Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek '26-11/2-12-2012
       De weekKroniek



    EU op weg naar de afgrond

    Waarschuwing : Belgische steden niet veilig!
    Opnieuw een geval van geweld omwille van "niet gestraft" in Antwerpen.
    Een 55 jarige man werd er in mekaar geslagen zonder enige aanleiding.
    Dan zij een taxichauffeur werden er twee verdachten gearresteerd.
    Of er gerechtigheid zal geschieden is opnieuw maar zeer de vraag. We leven in België, weet u.

    Opnieuw werd ons een bewijs onder de neus gedrukt dat de steden (vooral dan Brussel en Antwerpen) geen veilige plaatsen zijn om lang te vertoeven.
    Aan te raden is andere steden of dorpen te bezoeken voor je boodschappen of uitstapjes.
    Kan je echt niet anders wees er dan , zeker tijdens de eindejaarsperiode, van overtuigd dat je een prooi bent voor dieven en
    op geweld beluste kerels. Als je iets voorhebt met je wagen sleur dan niet al je inkopen mee. Best is dat familie je zo snel mogelijk ophaalt, immers
    ook het openbaar vervoer biedt je ook geen veiligheid.

    Vernieuw en vereenvoudigd Nederlands:

    Opnieuw een geval van "geweld" omwille van "niet gestraft" in Antwerpen.
    Een 55 jarige man werd er in mekaar geslagen zonder enige aanleiding.
    Dank zij een taksibestuurder werden er twee verdachten aangehouden.
    Of er gerechtigheid zal geschieden is opnieuw maar zeer de vraag. We leven in Belgje, weet u.

    Opnieuw werd ons een bewijs onder de neus gedrukt dat de steden (vooral dan Brussel en Antwerpen) geen veilige plaatsen zijn om lang te vertoeven.
    Aan te raden is andere steden of dorpen te bezoeken voor je boodschappen of uitstapjes.
    Kan je echt niet anders wees er dan, zeker tijdens de eindejaarsperjode, van overtuigd dat je een prooi bent voor dieven en
    op geweld beluste kerels. Als je bvb iets voorhebt met je wagen sleur dan niet al je inkopen mee. Best is dat familie je zo snel mogelijk ophaalt, immers het openbaar vervoer biedt ook geen veiligheid.

    Kijkcijfers vtm 

    Zolang vtm een zender als de vrt blijft na-apen zullen en kunnen ze niet meer kijkers lokken. De vrt- zender haalt zelf voor haar beste programma's slechts een gemiddeld kijkcijfer van 8 ten honderd Belgen. Dit cijfer is in verhouding met het personeelsbestand een veel slechter resultaat dan het resultaat voor de kijkcijfers die vtm haalt. Deze wetenschap is echter van geen tel bij de kijkcijferberekening. Vtm zou er moeten in slagen een positieve tegenpool te vormen om haar kijkcijfers op te krikken. Doch in tegenstelling volgt zij angstvallig elke misstap die de vrt zet en zet deze stap ook. Lomp niet?

    Alleen al door de leuze "nu zijn jullie weer bij met het nieuws" van de vrt te doorbreken en zelf meer nieuws te brengen en vooral vollediger te zijn kan je kijkers lokken. Hiervoor is het echter noodzakelijk op de juiste mensen te gokken. Mensen die zich volledig neutraal opstellen en vooral géén binding met de vrt- zender hebben.
    Dit is ook zo met de programmatie . Geef beter gekozen en kwalitatief hoogstaande programma"s en series. Programma's met een beter taalgebruik en zonder "drama ondertoon" waar je ook jongere mensen mee lokt. Bezoek bvb. amateur toneel verenigingen, en stel de verenigen die degelijk werk leveren een interessant akkoord voor zodat je bvb de vertoning kan uitzenden op tv. We hebben reeds het voorbeeld gegeven van de verspeelde kans om een beter kwalitatief kookprogramma te geven maar ook hier was het na-apen gemakkelijker voor vtm dan even de grijze hersencellen te gebruiken. Selecteer jongeren die goed ter taal zijn in plaats van steeds marginalen voor het scherm te halen die amper enkele woorden na mekaar kunnen zeggen zonder in dialecte uitdrukkingen of in gehakkel verzeilt te geraken.
    Meer en meer steken zware kritieken over het dialect op de Vlaamse zenders de kop op. "De Antwerpenaar denkt dat zijn dialect als algemeen Nederlands moet beschouwd worden" dit werkt bij niet Antwerpenaren antiproductief. De Limburger begrijpt het dialect van de West Vlaming niet en vise versa, enz... Het door kijkers afgezegde voor debielen bedoelde programma van Nancy en Deby is hier een duidelijk bewijs van. Welke ouder wil zijn kinderen naar dergelijk alles behalve verrijkende programma's laten kijken?

    Een eerste test met het nieuwe programma "Vernieuwd en vereenvoudigd Nederlands" zoals we reeds eerder meldden.

    (Onder het moto "Wij veger er voortaan ook onze voeten aan")

    Zolang vtm een zender als de vrt blijft na-apen zullen en kunnen ze niet meer kijkers lokken. De vrt- zender haalt zelf voor haar beste programmas slechts een gemiddeld kijksijfer van 8 ten honderd Belgen. Dit sijfer is in verhouding met het personeelsbestand een veel slechter rezultaat dan het rezultaat voor de kijksijfers die vtm haalt. Deze wetenschap is echter van geen tel bij de kijksijferberekening. Vtm zou er moeten in slagen een pozitieve tegenpool te vormen om haar kijksijfers op te krikken. Doch in tegenstelling volgt zij angstvallig elke misstap die de vrt zet en zet deze stap ook. Lomp niet?

    Alleen al door de leuze "nu zijn jullie weer bij met het nieuws" van de vrt te doorbreken en zelf meer nieuws te brengen en vooral vollediger te zijn kan je kijkers lokken. Hiervoor is het echter noodzakelijk op de juiste mensen te gokken. Mensen die zich volledig neutraal opstellen en vooral géén binding met de vrt- zender hebben. Dit is ook zo met de programmasie . Geef beter gekozen en kwalitatief hoogstaande programmas en series. Programmas met een beter taalgebruik en zonder "drama ondertoon" waar je ook jongere mensen mee lokt. Bezoek bvb. amateur toneel verenigingen, en stel de verenigen die degelijk werk leveren een interessant akkoord voor zodat je bvb de vertoning kan uitzenden op tv. We hebben reeds het voorbeeld gegeven van de verspeelde kans om een beter kwalitatief kookprogramma te geven maar ook hier was het na-apen gemakkelijker voor vtm dan even de grijze hersensellen te gebruiken. Selekteer jongeren die goed ter taal zijn in plaats van steeds marginalen voor het scherm te halen die amper enkele woorden na mekaar kunnen zeggen zonder in dialekte uitdrukkingen of in gehakkel verzeilt te geraken. Meer en meer steken zware kritieken over het dialekt op de Vlaamse zenders de kop op. "De Antwerpenaar denkt dat zijn dialekt als algemeen Nederlands moet beschouwd worden" dit werkt bij niet Antwerpenaren antiproduktief. De Limburger begrijpt het dialekt van de West Vlaming niet en vise versa, enz... Het door kijkers afgezegde voor debielen bedoelde programma van Nansi en Debi is hier een duidelijk bewijs van. Welke ouder wil zijn kinderen naar dergelijk alles behalve verrijkende programmas laten kijken?

    datum : (jp)  27 - 11 - 2012


    De Palestijnen zijn voortaan een waarnemend niet-lid van de VN


    Palestijnen zijn tot waarnemen NV-lid gebombardeerd door mensen met te weinig realiteitszin en ongepast positivisme.
    Immers in wezen verandert er niets voor de echt naar vrede snakkende Palestijnen en hun kinderen.
    Zolang Hamas er de plak zwaait zal het grootste gedeelte van de bevolking (vooral vrouwen en kinderen) misbruikt worden door Hamas. Zij zullen de slachtoffers blijven van deze Palestijnse groepering die helemaal geen vrede wil. Deze groepering heeft slechts één doel voor ogen en dat is de uitroeiing van de Israëlische staat.
    Deze waarheid kwam ook zeer duidelijk en pijnlijk aan het licht in het programma "De Kruitfabriek" op "vier" tv. Opnieuw lukte het de presentator niet om in zijn strijd tegen de waarheid in deze de juiste informatie te manipuleren.. Hiervoor echter hadden de adders van de kruitfabriek gerekend op het papkind Anciaux Bert. Hen werd duidelijk gemaakt dat er nooit ook maar één seconde echte vrede zal zijn voor de Palestijnen zolang Hamas er de plak zal blijven zwaaien.
    Men heeft de Palestijnen die echt geloofden dat dit VN-lidmaatschap soulaas zou brengen, een rad voor de ogen gedraaid. De kans dat er nu vrede komt is volgens ons kleiner dan ooit om de doodeenvoudige reden dat Hamas dit niet wil.

     

    Een eerste test met het nieuwe programma "Vernieuwd en vereenvoudigd Nederlands".

    (Onder het moto "Wij veger er voortaan ook onze voeten aan")

    Palestijnen zijn tot waarnemen NV-lid gebombardeerd door mensen met te weinig realiteitszin en ongepast pozitivisme.

    Immers in wezen verandert er niets voor de echt naar vrede snakkende Palestijnen en hun kinderen.

    Zolang Hamas er de plak zwaait zal het grootste gedeelte van de bevolking (vooral vrouwen en kinderen) misbruikt worden door Hamas. Zij zullen de slachtoffers blijven van deze Palestijnse groepering die helemaal geen vrede wil. Deze groepering heeft slechts één doel voor ogen en dat is de uitroeiing van de Israjelise staat. Deze waarheid kwam ook zeer duidelijk en pijnlijk aan het licht in het programma "De Kruitfabriek" op tv "vier". Opnieuw lukte het de presentator niet om in zijn strijd tegen de waarheid in deze de juiste informasie te manipuleren. Hiervoor hadden de adders van de kruitfabriek gerekend op het papkind Ansiaux Bert. Hen werd duidelijk gemaakt dat er nooit ook maar één sekonde echte vrede zal zijn voor de Palestijnen zolang Hamas er de plak zal blijven zwaaien. Men heeft de Palestijnen die echt geloofden dat dit VN-lidmaatschap soelaas zou brengen, een rad voor de ogen gedraaid. De kans dat er nu vrede komt is volgens ons kleiner dan ooit om de doodeenvoudige reden dat Hamas dit niet wil.

     

    datum : (jd)  30  - 11 - 2012


     


    Wat met de taalbelofte gedaan door VRT- taalraadsman Ruud Hendrickx

    ref artikel: klik hier

    VRT- taalraadsman Ruud Hendrickx had beloofd werk te maken om tussentaal (één van de meest storende taalfouten volgens hem) van de vrt zender te bannen. Veel hebben wij hier spijtig genoeg niet van gezien. Wat ons betreft heeft hij zijn belofte niet kunnen waarmaken. Ook bij vtm, die bevestigde ook wat te willen doen aan haar taal- beleid, bleef het bij loze woorden.

    Waar we nu reeds gedurende een tijdje wel getuigen van mochten zijn is de indoctrinatie van uit verschillende dialecten overgenomen vreemde woorden. Woorden als merci, ça va, enfin, voila enz.. worden ons door de strot geramd. Met welk recht? Is dit het Nederlands waar deze media mensen gingen voor zorgen? Waar halen deze programmamakers het recht vandaan om de moedertaal die wij onze kinderen willen leren te verkrachten? Waar halen deze mensen het recht vandaan om onze taal meer en meer te voorzien van uitzonderingen die nergens op slaan en van woorden die onze taal armer maken alsof het een onbeholpen taaltje betrof? Klanken worden ingevoerd die helemaal niet eigen zijn aan onze taal en er ook niet in nodig zijn.

