"Gentse cafe potpourrie "en rijen es plezant' (Gent text)
Gent schuunste stad van't land
Walter De Buck is een bekende volkszanger uit Gent. Vandaag de dag is men hem nog steeds niet vergeten en ook niet op Youtube. Daarom is er hier het liedje "In Mijn Stroatse Zijn't Allemaal Komeren".
Biezebaaze - Loetsebollekezoetse
'K WOARE WA ZAT
Gents liedje door Manu De Canck
Walter De Buck : T'Vliegerke
het moegen lied van walter de buck - gents muziek
gents kleinkunst
Het Morgenlied Walter de Buck
Gentse Slow.
Gentse bal poep en l air
Gents volksmuziek
"Het autootje" door Romain De Coninck.
Een "vergeten" sketch van Romain De Coninck
over de avonturen met een autootje.
Met groot respect voor deze
fantastische Gentse artiest
een goat in maane iemmer (gentse liedjes)
schuun manske willy bart en zijn kluts
café chantant willy bart en zijn kluts schuun mankske
nen hutsepot van gensche liedjes
gezongen door rolando = roland van eeckhout
i love you op zijn gents
biezebaaze Mijn Gent
schitterend liedje over de schuunste stad!
'Kasseien langs de Leie', beter gekend als 'Gent es schuune' is één van de liedjes die werden gebracht in de succesvolle reeks 'Cabaretten' door het Gentse acteurstrio Margriet Bruggeman/Jo De Meyere/Oswald Versyp - een ode aan Gent en haar inwoners
Gentse politie voert intern onderzoek na Volt-reportage
GENT - De dienst Intern Toezicht van de Gentse lokale politie voert een opsporingsonderzoek na een reportage in Volt. Een 'gevonden' portefeuille die bij het commissariaat Gent West werd binnengebracht, werd er gestolen. 'De kans is groot dat de dader iemand van het politiepersoneel is', luidt het.
'De kans is groot dat de dader iemand van het politiepersoneel is', stelt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. Als het om een agent gaat, zal een strafrechtelijke en tuchtrechtelijke sanctie volgen, zegt het Gentse parket.
Het Eén-programma Volt liet tien 'eerlijke vinders' een 'verloren' portefeuille binnenbrengen in 10 verschillende politiekantoren. In de portefeuilles zaten de gegevens van de eigenaar en 150 euro. Zeven van de tien kwamen probleemloos weer bij de eigenaar terecht, met het geld er nog in.
In twee andere gevallen werd de eigenaar nooit gecontacteerd en verdwenen de twee portefeuilles spoorloos. In één geval werd de eigenaar op de hoogte gebracht dat zijn portefeuille was teruggevonden, maar bleek de portefeuille verdwenen toen de eigenaar die ging afhalen.'
Op onbewaakte plek gelegd aan de balie
De laatste feiten gebeurden op het commissariaat Gent West in Ekkergem. 'Er is een proces-verbaal opgemaakt en de dienst Intern Toezicht voert een onderzoek', zegt woordvoerder Gonzalez.
'Omdat de portefeuille zaterdag werd afgegeven en de eigenaar zei dat hij ze zondag kwam halen, heeft de agente aan de balie de portefeuille op een onbewaakte plek gelegd. Normaal worden gevonden voorwerpen tijdens het weekend in een kluis gelegd, maar in dit geval gebeurde dat niet.'
Volgens Marc Hellinckx, die Vlaanderen vertegenwoordigt binnen de Vaste Commissie van de Lokale Politie (het overkoepelend adviesorgaan van de lokale politiediensten, red.), heeft het Gentse politiekorps alvast 'perfect' gereageerd op de situatie.
Geen camerabeelden
'Aan de balie komen honderden politiemensen en ook mensen van firma's die voor ons werken. We moeten er echter niet flauw over doen: de kans is groot dat het effectief iemand van ons personeel is. Dat kan zeker niet door de beugel en de dader wacht een zware sanctie', aldus Gonzalez.
Het proces-verbaal van diefstal is door Intern Toezicht overgemaakt aan het Gentse parket, zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. 'Onder leiding van de parketmagistraat voert Intern Toezicht een opsporingsonderzoek. De feiten gebeurden tussen 10 en 15 maart, maar de dader is nog niet gevonden. Als het om een agent gaat, volgt behalve de strafrechtelijke ook een tuchtrechtelijke procedure.'
