Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitmuntend staaltje werelvreemdheid.
    Blokken 17-04-2013

    Vandaag weer van een uitmuntend staaltje van wereldvreemd dwaas gedrag mogen genieten van de bedweter crabbé op de vlomse vrt.
    Vandaag was er een oudere dame kwiskanditate in het programma(*) uitgenodigd en Cabbé kon het niet nalaten om deze fiere, deftige en verzorgd Nederlands sprekende mevrouw regelmatig aan te spreken in het dialekt. Ook was hij stomverbaast dar zij zo veel wist en zo snel was.
    Hiermee werd duidelijk dat deze spelbegeleider geen realistis beeld heeft van de moderne oudere.Vele ouderen zijn fier, net zoals deze vrouw, de meesten spreken meerdere talen waaronder het Engels (benneke denkt dat ze alleen frans parleren, is t'nie,manneke?)  hebben gestudeerd (alléé seg!) en/of studeren nog bij. Probeer ons niet te verlagen tot uw stand en kijk verder dan het steeds kleiner aantal oudere kijkers die naar de vrt kijken. Immers deze mensen vormen geen algemeen beeld van de ouderen van deze tijd.

    (*)Het sukses van dit programma is te danken aan de redelijke prijzen en geldbedragen die je er kan winnen en aan het plaatsje dat het toegemeten kreeg vlak voor het nieuws.
    Voor ons is de manier waarop Crabbé de ouderen tracht te rangschikken bij het plebs dat alleen maar dialekt spreekt, diskriminerend.

    17-04-2013 om 19:25 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Taalkultuur van de Vlomsen televies.
    Logis...
    expert         (logise uitspraak : fon : ekspert)
    expertise         (logise uitspraak : fon : ekspertieze)
    expertencommissie     (logise uitspraak : fon : expertenkommissie)
    Expertocratie    (logise uitspraak : fon : ekspertokrasie)

    De logika te grabbel..
    expert         (uitspraak vrt taalkommisie : fon : ekspeir) [ei zoals in eik.]
    expertise         (uitspraak vrt taalkommisie : fon : ekspeirtieze?)
    expertencommissie     (uitspraak vrt taalkommisie : ekspeirskommissie?)

    Expertocratie    (uitspraak vrt taalkommisie : ekspeirtokrasie?)

    Lelijker kan niet! Geef ons maar de normale logise uitspraak waar geen uitzonderingen vandoen zijn.
    Het begint zelfs embarrassant (om eens een typisch vloms vrt woordje te gebruiken) te worden voor de nieuwsankers niet? Sommigen krijgen zelfs passagiers niet op z'n vrt- vloms uitgesproken en houden het bij pachachiers en o schande, ze durven het dan zelfs een moeilijk uit te spreken woord te noemen. Foei!



    Expertencommissie voor Overheidscommunicatie - Vlaams Parlement

    Evenzo wat de vrt logika voor het woordje energie betreft:

    energie // energetis (= als iets met energie) Logise uitspraak met een zachte g
    energie // energetisch volgens vrt taalbegeleider : enerzjie // enerzjetisch?
    echt te gek!


    jp voor de weekkroniek.

    16-04-2013 om 23:01 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vrt taalkommissie
    >> Reageer (0)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falende overheid || Dierenmishandeling
    Een falende overheid tracht haar fouten af te schuiven op de burgers.

    Een zeer opmerkelijke en prijzenswaardige vingerwijzing naar de verantwoordelijkheid van de overheid in het steeds meer vast slibbend verkeer komt van Mobiliteits organisatie "Touring" (fon (toering)).
    Een overheid die het nalaat, knelpunten uit het verkeer weg te werken, sinchronisasie regelingen uit te voeren, een betrouwbaar en veilig openbaar vervoer te verzekeren, moet de bevolking en de weggebruiker nu niet met de vinger wijzen, zo zegt deze organisatie. En gelijk heeft ze.
    Door een laks beleid en het gebruik van grote woorden tegenover weinig daden blijft ons verkeer van en naar het werk, en het goederenvervoer naar bedrijven primitief en gaat het van kwaad naar erger.
    Ook door administratiekantoren  te desentraliseren en te verdelen over het land lost men heel wat van deze ellende op en maakt men het leven van zijn burgers aangenamer en dragelijker.
    Wij denken echter dat alleen geld versluizen naar Europa en naar welbepaalde bankrekeningen het enige is waar men in deze bekakte wereld nog belang aan hecht.



    Televisiegenot.

    Opnieuw konden de hoogbegaafden en selektief kijkende Belgen zich een aap lachen tijdens de uitzending van het programma "De neus van Pinokkio".
    Wij daarentegen volgden de enigszins verzuurde, 'moeite hebbend om te lachen' figuranten uit dit programma en schakelden tegen beter weten in over naar het TV "8" programma "Smack the Pony ".
    En blij dat we waren met deze keuze. Smack the Pony is a British sketch comedy. Echt de moeite en gevuld van boven tot onder met "echte humor".



