Ik ben Vanden Broucke Jean Pierre, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jipie.
Ik ben een man en woon in Lauwe (Belgiƫ) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/12/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, fotografie en tuinieren.
Na gisteren te hebben gewandeld in Everbeek, besloot ik vandaag om eens een knooppunten wandeling te maken in Flobecq(Vloesberg).
Vloesberg (Frans: Flobecq) is een plaats en faciliteitengemeente in de provincie Henegouwen in Wallonië (België). De gemeente telt ruim 3000 inwoners. Vloesberg ligt in het noorden van de provincie, in de streek Pays des Collines tegen de grens met Oost-Vlaanderen (Vlaamse Ardennen). Vloesberg stond aanvankelijk sterk onder invloed van Doornik en er werd zoals in Doornik Picardisch gesproken. Vanaf de dertiende eeuw was het gebied een voortdurend twistpunt tussen Vlaanderen en Henegouwen. Daardoor werd de streek vaak aangeduid als het Debattenland (terre des débats Bij de vastlegging van de taalgrens in 1962 was in de gemeente Vloesberg enkel het gehucht D'Hoppe Nederlandstalig. Het gehucht D'Hoppe bestaat uit twee delen: een toeristisch gedeelte in het bos dat bij Vloesberg aanleunt, en een deel op de steenweg N48 (België) Ronse - Brakel. Dit was en is sinds generaties een Vlaamse wijk, met eigen kerk en school, een wijk die aansluit bij de omliggende Vlaamse gemeenten en ver van de rest van Vloesberg verwijdert ligt. Franstalige politici wilden niet dat het gehucht van Vloesberg naar Vlaanderen zou worden overgegeven omdat de gemeente Vloesberg te grote investeringen had gedaan in de toeristische infrastructuur. (veel wegeniswerken in het bos) Ook het voorstel om het Vlaams gehucht over te hevelen en het toeristisch centrum bij Vloesberg te laten werd afgewezen omdat dit volgens de Franstaligen onaanvaardbaar zou zijn dat Vloesberg de lasten van de toeristische wijk op zich moest nemen en de inkomsten zou verliezen uit het gehucht, die deze lasten moeten helpen dragen. Er werd besloten het gehucht niet naar Oost-Vlaanderen over te hevelen maar van Vloesberg in zijn geheel een faciliteitengemeente te maken.
De start is aan de parking van de kerk in Flobecq bij knooppunt 42. Onderweg is het toch wat uitkijken hier en daar omdat de bordjes niet altijd langs de weg staan. Sommige zijn bevestigd aan de betonnen verlichtingspalen. Er is heel veel afwisseling tijdens deze wandeling.
Kerk van Flobecq en tevens de start van deze wandeling.
Fijn wegeltje met direct een mooi zicht
Nog eens een zicht op Flobecq.
Regelmatig kreeg ik mooi zichten
Afwisseling tijdens de wandeling
Brede wandelpaden
Dit is een museum in Wodecq.
Een ommetje maken in Wodecq
Hier een zicht op de kerk van Wodecq. Wodecq (Nederlands: Wodeke) is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse gemeente Elzele. Wodecq was een zelfstandige gemeente, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Elzele. In Wodecq staat de watermolen Moulin du Tordoir.
Het was wel een fris windeke, maar ideaal wandelweer. De zon was al van in het begin fel aanwezig.
Hier heb ik eventjes gerust om wat te drinken.
De achterkant van mijn rustplaats
Terug een lang wandelpad.
Monument langs de weg.
Hier wat klimwerk
Wandelen door de weide.
Bijna terug aan de auto.
terug zicht op de kerk
Einde van deze tocht. Nu nog enkel de weg oversteken en ben aan de parking waar mijn auto stond.
Vandaag ging het richting Everbeek om te wandelen. Het beloofde een mooie maar frisse dag te worden, dus ideaal om te wandelen.