De politie beschikt niet over camerabeelden op de plaats van de feiten, waardoor de dader moeilijk te achterhalen zal zijn.
GENT - De onthaalploeg van Sint-Baafs zoekt vrijwilligers om bezoekers wegwijs te maken in de kathedraal. Op dit moment zijn er 30 onthaalmedewerkers aan de slag in de Sint-Baafskathedraal en dat is volgens vrijwilliger Guido Verhelst van de onthaalploeg te weinig. 'De nood aan meer vrijwilligers dringt zich alsmaar op', zegt de medewerker van de onthaalploeg.
Vanaf Pasen breekt traditiegetrouw in de kathedraal het hoogseizoen aan tot de periode van Allerheiligen. De 30 actieve onthalers ontvangen de bezoekers, beantwoorden hun vragen, wijzen hen op belangrijke punten en geven hen uitleg. Dat cijfer moet omhoog als je weet dat elke onthaler slechts 2 à 3 uur per week werkt in de kathedraal, de onthaalfunctie zeven dagen per week verzekerd wordt en dat Sint-Baafs jaarlijks ruim 600.000 bezoekers kent. 'De situatie wordt stilaan onhoudbaar. Mensen die zich geroepen voelen om de onthaalploeg te vervoegen zijn meer dan welkom', aldus vrijwilliger van de onthaalploeg Verhelst.
Vrijwilligers
Wie zich geroepen voelt om enkele uurtjes per week op vrijwillige basis bezoekers wegwijs te maken in de Sint-Baafskathedraal, kan dat. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de vooritter van de onthaalploeg Armand Vilyn of met de rekruteringsverantwoordelijke Jean-Pierre Cloquet. Zij zullen u uitnodigen voor een kennismakingsbijeenkomst en een rondleiding in de kathedraal.
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij:
Amand Vilyn Voorzitter van de onthaalploeg Tel. 09/223.78.04 e-mail : amand.vilyn@skynet.be
Jean-Pierre Cloquet Rekruterings- en begeleidingsverantwoordelijke Tel. 09/221.76.95
Tentoonstelling over volksheld- en dichter Karel Waeri in Poeziëcentrum
WALTER DE BUCK ZINGT OM 15 UUR LIEDJES UIT WAERIREPERTOIRE
Tentoonstelling over volksheld- en dichter Karel Waeri in Poeziëcentrum
GENT - Erfgoeddag 2012 staat in het teken van ‘helden’. De held van het Poëziecentrum is volksdichter en -zanger Karel Waeri. Leven en werk van 'Den Gentschen Béranger' wordt aanschouwelijk gemaakt in een verrassende tentoonstelling die zondag 22 april opent. Walter De Buck, die heel wat Waeriliedjes vertolkte en de figuur van Waeri uit de vergetelheid haalde, geeft om 15 uur een gratis concert.
De tentoonstelling over Karel Waeri (1842-1899) – te zien op twee verdiepingen van het Poëziecentrum – belicht het leven en werk van Waeri aan de hand van originele documenten, foto’s, teksten, objecten, ... afkomstig uit verschillende Gentse instellingen zoals het AMSAB, het Huis van Alijn en de Universiteit van Gent. Ook het Gents Amusementstheater en Walter De Buck leverden materiaal.
Walter De Buck
Om 15 uur is er het concert Beter dan boeli, Walter de Buck eert Karel Waeri waarbij De Buck samen met accordeonist Alex Rambaut en basgitarist Maarten Bruggenman liedjes brengt uit het repertoire van Karel Waeri. Net als Waeri in zijn tijd is Walter De Buck een van onze geliefde volkszangers. Standbeeld Karel Waeri
Uiteenzetting aan standbeeld
De hele dag– van 10 tot 18 uur – kunt u aan het standbeeld van Karel Waeri gratis een korte uiteenzetting meepikken over het standbeeld. Van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur gebeurt dit door de gidsen van Gandante. Over de middag en van 16 tot 18 uur door een medewerker van het Poëziecentrum. Aanvang telkens op het half uur.