    De zinloze taalverloedering die gepromoot wordt als "het van het" maar die uitsluitend een zware discriminatie van de lagere klasse van de bevolking beoogd, hebben wij als resultaat van al hun voornemens kunnen optekenen.

    In heel wat programma's en series uitgezonden door de Vlaamse media wordt dialect gebruikt om de lagere klasse "in beeld te brengen" (wat op zichzelf al een gebrek aan akteertalent van de akteur of regiseertalent van de regisseur onderstreept) terwijl de betere klasse het betere Nederlands spreekt. Discriminatie in de zuiverste zin, immers bij de arbeiders, en deze evolutie neemt meer en meer toe, zijn er mensen die heel wat beter Nederlands spreken dan hun (dikwijls ook onkundige) bazen. Deze discriminatie wordt door de Vlaamse media openlijk gepromoot door de rommelprogramma's uit te zenden die ze kopen van productiehuizen met geld dat ze bij ons komen halen! Zelf zijn zij er dus mede de oorzaak van dat deze discriminatie blijft voortbestaan terwijl verwacht wordt van dergelijke media dat discriminatie van de armen of discriminatie van de lagere klasse door hen eigenlijk zou moeten veroordeeld worden.

    ref artikel: klik hier

     

    Een eerste test met het nieuwe programma "Vernieuwd en vereenvoudigd Nederlands".

    (Onder het moto "Wij veger er voortaan ook onze voeten aan")

    VRT- taalraadsman Ruud Hendrikx had beloofd werk te maken om tussentaal (één van de meest storende taalfouten volgens hem) van de vrt zender te bannen. Veel hebben wij hier spijtig genoeg niet van gezien. Wat ons betreft heeft hij zijn belofte niet kunnen waarmaken. Ook bij vtm, die bevestigde ook wat te willen doen aan haar taal- beleid, bleef het bij loze woorden.

    Waar we nu reeds gedurende een tijdje wel getuigen van mochten zijn is de indoktrinasie van uit verschillende dialekten overgenomen vreemde woorden. Woorden als merci, ça va, enfin, voila enz.. worden ons door de strot geramd. Met welk recht? Is dit het Nederlands waar deze media mensen gingen voor zorgen? Waar halen deze programmamakers het recht vandaan om de moedertaal die wij onze kinderen willen leren te verkrachten? Waar halen deze mensen het recht vandaan om onze taal meer en meer te voorzien van uitzonderingen die nergens op slaan en van woorden die onze taal armer maken alsof het een onbeholpen taaltje betrof? Klanken worden ingevoerd die helemaal niet eigen zijn aan onze taal en er ook niet in nodig zijn.

    De zinloze taalverloedering die gepromoot wordt als "het van het" maar die uitsluitend een zware diskriminasie van de lagere klasse van de bevolking beoogd, hebben wij als rezultaat van al hun voornemens kunnen optekenen.

    In heel wat programmas en series uitgezonden door de Vlaamse media wordt dialekt gebruikt om de lagere klasse "in beeld te brengen" (wat op zichzelf al een gebrek aan akteertalent van de akteur of regiseertalent van de regisseur onderstreept) terwijl de betere klasse het betere Nederlands spreekt. Diskriminasie in de zuiverste zin, immers bij de arbeiders, en deze evolutie neemt meer en meer toe, zijn er mensen die heel wat beter Nederlands spreken dan hun (dikwijls ook onkundige) bazen. Deze diskriminasie wordt door de Vlaamse media openlijk gepromoot door de rommelprogrammas uit te zenden die ze kopen van produksiehuizen met geld dat ze bij ons komen halen! Zelf zijn zij er dus mede de oorzaak van dat deze diskriminasie blijft voortbestaan terwijl verwacht wordt van dergelijke media dat diskriminasie van de armen of diskriminasie van de lagere klasse door hen eigenlijk zou moeten veroordeeld worden.

    datum : (kj) 30 - 11 - 2012


    De negenjarige Thomas verbetert.

    De Weekkroniek : De negenjarige Thomas verbetert

    dadeeft mijn ogen opengedaan : dat heeft m'n ogen geopend.
    Ik realiseer dat het koud is : ik realiseer me // Ik stel vast dat het koud is

    Bedankt Thomas voor je bijdrage.

    datum : (t) 28  - 11 - 2012


    Sommige kranten trachten de mensen naar Egypte te lokken : ‘Egypte is populairste reisbestemming deze winter’. Vergeet niet vooraleer je Egypte helpt dat de Christen er als varkens behandeld worden en niet als volwaardige mensen! klik hier

    Oekraïne heeft het junior (niet zzjunior) eurovisie songfestival gewonnen, wij vonden het lied van Georgië veel meer geschikt als jeugdlied. Het lied van Oekraïne komt ons te volwassen en zelfs een beetje agressief over. Over de tekst ervan spreken we ons niet over wegens "niet verstaan". België behaalde tegen al onze verwachtingen in de vijfde plaats met het liedje "Abrakadabra"

     

    Een eerste test met het nieuwe programma "Vernieuwd en vereenvoudigd Nederlands".

    (Onder het moto "Wij veger er voortaan ook onze voeten aan")

     

    Sommige kranten trachten de mensen naar Egypte te lokken : ‘Egypte is populairste reisbestemming deze winter’. Vergeet niet vooraleer je Egypte helpt dat de Christen er als varkens behandeld worden en niet als volwaardige mensen!

    Oekraïne heeft het junior (niet zzjunior) eurovisie songfestival gewonnen, wij vonden het lied van Georgië veel meer geschikt als jeugdlied. Het lied van Oekraïne komt ons te volwassen en zelfs een beetje agressief over. Over de tekst ervan spreken we ons niet over wegens "niet verstaan". Belgje behaalde tegen al onze verwachtingen in de vijfde plaats met het liedje "Abrakadabra"

    datum : (dm)  1  - 12 - 2012


     

     

       

    01-12-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekkroniek 19/25-11-2012
    Geklungel alom door Belgische Regeerders

    Di Rupo is een triestig politicus. Hij verdraagt geen kritiek op het beleid dat hij voert. Dit is op zijn zwakst gezegd geen goede kwaliteit.
    Net als het koningshuis denkt ook hij dat er  naar lieve lust kan geblaft worden op de Vlaamse kiezers. Niettegenstaande de ogenschijnlijke beschaafde manier van doen is de manier waarop hij reageert een eerst minister van een land niet waardig.
    Opnieuw bewijst de socialistische partij onder zijn leiding dat deze partij geen tegenstand duldt en eist zij dat iedereen klakkeloos akkoord gaat met het bekrompen beleid dat zij voert.

    Wat hij echter niet beseft is, dat hij toekomstige kiezers voor de NVa bij maakt.
    NVa dank de man dan ook meer dan waarschijnlijk voor zijn onkunde in het kwadraat en voor zijn onaangepast gedrag.

    Dit ging er aan vooraf:

    De PS moet in plaats van eisen te stellen leren compromissen sluiten. Het is duidelijk dat zij dit niet kan. Tijdens de regeringsonderhandelingen was dit ook reeds duidelijk.-, doch de media hebben dit afgewenteld op Nva. Ook nu zien we dat de SP krijgt wat ze eist.
    Geen Index sprong en uitsluitend kleine veranderingen die de heropflakkering van de economie niet zullen bewerkstelligen. (enkel het dure Franse woord "relance" werd geïnstalleerd, daden blijven uit).

    Ook wordt meer en meer duidelijk dat open VLd een kemel vanjewelste heeft geschoten door in deze regering te stappen.
    Het wordt pijnlijk duidelijk dat Di Rupo niet de juiste man op de juiste plaats is. Hij kan het niet en daarmee is alles gezegd. Uitgeven kan het kleinste kind, sparen, plannen en projecten uitbouwen, dat is andere koek. Ps moet leren compromissen sluiten, net wat ze anderen verwijten dit niet te kunnen. Hoe lang heeft deze regering, die geen regering had mogen zijn, nu al zitten knoeien?






    Slechtste programma

    Door de Weekkroniek uitgeroepen tot slechtste programma van het jaar tot hiertoe.


    De keuken van Sofie produkt van vtm werd door ons bekroond tot meest erbarmelijke programma van het jaar tot hiertoe.

    Redenen:
    - gebrek aan  frisheid, vindingrijkheid, scheppingskracht, nieuwheid, oorspronkelijkheid.
    - Slecht tot zeer slecht taalgebruik, taal verarmend



    Besluit:
    Een kookprogramma dat uitsluitend geschikt is voor kijkers die het nodig vinden om alles een tweede keer te bekijken.
    Het programma loop de kans om door de Weekkroniek uitgeroepen te worden tot het slechtste programma van het jaar.

    Als slechtste serie scoort "De crimi clowns" van BE2 voor het ogenblik bij ons de hoogste top.

    22-11-2012 om 21:15 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:slechtste programma jaar
    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek '12/18-11-2012
       De weekKroniek

    Where does the Financial Times get its information?
    Article : Doing Business in Wallonia

    Marcourt, fears that investors will stay away and no longer invest in Belgium because of the success of a political party that is been boycott ever since ...
    The success of Flanders has been the people's flexibility, not being afraid of working and their multilingualism

     

    The Financial Time should know better than play brainless the destructive games of some walloons.

    On what this article about belgium is based upon? On alligations made by a Walloon? Has the Financial Times learned anything from the event that last happend at the BBC?

    Why does the Financial Times believe a minority of french speaking Belgians how feel nothing else than hate and jealousy agains the Belgians in the north? Is this the way the Financial Times makes his articles? Is this the base on which the credibility of this newspaper is build upon?

    Not so long ago a French minister also believed the alligations made by a Belgium French speaking PS-member that the Walloons where not welcome in Flanders to work overthere and that they were not repected. A huge lie of course . The Walloons don't WANT to work in Flanders, French people instead don't mind working here in Flanders. This French minister was deceived, and his French citizens do like to work here in Flanders and the are respected in Flanders (ASK THEM! INFORM YOU!) and even addressed in their own language. The Finacial Times better should inform itself instead of reporting about a simple hate campaign.

    ps.:

    The Walloons are making a mockery of the Financial Times jonalists. Their financial experts seem not to have the intelligence to distillate out of the conversation they had with a walloon politician that the only interest the walloons have in keeping Fanders from not growing is that this way they can keep the power they have over it.

    Doordenkertje :

    de ene na de andere ondernemingen gaat  in Europa over kop : Dat moet zeker de schuld van Vlaanderen zijn! Leve de Waalse logica.