    Anonymous (fon;annonimeus) deelt ons onderstaand bericht mee via het internet.
    De website van Jan Fabre werd door hen platgelegd en dit filmpje kwam in de plaats van de website van deze dierenmishandelaar.

    Als je graag dieren ziet waarom dan zou je ze mishandelen?
    Het rezjime doet niets en Fabre voelt zich dan ook door hen beschermd.
    Ook wij vinden dit geen kunst maar een provokasie.


    Saturnus voor de weekkroniek

    lako-noot: Ons zou het niet verbazen dat het "rezjime" alles uit de kast haalt om deze misdaad te bestrijden ... de misdaad van het hacken (fon:hekken) wel te verstaan...en zo kennen we hen!

    15-04-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervelende Vlomse Televies
    Eens te meer is gebleken dat gestudeerd hebben en een diploma op zak hebben voor sommige als burgemeesters verkozenen niet echt een garansie is voor kennis en intelligensie. Vooral de burgemeester- vrouwen vallen enorm tegen in het programma "De slimste gemeente". Dat Hilde Claes tot deze lijst van tegenvallers behoort zal niemand verbazen, doch, zeker wanneer je de studies gelooft dat vrouwen het veel beter doen op school dan de mannen, zijn de resultaten van deze personen niet om over naar de gemeente te schrijven.

    Ook keken we een tijdje verveeld naar het nieuwe programma  "De neus van Pinokkio" voorgesteld door Bart Peeters. U weet wel de op alle Vlamingen terende TV- gastheer die denkt dat hij lekker kritiek kan uiten op een ander, en dan zeer achterlijk- verbaast opkijkt als er Vlamingen (die ook zijn fan waren) ook eens hun gedacht zeggen. Als je in het openbaar kritiek uit moet je op z'n minst beseffen dat je kritiek kan terugverwachten zeker wanneer je je op glad ijs begeeft. Hoe ijdel kan je zijn?
    Een tijdje geleden dachten velen "Mogelijks waait er een nieuwe wind door de Vlaamse tv-media", echter al gauw werd ons duidelijk dat men verder de afgrond inglijdt.
    Ook in dit programma zien we dat de kreativiteit ver te zoeken is. Enkele zichzelf tot komiek gekroonde figuranten waren ingehuurd om te trachten grappig te zijn maar al bij al bleef het bij een amateuristise, saaie vertoning terwijl de "grapstunter van dienst" zichzelf met duim en wijsvinger de neusvleugel knijpend, valse bescheidenheid ten toon spreidend, zat te verheerlijken voor deze keer op keer zwakke verwezenlijkingen.


    jp voor de weekkroniek

    10-04-2013 om 00:26 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Toename onveiligheid nog maar eens in de verf gezet. En de regering? Zij strikte de mensen verder..

    Het aantal reizigers dat zich onveilig voelt in de trein en in de omgeving van stations vanwege de toenemende agressie stijgt schrikwekkend. Nu reeds voelen 25 ten honderd van de reizigers zich niet veilig in de trein of in de treinstations.

    Door Saturnus


    Even een woordje ter verduidelijking bij het onderstaande:

    Aartsbisschop André Léonard verkondigt in een interview in de regionale krant "de soir" dat homoseksuelen beter voor seksuele onthouding kiezen. Volgens Léonard moeten homo Kristenen (hoe durft de man uit naam van echte Kristenen te spreken?) kiezen voor een koud, miserabel en ongelukkig leven...

    Saturnus.


    De Katholliek Léonard.

    Wanneer gaan mensenrechtenorganisaties eens een man als Léonard de mond snoeren. De buitensporige uitlatingen van deze katholiek stroken niet met de algemene welvoeglijkheid noch met de mensenrechten. Ieder individu heeft het recht een menswaardig leven te leiden. Mensen die zich geestelijken noemen zoals Léonard weten niet eens wat het is om Kristen te zijn. Zij hebben het verhaal dat Kristus vertelt (en dat ze schijnheilig voor de ogen van de mensen nalopen) niet begrepen.


    Overal waar je in de bijbel leest over Kristus valt telkens weer we dezelfde beschermende reactie van Kristus op tegenover de verstotene ten opzichte van dergelijk denkend mensen als Léonard. Denk maar aan de Farizeeërs die ijdel en zelfvoldaan vooraan plaats namen in de kerk...Ook begrijpen deze mensen niet waarom Kristus gestorven is. Zij halen konstant, om de eigen ideeën kracht bij te zetten, teksten uit het oude testament boven. Het oude testament dat voor Kristus het oude verbond was en dat hij teniet heeft gedaan door ons een nieuw verbond aan te reiken. Een verbond waar Léonard (en de hele schijnheilige kerk) lak aan heeft. Dit nieuwe verbond staat in schril contrast met het oude "oog om oog tand om tand" verbond.

