4 tournedos van 75 a 100 gr. 125 gr. boter zout en peper 2 el melk of room
-------------------------------------------------
Bestrooi de tournedos met peper en laat dit even intrekken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan tot de boter donkerbruin ziet. Leg de tournedos erin en bak ze 3 minuten per kant. Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe. Neem de tournedos uit de pan, bestrooi ze met zout en schik ze op een voorverwarmde schaal. Voeg de resterende boter aan de bakboter toe, laat deze bruin worden. Neem de pan van het vuur en schenk de melk erbij. Laat deze even meebruinen en roer vervolgens alle aanzetsels los. Schenk een deel van de jus over de tournedos en geef de rest er apart bij.
Tournedos Rossini
bak de biefstukjes en leg ze op een sneetje knapperig gebakken brood. Maak een saus van de bakboter met 25 gram bloem en 2 1/2 deciliter bouillon. Leg op elke nournedos een plak ganzenleverpaté en bestrooi deze met stukjes truffel. Schenk de saus erover.