Everbeek (Frans: Everbecq) is een plaats in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Brakel. Everbeek ligt in de Vlaamse Ardennen in het zuiden van de provincie, tegen de grens met Wallonië, en in de Denderstreek. De oude dorpskern ligt in het zuiden van de deelgemeente, en wordt Everbeek-Beneden genoemd. Een jongere en afzonderlijke parochie ligt in het noorden en wordt Everbeek-Boven genoemd. Bij de officiële vastlegging van de taalgrens in 1963 werd de toenmalige gemeente van Henegouwen naar Oost-Vlaanderen overgeheveld.De wandeling start aan de kerk van Everbeek-Boven. Er is parking tussen het schooltje en de kerk.
Deze keer koos de wandelclub de Padstappers om te starten in Everbeek-Boven, een deelgemeente van Brakel en één van de mooiste wandelgebieden van de Vlaamse Ardennen. Starten gebeurt aan de kerk, Muiterij 8, Brakel. Wie lus 2 wenst te wandelen kan ook starten aan de kerk van Parike, gelegen langs de Steenweg. De eerste lus blijft op het grondgebied van het voormalige dorp. Je kan kiezen voor de volledige lus van 11 km of de afkorting van 8 km. De wandeling brengt jullie langs de mooiste plekjes van Everbeek met al even mooie namen: Pevenage, Trimpont, Hemelrijk Spinele en Ter Kleppe. Stuk voor stuk prachtige gebieden waar het heerlijk wandelen is. De tweede lus verlaat Everbeek en zoekt zijn weg via Parike. Ook hier de mogelijkheid om een korte versie en een lange wandeling te stappen. Keuze uit 7 en 12 km, die de wandelaar brengt langs Steenberg, Priem, Peperendaal, Kleie en Kalenberg. Afsluiten doen we de wandeling door de Everbeekse Bossen, de ontluikende natuur zal dag na dag veranderen en met wat geluk zien we niet alleen sneeuwklokjes, maar krijgen we de eerste bosanemoontjes te zien.
De parcours hangen aan een bordje einde parking.
Achterkant kerk van Everbeek-Boven
We waren direct in de natuur.
Mooie vergezichten.
Heel veel afwisseling
Eventjes een rustpauze inlassen(iets drinken)
Heerlijk om hier te wandelen
en zo stil.
Af en toe wat modder, maar het was OK
Eenzame schaapjes
Prachtige streek om er te wandelen.
Deze kwam toevallig een kijkje nemen,dus vlug een fotootje maken.
Hier over de knuppelpaden
Hier zijn op weg naar Parike.
Hier de dorpskern in zicht.
Parike is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Brakel. De plaats ligt in de Vlaamse Ardennen Parike had een eigen gemeentebestuur en burgemeester tot de fusie van 1976. De laatste burgemeester was Hubert Burens. De oudste vermelding van Parike dateert van 866. In 1453 werd het dorp platgebrand door de Gentenaars ten gevolge de opstand tegen Filips de Goede. Het is aan dit voorval dat Parike zijn bijnaam "Het verbrande dorp" te danken heeft. Vandaar dat hier ook het evenement "Walmke Brand" plaatsgrijpt, de laatste zondag van februari.
De kerk van Parike. De Sint-Lambertuskerk is beschermd. De kerk dateert van het jaar 1750. De kerk bezit bijzonder kerkmeubilair zoals het altaar in Louis XIV-stijl en de preekstoel in Louis XIII-stijl. In 2005 werd de kerk volledig gerestaureerd. Op 3 oktober 2016 sloot de kerk voor de restauratie van het interieur. Op 2 december 2017 werd de heropening van de kerk gevierd met een eucharistieviering.
Een kijkje binnenin.
terug op weg.
Mooie vergezichten
De laatste knuppelpaden alvorens ik terug aan de start kwam. het was een hele mooie wandeling. Proficiat aan de wandelclub uit Geraardsbergen.
Ik ben Vandevoorde Dorine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Doortje.
Ik ben een vrouw en woon in Lauwe (Belgiƫ) en mijn beroep is weefselcontroleuse.
Ik ben geboren op 20/10/1963 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport in het algemeen.