    Mensen als Léonard schuwen het niet om oude teksten van het oude verbond op te rakelen om aldus Kristus een mes in de rug te steken. Enkel en alleen om hun eigen ideeën uit te braken en zich ijdel boven de massa te verheffen. Terwijl zij zelf jarenlang hebben toegekeken hoe kollega's kinderen misbruikten om hun seksuele ideeën te botvieren, gaan zij nu mensen die niemand wat dan ook misdaan hebben met de vinger wijzen. Ook zijn deze mensonwaardige kwasten van de katholieke kerk verantwoordelijk voor de desinformatie van wat onlangs nog door wetenschappers werd aangetoond namelijk dat in dezelfde mate, in dezelfde verhoudingen deze homoseksuele relaties ook voorkomen bij dieren. De kerk heeft steeds met veel omhaal het tegendeel trachten te vertellen. Doch de wetenschap zegt ons dat deze levensvorm eigenlijk overal in de natuur voorkomt.

    Wat moet je toch een ongelooflijke wereld vreemde eend zijn indien je er geen wetenschap van hebt dat een relatie tussen twee mensen meer is dan seks.


    Ook waren wij met z'n allen op de redactie verbaasd dat verschillende kranten meldden dat de Holebi bewegingen zich opnieuw geviseerd voelden. Echter wij hebben met deze organisaties niets te maken en ook wij vinden menselijk gezien dat deze uitspraken van deze kwast nergens op slaan en onze verontwaardiging dienaangaande dan ook aanscherpt.(*)


    (*) De naam Katholiek krijgt bijna dezelfde pejoratieve betekenis van onkunde als het woordje ekspeir... en je kan ervan op aan Léonard is een expeir in alles, behalve dan in de Kristelijke leer.)


    (*)Bij het zien van de betoging tegen het homohuwelijk in Frankrijk stellen wij ons toch de vraag hoe deze jonge mensen die we er zagen zullen reageren indien ze later zelf een homoseksueel kind ter wereld brengen. Gaan zij dit haten... hoe moet dit kind zich voelen als hij zijn ouders dergelijke stellingen hoort innemen. Zal hun kind de moed hebben om een leven uit te bouwen of zal de maatschappij schijnheilig haar verantwoordelijkheid ontlopen indien het met dit kind verkeerd loopt en het de beslissing neemt om uit het leven te stappen?

    dm voor de weekkroniek

    05-04-2013 om 12:22 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Léonard katholiek maar niet Christelijk
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    MEN.

    Vroeger wanneer je naar TV keek voelde je je een medekijker. Je werd aangesproken met "Beste kijkers". Daarentegen "Goeie dag beste kijker", komt zo eenzaam over, het is net alsof je de enige bent die aan het kijken is of alsof andere familieleden niet meetellen.

    Ook leerden wij vroeger over 4 windrichtingen en spraken over zuidelijke richting (en niet zuidelijke richtingen), of over noord oostelijke richting Laat het ons eenvoudig houden en het over noord- oostelijke richting hebben.

    Ook het gebruik van "gij" zoals dit opgedrongen wordt in verarmende afleveringen op de Vlomse televies zorgt voor fraaie tegenstelling. Immers "gij" wordt gebruikt onder vrienden. "U" daarentegen wordt gebruikt als beleefdheidsvorm voor vreemden en mensen waarmee je niet zulke nauwe banden mee onderhoud.
    bvb: "Gij" zijt de zonneschijn in mijn leven, ik hou van "u". "Gij" hebt "U" daar niet voor te verontschuldigen.

    02-04-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe oppervlakkig is de waarheid
    Het Mooie verzorgde Brussels in onze kranten:
    De staatstelevisie wijst met de vinger naar de ‘terroristen'
    Verbetering : De staatstelevisie wijst de terroristen met de vinger...
    Echt verrijkend deze Vlomse Media, echt fantastis.


    Hoe oppervlakkig is de waarheid?

    Wie of wat kan je nog geloven in deze steeds verder rottende maatschappij? Een maatschappij waar waarden verafschuwd worden en mensen die ze in ere trachten te houden geweerd worden.
    Hoe gemakkelijk wordt het niet om zich van dergelijke op waarheid beluste roofdieren te ontdoen? Je ziet ze ergens op een feesje drinken. Je ziet ze nadien in hun wagen stappen. Je rijdt ze aan en zorgt dat de politie ter plaatse komt en het zwartmaken kan beginnen. Wie heeft nog kontrole over de waarheid. De baas van hele zootje heeft al een bevriend vervanger klaar staan om deze krimineel te vervangen... Daarom absoluut niet meer drinken is de boodschap. Ook niet één glaasje: in de krant is licht geïntoksikeerd, geïntoksikeerd weet je. Ben je dan veilig? Natuurlijk niet, maar de baas van het hele zootje weet dat hij iets anders zal moeten vinden om zich van jou te ontdoen. Misschien drugs verstopt in je kantoor? Waar rook is vuur! Ja toch? De mensen geloven dergelijke verhaaltjes toch zo gemakkelijk eens deze de ronde doen of de oppervlakkige kranten halen.


    Als men van je vanaf wil, dan zal men van je vanaf komen.
    Als je tot een dergelijk klubje behoort dan kom je niet tegen hen in opstand. Je kan bvb wel zeggen dat je inderdaad een zeer ruime wedde verdient, maar je kan nooit de waarheid vertellen dat je evenzeer met de helf van dit loon of pensioen ook ruimschoots vergoed zou zijn. Doe je dit toch dan zorgt het huidige wansysteem ervoor dat jij buitengepest zal worden. Hieruit kan je onmiddellijk afleiden dat broodnodige hervormingen en herverdelingen nog niet voor morgen zijn en dat men de kleine man verder zal doen bloeden.