    Laten we vooral ook niet vergeten dat de onnatuurlijke opgezweepte positiviteit waarvan de politiek en de Vlaamse media zich bedienen er mede de oorzaak van is dat we nu in een zware crisis geraakt zijn. Alles door een veel te roze bril bekijken of voorstellen alsof het allemaal rozengeur en maneschijn is zorgt ervoor dat de mensen niet meer realistisch zijn en boven hun stand gaan leven.

    datum : jp  03 - 11 - 2012


    Volwassen onderwijs door Thomas (9 jaar)
    Fout : Terwijl wij productie doen
    Juist : Terwijl wij produceren
    Fout : Het gevoel hebt gelijk as ik nu
    Juist : Het gevoel hebt zoals ik nu
    Fout : Het gevoel hebt gelijk as ik nu
    Juist : Het gevoel hebt zoals ik nu
    Fout : voor dakkik in mijn trouwkleed
    Juist : vooraleer ik in mijn trouwkleed
    Fout : deze morgend overeen gekomen
    Juist: deze morgen overeen gekomen
    Fout : Het omelet
    Juist : de omelet v. (-ten): zij is (Van Dale // woorden Nederlandse taal)

    TV nieuws

    Fout : voor elke schijf moet Griekenland verschillende voorwaarden voldoen
    Juist : voor elke schijf moet Griekenland aan verschillende voorwaarden voldoen of voor elke schijf moet Griekenland verschillende voorwaarden volbrengen

    Met dank aan Thomas


    Binnen 200 jaar spreken alle Vlamingen een soort West Vlaams

    De Nederlandse dialectoloog Marc van Oostendorp, ooit nog model gestaan voor een beeldhouwwerk van Rodin, beweert dat men binnen 200 jaar allemaal West Vlaams zullen spreken. Gekker kan vanzelfsprekend niet. Moest ieder dezelfde
    taal spreken, het zou niet slecht zijn. En waarom zou dit geen West Vlaams mogen zijn? Het is een warme rijke taal waarvan je zelfs delen in het oud Noors
    of het oud Schots terugvindt. West Vlaams is ook nog één van de mooiste dialecten eens je de moeite doet het te leren kennen. Spijtig genoeg is de man niet op de hoogte van de evolutie in West Vlaanderen. De beelden die de vrt of andere Vlaamse
    zenders trachten te maken van Vlaanderen zijn niet realistisch meneer, weet u dat dan niet? De kinderen en reeds vele ouderen spreken niet echt nog West Vlaams. Velen spreken zelfs een beschaafdere taal dan bvb in de platteland serie thuis gebruikt wordt. Dus wat deze man beweerd is volledig gebaseerd op fantasie en heeft niets met de werkelijkheid te maken. Waar de Vlaamse media daarentegen wel mee bezig zijn is een soort van gekuist Brussels op ons los te laten. Wij hier op de redaktie zijn niet te vinden voor deze verarming van onze taal

    datum :  km 14  - 11 - 2012


     

    Enkele mooie woorden die men ons tracht te doen vergeten:
    relancemaatregelen : herstelmaatregelen
    adviseur : raadgever , vraagbaak
    portemonee :  geldbeugel
    serveren : beter en krachtiger : opdienen
    Dien dit roerei of deze omelet op als lunch

    Het gaat reeds slecht met de kijkcijfers van het vtm programma "De keuken van Sofie" en opnieuw heeft een belangrijke kijker afgehaakt. Thomas vindt het niet prettig meer en wil niet meer naar het programma kijken. In elke zin, die de vrouw die deze monoloog speelt uitspuwt, zit er wel ergens een fout.

    Wanneer je het lage kijkcijfer in rekening neemt kunnen wij Thomas volledig volgen met zijn beslissing. Als zóveel mensen zelfs niet willen kijken snappen wij best dat hij het ook moe is om naar dit programma te kijken.

     

    Vertrouw niet langer het Nederlands in de media.

    datum : t & o 14 - 10 - 2012


    Men zegge het voort.

    LU geraakt blijkbaar van zijn peti dezjuiner van den tartinee niet af. als je ziet hoeveel reclame ze moeten maken.Telkens ik deze reclame zie moet ik denken aan het haatdragend gedrag van de francofone Brusselaars.(km)

    Wel hebben we gehoord uit goeie bron dat Sofie in haar keuken beter SOS piet had opgeroepen. Dit om Sofie te leren deftige pomme duchesse te maken. Zo zie je maar dat het gebruik van dure woorden je geen garantie biedt om  kwalitatief te koken. Blijf met je voetjes op de grond en kook gewoon op z'n Vlaams! (lt)

    Slecht nieuws voor de zich zelf graag als Belgisch voordoende zender "één". Cafee Corsari (Corsari: God hebbe zijn ziel) beweegt nog geen 5 ten honderd van de belgen om naar het prog. te kijken. Dit wil zeggen dat zelfs nog geen 1 man op een straat van 20 personen zich dwingt om te kijken.
     

    datum :  04 - 11 - 2012

     
    Programma voor eigen spelling in de maak.
    Wanneer je ziet dat mensen als een Sofie, en Huyzentruyt, , programma's als quiz me quick de crimi clowns, taalkundig zwakke presentators, en zo meer op ons losgelaten worden zonder schroom, waarom zouden wij ons dan moeten storen om een eigen moderne schrijfwijze te ontwikkelen. Het idee is eigenlijk ontstaan via een programma dat iemand had gemaakt om een Iers familielid gemakkelijk Nederlands te laten leren en onmiddellijk de juiste uitspraak te gebruiken. BVB

    quiz me quick wordt eenvoudigweg kwis me kwik. De maker van het programma bied het programma gratis aan en we mochten het ter downloading aanbieden op onze site.

    Wanneer een woord definitief opgenomen word in onze taal dan wordt dit woord uitgesproken met de klanken gangbaar in onze taal. Andere talen doen dit ook.  Waarom er steeds ondeskundigen zijn die onze taal nog meer ingewikkeld en verwarrend willen maken is voor ons een echt mysterie. (Misschien enkel om zichzelf interessant te maken.)

    Wanneer wij vaststellen dat een nieuwslezer zelf last heeft om passazjiers uit te spreken dit volgens hun eigen regeltjes en spreekt over pachazjiers, vragen wij ons toch af waarom hij het zich niet gemakkelijk maakt en gewoonweg reizigers zegt.

    Daarom : wij volgen niet langer meer deze waanzinnige nergens op steunende verwarrende regels en gaan voor een vereenvoudigd moderne gemakkelijk leesbare spelling.

    datum :  15  - 11 - 2012

     


    De slechte verliezers

    Dat de socialisten van Antwerpen zich niet op een sportieve manier kunnen neerleggen bij de verpletterende nederlaag die ze hebben geleden bij de laatste gemeenteverkiezing hebben ze de laatste weken met kleuren en geuren duidelijk gemaakt aan eenieder die het weten wou.

    Ook nu weer wordt de veranderende situatie door hen, onder de naam van Voorhamme verdraaid alsof het de CD&V zou zijn die schuld heeft aan deze. Dat CD&V zich zou afscheuren kon men reeds weten van bij het begin. Indertijd heeft men in de baard gelachen toen dit gebeurde tijdens de regeringsformatie en ze (cd&v) de ongelijke regering Di Rupo in het zadel hebben geholpen. Nu zijn onze barmhartige katholieken bereid om Antwerpen aan een bewind te helpen.

    Bij de SPa daarentegen moet steeds een zondebok in het andere kamp gevonden worden. Nochtans zijn zij er zelf de oorzaak van dat ze uit de formatie gegoedendag'd worden. Hun eis om Groen bij in de gemeenteraad te hebben als boycotmiddel op NVa (omdat de  visie van Groen dwars staat op deze van NVa) heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij de weg hebben vrijgemaakt voor aktie van een labiel CD&V. Eén positief gevolg heeft deze wending wel. De schijnheilige Jansens heeft zichzelf in het been geschoten.



     


    Nog maar eens een slechte keuze van VRT TV1

    Zondag (11-11) stuurde TV1 de film "La Grande Illusion" met als grote filmvedette Jean Gabin de eter in. Echt erbarmelijk was het te bewonderen akteertalent van deze man. Zijn tegenspelers die niet zo bekend waren akteerden wel 100 keer beter. Weer een slag in het water van de nutteloos geworden vrt.
    Als je daarentegen alleen al de gelaatsuitdrukking vergelijkt van Peter O'Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins, Timothy Daltonenz in de film die op vtm liep "The lion in the winter" dan is Gabin's talent hierbij vergeleken dat van een slecht amateur.

     

    datum : km  - 11 - 2012


    De boekenbeurs

    Niettegenstaande de crisis zijn er toch nog 175000 mensen gek genoeg geweest om zich naar de boeken beurs te begeven. Dat de boeken er duurder zijn en dat je er bovendien nog ingang moet betalen bewijst nog maar eens hoe zeer dezen echt in boeken geïnteresseerd zijn.
    Wanneer je weet dat er veel aktiviteiten en verwen akties geplant werden die volk moesten trekken heeft men meer dan 98 ten honderd van de bevolking niet kunnen verleiden meer geld uit te geven voor een boek dan nodig is of dat men wenst. Het grootste gedeelte van de Belgische bevolking blijkt nuchterder dan verwacht.
    In een gewone boekenwinkel had je een boek meer kunnen kopen en wat kookbundels betreft die had je beter direct van het net kunnen plukken. Lang leve de gekken zou ik zeggen moesten de opbrengsten van deze business in mijn zak belanden.
     

    datum : dm 14  - 11 - 2012


    Nog een beetje zagen over de kijkcijfers van onze media.

    De studiedienst van de alom geprezen doch steeds minder bekeken zender "vrt", heeft een studie gewijd aan het gedrag van de Belgische kijkers. Een zender die denk dat hij voor heel België uitzendt moet men ook met deze zienswijze benaderen, niet?

    Objectief? Een zender die zichzelf beoordeeld?

    Ook wat het marktaandeel betreft is het resultaat van dit onderzoek zeer twijfelachtig. Bij een eenvoudige navraag op het werk bij een 10 tal vrienden stel ik vast dat slechts 2 man quiz me quick kent, laat staan dat ze er naar kijken. Dit marktaandeel van 45 ten honderd is volgens ons volledig uit de lucht gegrepen. Maw als men bij mijn collega's op het werk een 5% marktaandeel zou bereiken zal dit al een enorme score zijn.
    Ook de 62 ten honderd marktaandeel voor het veldrijden haalt slecht 2 man die dit zou gevolgd hebben. Er wetenschap van hebben doen er meer. Van blogs, krant en van horen zeggen, doch deze kan men niet als kijkers voor dit programma rekenen. Ik begrijp in ieder geval niet hoe men aan deze cijfers komt.


    Een veel juister onderzoek (als je je dan toch zo nodig belachelijk wil maken) is voor een verdeling tussen de aktieve bevolking en de rest. Vele oudere mensen kijken uit gewoonte naar de vrt. Ze hebben dit hun hele leven gedaan en zijn er zich zelfs niet van bewust dat er ondertussen betere zenders bijgekomen zijn. Ook kiezen zij voor de vrt omdat ze bvb geen andere taal verstaan. In rusthuizen en dergelijke moet je maar kijken naar wat er door de directie wordt opgezet enz.


    Wanneer je daarenboven moet vaststellen dat deze berekeningen gemaakt werden door de eigen vrt studiedienst dan is zakt de betrouwbaarheidsgraad beneden het nulpunt.
    Als je ziet dat het grootste gedeelte van de programma's draaien die slecht 30000 tot 200000 kijkers kunnen aantrekken dan is het hek wel volledig van de dam. Wij vragen ons dan toch ernstig af hoe je met dergelijke cijfers tot een marktaandeel van 20 tot 30 ten honderd kan komen?
     

    datum : dm 05  - 11 - 201


    De bovennatuurlijke reeks Quiz me Quick

    Tijdens het zappen even blijven haperen bij de vrt en de superserie voor ongeletterden quiz me quick.

    De familie Hembrecht blijkt bij een zichzelf als bovennatuurlijk intelligente minderheid "Het van Het" te zijn.Dat er één Hembrecht goed zou zijn, ok , maar waarom ook de rest van de familie laten inschepen?

    Je moet echt wel enkele pillen, een paar jointjes en een fles wisky door je keel gegoten hebben om een tikje voeling te hebben met de serie. De schrijvers doen niets liever dan een beeld de wereld in te sturen alsof de Belgische bevolking een achterlijk soort onbeschofte boeren is.

    Op de weinige ogenblikken die we keken waande je jezelf in een achterlijk land.
    Het is wraakroepend, dat organisators en productiehuizen zich tegoed te doen aan ons belastinggeld. Een geluk voor alle mensen die zichzelf respecteren zijn er genoeg zenders waar er meer interessante uitzendingen gevolgd kunnen worden.

    datum :  jp 13 - 11 - 2012


    Ook Electrabel heeft nog steeds niet door dat energie met een zachte g moet uitgesproken worden. Dit woord werd ontleend aan het Grieks. Zou de bedrijvigheid in hun bedrijf ook zo erg op onwetendheid gesteund zijn?