Heldenroute door Gent De Gentse deelnemende huizen aan Erfgoeddag worden met elkaar verbonden via de zogenaamde heldenroute. De heldenroute gaat langs veertig ‘heldenstandbeelden’. Van Vina Bovy tot Jacob van Artevelde, van Henry van de Velde tot... Karel Waeri. Het standbeeld van Waeri bevindt zich op een boogscheut van het Poëziecentrum, Bij Sint-Jacobs, in de schaduw van de Sint-Jacobskerk.
Info Datum en uur: zondag 22 april 2012 van 10 tot 18 uur. Locatie tentoonstelling en concert: Poëziecentrum, Het Toreken, Vrijdagmarkt 36, Gent Locatie standbeeld: Bij Sint-Jacobs Toegang: gratis. Reserveren voor het gratis concert is aanbevolen: sieglinde.vanhaezebrouck@poeziecentrum.be of +32 9 225 22 25 Het maximum aantal toeschouwers is 100. Toegankelijkheid: Het Poëziecentrum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers (lift aanwezig).
Iedereen ergert zich aan 'Komen Eten'-kandidaat Didier
OOSTAKKER - Dat er in 'Komen Eten' elke week wel één of andere rare snuiter opduikt, zijn we intussen al gewoon. Deze week mag de voormalige vrt-deerne Marleen Gordts het programma wat komen opvrolijken, alleen is het niet zij, maar kandidaat Didier die de aandacht naar zich toe weet te trekken met zijn bijzondere voorliefde voor time management die hij te pas en te onpas verkondigt. Tot grote ergernis van de kijkers, zo blijkt uit de vele reacties op Twitter.
De 44-jarige Didier uit Oostakker is een projectmanager in hart en nieren: alles, maar dan ook alles is volgens hem terug te brengen op time management en daarvoor heeft hij zelf zijn eigen slogan van de 6 P's: 'Proper Planning and Precision Prevents Poor Performance'. Ook de andere kandidaten zullen het geweten hebben dat hij planning - ook in de keuken - hoog in het vaandel draagt.
Bij de eerste kandidaat Bart, bekritiseerde hij diens gebrek aan time management nog beleefd achter de schermen. Toen hij gisteren te gast was bij Marleen kon hij zich echter helemaal niet meer inhouden. Toegegeven, de kandidaten hadden wel heel lang moeten wachten op hun voor- en hoofdgerecht, maar hen dan publiekelijk uitnodigen voor één van zijn tweedaagse cursussen time management, was er dan ook weer ver over. De andere kandidaten waren alvast niet onder de indruk en rekenden puntengewijs dan ook met hem af, door Marleen een (veel te) hoge score te geven.
Ook de Twitteraars waren niet mals voor de projectmanager. Hieronder een greep uit de reacties:
Commentaar...
1)Pijnlijk Perfect Plannen Produceert Povere Percepties (6 P's), en bovendien een dikke nul voor sociale omgang.
2)Kan je Didier eigenlijk inhuren om op bezoek te gaan bij mensen die je echt niet kan uitstaan?
3)Hoeveel keer zegt Didier vandaag het woord 'timemanagement'?
4)Hoeveel p's zou Didier uit #komeneten nodig hebben om #slaapwel te zeggen?
Denk dat er veel mensen aangestoord hebben...Maar bon is gebeurd.
GENT - Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen opende gisteren zijn hoogteparcours voor het publiek. Avonturiers vanaf zestien jaar kunnen het parcours doorkruisen via deathrides, de pamperpaal en andere uitdagende obstakels. Het hoogteparcours staat vooral in het teken van teambuilding.
Schepenen Christophe Peeters (Open VLD) en Tom Balthazar (SP.A) namen gisteren de proef op de som en beklommen het hoogteparcours.
Vervolgens mochten de leerlingen van het Sint-Barbaracollege als eerste groep in de touwen hangen. Een voorbode voor wat het hoogteparcours in de toekomst zal brengen.
Het hoogteparcours bestaat uit drie omlopen. Enerzijds is er het groene en het rode gedeelte op een hoogte van 3,5meter. Anderzijds is er de zwarte piste met een hoogte van zes meter. Die piste is enkel toegankelijk voor volwassenen.
De pamperpaal is de blikvanger van de omloop. Daarbij moeten vier personen de lange paal beklimmen en hun evenwicht proberen te zoeken.