    Saturnus voor de Weekkroniek.

    28-03-2013 om 16:52 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren naar de stad.

    Spelling ; Vernieuwd - vereenvoudigd Nederlands

       De weekKroniek

     

     Youtube :: dans
     
    Jongeren naar de stad : Uit noodzaak of omdat men het prettig vindt om te leven in voortduren lawaai?

    Gisteren konden we in sommige ons indoktrinerende kranten het euforis bericht lezen dat er steeds meer jongeren in de stad hun intrek nemen.

    Kinderen van kennissen bevestigen ons dat hun kinderen louter en alleen naar de stad zijn getrokken vanwege het dichtslibbend verkeer (op te lossen door desentralisasie), het gebrek aan werk in eigen streek (op te lossen door desentralisasie), het veel te dure bouwen in de omgeving van de werkgelegenheid (ook op te lossen door desentralisering *) en het naar school brengen van de kinderen (opvang).
    Zij zijn zich er terdege van bewust dat dit geen gezonde oplossing is (fijn stof en andere verontreinigingen) doch in de (verkeer-) stoet hangen is dit ook niet en de tijd die je daar verspilt is hemeltergend en kost bovendien handenvol geld. Ook houden zij er rekening mee dat steden gevaarlijker zijn en organiseren zij alles op tijden waarin zij maar vooral de kinderen het minst gevaar lopen.
    Doen zoals dit in de Vlaamse media gebeurt (het is haast hun gewone manier van schrijven geworden) om deze informasie te verdraaien alsof de jongeren niet liever andere oplossingen
    hadden gevonden is dan ook een verbluffend staaltje van opgedrongen denken.

    <*> en inisiatieven van de gemeente om zelf de gronden op te kopen en te verkavelen voor hun inwoners in plaats van dit geld onder hun neus weg te laten kapen door grote bouwondernemingen

    door r.vd voor de weekkroniek

    27-03-2013 om 11:03 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verengelsing van het Nederlands.
    Heel toevallig stootten we tijdens een wandeling op het internet op de webzuil "stichting Nederands". Fantastis dachten we toen we de doelstelling van deze organisasie lazen. Eindelijk mensen die ook denken zoals wij. Wij moet terug respekt krijgen voor onze taal, de uitspraak verzorgen, juiste zinswendingen en spreekwoorden gebruiken. Tof, dachten we.
    Echter toen we de vertaallijst van de nu in het Nederlands gebruikte Engelse woorden lazen moesten we vaststellen dat in sommige gevallen het ene vreemde woord vertaald werd naar een dikwijls nog onnatuurlijker klinkend ander vreemd woord.

    Stichting Nederlands

    Zo verbaasden we ons onder andere over de volgende vertalingen:
    airbrush z.nw. :  retoucheerspuit; spuitretouche.
    Met andere woorden dat ze in plaats van Nederlandse woorden overgaan naar het Frans stoort hen niet (terwijl men in bovenstaande bijvoorbeeld gewoon bijwerken verfraaien of herstellen  bedoelt. Zie ook Verfspuit, verfpistool)
    bacheloropleiding z.nw. duimpje baccalaureaatsopleiding
    nog zo'n rare:
    diner : diner
    tray :: draagplateau
    comidian ­:: cabaretier
    (De betere vertaling : conversatie > gesprekvoering :: serieuze > ernstige enz.)

    met andere woorden als het er op aankomt zoals we dit nu meemaken in de Vlomse media en de Vlomse reklamewereld, om het Engelse woord te vervangen door een Frans tja, waar zijn we dan mee bezig?
    Als de Franse woorden jullie niet storen waarom maken jullie dan zoveel heisa over de Engels woorden.
    Hiermee wordt het Nederlands niet verrijkt en krijgt deze rijke taal niet de herkenning die ze verdient.

    Nog enkele bedenkingen:
    Passeren, een woord waarvoor er zoveel betere Nederlandse woorden bestaan wordt nu voor van alles en nog wat aangewend.Vooral ook in Nederland.
    Dosjee (zakenmap) ; account : cliënt (klant) en ga zo maar door...
    (Dit zijn slechts enkele vertalingen naar wat sommigen "Nederlands" noemen van het verengelst Nederlands.


    Ook als we dan een blik werpen op de taal gebruikt voor het "Groot diktee der Nederlands taal" moeten we vaststellen dat de Nederlandse regelmakertjes er niet eens in slagen de zelf ontworpen regeltjes foutloos toe te passen, waar zij we dan mee bezig?