     

     

    15-11-2012 om 01:30 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek '4/11-11-2012
       De weekKroniek

    De regering holt zichzelf achterna.
    Wij verwittigden u reeds eerder in onze weekkroniek dat de Belgische regering luchtig over de Belgische staatsbegroting heen stapt. Niettegenstaande deze begroting reeds moest afgewerkt zijn blijken nu pas de achter aanhollende regeerders te beseffen dat de voorziene cijfertjes moeten herrekend worden. Om precies te zijn: zeshonderd miljoen euro zal er meer moeten bespaard worden dan er tot nu toe berekend was. Dit betekend dat er voor een totaal van 4.3 miljard aan besparingsmaatregelen zullen moeten getroffen worden. Deze regering lijkt niet opgewassen te zijn om haar werk naar behoren en op tijd te verrichten.

    Mogelijks zijn sommige partijen niet de juiste partners en hebben zij bijgevolg niet de juiste instelling en kennis om onze economie er bovenop te helpen. Het lijkt er in vele gevallen op dat deze socialistische partijen enkel tegenwerken en de nodige vernieuwing en vereenvoudiging die dit land nodig heeft afslaan.

    datum : jp  03 - 11 - 2012


    Volwassen onderwijs door Thomas (9 jaar)
    Fout : Hoe noem jij... Ik noem...
    Juist : Hoe heet jij...   Ik heet...
    Fout : naar de winkel of containerpark >> de containerpark?
    Juist : naar de winkel of het containerpark.

    Vertrouw niet langer het nederlands in de media.

    Met dank aan thomas

    datum : t  11 - 10 - 2012


    Alarmerend aantal Groepsverkrachtingen in België

    In de gevaarlijke steden Antwerpen en Brussel in superland België blijft het aantal groepsverkrachtingen (per jaar een 300-tal) alarmerend stijgen. Vooral in Brussel is aantal van deze misgrijpen ontstellend hoog. Hier bovenop komen nog eens het aantal "gewone" verkrachtingen (een 3000-tal) om dan uiteindelijk nog te zwijgen van het aantal niet aangegeven gevallen. Meestal zijn jonge meisjes het slachtoffer doch ook jongens lopen de kans om dit vergrijp te ondergaan. Zoals de overheid ons via de "neutrale" media laat weten wordt bevestigd dat  "wij goed bezig zijn in dit land'.

    Buiten het bekend maken van deze cijfers hebben we van minister J.Milquet (katholiek) niet vernomen dat er plannen zijn om eens deftig in te grijpen en orde op zaken te stellen. Psychisch is bij deze "groeps"- verkrachtingen volgen ons toch een gegeven méér niet in orde dan bij een gewone verkrachting. Slechts één vrouw en de rest mannen?
    Op wat geilen deze personen eigenlijk? Hier ligt duidelijk een soort van sexuele aantrekkingskracht en frustratie verborgen waarvan men denkt dat ze op deze manier onontdekt kan blijven.
     

    datum : dm 05  - 11 - 2012



     Men zegge het voort.


    Zaterdag startte de Nancy en Debby's kinderachtige wintershow voor debielen.(jd)

    In Wallonië nemen de mensen een Dejeuner. In Vlaanderen nemen we samen me onze kinderen een lekker Vlaams ontbijt.

    Verdragen sommige ondernemingen dit niet?

    Vinden zij dit verkeerd? Waarom trachten zij ons een duur "dejeuner" op te dringen? En moeten wij daar dan nog voor betalen ook? Wat een gebrek aan respect... (Chez "LU" (dmj))

      De online redaktieDAMES van het Niewsblad ( Life :: Glam & Gossip) hebben een tiental "Strafste dames van België" uitgekozen. Als je ziet dat in de lijst een Astrid Bryan (Ook wel eens de dame met de uitpuilende ogen genoemd)  getypeerd met het aardslelijke Nederlands dat uit haar mond stroomt, of een Lien Degol met een te vergelijken lelijk taaltje in de lijst ten toon gesteld wordt naast een eigenwijze Thange, dan weet je al direct hoe ernstig deze lijst te nemen is. Overigens  De onverzorgde taal van beide eerstgenoemde vrouwen doet hun Style en klasse onmiddellijk zonder meer onder nul zakken.
     Leugens als "Iedereen is in de ban van bievoorbeeld Astrid Bryan" storen ons allen hier dan ook overloos. Juister ware "Iedereen hier op de Life-redaktie) (kb)

    datum :  04 - 11 - 2012

     
    De kleine Karolien wint Belgium got talent met "I Follow Rivers"

    A'ls er dan nog enkele programma's zijn  in de Vlaamse media waar onze kinderen nog interesse voor tonen dan is Het Vlaams- Engelse programma "Belgium got talent" er één van. Meestal keren onze tieners de Vlaamse media de rug toe (of beter "keren de Vlaamse media onze kinderen de rug" toe). Immers onze kinderen spreken deze vervuilde taal die aangewend wordt in de meeste van hun programma's niet meer. Moest er een degelijk onderzoek gedaan worden bij het gemiddelde ouderpaar dat het beste wil voor haar kinderen zou men al snel tot de vaststelling komen dat de kinderen hun gehoor afsluiten wanneer er dialect gesproken worden. De ouders van Thomas stellen ons met deze gevolgtrekking gerust. Wanneer zij beiden onderling dialect spreken hebben zij ondervonden dat de kinderen absoluut niet weten wat zij gezegd hebben. Zij hebben gewoonweg niet geluisterd. Doe maar voort Vlaamse media, jullie rijtuig loopt hopeloos van de reels.

    datum :  jp 03 - 11 - 2012


    Peuters moeten van de Juf naar SOS piet.

    Ook met het programma SOS piet bewijst men de kijkers en vooral de jongeren geen dienst. Vele ouders doen enorm veel moeite om hun kinderen een deftige taal te leren. Al deze inspanningen worden door mensen zoals piet (die België de rug heeft toegekeerd en in Frankrijk woont.) kapot gemaakt..

    Daarom willen ook veel ouders dat hun kinderen niet naar dergelijke programma's kijken enkel en alleen al vanwege de schade die de makers ervan op korte tijd kunnen aanrichten aan de taalkundige opvoeding die zij hun kind willen geven. Tot overmaat van ramp moeten ze in veel gevallen ook nog via hun belastingen betalen voor deze ondienst.

    Onlangs waren we er getuigen van dat Juf Mieke, de haar toevertrouwde kinderen meesleurde in het programma SOS piet. Gelukkig stelden we vast dat deze kleine sloebers langs geen kanten geïnteresseerd waren in wat de kok te vertellen had, laat staan dat ze hem zouden verstaan....


    datum : km 11  - 11 - 2012


     


    Marathon in New York gaat niet door

    Het organiseren van de marathon die in New York zou moeten doorgaan werd stilgelegd. De kritiek op het doorgaan van de marathon vlak nadat de orkaan Sandy zoveel doden maakte en er zoveel schade aanrichtte wordt als oorzaak aangehaald door de overheden. Wij vrezen echter dat het laten doorgaan van de marathon een te groot risico inhoud op de gevolgen hiervan voor de presidentsverkiezing die in Amerika voor de deur staat.

    In de verenigde Staten gaat de strijd om het winnen van de presidentsverkiezing stevig verder. Er is een zeer beperkte voorsprong voor Obama ten opzichte van zijn tegenstander Romney. De burgemeester van New York heeft openlijk zijn steun gegeven aan Obama. Gezien de beslissing om de marathon te laten doorgaan een enorme kritiek heeft ontketend lijkt het ons voor de hand te liggen dat men bang is dat de kleine voorsprong die Obama heeft in de peilingen volledig te niet zal gaan moest men de marathon toch laten doorgaan.

    datum : km  05 - 11 - 2012

    Presidentsverkiezingen Amerika 6-11-2012.
    Er vleiend was de uitslag niet voor een aan het bewind zijnde president. Je kon dit ook vaststellen bij de teleurstelling die Obama aanvankelijk uitstraalde tijdens zijn overwinningsvoordracht. Hij dankt dan ook zijn overwinning aan de staten. Het overdadig positief geleuter van euro- en andere parlementsleden is totaal misplaatst. Amerika staat nog steeds voor zeer grote moeilijkheden en heeft (net zoals Europa) veel te veel schulden opgebouwd. De gevolgen hiervan zullen zeker niet afnemen gedurende de eerste jaren. Economisch gunstige maatregelen uit de regering Bush zullen binnenkort vervallen en eisen dringende ingrepen.

    datum :  08  - 11 - 2012


    Dierenmishandeling in naam van de kunst

    Dierenmishandeling onder welke vorm ook is niet te verdedigen. Mensen die voor dergelijke mensen begrip tonen kunnen zeker niet op ons begrip rekenen.

    Dank zij de oproep van eenen Fons Bastiaenssens aan de Heer Fabre om het vergrijp tegen zijn persoon aan te geven, kwam ook onderschrijver te weten waar het eigenlijk allemaal om te doen was. In het vrt nieuws konden we duidelijk zien dat het niet alleen dierenmishandeling betrof maar konden wij tegelijk vaststellen dat de heer Fabre niet de verwondingen vertoond die men zou verwachten na al wat hij volgens eigen zeggen heeft meegemaakt. Er wordt dan ook in heel wat kringen met ongeloof gereageerd op datgene wat zou hebben plaatsgevonden.

    Wij vinden het ook eigenaardig dat we niemand van Gaia horen. Als zij enige geloofwaardigheid hadden willen behouden en steun willen blijven ontvangen hadden ze reeds lang moeten reageren.

    Noot Menigeen werd reeds zonder de minste aanleiding in één of andere stad in mekaar geslagen zonder dat er ook maar één sociale ziel opkeek...Het is niet voor niets dat een onderzoek onlangs uitwees dat Brussel één van de gevaarlijkste steden van Europa is. Sommige gebeurtenissen worden zelfs door hooggeplaatsten afgedaan als een te verwaarlozen daadje.

    datum :md 09   - 11 - 2012


    04-11-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De weekkroniek Poscimur
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 1-11-2012
       De weekKroniek

    De begroting nog steeds niet rond.
    Ons land is opnieuw ter nauwer nood ontsnapt aan het label recessie. Positief nieuws is dit niet, integendeel. Hierdoor verandert en hoegenaamd niets aan de situatie. Alles wordt duurder, de armoede neemt verder toe en de veel te positieve inschattingen in verband met de begroting worden nog maar een in de verf gezet. De kans op verhoging van de belastingen is reëel, het achterhouden van vergoedingen waarop de bevolking recht heeft zal meer dan waarschijnlijk toenemen en de verkwisting van belastinggeld door de regeerders van België en Europa wordt onaangeroerd gelaten. Verwacht wordt dat men erin slaagt 3.7 miljard bij elkaar te schrapen.

    datum : jp  29 - 10 - 2012


    Volwassen onderwijs door Thomas (9 jaar)

    Gehoord op de Nederlandstalige media:

    Even aankruiden. Juist : Even kruiden.
    Wattataar nog bij mag: Juist: Wat er nog...
    Een goei dikke snee: Juist: een dikke snee...(een slechte snee?)
    Gepter die datoen....Juist: Er zijn (er) mensen die dat doen ......
    Ik er direkt mijn bier opdoen. Juist: We gieten er het bier bij .. (We voegen ... aan toe)
    Voila terwijl je hier moet kijken... Juist: Kijk eens welk een verschil..
    Fout : t' is gelijk as. Juist: het is zoals
    Fout : kowe pla; Juist: koude schotel.
    Fout : een gemakkelijk recept die . Juist :  Een recept dat...
    Fout : diene neem ik meer. Juist: Deze deze die neem ik mee. 
    Deze = hier vlak bij en die = een beetje verder van jou verwijderd.
    Fout : Alles watage opklopt.  Juist :  Alles wat je opklopt.
    Fout :beetche beetje
    Fout :ik ga dat hier op t'oog doen. Juist :  op het zicht doen

    Een beetje afwisseling in de woordenschat zou fenomenaal zijn.