Teambuilding
De Gentse Sportdienstwil ook teambuilding creëren onder de deelnemers. Het hoogteparcours zorgt voor de voltooiing van het avonturenbos. Eerder kwamen er een klim- en klauteromloop, klimrotsen en een teambuildingparcours. Het kostenplaatje van het volledige avonturenbos bedraagt ongeveer 660.000euro. Geïnteresseerden die het hoogteparcours willen beklimmen, moeten zich aanmelden per groep van minstens zes personen. Het hoogteparcours is alleen toegankelijk onder begeleiding van de aanwezige monitoren.
De minimumleeftijd voor het betreden van de drie pistes is zestien jaar. Individuele toegangsprijzen bedragen van 5 tot 9euro per persoon.
ZAAKVOERSTER VAN HET BRAEMHUYS DRAAIT OUDE MUZIEK EN BETAALT GEEN MUZIEKRECHTEN
'Frédéric Chopin draaien kost mij niks'
GENT - Manolita Bartolomé van de ontbijtzaak Het Braemhuys in Gentbrugge heeft dé manier gevonden om geen billijke vergoeding te betalen voor de muziek die ze draait in haar zaak. 'Op rommelmarkten zoek ik oude platen - van voor 1962 - en die zet ik over op cd.'
'Als je een cd of plaat draait in je zaak, heb je er al eens voor betaald. Ik vind het niet normaal dat je daar ook nog eens Sabam en een billijke vergoeding moet voor ophoesten. Als je een schilderij koopt, moet je toch ook niet extra betalen om er naar te kijken.'
En dus ging Manolita Bartolomé op zoek naar een manier om die toeslagen te ontlopen. 'Ik ontdekte dat je geen billijke vergoeding (voor de uitvoering, red.) moet betalen voor opnames die meer dan vijftig jaar oud zijn. Op rommelmarkten ga ik op zoek naar platen van voor 1962. Omdat ik niet voortdurend platen wil omdraaien, zet ik ze over op cd. Dat ik zo alleen maar oude muziek kan draaien vind ik niet erg, want ik ben zot van klassiek. In mijn zaak draai ik voortdurend de twee zelfde platen van Chopin. Beu word ik die niet, ik ben een grote Chopin-fan (lacht).'
En doordat Chopin al meer dan zeventig jaar dood is, ontloopt Manolita ook Sabam (auteursvergoeding, red.).
Felicitaties van controleur
Klanten die toch liever wat meer muzikale variatie hebben bij hun ontbijt moeten niet wanhopen. 'Ik heb onlangs op de rommelmarkt twee platen gevonden uit 1963, van Chopin én van Beethoven. Binnen een jaartje kan ik die dus ook draaien.'
Vorige week kreeg Bartolomé een controleur van Honebel over de vloer. 'Die man wreef even zijn ogen uit, want hij kende dit systeem niet. Nadat hij alles gecontroleerd had, feliciteerde hij mij voor mijn vindingrijkheid.'
Zonder haar systeem zou Bartolomé een goede 100euro billijke vergoeding per jaar betalen. 'Die honderd euro heb ik dit jaar al uitgegeven aan mijn 'cd-writer' (lacht). Rijk ga ik er dus niet van worden, maar het gaat om het principe. Ik hoop dan ook dat veel horeca-uitbaters mijn voorbeeld volgen.'
Cabaretten Lente: Henk Rijckaert voert 'Het Experiment' uit
GENT - Het Cabarettenfestival van Capitole Gent opent vanavond de lente-editie van Cabaretten met Gentenaar Henk Rijckaert. In ‘Het Experiment’ wil hij een leugen verspreiden over de hele wereld.
Henk Rijckaert is inderdaad een van die twee van Zonde van de zendtijd, het populaire canvasprogramma. Die kleine met zijn bakkebaarden en sappige, Gentse tongval. Eind 2010 ging met ‘Het Experiment’ zijn derde avondvullende voorstelling in première. Daarin keert hij terug naar zijn oude liefde: de wetenschap. In de voorstelling sleurt hij u mee naar de alledaagse werkelijkheid, waar hij u dingen laat zien die u misschien nooit eerder had opgemerkt. Leugens die u al uw hele leven gelooft bijvoorbeeld.