    In de Vlomse media doet men nu in navolging van organisasies die tegen de verengelsing zijn van het Nederlands alle moeite om zoveel mogelijk Engelse woorden te weren. Meer zelfs, men schrikt er niet voor terug om mensen uit te dagen die openlijk interesse tonen voor de Engelse taal (ook wij van de weekkroniek) door hen belachelijk te maken of door de Engelse taal belachelijk te maken (Is het niet Ben?). Als tegenprestasie gebruiken zij waar het maar kan Franse woorden. Het volstaat voor hen echter niet ze gewoonweg te gebruiken, sommige (dit volledige willekeur) worden zelfs op een Nederlandsvreemde manier uitgesproken.
    Hoe hipokriet kan men zijn? (bvb restaurant, presenteren...)

    De verkeerde uitspraak van energie (herkomst energo met een zachte g en niet met de agessieve zj. Hoor je het al enerzjo?)  komt ook binnengewaait van onze Noorderburen en de Vloemingen gaan zelfs nog een stukje verder, de eigen uitspraak van de nederlandse woorden wordt afgebroken naar dialekte klanken, letters worden weggelaten, slechte zinskonstruksies worden gehanteerd, terwijl woorden overnomen uit het latijn uitgesproken worden in navolging
    van een taal die met het Nederlands niets vandoen heeft en eigenlijk slechts een dialekt van het Latijn is. Dit alles onder de noemer (hier bij de Vlomse media alleszins) om zogezegd de verengelsing tegen te gaan.(*)
    vb wa (wat) da (dat) goe(goed) edde gij da gat : heb je dat gehad. en ga zo maar door. En wij zouden moeten geloven dat deze mensen zich iets aantrekken van onze taal. Andere belangen zijn hier van toepassing.

    Uit een australisch serie vertaalde de Vlomsen teevee "crepe" : in het Nederlands met: crêpe. Pannekoek is niet goed genoeg voor hen.
    Trancheren nog zo een onnodig woord. Als je veel geluk hebt gaan ze het nog uitspreken op z'n Frans ook.
    Wij stellen u voor, bel of tekst ons eens wanneer jullie het echt ernstig menen met de Nederlandse taal en terug een verstaanbare algemeen aanvaardbare taal willen verdedigen.


    Laat het echter duidelijk zijn dat wij niet tegen vreemde talen zijn. Wij vinden echter wel dat er diversiteit moet blijven en dat we de eigen taal moeten blijven onderhouden omdat deze rijkdom niet mag verloren gaan.

    (*) Vooral in nederlands soaps, kookprogrammas, films...

    22-03-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tranendal Europa.
    In Europa maar vooral ook in België stijgt de armoede. Nog nooit moest ons volk zo erg terugvallen op de voedselbank. Ook gepensioneerden komen niet langer toe met het meelijwekkend pensioen dat de staat hen toekent. Mensen die jarenlang gewerkt hebben en aldus een belastingbijdrage betaald hebben aan de staat om van een deftig pensioen te kunnen genieten zitten in finansiële moeilijkheden. Hun pensioensbijdrage werd door de vadsige staatsregeerders verorberd en voor andere doeleinden aangewend. Een torenhoge schande. En dan tracht men (de vlomse pers en -media ons wijs te maken dat men goed bezig is.
    Zelfs in deze heeft men de moed niet om ons de waarheid te vertellen. Meer zelfs, men verteld ons dat er terug een "heropstanding" is ingezet. Gewillig en onderdanig vergeet men er bij te zeggen dat dit enkel geldt voor 1 ten honderd van de bevolking. Banken die gered werden met ons belasting geld (oa dat van de pensioenen) kijken weer, net zoals voorheen , in een ongenoemde zelfverheerlijking, neer op de gewone man.


    Door jp in Men voor De Weekkroniek.

    17-03-2013 om 08:10 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Leve de banken. Het gaat weer goed!
    >> Reageer (0)
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazale niet Vlaamse klanken.
    Over wie gaat het hier?

    Met een afkeurende blik zei hij heel triomfantelijk: "Hij laat zich "vingt cent" noemen. Heel uitdukkelijk zijn verbaastheid ten toon spreidend alsof het echt abnormaal is dat een Vlaming de Vlaamse klanken eerbiedigt.(*) Dat Walen niet alleen niet het minste respekt hebben voor de manier waarop een Vlaamse naam wordt uitgesproken maar dat zij sommige namen zelfs vertalen, vindt deze "doorzichtigheid" heel normaal en gewoon.
    Vb.: Pierre de Gand (Pieter van Gent) a gagné la bataille.

    Deze doorluchtige-alles-onthullende rezjime loopjongen doet ook zeer verontwaardigd wanneer iemand in verzorgd Engels bvb "Two years ago" uitspreekt. "Bah, eikk, brrr" staat hij zichzelf dan belachelijk te maken. Met welk recht beslist dit zelfingenomen ventje er eigenlijk over welke taal wij al dan niet moeten respekteren of aan welke taal wij verkiezen onze voorkeur te geven? Dom heerschap... Wanneer dan enkele sekonden later deze zichzelf verheerlijkende hipokriet "presaÑteren" of "restauraÑ" uitspreekt als een nazale neuroot dan is dit plots niet meer bombastis en lachwekkend. Wat een Vlaanderen voor de gek houdende kwast.