     

    Thomas heeft ook wat gehad aan Halloween. Hij heeft samen met enkele Belgen lekker kunnen griezelen van de vele fouten die zij over zich gekregen heeft in het vtm programma 'Van schaamte roodgekookt door Sofie".

    Sofie met haar tuin (of is het met haar keuken?) kunnen wij alleen maar wensen dat het de volgende keer "ni allemaa vollangt" want haar koken begint veel gelijkenis te vertonen met haar Nederlands, slordig dus.

    Zullen we haar een beetche helpen met enkele synoniemen van een beetche op te sommen zodat zij voor een beetche afwisseling in haar taalgebruik kan zorgen tijdens één van de volgende uitzendingen?

    Een beetje : enigszins, iets, een tikje, een tikkeltje, wat, een weinig, een snipper, een frutje, ietsepietsie, ietsepietsje, ietwat, pietsie, een snuifje enz..

    "Wij kennen deze bevroren en niet zelf gemaakte kroketjes niet" laten ons de ouders van Thomas weten. Niet iedereen staat bol van enthousiasme voor de keten waarnaar Sofie refereert, die al verschillende keren bijna over kop ging in ons land en waar heel wat minder dure zaken weerstand tegen bieden. "Wij maken onze kroketten liefst zelf want WIJ KOKEN GRAAG." beweren de ouders van Thomas.

     

    Dank je Thomas, Een 10 voor jou en een 0 voor de volwassenen.

    datum : t 31 - 10 - 2012


     

     


    Men zegge het voort.

    De Brit Bradley Wiggens wint de "Gouden Fiets" Tom Boonen werd tweede. De Gouden fiets (Velo  d'or) in een trofee voor de beste wielrenner van de wereld tijdens een bepaald jaar.

     

    Wiggens won in 2012 de "Ronde van Frankrijk" maar won ook goud op de olympische spelen.

    Andere verdienstelijkheden van hem waren de "Ronde van Romandië", "Parijs-Nice" en het "Critérium du Dauphiné".

     

    datum : jd  31 - 10 - 2012

     
    De  orkaan Sandy

    De orkaan Sandy richtte enorme schade aan in Manhattan, Verenigde Staten. Momenteel telt men reeds meer dan veertig doden.
    Dank zij de lessen die men heeft getrokken uit het enorme mensenleed dat de orkaan Katrina heeft aangericht heeft men het dodenaantal, door de bevolking tijdig uit de gevarenzone te evacueren, kunnen beperken.


    De materiële schade lijkt wel op de verwoesting die je vindt na een zware oorlogsaanval. Kortsluitingen zorgen er nog steeds voor branden en voor nieuw brandgevaar. Grote gebieden zijn volledig onder water gelopen en bemoeilijken de hoogdringende herstellingswerkzaamheden. De schade die Sandy aanrichtte ligt in de miljoenen dollars.


    Onze redactie deelt in het leed van de getroffen mensen.

    datum :  jp 30 - 10 - 2012


    Morgen is het Allerheiligen.
    Bloemenstukjes en Chrysanten verwoorden dezer dagen de nauwe band en de vriendschap die menig onder ons had met familieleden, kennissen en vrienden. Ook hier op de redactie zijn wij er op uitgetrokken om deze verbondenheid uit te drukken en hebben we even teruggedacht aan de tijd toen deze verschillende mensen nog onder ons waren. Ingetogen en stil deden ook wij een gebed of brachten we hen een groet. 

    datum :  jp 31 - 10 - 2012

     


      De crimiclowns bis.


    Wat we reeds schreven over de Crimiclowns werd nogmaals bevestigd. Je zou haast denken dat het een serie betreft die ons verteld dat we geweld omwille van geweld maar moeten gewoon worden. Geweld zonder aanleiding en het misprijzen van vrouwen en hen enkel als lustobject zien, worden hier gepromoot voor de toekomst.

    Ja, we weten het, meneer Wijns, wij zijn het domme volk dat de diepere, hogere waarde van deze serie niet begrijpt, wij zien alleen je gegeil op de naakte wijven uit je productie Niettegenstaande vraagt een stemmetje diep in ons zich af van "Hoe heeft BE2 zich dit laten aansmeren?"

    datum : kj   01 - 11 - 2012


     


    De boekenbeurs is open

    De boeken beurs in Antwerpen werd vandaag geopend. Net zoals vorig jaar kan men nu reeds van een alles behalve geslaagde boekenbeurs spreken. Bundels waarin recepten of patronen voor kleding worden samengeperst zijn zo goed als het enige interessepunt van de gemiddelde Vlaming. De echte boekenliefhebber heeft men weggejaagd door voor hen reeds op voorhand uit te maken wie er gepromoot wordt als schrijver en wie er geweerd moet worden. Ook wij blijven er weg en degenen van ons die graag koken, zij kiezen gewoon hun recepten rechtstreeks op het internet. Heel wat degelijke goed verzorgde blogs op het net bieden uitstekende recepten aan en dit  volledig gratis. Wij zijn ook niet geïnteresseerd om ons s' avond in een of ander programma te zien verschijnen naast de kop van één of ander literair hoog aangeschreven recepten verzamelaar.

    datum : md 31  - 10 - 2012


    Een uurtje rust voor de geest.

    Een uurtje zonder enig geluid kan zalig zijn. Wij hebben vanaf vandaag besloten om op een vast tijdstip gedurende een uur geen woord meer te zeggen en alle storende geluiden te weren. Wat is het fantastisch om een uurtje door te brengen zonder dat de anderen hun mond mogen openen...

    datum : km 27  - 10 - 2012


    De pas en te onpas ondertitelen.

    Reeds een hele tijd terug is men op menig Nederlandstalig medium gestart met ondertiteling. Opvallend hieraan was dat de Nederlandse taal moest vertaalt worden in het Nederlands. Moest men deze ondertiteling bedoeld hebben om slechthorenden te ondersteunen dan zouden wij vol lof zijn over deze inspanning. Echter niets is minder waar, ander zou ook bievoorbeeld het nieuws ondertitel moeten worden. Ondertitel liever een Reynders in plaats dit te doen voor mensen die degelijk Nederlands spreken. Waarom heeft men dit eigenlijk uitgevonden?  Waarom wil men dat wij ons niet meer de moeite getroosten om de ander te verstaan? Waarom doet men zoveel moeite om ervoor te zorgen dat we binnenkort ook de Nederlanders niet meer verstaan. Zonder ondertiteling zijn we verplicht om een inspanning te leveren om de ander te begrijpen. Is het de bedoeling dat we elkaar in de toekomst zullen spreken via één of andere Ipad?

     

    Waarom worden de Franse woorden niet vertaal die in zovele lage graads programma's gebruikt worden? Nee, die neemt men gewoon over. Dat sommige gesprekken een ondertiteling best kunnen gebruiken leidt geen twijfel. Wij drukken er echter op dat dit op een verantwoorde manier moet gebeuren en niet lukraak of met een destructieve intentie.

    datum : md   01 - 11 - 201


     

     

    01-11-2012 om 10:46 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 26-10-2012

       De weekKroniek


    De verdere afbrokkeling van onze welvaart.
    Vele ondernemingen krijgen last met de zware  administratie- onderzoek- en informatie machine die ze moeten meesleuren en die hen tijdens deze crisis heel wat kopzorgen bezorgt. In de gouden jaren heeft men een administratiepark boven de reeds bestaande administraties in de fabrieken en ondernemingen aangelegd dat niet enkel overlappend werk levert maar waar men bovendien niet de minste voeling heeft met het bedrijf in kwestie. Een beetje zoals de ontdubbeling die we kregen door het ontstaan van Europa. Instellingen die veel geld kosten en die zich bezig houden met futiliteiten die de creativiteit van de mensen volledig te niet doen. Om heel deze machine draaiende te houden zijn de ondernemingen nu aan zichzelf verplicht zware besparingen door te voeren. Liever dit dan toegeven dat de structuur nood heeft aan een grondige aanpassing.  

    datum : jp  26 - 10 - 2012


    Volwassen onderwijs door Thomas (9 jaar)

    Gehoord op Nederlandstalige media:

    Want bij vele belgen gaat het eten duidelijk langs de maag. Juist : Door de maag.
    Toen was er ook al een haar in de boter: Juist: Toen zat er...
    Een verdrag dat op hun niet van toepassing is: Juist: op hen niet va n toepassing...
    Dat is ook de reden waarom dat wij ....Juist: Dat is dan ook de reden waarom wij...
    We zitten er nog niet 14 dagen. Juist: We zitten er nog geen 14 dagen
    Zie eens wat verschil... Juist: zie eens welk een verschil..

    Dank je Thomas, Een 10 voor jou en een 0 voor de volwassenen.

    datum :  t - 10 - 2012


    Men zegge het voort.

    De overschakeling van zomeruur naar winteruur en omgekeerd heeft al voor menig verhit gesprek gezorgd. Dat deze omschakeling van de mens een aanpassing vereist is méér dan voor de hand liggend. Deze fysische aanpassing gebeurt echter niet met een vingerknip zoals de on-deskundigen die deze verandering van uur voorstaan zouden willen. "Volksgezondheid", zij ruste in vrede, had reeds lang moet optreden in deze zaak. Het Instituut voor verkeersveiligheid licht ons in over de gevaren die die aan deze uur aanpassing verbonden zijn. Meer ongelukken, zo zegt het instituut, omdat onze handelingen de tijd niet hebben gekregen zich aan te passen aan de plotse verandering dag - nacht. Immers het steeds vroeger donker worden in de winterperiode gebeurt op natuurlijke wijze niet op één minuut maar op verschillende dagen. Laat men dus de natuur z'n gang gaan dan past de mens zich langzamerhand en automatisch aan het vroeger duister worden...

    datum :  jd - 10 - 2012

     


    De betrokkenheid van sommige politici

    De Nederlanders laten ons via de nieuwsmedia weten hoe verbolgen zij zijn over de houding van sommige politici in ons land. Van de Nederlandse verslaggevers vernemen wij dat er een Belgisch politicus tijdens een vergadering over de sluiting van Ford Genk een kruiswoordraadsel aan het invullen was.

    datum : De buren 27  - 10 - 2012

     

     


    De correcte uitspraak van energie
    Er bestaat geen enkele basis om het woord energie met een "zj" klinkende "g" uit te spreken alsof het daar zijn oorsprong zou hebben.

    Het woord 'energie' komt van het Griekse 'en erges', dat 'in werking', 'werkend' betekent. Het woord is in zwang geraakt i.p.v. het woord 'kracht'.
    Het woord gewoon op z'n Nederland uitspreken is dus de meest aangewezen manier om dit woord te gebruiken in plaats van de verbasterde "zj" uitspraak. Uitspraak dus met een zachte g.


    Intriest is het, die hopeloze verhollandsing van onze prachtige Vlaamse taal! En de Vlaamse presentatoren maar na apen als naïeve onwetenden.
    Ik vroeg onlangs een Nederlander waar ze de uitspraak van energie vandaan haalden. Hij antwoordde me van het Engels "energy".

