Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
"Van in het begin van Zijn openbaar leven onderrichtte Jezus zijn leerlingen en een grote menigte volgde hem."
Dit is de beknopte samenvatting van wat Jezus deed, eigenlijk niet veel handenwerk om het maar eens zo te stellen, maar Zijn woord had des te meer invloed, een invloed die een wereldbeeld heeft veranderd en totaal nieuw gemaakt.
In elk evangelie lezen we dat: "Jezus SPRAK tot ....", behalve die éne keer wanneer men een overspelige vrouw naar hem toebrengt om haar te oordelen.
Deze keer spreekt Jezus niet; Hij kijkt haar amper aan. Hij zegt helemaal niets maar schrijft in het zand, op een vloer waar het zand zo zal wegwaaien.
Hij weet heel goed wat de vrouw heeft misdaan. Maar tot de toehoorders zegt hij dat ze de eerste steen mogen werpen wanneer die zonder zonde zijn.
Die stilte moet een enorme indruk hebben gemaakt, stel het u maar even voor.
Wanneer dan allen zijn heen gegaan zegt Jezus haar : "Ook ik veroordeel u niet, ook al weet ik dat je kwaad hebt gedaan".
Misschien een boodschap die eens anders klinkt in deze Kersttijd, maar ook geldt voor elke nieuwe dag en voor allen opdat wij niet te vlug zouden oordelen, laat staan veroordelen. Is het geen bevrijdende gedachte dat we elke minuut opnieuw mogen beginnen ondanks ons menselijk falen! Niet geoordeeld noch veroordeeld worden, zelfs niet op ons karakter als het er op aan zou komen.
Laatste zinsnede voegde een pastoor zaliger ooit toe aan het Onzevader.
"De basis van paranoia -(niet dat ik daar aan toe ben, geacht publiek!)- wordt volgens mij gelegd dat je je altijd opsluit in die kamer en vol wantrouwen zit tegenover de buitenwereld ... Ga dat huis uit, en treed de wereld om je heen binnen".
Toch een doordenker en ook een bijzondere aanbeveling maar ook zo heel wezenlijk in onze maatschappij waar de wachtzalen en consultatieruimtes voor geestelijke gezondheidszorg nog nooit zo vol zaten!
Eigenlijk komt dit citaat uit een zeer merkwaardig boek, zelf ontdekt via het programma "Uit de kast". Titel: Een samenzwering van idioten door John Kennedy TOOLE.
"Artiesten ziten op de troon van het leven. Ze willen aanbeden worden. Dan is er geen plaats voor God. Dronken van zichzelf, vervallen ze in de zieligste treurigheid zodra het succes voorbij is";
Ja, sinds deze morgen spookt de datum van 8 december door mijn hoofd. Is het vandaag geen feestdag ter ere van Onze-Lieve Vrouw? Nu we Sint-Maarten, Sint-Elooi en de goedheilige man Sint-Niklaas achter de rug hebben, mogen we inderdaad eens stil staan bij de wellicht grootste heilige: Maria.
Op 8 december gedenken we dat Bernadette in 1933 heilig verklaard werd en dat is dan ook een heel bijzondere dag voor de Lourdesvrienden over geheel de wereld! Dus toch een Mariafeest. Ga verder maar eens naar Gerdiblog waar je meer vindt rond Lourdes en alles met wat Maria te maken heeft.
"In deze wereld, waar de ene mens een wolf is voor de andere, is het moeilijk een echte vriend te vinden ... een echte, oprechte vriend ...
Door schade en schande heb ik geleerd dat het maken van vrienden zoiets is als de showbusiness: het bed beslist, als je begrijpt wat ik bedoel."
Wanneer ik dat lees, dan zeg ik tegen mezelf: ja, dat is waar; kijk ik echter op de achterflap dan zie dat beide zaken, hierboven genoteerd, reeds regeerden in 1930. ... En wat dat bed betreft: blijkbaar zijn de meeste chatters meer uit op dat bed dan te kunnen en mogen groeien in schoonheid en vrijheid naar een diepmenselijke relatie, op welke leeftijd dan ook!