    Weet U wie hier bedoeld wordt?
    Hij die het juiste antwoord geeft mag op de eerst rij gaan zitten als de Vlomse prijs voor huichelarij wordt uitgereikt.
    Hint : Zijn voornaam is Ben.

    (*) Per slot van rekening kunnen wij niet altijd weten waar iemand vandaan komt, noch welke taal hij spreekt, noch welke voorkeur hij heeft.

    Saturnus :: in men voor de Weekkroniek.

    16-03-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ben crabbé
    >> Reageer (1)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Paus Fransicus I
    Een ogenblik, was het gisteren tijdens het verlengde tv nieuws ongelooflijk stil. We hadden net alle bekwaamheden en eigenheden van twee mogelijke kandidaat kardinalen in geuren en kleuren mogen aanhoren van de wereldberoemde en uiterst bekwame verslaggevers van de Vlomsen VRT.

    Toen echter bekend werd dat het een heel andere kardinaal betrof werd het muisstil in de achtertuin. Een echte verademing van enkele waardevolle sekonden voor elkeen die de indoktrinatie techniek van hen kotsbeu is. Toen de verslaggevers van de VRT met een inzicht dat reikt tot in het achterhuis van de dure studios bekomen waren van de onverwachte wending werd ons op de televisie de nieuwe paus voorgesteld. Het betreft  Bergoglio een Argentijn en jezuïet van 75 jaar. Wij hadden gehoopt op een jonger iemand. Echter wanneer je weet dat de jongste kardinaal reeds 54 is hoorde je van heel deze pausverkiezing niet veel te verwachten.
    Echte vernieuwingen kunnen we dus in de kerk waarschijnlijk ook niet te verwachten. Wij zullen al tevreden zijn indien deze man zal durven opkomen voor de armen en daar ligt dan ook onze hoop...


    De Vrt mocht blij zij dat ze Becaus (Een regent die nu hij weggaat ook eens iets mag doen dat normaal alleen voor lisensiaten bedoeld is) nog hebben anders was deze verslaggeving zeker een fiasko geweest.


    In Men :: Saturnus voor de weekkroniek.

    14-03-2013 om 09:51 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACW :: Geen onderzoekskommisie?
    Je kon gisteren al vermoeden aan de uitspraken van meesterbrein Rutten dat open-vld de weg naar "het kennen van de waarheid" zou verlaten. Het zou ons dus langs geen kanten verbazen dat zij zich tegen een onderzoekskommisie in de zaak "ACW doet wat ze anderen kwalijk neemt" zullen verzetten. Onder het mom "schijnheiligheid, leugens en oneerlijke uitspraken aan de kaak te stellen" moedwillig te verwarren met "het maken van ruzie" konden we reeds voorspellen dat deze partij er waarschijnlijk zou voor kiezen haar onverdiende aanwezigheid in de mede door haar ondemokratis gevormde regering te verdedigen. De schrik voor een val van deze regering zit er volgens ons duidelijk in.

    Saturnus / weekkroniek


    Taalkorekt MEN:

    Zelfs de vloms dialekt vertalers van de Vlomse vrt slagen er niet in de foutieve zinnen naar behoren te verbeteren.

    In "Komen Eten", het programma waar enkele zelfverzekerde tv-ijdeltuiten uitgekozen worden die men eens lekker belachelijk kan maken (Een deel van de vloemingen kent immers niets anders) is onlangs iemand bij het eten door een hel gegaan, beter ware het moest ze door de grond gezakt zijn..
    Vertaling (ondertiteling) vlomse vrt : ik ben door een hel gegaan. Verbetering van deze verkrachte zegswijze :: door de hel gaan...

    12-03-2013 om 17:40 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige Walen nog gekker dan sommige Vlamingen
    Niet alleen de gekheid bij sommige Nederlandstalige Belgisisten kan ik  niet begrijpen. De frankofone Walen die zich absoluut in en rond Brussel willen vestigen zijn er in hun hoofd waarachtig nog erger aan toe.
    Door te voldoen aan een vriendendienst was ik verplicht
    tussen 7:00 en 9:00 uur Wallonië  te doorkruisen en dit op een gewone werkdag. Ik had verwacht dat net zoals in Vlaanderen de wegen zo goed als dichtgeslibd zouden zijn. Niets was minderwaar. -Open wegen -aangenaam rijden op de snelwegen frisse lucht en mooie omgeving. Hoe deze mensen net als sommige Vlamingen zo gek kunnen zijn om in Brussel een administratieve job te willen gaan vervullen in plaats van in hun eigen gebied iets te organiseren zodat dit werk ook daar kan gedaan worden is mij een groot vraagteken. Echt krankzinnig moet je zijn. Dit administratief werk kan zeer gemakkelijk in eigen streek georganiseerd worden zodat de werknemers niet verplicht zouden zijn om urenlang in een stinkende file naar hun werkbestemming te rijden(*). Je moet echt wel kompleet het noorden kwijt zijn om het fijne stof, de vuiligheid en de onveiligheid in Brussel zelf op te zoeken. Erger nog dan de Vlamingen want dezen ontvluchtten Brussel reeds enige tijd geleden. Wat een raar volk dat steeds denkt dat het op een ander beter is.... Koek koek.