    Nog zo'n intriest voorbeeld is doschjee of dosjee. Jezus! Dossier is afgeleid van de Latijnse dossum. Ook hier weer geen enkele reden om te verhollandsen of hoe je deze verbastering ook wil noemen

    datum :  jp 25 - 10 - 2012


    Louvain La Neuve Ingepalmd door de chinezen?
    De chinezen hebben een plan klaar om 250 miljoen euro te investeren in Louvain-La-Neuve. (New Leuven) Finalised is het plan nog niet maar de kans dat het doorgaat is dus wel heel reëel. Meer zelfs, binnen drie jaar zou het geplande technologie centrum in dienst moeten treden. Uitwisseling van technologie, vernieuwing en vooruitgang lijken het uitgangspunt te vormen.

    Wat Louvain-La-Neuve daarmee binnenhaalt is een groot vraagteken. Je mag niet vergeten dat het chinees of beter het mandarijn in de zakenwereld als gebruikers-taal op de tweede plaats staat. Helemaal bovenaan staat het Engels.

    Sommigen zeggen dat Chinees wel eens dé handelstaal van de toekomst zou kunnen worden, anderen beweren dat het Engels, gezien de grotere inburgering nu reeds zo groot is dat Engels het voortouw zal blijven trekken. Chinezen gebruiken zelf ook het Engels als communicatietaal met het westen.

    Zo zie je maar weer hoe onze scholen met ministers als een Pascal Smet achteraan blijven holen met verouderde en verrotte ideeën in het hoofd. Het staat de ouders volledig vrij hun kind zelf zo bekwaam mogelijk te maken in het hanteren van het Engels of zelfs het Mandarijns... Hier heb je nog maar eens een voorbeeld van hoe onze Vlaamse ministers hopeloos ten achter zijn in het volgen van de snelle evolutie op wereldvlak.

    De kennis van wereldtalen zoals het Engels; het Spaans en het Chinees wordt steeds belangrijker. Nu reeds neemt het Engels in België als handelstaal een goede 35% in terwijl het Frans, tot spijt van wie het benijd, steeds minder aangewend wordt. Als bedrijf moet je met deze evolutie mee of je boert achteruit. Ouders zet dus jullie oren open en eis van onderwijsministers en onderwijzers dat zij mee evolueren.

    datum :  jp 25 - 10 - 2012


    De eerlijke regeerders
    Brugpensioen is voor het ogenblik nog niet aan de orde? Deze uitspraak van onze staatsregeerders in verband met de sluiting van Ford Genk konden we lezen in de ochtendkrant. Welk een nonsens. Natuurlijk is men daar mee bezig! De vakbonden zullen er niets tegen inbrengen en de Waalse politici nog minder want dit past volledig in hun kraam. Het werd reeds toegepast voor Opel, voor Arcelormittal en nu meer dan waarschijnlijk ook voor Ford.
    Lach de Vlaming nog maar meer uit, het kan! Zeg hen maar dat degenen die nog werken nog een beetje langer zullen moeten werken, en aan allen die niet in een groot concern werken zeg hen maar dat voor hen brugpensioen niet in aanmerking komt.


    Kan het echt niet meer discriminerend? Natuurlijk kan dat! We zijn het immers gewoon. En wat de mensen die in kleine echt Vlaamse onderneminkjes werken daar zijn de vakbonden niet in geïnteresseerd, zij horen blij zijn dat hen toegestaan wordt via het betalen van het nodige lidgeld lid te blijven van de bond. Dat is toch een hele eer, of niet soms?


    Wat ons betreft oneerlijker kan niet. Als je het voor de ene belg mogelijk maakt om op brugpensioen te gaan op je 50-ste dat moet je dat voor alle belgen mogelijk maken. Doe je dit niet dan neem je het de mensen kwalijk dat zij niet gekozen hebben om voor een multinational te werken en dat mijn heren is discriminatie in z'n zuiverste vorm..
    Vele kleintjes maken een groot en het is voor mensen die waardigheid en eerlijkheid belangrijke waarden vinden ontoelaatbaar om deze voorwaarden slechts toe te passen op mensen die momenteel in de kijker worden geplaatst en niet op mensen die in dezelfde situatie verkeren maar door vakbonden en regeerders de vergeetput worden geduwd. Vergeet niet dat op termijn deze "kleintjes" uitgroeien tot een massa...

    datum : jd 27  - 10 - 2012


    Europa moet Onkelinx niet.

    De socialiste Laurette Onkelinx pleit voor een versoepeling van de strenge begrotingsnormen die Europa eist. Ze wordt hierin bijgetreden door socialist Vande Lanotte.
    De andere partijen zijn niet te spreken over haar voorstel en willen dat de regels die Europa in dit verband instelde gevolgd worden. Sommige politici vinden haar voorstel ronduit gevaarlijk. Dit zou immers een precedent in het leven roepen dat ook door andere landen kan gebruikt worden. In Europa heeft onze dame het duidelijk niet zo gemakkelijk om haar goesting te krijgen dan in het op een slappe koord dansende Vlaanderen.

    Wat leert ons deze reaktie van Europa? Deze reaktie leert ons eenvoudigweg dat er ons nog heel wat sociale rampen te wachten staan.

    datum : kj 27  - 10 - 2012

     

    26-10-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 24-10-2012

       De weekKroniek


    België loopt leeg

     


    De ene na de andere fabriek verlaat ons land. De nefaste gevolgen die onze economie ondergaat door de nalatigheid broodnodige veranderingen te willen doorvoeren onder druk van de Waalse politieke partijen, met de hulp van rood blauw en groen aan Vlaamse kant, blijft slachtoffers maken.
    Ook vandaag werd duidelijk dat er voor 110 mensen in Dow Chemical in Tessenderlo geen werk meer is. De directie lijkt ook hier besloten te hebben de deuren van het bedrijf te sluiten. Net zoals in de wielersport de ene na de andere sponsor deze verziekte sport verlaat, keert nu ook de ene na de andere industrie ons verziekte en verkankerde land de rug toe.
    Op middellange termijn blijft er voor de achterblijvers en de nieuwkomers slechts een lege kartonnen doos over.

    datum : (dm)  24 - 10 - 2012


    Di Rupo toch "een weinig" overroepen door de Vlaamse media.

     

    Niettegenstaande het misleidende nieuws op de vrt televisie dat de Waalse partij SP het goed deed onder Di Rupo moeten we,- nu de getallen van de verkiezingsuitslag beter bekend zijn,- vaststellen dat ook de SP in Wallonië zwaar ingeleverd heeft.
    Ongeveer 100 burgemeesters worden geleverd daar het MR tegenover slechts een 90 tal door de SP. Niettegenstaande de 32% stemmen die de SP behaalde en hierdoor de grootste partij blijft, moet deze partij een veel zwaardere klap opvangen dan ons aanvankelijk werd ingefluisterd.

    Dit beloofd voor de toekomstige verkiezing.

     

    datum : jd  21  - 10 - 2012


    De Ford fabriek in Genk sluit definitief de deuren

     

    Nog maar eens een zware klap voor het steeds dieper in het moeras zakkende Vlaanderen : de sluiting van Ford Genk.

    Zoals ons gisteren reeds bevestigd werd door een betrouwbare bron in het Ford bedrijf, krijgen we vandaag de definitieve bevestiging te horen over de sluiting. Van zodra de productie van de oudere automodellen wordt gestopt zal ook dit bedrijf opgedoekt worden. De productie van de nieuwe modellen zal overgaan naar meer flexibele en op hun tijd inspelende landen.
    Verwacht wordt dat de sluiting van Ford Genk ons om en bij de 10000 jobs zal kosten, toeleveringsbedrijven mee gerekend. Dit alles niettegenstaande de 120 miljoen die de Vlaamse regering in Ford Genk investeerde.


    Onder druk van de Waalse SP en dank zij de laksheid en onderdrukbaarheid van de Vlamingen werden de broodnodige veranderingen die ons land, maar vooral Vlaanderen nodig had niet doorgevoerd.
    Reeds jaren geleden is men begonnen Vlaanderen op dit gebied te boycotten, en zoals we reeds lang weten hier op de redactie, zal de Waalse boycot pas stoppen als Vlaanderen volledig kapot gemaakt is en alle spaarboekjes van de Vlaams gezinnen leeg zullen zijn. Wij snappen dan ook niet waarom dit volk maar blijft stemmen op de SP en SPa. De verkiezingsuitslag in Hasselt is een mooi voorbeeld hiervan. Er werd ons inziens tegen de waarheid en waardigheid gestemd. Zowel vanuit justitie als vanuit het SPa- stadsbestuur werd er alles aan gedaan om het gesjoemel, en het gegraai aldaar goed te praten.

    We kunnen slechts één enkel voordeel halen uit de teloorgang van de industrie in Vlaanderen: het verkeersprobleem zal uit zichzelf opgelost raken. Reeds jaren wordt er ook op andere webmedia geijverd om de bevolking duidelijk te maken dat zij zich moet verdedigen en de broodnodige veranderingen die Vlaanderen nodig heeft moet opeisen. Verschillende websites meldden ons toen reeds de uitvaart van afgestudeerden naar het buitenland. Nu vindt men hier geen geschikt personeel meer weten de bedrijven ons te vertellen. Wel, wel wel.
    Doch onder zwaar geblaf vanuit het koningshuis heeft CD&V samen met groen en blauw gekozen voor de standpunten van SP. Dit komt erop neer dat er niets verandert mag worden aan de huidige situatie en Vlaanderen gedoemd is economisch en financieel verder weg te zinken. Het moet ondertussen duidelijk zijn dat onze Vlaamse onderhandelaars (laat staan de Waalse) niet opgewassen zijn tegen bijvoorbeeld de Duitse onderhandelaars. Ook iemand als Di Rupo maakt niet de minste indruk  in dergelijke milieu. Zelfs  in Europa maakt de man zeer weinig indruk als je ziet met welk een bekommerdheid hij als eerste minister z'n eigen België benadert in het buitenland; dan weet je het wel... Wat een arm volk...

    datum : (kj) 11  - 10 - 2012


    De Crimiclouwns.
     

    Ons werd verteld door tv deskundigen dat de serie "De crimiclouwns" een Vlaamse reeks zou zijn. Erg deskundig was deze bewering niet. Wij stelden vast dat het een Antwaarpse serie betrof. Dat spreekt Limburgers en Oost- en West-Vlamingen niet echt aan. Niet dat wij iets hebben tegen het Antwerps maar wij vinden dat het de verantwoordelijkheid is van de tv-media om voor alle kijkers die men wil bereiken zou programmeren, zeker wanneer je het misleidende woord "Vlaams" gebruikt. Wij zouden net hetzelfde zeggen moest het West Vlaams of een ander dialect betreffen. Is een dergelijke zender het wel waard om bekeken te worden? Een Vlaamse serie waar je om het verhaal te verstaan aangewezen bent op de ondertiteling? Wees eens eerlijk zeg!
    Eenvoudige verhaaltjes waarvan de simpliciteit verborgen wordt door brute en grove nietszeggende nutteloze acties zijn het hoofdingrediënt van deze vertoning.
    Voor een Vlaamse productie echt ondermaats.

    datum : kj 11  - 10 - 2012


    Hoe moet dit verder naar de toekomst toe?



