2 T-bonesteaks van 400 gr. 1 el gehakte rozemarijn 2 teentjes knoflook, uitgeperst 1/2 dl oliezout en peper 1 citroen, in 4 partjes
---------------------------------------------
Doe rozemarijn en knoflook in een vijzel en wrijf het fijn. Roer de olie erdoor en voeg zout en ruim peper toe. Bestrijk de T-bonesteaks met dit mengsel en laat het 1 nacht marineren. Droog de steaks met een stuk keukenpapier. Verwarm de grill 10 minuten voor. Bestrijk het rooster met olie, plaats het 5 centimeter onder de grill en zet de bakplaat eronder. Leg de steaks op het rooster en grilleer ze 8 minuten per kant. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en garneer met partjes citroen.
Info:
Dit machtige stuk vlees bestaat uit de entrecote met daarin de lendenwervel, die de vorm van een T heeft. Vooral in de Verenigde Staten is de T-bonesteak zeer populair. Hij wordt altijd gegrilleerd. Er wordt doorgaans een peterselieboter bij gegeven en grote gepofte aardappelen.