Zijn inspiratie voor ‘Het Experiment’ haalde Rijckaert uit een Zonde van de zendtijd-grap, waarin hij samen met Bert Gabriëls moeiteloos Kidicoke ('een feestje in je neus!') aan de man bracht. Bekijk het fragment hieronder.
‘Ik vond het schokkend om te zien hoe snel je mensen immorele dingen kan aansmeren. Zolang je er maar een geloofwaardig verhaaltje rond verzint’, vertelt Henk Rijckaert. ‘Achteraf bekeken dacht ik: hier kan ik meer mee doen.’
Bent u benieuwd wat Henk Rijckaert er uiteindelijk mee gedaan heeft? En wat nu die leugen is die hij over de wereld wil verspreiden? Zak dan op donderdag 19 april zeker af naar Capitole Gent.
Meer informatie en tickets (20 euro) vindt u hier.
Druk op kleine plaatje en je wordt onmiddelijk doorgestuurd naar de link.
Annie Gansbeke brengt bloemenkunst naar Sint-Niklaaskerk
KUNSTENARES CREËERT 'TO THE TOP' SPECIAAL VOOR AVONDSHOPPING
Annie Gansbeke brengt bloemenkunst naar Sint-Niklaaskerk
GENT - Kunstenares Annie Gansbeke (60) uit Heusden brengt het bloementhema tijdens de avondshopping tot leven in de Sint-Niklaaskerk. ‘Een schitterende locatie voor mijn werken, door het vele licht dat er binnenvalt en de hoge en brede muren. Meestal heb ik plaats tekort om mijn monumentale schilderijen te exposeren.’
‘Het was een beetje kort dag, want men heeft mij maar drie weken geleden gevraagd om aan de avondshopping deel te nemen’, vertelt Annie. Gisteren was ze nog bezig aan haar vierluik ‘To the Top’, over… de Sint-Niklaaskerk waar ze tentoonstelt. ‘Twee grote panelen met enerzijds de zijkant van de kerk en de Veldstraat, en anderzijds de voorkant van de kerk, uiteraard met bloemen versierd. ‘To the Top’ meet 3 meter bij 2,75 meter. Aan twee kleinere panelen die eronder hangen, was Annie gistermiddag nog de laatste hand aan het leggen. ‘Daarnaast exposeer ik vanavond ook acht grote olieverfschilderijen op doek met bloemen, een aantal aquarellen, en heb ik er ook letterlijk bloeiende wenskaartjes met zaadbedjes bij.'
Glacis
Vroeger schilderde Annie Gansbeke vooral bloemen, maar ondertussen werkt ze ook voluit aan landschappen. ‘Ik had onlangs een tentoonstelling in Oudenaarde met zichten op Maarkedal. Meestal schets ik naar de natuur, maar achteraf bewerk ik die volgens mijn eigen ideeën. Zo pas ik de kleur van de natuur aan naar oranje en rood. Ik werk ook vaak met de ‘glacis’-techniek: transparante verf wordt daarbij laag boven laag gelegd, zodat de onderste lagen ook nog zichtbaar blijven wat een mooi kleurenspel oplevert. Ik zoek pure elementen in de wereld rond mij, om zo krachtig uitdrukking te geven aan de essentie van mijn werk. In rustgevende composities wil ik de toeschouwer vooral passie meegeven. ‘
Na haar opleiding plastische- en beeldhouwkunsten aan de Gentse Academie is de kunstenares uit Heusden eigenlijk al 45 jaar aan de slag. ‘Ik ben geboren om te tekenen en te schilderen, en exposeer ook regelmatig in het buitenland. Want ik ben niet echt sant in eigen land’, klinkt het.
Annie Gansbeke exposeert vanavond tijdens de Gentse avondshopping tussen 18.00 uur en 22.00 uur in de Sint-Niklaaskerk (ingang voorzijde Korenmarkt)
GENT - Vrijdag 20 april gaat Margriet Bruggeman in theater Tinnenpot in première met (L)ach Margrietje. Het is de eerste soloproductie van de Gentse comédienne die vooral bekend is van Moereloere en van de langlopende sketchesreeks Cabaret met onder meer Jo De Meyere en Oswald Versyp.