    Europa kost de Europese burger steeds meer geld echter, hier staat niets tegenover.
    Nog nooit is de werkloosheid zo hoog geweest, nog nooit was alles zo duur, nog nooit was de criminaliteit zo verontrustend hoog. Dit alles sinds het ontstaan van de verenigde staten van Europa...
    Deze evolutie veroorzaakt een stroom aan rampscenario. Immers ook de landen, die door Europa verplicht werden landen

     


    financieel te helpen die door het eigen wanordelijk beleid in moeilijkheden geraakten, komen nu zelf in een diepe crisis terecht. Zij dreigen zelf weg te zakken en krijgen het steeds moeilijker de eigen schulden af te betalen.
    Meer en meer Jonge Vlaamse gezinnen beseffen dan ook dat het België dat door niet vooruitziende Vlaamse politici en door Europa steeds verder achteruitboert geen toekomst meer biedt voor hen. Zij overwegen een overstap naar het buitenland.
    Afstanden zijn dezer dagen gemakkelijk te overbruggen. Ook de typisch Vlaamse onverdraagzaamheid onder Vlamingen speelt bij deze gezinnen een zeer belangrijke rol. Intelligente Vlamingen worden verdreven door het eigen volk. Onder leiding van de Vlaamse media worden slechte gewoontes zoals onderlinge onverdraagzaamheid en het gebrek aan onderling respect voortgezet en zelfs aangeleerd of aangemoedigd. Spijtig.

    datum : kj 24 - 10 - 2012


    De negenjarige Thomas verbetert.

    De Weekkroniek : De negenjarige Thomas verbetert


    De Keuken van Sofie

    Fout : Ik ga een takje laurier gaan halen
    Juist : Ik ga een takje laurier halen  /of ik zal een takje laurier halen

    Best : Ik haal even een takje laurier
    Fout : de sausen dage maakt
    Juist : de sausen die je maakt.
    Fout : zijn eigen doodgeten
    Juist : Zichzelf dood gegeten.
    Fout : uw bloed die in uw stukje vlees blijft
    Juist :Het bloed dat in het stuk vlees blijft.

    chikke toosten? Brussels Chikken = kauwgom
    kat graag gat 'Jezus'!! ik had graag gehad

    Fout   : morgen is het centuur
    Goed : morgen halen we de broeksriem aan.
     

    Bedankt Thomas voor je uitstekende bijdrage.

    Doe zo voort Sofie al is het alleen maar voor uw trouwe kijker Thomas. Voorlopig althans want het wordt echt wel erg gortig ...
     

    Wanneer we dit programma vergelijken met "Dagelijkse kost" van Jeroen Meus moeten we toegeven dat de man heel wat beter is zowel in taal als in handelen. Het is voor ons duidelijk dat hij heel wat heeft bijgeleerd tegenover toen hij begon.



    (Onze wekelijkse woordjeskolom waarin de 9 jarige Thomas zoveel mogelijk de volwassenen verbetert wat hun taalbeheersing betreft.Ook wij liggen onder vuur, maar we doen ons best)

     

    datum : (t) 11  - 10 - 2012


    De Nederlandse Taalverloedering.

    De Taalverloedering.

    De taalpollutie die met ons geld gesubsidieerd en door de Vlaamse media via kanalen als de televisie en de radio ons door te strot wordt geduwd is voor velen niet te verteren. We hadden het er reeds over dat er een soort van gekuist Brussels op onze hersenen (en onverantwoordelijk genoeg ook op die van onze kinderen) wordt losgelaten en wij ondervinden dat onze hersenen in opstand komen. Voor tegenstanders van de Nederlands taal moet de rijkdom die onze taal bezit kost wat kost teruggedrongen en vergeten worden. Deze mensen hebben het lef zich te laten doorgaan als cultuurverdedigers.
    Wanneer je weet dat het Nederlands een volledig zelfstandige en rijke taal is die naar alle waarschijnlijkheid zelfs vroeger werd gesproken dan bijvoorbeeld het Frans dan is deze achteruitgang die men ons voorstelt voor ons volstrekt onaanvaardbaar. Het Nederlands staat in de lijst van de 6000 talen die de wereld rijk is op de 40 ste plaats. Dit is een gegeven om fier over te zijn. Door afzonderlijke ontleding van de woorden waaruit de eerst teruggevonden Nederlandse zin is samengesteld is duidelijk vast te stellen dat het Nederlands reeds duidelijk in omloop was in de achtste eeuw. Ook werd onze taal reeds schriftelijk gebruikt in een periode dat de algemene schrijftaal het Latijn was.
    Steeds meer van onze kennissen vinden de taalverloedering die we heden ten dage kennen o.a met de medewerking van productiehuizen in, zowel de ontspannings- als informatiewereld, ergerlijk. Een reactie op deze "wij weten wat goed voor jullie is" politiek van  menigeen die niet gemanipuleerd wil worden blijft dan ook niet uit. Deze onverstandige indoctrinatie van de media loopt vast in een extreem "nee daar doe ik niet aan mee" - gedrag. Van zodra ook maar één Frans woord in het vizier komt wordt de bladzijde omgeslagen, een andere zender gekozen, een ander product gekocht enz..
    Bij navraag aan collega's en kennissen waarom ze zo kordaat en geërgerd  reageren is het antwoord meestal, "Deze Franse woorden roepen onwillekeurig de haat en de arrogantie van de Walen op waarmee we reeds sinds jaar en dag geconfronteerd worden". "Het drukt ons tevens met de neus op het feit dat er geen respect is voor de taal."

    Wat wij zo eigenaardig vinden is dat sommigen ondernemingen via de reclamewereld zo ijverig meewerken aan deze pollutie van onze taal. Je moet toch zelf beseffen dat wanneer je een product wil verkopen in een Nederlandstalig gebied, je je zo neutraal mogelijk moet opstellen. Wanneer je afkomt met producten als "dejeuner" en "tartiné" moet je toch weten dat een reactie als "Ik hoef dit niet, ik zal wel een ontbijt nemen" voor de hand ligt. Dat je ook tegen je eigen merknaam een negatieve gedachte inbouwt op deze klant onvriendelijke manier is vanzelfsprekend. Hoe dom kan je zijn. Er zijn natuurlijk wel mensen die hier geen aanstoot aan nemen maar het is wel de bedoeling om je product aan te prijzen bij iedereen en hier slaan velen de commerciële bal volkomen mis.

     

    In het kader van de toenemende onrust op de arbeidsmarkt als gevolg van de aanhoudende crisis is het dan ook voor ouders die willen dat hun kinderen het later maken in het leven ontzettend belangrijk dat de kinderen goed ter taal zijn. Goed gekozen media instellingen en het volgen van dictie is dan ook aangewezen.

    datum : jp 11  - 10 - 2012

       

    24-10-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 20-10-2012

       De weekKroniek

    De open VLD
    Welk een vreugde voelden wij in onze harten toen we vernamen dat er voor de kopstukken van open VLD oplossingen zijn gevonden. Mensen die zonder werk vallen in deze crisistijden weten waarover we spreken. Niettegenstaande zware verliezen die open VLD moest opvangen heeft eenieder die in deze partij belangrijk is gewonnen. Onder het motto "Hoe wil je dat ik voor een ander zorg als ik niet eens goed voor mezelf zorgen kan" voegden ze de daad bij het woord. De gebeurtenissen speelden zich in sneltempo af alsof het een vooraf geschreven scenario betrof. Je zou gedacht hebben dat deze partij deftig orde op zaken zou stellen en er degelijk werk zou van maken om de verloren stemmen van ontstemde zelfstandigen terug te winnen, maar nee, niets daarvan. "We mogen de partij dan wel naar de knoppen geholpen hebben maar niets of niemand zal ons tegen houden ons hiervoor met een vette kluif te belonen."

    Wat moet je als partijlid denken over deze mensen? Hoe kan je dit volk ernstig nemen? Waar zijn deze mensen mee bezig? Iedereen in de redactie viel bijna van zijn stoel bij het horen van dit nieuws. Zelfs Verhofstadt is een hoofdspeler in deze soap. Alexander De Croo wordt vicepremier en Vincent Van Quickenborne burgemeester in Kortrijk. Het voorzitterschap van de partij gaat waarschijnlijk naar Rutte of naar Declercq die het overigens zeer slecht deed in gent.

    datum : (dm)  10 - 10 - 2012


    Eyskens wil dat we fier zijn over België. Hij is "Trots op België en fier de l'être."
    Een land waar in het ene deel van het land sommige wetten niet van toepassing zijn en in het andere deel dan weer wel, is helemaal geen land om fier over te zijn meneer Mark Eyskens.

    Een land waar de hoofdstad van de meerderheid geld vraagt en het ook krijgt, en dat als een blijk van waardering stelt dat nu de taal van deze meerderheid ook maar eens moet geweerd worden uit de hoofdstad, is geen land om fier over zijn.

    Een land waar de koning zich tijdens een televisietoespraak kwaad maakt op het Nederlandstalig gedeelte van de bevolking, meneer Eyskens, is hoegenaamd geen land  om fier over te zijn.

    Een land waar verlangt wordt van de meerderheid om ook de taal van de minderheid te spreken, en waar van deze minderheid niet hetzelfde wordt verwacht, is geen land om fier over te zijn.

    Een land waar je in en rond Bussel uitgescholden en gehaat wordt omdat je Nederlands spreekt kan zich geen multiculturele stad noemen. Geef ons één reden waarom wij hierop trots zou moeten zijn?

    Een land waar faciliteiten worden gegeven aan slechts één deel van de bevolking met de overeenkomst zich aan te passen, maar die nadien deze overeenkomst aan hun laars lappen, is geen land om fier over te zijn.

    Een land waar je zelf reeds na een paar maanden moet aftreden als eerste minister, meneer Eyskens, omdat een handvol Walen niet akkoord gaat met een democratisch besluit is helemaal geen land om fier te zijn.

    Een land maar de meerderheid voortdurend het zwijgen wordt opgelegd en door een deel van de bevolking gehaat wordt omdat zij door hard werken België recht houden, is toch geen land om fier over te zijn meneer Eyskens? Wat hebt U toch om steeds maar opnieuw alles te verdraaien en voor te stellen alsof wat er in uw België gedaan wordt om een bevolkingsgroep te onderdrukken, goed te praten?

    Beseft U dan echt niet dat mensen die U voorbijgaan en U in het gezicht vriendelijk goeie dag toewensen, U uitlachen van zodra u achter de hoek verdwenen bent. Laat de jeugd zelf hun toekomt bepalen.. Zij hebben u echt niet nodig. U hebt uw kans gekregen en U heeft er samen met andere politiekers een zootje al tegaar van gemaakt. U heeft er juist aan meegewerkt opdat fier zijn op België voor een meerderheid van de bevolking helemaal niet mogelijk is. Jongeren die niet weten hoe de structuren in België in mekaar steken kan U misschien tijdelijk verleiden maar vroeg of laten zullen ook zij vaststellen dat je in dit land geboycot wordt indien je niet doet wat een handvol Francofonen  zeggen.

    Weet u wel eigenlijk wel wat fier zijn betekend, meneer Eyskens?

    datum : jd 11  - 10 - 2012


    De Kruitfabriek

    Met als moderator (moddermaaraanman) Tom Lenaerts weer een staaltje Vlaamse onverdraagzaamheid onder elkaar mogen volgen. Een alles behalve verfrissend maar eerder kluchtig programma vol clichés. Vrijdag 19 oktober kon je de onbeschoftheid en onwelvoeglijkheid van enkele Vlaams sprekende Belgicisten weer maar eens van je scherm zien druipen. Een zekere bilow of kilnow, zanger als ik het goed heb, trachtte er met veel woorden, doch op een ongelooflijk onduidelijke manier, te zeggen dat hij de interpretatie van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van Nva niet juist vond. Typisch voor roodgekleurden. Hadden zij zelf een dergelijke score behaald zou hij de interpretatie wel goedgevonden hebben uiteraard. Zo kennen we het beestje.

    Mij dochter wist me na de uitzending te vertellen dat het niet kilnow was maar Milow. Hij is erg goed gekend in China, alle chinezen liggen wakker van deze ster wist ze me nog te verzekeren, Immers ook in China maakt men de mensen af als ze niet akkoord gaan met wat jij denkt. Het verschil is dat het ginder letterlijk wordt geïnterpreteerd en niet figuurlijk zoals bij ons. Hem is het hier echter toch niet gelukt. Een te grote eigendunk belette hem dit duidelijk. 