    (* )Niet te vergeten : De moderne dataverbindingen die het mogelijk maken je werklokatie te kiezen die je het beste komfort biedt.

    jp voor De Weekkroniek

    11-03-2013 om 22:30 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen vragen hun pensioen aan.
    De zichzelf steeds minder populair makende De Croo (u weet wel de minister van Pensioenen uit die fantastis demokratise regering waarin de Waalse minderheid beter vertegenwoordigd is dan de Vlaamse meerderheid), wel deze man zal nog maar eens trachten te besparen op de uitgaven dienaangaande. Het stoort deze mensen niet dat onze pensioenen nu reeds de laagste zijn in vergelijking met deze van de ons omringende landen,
    Dat men op deze manier de mensen nog meer afschrikt in de bedenking dat er straks als dit zo blijft doorgaan helemaal geen pensioen meer te rapen valt is de logika zelf. Wij zijn ervan overtuigd dat dit heerschap de uitkering op de bijdragen die wij hebben betaald om van een degelijk pensioen te genieten zo klein wil maken dat de mensen uiteindelijk zullen verplicht zijn langer te blijven werken.
    Europa dwingen om de riante pensioenen te halveren en de Europese weggooi kultuur van Belgisch belastinggeld te verminderen dat durft dit heerschap vanzelfsprekend niet. De kleine man moet bloeden, alleen op een dergelijke manier kunnen zij zelf in alle glorie en lukse verder leven.

    En dan maar klagen dat er zoveel mensen hun pensioen aanvragen...

    Ook Pieter De Crem heeft zich met zijn uitspraak dat de demokratise eis om het arbeidersstatuut op te heffen en te vervangen met een bediendestatuut voor het ogenblik onbetaalbaar is, een hoop ellende op de hals gehaald.
    De dienstdoende verslaggever van de vlomse vrt vond het niet nodig om deze minister de logische vraag te stellen hoe men het dan wel in het buitenland voor mekaar krijgt dit systeem te blijven betalen. Ook de vlomse vrt redaktie nam De Crem niet op de korrel.


    door Saturnus

    11-03-2013 om 12:09 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respekt voor anderen : taalfouten op de vrt
    Interessant zou zijn moest de Vlomse vrt zender steeds wanneer er taalfouten door de op het scherm verschijnende personen gemaakt worden, zij deze fouten verbeterd zouden weergegeven worden als ondertiteling. Enkel en alleen al uit respekt voor de mensen die het Nederlands willen leren.

    Vandaag ook even naar manneke paul gekeken op vtm. Hoe sommige vlomse mediakritsi het in hun hersens halen om te beweren dat deze Nederlander moeite moet doen om zich verstaanbaar te maken is onbegrijpelijk. Dit wordt pijnlijk duidelijk wanneer er in schril kontrast een Vlaming tegenover hem geplaatst wordt die tracht een gewoon verhaal te vertellen zoals de pater die op een gegeven ogenblik in het programma ten tonele werd gevoerd.  Deze man praatte zo onsamenhangend en onduidelijk dat je je zou afvragen of hij eigenlijk zelf wel verstond wat hij zei...
    Met een gebrek aan woorden, afgehakte en onsamenhangende zinnen, kwamen we dank zij manneke paul toch uiteindelijk te weten dat hij 3 Pausen had ontmoet. Bedenkelijk jullie doorzicht, niet vlomse kritikasters?


    door jp voor De Weekkroniek.

    10-03-2013 om 22:21 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlamingen krijgen steun uit onverwachte hoek.
    De Walen krijgen hulp van het uitzonderlijk en beloftevol brein van Gwendolyn Rutten. Zij vindt dat er nog heel wat bespaard kan worden bij de ambtenaren.
    Dat klopt, Enkel al wanneer men het pensioen van een ambtenaar* vergelijkt met dat van een werknemer uit de privee sektor. Plus minus 1700 tot 2000 euro voor een "gewoon amtenaar" tegenover een maksimum van om en bij de 1300 euro voor een werknemer uit de privee sektor. Wat ons echter volledig verbaast is datgene wat zij eraan toevoegde "Vooral dan in Vlaanderen". Kent deze mevrouw België eigenlijk wel? Weet zij hoe in Wallonië de zaken geregeld worden? Met deze vrouw heeft men bij Open-Vld wel de hoofdvogel afgeschoten.


    *We zwijgen even voor de geprivilegieerde sukkelaars van euro-ambtenaren.

    De uitspraak van energie: Uiteraard (en naar herkomst 'het Grieks') met een zachte "g".
    De logika zou ver te zoeken zijn moesten we bijvoorbeeld het ene energ met een agressieve nederlands vreemde  "zj" uitspreken en het andere energ met een zachte "g".
    Voorbeeld:
    enerzjie en dan enerzjetisch(e) hoor je het al ... enerzjetisch, echt te gek!
    (De "sch" van school is daarenboven ook een voorbijgestreefde voorstelling van de gewone "s" uitspraak die hier eigenlijk van kracht is.)
    Taalkorrekt MEN : energie, energetis.