Over de wolven zullen we het maar een andere keer hebben, al hebben we ze ook allemaal rondom ons, maar zo verfijnd in deze moderne cultuur.
Neemt u me niet kwalijk, maar denken velen niet zoals deze man: "Ik ga om met mijn gelijke of met niemand, en aangezien ik geen gelijke heb ga ik met niemand om".
"Kijk, een heksenkring" hoorde ik een vriend aan de telefoon toen hij vanuit zijn raam ineens een boel paddestoelen ontdekte. Meteen nam hij zijn camera bij de hand en stuurde me nog deze namiddag deze leuke foto's door! Het moet niet altijd kommer en kwel zijn!
DE NAASTE LIEFHEBBEN ALS ZICHZELF is een gedragscode, die niet eigen is aan één bepaalde godsdienst; het is een gedragscode die eigen is aan mensen die openstaan voor alle mensen, veraf en dichtbij.
Het is een gedragscode zonder begrenzing, gekenmerkt door barmhartigheid en liefde!
Het gebeurt in het dagelijkse leven, in de kleine en de grote wereld waarin we leven. Spontaan, bijna onbewust, als antwoord op een duidelijke of verborgen vraag van iemand dichtbij, die het moeilijk heeft, die gekleineerd wordt, hulpbehoevend is omwille van ziekte, gebrek of armoede.
Een solidariteitsgedachte, zo broodnodig in deze adventstijd! Uitstijgend boven het louter humane!
Maar ook een uitnodiging naar anderen hier in ons blogland, die misschien juist op dit moment hunkeren naar wat aandacht of een luisterend oor.
p.s. de foto: hoe herstellingen in India gebeuren wanneer je naar een garagist gaat ... Ja, ik kom altijd terug naar mijn tweede thuis.
Tanzania is niet rijk. Een jaar naar school gaan kost (amper) 61 euro. Toch is het schoolgeld de belangrijkste reden waarom kinderen afhaken op school.
Volgens massamedia en regeringscampagnes is aids al te zeer een gezondheidsprobleem dat kan worden opglost door o.a. het condoomgebruik. Dat bracht een betreurenswaardige mentaliteitsverandering teweeg bij jongeren. "Seks werd banaal, je leert veilig vrijen. Maak van het condoom een handlanger, geen complex".
"Als gelovige en als mens belijd ik dat de wetten het leven-het hoogste goed dat wij hebben- moeten dienen. Als ik zeker ben dat condooms levens kunnen redden, dan hoef ikniet te twijfelen" zegt een viroloog aan de Universiteit van Rome. Ook Salesiaanse opvoeders (en één van hen had ik als leerling naast me in de studiebanken!) beamen deze aanpak als laatste redmiddel, 'bij gebrek aan beter', maar zonder zich de uitdagingen aan jongeren uit handen te laten spelen.
"Aids vraagt om informatie, vorming en ommekeer. Heldere informatie, geconfronteerd met een visie op WAARDIGHEID VAN DE MENS DIE LEIDT TOT KEUZES IN HET LEVEN. Niet altijd tot de gemakkelijkste keuzes, zeker niet in het christelijk perspectief. Het is de enige weg uit de bangelijk VEREENVOUDIGENDE "VEILIG-VRIJEN-CAMPAGNES. Dat vraagt om OPVOEDING VOOR HET LEVEN, OPVOEDING VOOR DE LIEFDE!
Goddelijke belofte EN menselijke inzet mogen niet van elkaar worden losgemaakt.
De toekomst hangt af van mensen en hoe zij zich opstellen. Zelfs God staat met zijn belofte machteloos als Hij zulke mensen niet weet te vinden. Maar als mensen zich zo gedragen dat aan allen werkelijk recht wordt gedaan, is dat ook een gave van de Heer-in de tijd van de Bijbel, maar ook in onze tijd.
Bij deze een tussendoortje dat toch kan tellen en waarvoor een speciaal woord van dank aan de blogcorrector die volgende bemerking opstuurde. Iedereen kan er nog uit leren. Het foutje zat in onderstaand artikel.
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.