    Op een gegeven moment werd de onwelvoeglijkheid en de boertigheid van zowel de moderator (die niet tussenkwam) als van Milow zo gortig dat Deborsu, een Waal nota bene, moest tussenkomen en Millow  berispte opdat hij de nieuwverkozen Nva Burgemeester van Aalst maar niet de kans wou geven om te antwoorden. Deborsu gedroeg zich meer als een mede Vlaming en als een beschaafd mens dan onze twee onverdraagzame en respectloze "petits belges" samen. Echt zielig...

    De noot die ze in het programma trachtten te kraken was dat de Aalstenaren dan maar Frans moesten spreken en hun eigenheid moesten vergeten. Echter zo eerlijk om dit ook rechtstreeks te zeggen dat deden deze boeren vanzelfsprekend niet.

    Je vraagt je uiteraard af wat deze hypocrieten zouden antwoorden moest je hen vragen of zij het normaal zouden vinden dat zij in het Nederlands bediend zouden willen worden indien zij 23 km richting Wallonie zouden rijden en daar in een winkel in het Nederlands een bestelling zouden doen.

    Eigenlijk heb ik een beetje te doen met Deborsu, want ook hij wordt door 'tv vier' gebruikt in de hoop mee op de kop van door de programmamakers uitgekozen Vlamingen te zitten. En we weten allen dat Walen zo niet in mekaar zitten. Hopelijk ziet hij dit in en herpakt hij zich.

    datum : kj 11  - 10 - 2012


    De negenjarige Thomas verbetert.

    De Weekkroniek : De negenjarige Thomas verbetert

    Het is "Twee schijfjes tomaat" en niet "Twee sneetjes tomaat".
    Het is "je zet het pannetje op het vuur" en niet "je zet het pannetje aan".
    Het is "Het water komt me in de mond" en niet "het water komt mij in mijn mond"

     

    Bedankt Thomas voor je uitstekende bijdrage en een dikke proficiat met je verjaardag van ons allen.

    (Onze wekelijkse woordjeskolom waarin de zopas 9 jaar geworden Thomas zoveel mogelijk de volwassenen verbetert wat hun taalbeheersing betreft.Ook wij liggen onder vuur, maar we doen ons best)

     

    datum : (t) 11  - 10 - 2012


    Hasselt en haar burgemeester.
     

    Iedereen is het erover eens dat de klokkenluiders van Hasselt oneerlijk behandeld werden. Toch, niettegenstaande de vele tegenstellingen in haar replieken werd de Hasseltse burgemeester opnieuw verkozen wat bij menig burger, en bij onze redactie nog niet in het minst, de wenkbrauwen deed fronsen. Is de waarheid echt niets meer waard. Gelooft de Vlaming enkel nog in geld en macht?

    datum : kj 11  - 10 - 2012


    Een reaktie van iemand die Nederlands volgt op de avondschool

    Vertaald door de reaktie

    Ik vind het volledig misplaats van de Vlaamse media om meer en meer naar minderwaardig Nederlands over te schakelen. Ik keek (want ik ben daar definitief mee gestopt) regelmatig naar programma's op de vrt. Wanneer ik echter woorden gebruik die ik van een tv programma geleerd heb moet de juffrouw in de klas mij voortdurend verbeteren. Zij zegt dat er verschillende programma's niet geschikt zijn om iets van te leren.
    Ik weet nu zeker dat de Vlaamse media de allochtonen niet respecteert! Naar buiten toe doen zij alsof zij met ons meeleven maar in werkelijkheid lachen zij ons uit en beletten zij ons vooruitgang te maken.
     
    Een zender die ons niet respecteert, die weigert ons een degelijke taal te leren, zodat ook wij kunnen opklimmen op de sociale ladder, en die bovendien volgestouwd zit met decadente programma's of platte realisaties, is onze aandacht niet waard.
     
    Ik zal er ook nauwgezet op toezien dat mijn kinderen niet in contact kunnen komen met deze zenders.

    Tot hier zijn verhaal.

    Wij kunnen deze man alleen maar bijtreden in zijn betoog. De vrt luistert niet naar de mensen die haar  onderhouden via belastinggeld. De laatste tijd stellen wij vast dat een soort van "gekuist Brussels" op ons losgelaten wordt. Ook aan Antwerps heb je als Limburger; West- of Oost Vlaming (en vice versa) niets. Ook de jeugd en de bedrijfswereld beheerst een veel beter taalgebruik en dit is inderdaad nodig indien je later iets wil betekenen. Mensen die moeite hebben om zich uit te drukken komen meestal niet ver.

       

    20-10-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 11-10-2012

       De weekKroniek

    vrt : De olievlek Brussel deint uit
    Ik denk dat het zondagavond moet geweest zijn dat de vrt haar voor de zoveelste keer terugkomende promotie voor Brussel uitzond. Zij stond er duidelijk op om de Vlamingen nog maar eens te trachten van gedacht te doen veranderen over de verloederende hoofdstad van wat men het land België placht te noemen. Met als titel "De olievlek Brussel deint verder uit" ging het programma de eter in. Onder de aanwezigen ontbrak Brusselaar Vanhengel niet. Hij moest ons eerst hoogdringend duidelijk maken dat hij de zegswijze "uitdeinende olievlek" niet verstond en uitte zijn verontwaardiging en ongenoegen door ons te zeggen dat de Brusselaars geen "olie" genoemd willen worden. Hij gebruikte deze zegswijze met opzet verkeerd om de echte problemen die ze inhoud te verdoezelen en te ontkennen. tja. Wat zullen we daar op zeggen?


    In het door de vrt nauwkeurig uitgekozen panel ter bevordering van de leefbaarheid van onze hoofdstad had ook een zelfingenomen dame uit Etterbeek plaatsgenomen. Zij liet zich aldaar doorgaan als deskundige wat Brusselse aangelegenheden aangaat. Wij hadden voortdurend de indruk dat zij haar verwarde hoofd maar niet kon duidelijk maken dat zij voor een een Nederlandstalig publiek optrad. Regelmatig moest zij zinnen in het Frans vertalen omdat hare "hovaardigheid" dacht dat wij het anders niet goed zouden begrijpen. Zij bevestigde ons dat het zeer aangenaam wonen was in Broekzele en dat er geen enkele reden was om schrik te hebben in Brussel, ook des avonds niet. Spijtig genoeg voor haar verscheen er plots een grote aap, deze kwam ergens uit één of ander mouw gekropen, en vermaakte ons met het gegeven dat zij in de rijke buurt van Etterbeek woonde. Ons werd al vlug duidelijk dat deze vrouw zich niet in de nauwe enge straatjes van Brussel binnenstad begaf en bijgevolg raar of zelden in het echte Brussel rond dartelde laat staan het openbaar vervoer zou nemen...

    Het moet dus wel duidelijk zijn voor allen die het programma volgden dat de ontkenningen en het moedwillig verdraaien van de werkelijkheid door zowel deze dame, die naar ik aannemen mag in Brussel uitsluitend de "deftige Franstalige" uithangt, en de heer Vanhengel, dat Brussel een ordeloze stad is. Een ordeloze stad die reeds jarenlang een slecht bestuur kent, en waar het ronduit gevaarlijk is. Europees onderzoek spreekt zelfs over de gevaarlijkste stad van Europa.

    Voor de mensen die niet gekeken hebben geven we het volgende mee: Jullie hebben niets gemist, de grond van de zaak is niet aan bod gekomen, het was met andere woorden "een waardeloos programma".

    Apenootje: Thielemans, de huidige burgervader van Broekzele vind dat de allochtonen aan geboortebeperking zouden moeten doen. Hij is de mening toegedaan dat er te grote gezinnen ontstaan.Ook zij partij vond immers dat België nood had aan deze mensen.

    datum : dm  10 - 10 - 2012


    De Keuken van Sofie
    Opnieuw dat vervelende koken, nu weer wafeltjes. onder het motto Wordt vetter met de dag. En vergeet niet om nadien over schakelen naar de vrt daar kan je voor de verandering nog maar eens koken.

    Enkele bedenkingen in verband met de uitzending:

    Een kip moet 20 weken oud zijn vooraleer ze eieren legt.
    Goed is met een "d" mevrouw of moeten we madame zeggen? Kan me iemand zeggen waarom ik steeds aan een wc moet denken als het woord madam of madammen hoor?
    De handelingen van een echte kok heeft deze programmamaakster geenszins.
    Mevrouw, de haan heeft geen honger, hij wil gewoonweg indruk maken op de kippen.

    Ons viel ook nog op:
    "we kunnen alice testen", eigenlijk bedoelde de kokkin "we kunnen al even proeven" Ik wil alice wel eens testen voor u maar of alice dat ook wil dat is een ander paar mouwen ..

    De Weekkroniek : De achtjarige Thomas verbetert


     

    Verkeerd  : waar dagge gist in doet
    Verbeterd : waar je gist indoet


    Verkeerd  : een sappige wafel ? Eén voordeel, die moeten we al niet in de koffie soppen.

    Verbeterd : Een krokante wafel.
    Verkeerd  : pieken dassich vormen
    Verbeterd : pieken die zich vormen
    Verkeerd  : astzowa gemakkelijk kan voor de maag
    Verbeterd : zodat het beter is voor de maag
    een chance : een geluk dat...
     


    Bedankt Thomas voor je uitstekende bijdrage.

    (Onze wekelijkse woordjeskolom waarin de 8-jarige Thomas zoveel mogelijk de volwassenen verbetert wat hun taalbeheersing betreft.Ook wij liggen onder vuur, maar we doen ons best)

    datum : 11  - 10 - 2012


    Zonnepanelen en Kanker
    Europa heeft beslist dat mensen die nog een nieuwbouwwoning durven bouwen in de nabije toekomst (men denkt 2014) zullen verplicht worden om zonnepanelen of (en) zonneboiler te plaatsen. Het zou de bedoeling zijn om deze woningen zelf voor de nodige energie te laten zorgen. Het zou natuurlijk wel fijn zijn moesten alle woningen de nodige elektriciteit kunnen opwekken doch de opdringerigheid die Europa aan de dag legt baart ons opnieuw grote zorgen. De politiek kennende weten wij nu reeds dat van zodra dit wet is en er voldoende van dergelijke huizen staan, er onverbiddelijk een zware belasting zal geïnd worden op deze zelf bedruipende woningen. Een tweede vraag is of Europa weer niet zoals we van hen gewoon zijn, uitsluiten naar de financiële voordelen die ze hieruit kan putten heeft gekeken. Wij hebben namelijk gehoord dat er deskundigen zijn die zeggen dat deze zonnecellen radioactief geladen zijn. Zij beweren dat tussen dit en enkele jaren in ieders omgeving minsten één kankergeval zal voorkomen dat te wijten zal zijn aan het gebruik van zonnecellen.

    Onze redaktie bevestigd dit via iemand die zij kent en bij eandis heeft gewerkt. Hij verteld ons dat de zonnecellen worden opgeladen in de kerncentrales. Wanneer Europese produkten een dergelijke procedure ondergaan wat dan te denken over de veiligheid van de Chinese produkten?

    datum : kj 11  - 10 - 2012


    De luchtbel staat op uiteenspatten
    Steeds meer bedrijven krijgen het financieel moeilijk en verliezen overeenkomsten aan het buitenland. Zo ook vergaat het de IT bedrijven.

    Het werk wordt weggezogen door ondernemingen uit landen als India. De kwaliteit van de zeep waarmee de regeerders de luchtbellen blazen wordt steeds slechter. De realiteit dringt door tot de bedrijven. Zij beseffen nu ook dat ze door de Belgische politici en door Europa voorgelogen werden.

       

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:De weekkroniek Poscimur
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!