    Hoofdtitels interessante Blogs.

    08-03-2013 om 15:59 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modern verEenvoudigd Nederlands :: MEN
    Dit is een test...
    MEN :: Modern Eenvoudig Nederlands

    MEN :: Modern Eenvoudig Nederlands

    Omzetten naar modern en eenvoudig gemakkelijk te lezen Nederlands.
    Spesiaal ontworpen voor mensen die Nederlands willen leren lezen en spreken op een eenvoudige manier in een taal waar de vloer meer wordt geveegd door een deel van de bevolking met de bereidwillige hulp van de Vlomse media. Maar ja, Wat kan je eigenlijk verwachten van een laag van de bevolking die zichzelf niet eens respekteert?
    Er werd getracht om een unieke klank te binden aan een unieke letter om verwarring zo laag mogelijk te houden.
    Ook werd er een minimale inspanning gedaan om het brussels uit de tekst te halen zodat de gebruiker ook de gelegenheid krijgt synoniemen voor deze via het dialekt ingelaste woorden te verstaan wanneer zij ergens in een degelijke tekst of in een degelijk gesprek opduiken.


    Dit is een eenvoudig programma dat niet altijd zal reageren zoals het hoort bvb dit programma kan onder andere geen afkortingen aan.
    Om de eigennamen ongemoeid te laten werden ze omgezet in Hoofdletters.Ons werd beloofd: "Het programma zal af en toe bijgewerkt worden, als we er ooit nog de tijd voor vinden..."

    Gisteren werd ons een testprogramma opgezonden voor MEN. Wij danken de programmamaker(s) dan ook van harte voor deze spesiale bijdrage.

    07-03-2013 om 12:11 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Moder verEenvoudigd Nederlands : MEN
    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met man en Macht:: Vier - teevee.
    Uit de Vlaamse media : Leer daar maar eens iets van zie!:

    De stok zit in het hoenderhok! // Taal- korrekt :: Spreuk: de knuppel in het hoenderhok gooien
    Europa als zondebok te gebruiken // Taal- korrekt :: Spreuk: De zondebok zijn; De zondeboek aanduiden.


    Nog zo'n een verrijkend programma "Met man en macht" van de Vlomse Vier-televies (echt vies). Als je ze bezig hoort is het net of ze uit de Marollen (en dan schrijven we Marollen nog met een hoofdletter) zijn opgevist maar als ze dan het woordje "Restaurant" mogen uitspreken van de Artistieke leider is het net alsof ze de high society van Belgieje zelf zijn. Wat een hypokriete vertoning.

    03-03-2013 om 23:09 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Met man en Macht:: Vier
    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams op de vlomse media
    De laatste dagen is ons weer maar eens opgevallen hoe veel beter Nederlands dan bvb de slappe famillie- en tuis- akteurs, de Vlaamse renners (koereurs) en bvb postbodes spreken. Zo heeft men er nu om de jeugd die naar het programma "tuis" kijkt (jeugd met een duidelijk gebrek aan interessante bezigheden) te misleiden, een slordige, lamme en een bananenkuur-volgende jongeling bijgehaald die daarenboven ook uitblinkt in het vloms. Echt een topper! Bovendien geeft zijn vader (via de senarioschrijvers) het slechte voorbeeld. Hij betaalde zomaar uit de hand (uit de schuif van de onderneming) 5000 euro als schadevergoeding voor wat t'zoontje had aangericht. Verantwoordelijkheid = onbestaand, waarde van het geld = onbestaand.
    Als men de jeugd en de aktieve bevolking die ernstig werken aan hun toekomst maar door het slijk kan sleuren.


    De vrt is van plan om een stuk uit te zenden over Albert II. Wij vragen ons af of men eerlijk zal doorzetten met de afbraak van het Nederlands en of  ze Albert II (U weet wel; de koning der Walen) even plat zal laten spreken als ze gewoon zijn om te doen in de meeste huidige produksies dan wel of ze zeer hypokriet Albert en zijn hofhouding in deftig Vlaams zullen laten spreken waarvoor we ons niet hoeven te schamen. Wij vragen ons ook af hoeveel Waals men weer door onze strot zal rammen.

    Weet U wat ook zo hilaris was? De uitspraak van enkele kritikasters die ons trachtten wijs te maken dat het grootste deel van de Vlamingen Pol de Leeuw in het programma "Manneke Pol" niet verstaan. Een zaal waar iedereen zit te lachen zonder echt te weten waarom... Grappig toch,niet? Die debiele Vlamingen , meneeren van de vlomse media! jullie kunnen trots zijn. Het zou goed zijn dat hij wat langzamer zou praten maar meteen ervan uitgaan dat wij ons als Vlamingen niet meer kunnen aanpassen is wat ons betreft belachelijk. We zouden naar geen enkele vlomse uitzending meer kunnen kijken, want die zijn zéker voor de helft niet te verstaan. Jullie moeten hen zelfs ondertitelen... dus laat ons niet lachen, he?


    Door De Donkere.
    In mod.eenv.Ned voor De weekkroniek


    28-02-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!