(L)ach Magrietje kan het best omschreven worden als een théâtre chantant. Margriet brengt sketches op tekst van Oswald Versyp, in een regie van Jo Decaluwe, directeur van theater Tinnenpot.
(L)ach Margrietje mag dan wel een soloproductie zijn, toch krijgt Margrietje assistentie. Accordeonist Fred Praet, ook al van Moereloere en van Cabaret Best, speelt muziek en liedjes van Luc Soens.
(L)ach Margrietje vindt acht keer plaats in Tinnenpot: - Op vrijdag 20 & 27 april om 20u00 - Op zaterdag 5 & 12 mei om 20u00 - Op vrijdag 8 en zaterdag 16, 23 & 30 juni om 20u00 Tickets kosten 15 euro.
Info en tickets via de website van Tinnenpot of telefonisch op het nummer: 09 225 18 60.
Onderstaand filmpje toont het liedje Gent is schuune van Margriet Bruggeman, Jo De Meyere en Oswald Versyp.
Druk op kleine plaatje en je wordt onmiddelijk doorgestuurd naar de link.
GENT - Op de opvallende nieuwe blog eddymerckx.tumblr.com reist een hippe Eddy merkcx-fiets door heel Gent. De fiets wordt zonder meer op de vreemdste plaatsen gefotografeerd: in kapsalon De Cliënt, in het politiecommissariaat of aan de toog van koffiebar Labath. Wie achter de blog zit is niet duidelijk, maar geestig is het wel.
Druk op kleine plaatje en wordt onmiddelijk doorgestuurd naar de link
Gentse Turk Mustafa Avsar met Willem Vermandere op Nekka
GENT - Vrijdag 20 april staat de Gentse muzikant met Turkse roots Mustafa Avsar op de Nekkanacht in Antwerpen. Willem Vermandere is er dit jaar de centrale gast, en Mustafa, die zelf ook traditionele volksmuziek speelt, werkt al langer samen met Vermandere.
In Reyers Laat zei Vermandere dinsdagavond nog dat hijzelf vroeger wel al eens gevraagd was om centrale figuur te zijn op Nekkanacht, en dat hij toen ook Mustafa Avsar wou meebrengen, maar dat de tijden daar toen blijkbaar nog niet rijp voor waren.' Nu wel, zo blijkt, en na een eerder optreden in Trefpunt, staan de twee nu samen op Nekka.
U kan hieronder een paar fragmenten waarop Vermandere en Avsar samen spelen bekijken.
GENT - Neptunus, in de mythologie een watergod, maar in Gent gewoon een slachtoffer van verkeersagressie op het water, is dan toch niet weg. Hij is terug opgedoken, op het droge nog wel.
Neptunus was opgedoken in de Leie aan de Graslei, als stunt voor de opening van het nieuwe infopunt van de toeristische dienst in de Oude Vismijn. Met zijn drietand wees hij de richting aan van het kantoor. Alleen werd hij met weinig respect behandeld door de voorbijvarende toeristenbootjes. De verwondingen die hij daarbij opliep, zijn nog steeds zichtbaar.
Uiteindelijk was er geen andere oplossing dan Neptunus uit de Leie te verwijderen. Voorgoed, dachten we. Maar dat is zonder de veerkracht van zo'n watergod gerekend. Niet zo ver van zijn oude stek, aan een gebouw van de Dienst Toerisme aan de Predikherenlei heeft Neptunus een plekje hoog en droog op het terras gekregen. Daar moet hij wel veilig staan voor de bootjes. Alleen is hij op dit moment niet te vertrouwen, want het infokantoor van de toeristische dienst bevindt zich aan de andere kant dan de richting die hij nu aangeeft.
Alle Afbeeldingen blijven
eigendom van de makers,en teksten
mocht u hier ietske vinden
dat van u is en moet verwijderd
worden gelieve een bericht
In de middenblog op (Reageren)
Eén van de grootste successen van Eddy Wally.
Deze mag niet ontbreken op deze blog...
Als marktkramer ben ik geboren.
Eddy Wally (Zelzate, 12 juli 1932)
is een Belgische zanger
die bekend is om zijn hits Chérie (1966),
Als marktkramer ben ik geboren (1969)
en Ik spring uit een vliegmachien (1996).