloem 60 gr. witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker mespunt zout 90 gr. koude harde boter poedersuiker
----------------------------------------------
Beboter hernhuttervormpjes met een middellijn van 3-4 centimeter. Verwarm de oven voor op 160C. Zeef bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine blokjes. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. Vul de vormpjes voor 3/4 deel met het deeg. Druk dit stevig aan. Plaats de vormpjes op de bakplaat midden in de voorverwarmde oven en bak de hernhuttertjes in 30 minuten gaar en zandkleurig. Neem de vormpjes van de bakplaat en laat de hernhuttertjes even afkoelen. Verwijder de vormpjes en laat de hernhuttertjes geheel afkoelen. Bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Info:
Hernhuttervormpjes zijn zandtaartvormpjes met een middellijn van 3 tot 4 centimeter.