Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatieven voor dierproeven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










     


    Alternatieven
    voor
    dierproeven


    Dieren in experimenten

    Bite Back, 16-07-2004

    Lijden in labs

    Achter gesloten deuren worden er – in laboratoria, universiteiten, in commerciële contractlaboratoria (werken in opdracht van bedrijven en multinationals) of in de onderzoeksinstellingen van bedrijven en de overheid - wereldwijd dieren opzettelijk verbrand, blind gemaakt, gedood, verminkt.
    Hun ledematen worden opzettelijk gebroken, ze krijgen onder dwang - oraal of door injectie - producten toegediend, krijgen bijtende chemicaliën in hun ogen en op hun huid; ze worden bestraald; opzettelijk en kunstmatig ziek gemaakt, moeten psychologische en neurologische testen ondergaan, worden vergiftigd en nog veel meer.
    De dieren worden gehouden in krappe, kale, stalen of kunststoffen laboratoriumkooien of verblijven.
    Deze dieren kunnen net als mensen pijn en stress ervaren.
    Desalniettemin wordt er geen of onvoldoende pijnbestrijding bij de dierexperimenten (voor/tijdens/na) ingezet omdat het belang van de proef voorop staat.
    Sommige onderzoekers en dierverzorgers zien de proefdieren enkel als onderzoeksmateriaal en hebben geen oog voor hun lijden.

    Dieren worden gedurende dagen, weken en zelfs maanden gefixeerd (vastgezet met lichaam of hoofd in fixeerapparaten), hun stembanden worden doorgesneden of ze worden vastgezet op de snijtafels.
    Veel experimenten worden wereldwijd alsmaar herhaald omdat de resultaten niet centraal worden geregistreerd.
    Eenzame opsluiting in de laboratoriumkooien maakt sommige dieren letterlijk knettergek.
    Dieren lijden ernstige pijnen ten gevolge van de operaties, de verscheidene ingrepen en verminkingen.
    Pijn bij proefdieren staat niet in het woordenboek van veel dierproefnemers : pijn van proefdieren wordt vaak afgedaan als ‘ongerief’, ‘ongemak’ en de gruwelijke experimenten op dieren worden vaak afgedaan als ‘opoffering’.

    Er is bijzonder weinig toezicht op wat er zich werkelijk afspeelt in laboratoria.
    Men weet immers donders goed dat het belangrijk is om dierproeven zo verborgen mogelijk te houden voor het publiek.
    Veel mensen zijn immers in de veronderstelling dat proefdieren goed verzorgd worden en dat er voldoende toezicht is op wat er gebeurd.
    Toezicht vanuit de overheid is minimaal en in dierexperimentencommissies zetelen voornamelijk personen die belang hebben bij de dierproeven (de industrie) zelf.
    Gelukkig zijn er onderzoeksjournalisten en undercover dierenactivisten die regelmatig een tijd undercover gaan werken in een laboratorium zodat we via deze video opnames en foto’s te weten kunnen komen wat er zich allemaal afspeelt in zo’n laboratorium.
    Uit deze internationale undercoveronderzoeken blijkt telkens weer dat de proefdieren, naast de experimenten, ook het slachtoffer worden van spot (zo zijn er bijvoorbeeld video opnames van dierproefnemers die lachen met een aap die een hersenoperatie heeft ondergaan en daar lachend en rokend staan te brallen tegenover het weerloze dier dat op de operatietafel ligt of dierproefnemers die dansen – op harde radiomuziek - met een aap terwijl het dier een proef moet ondergaan), dat de dieren slaag krijgen (video opnames van dierproefnemers die een puppy hard op zijn kopje slaan omdat hij ‘weerstand’ durft te bieden aan zijn beulen) of dat ze verwaarloosd worden in hun hokken en verblijven (muizen en ratten waarvan de wonden niet verzorgd worden of ten prooi vallen aan kannibalisme omdat de kooien overvol zitten).

    Beelden van deze wantoestanden kan je bijvoorbeeld zien op het volgende adres :

    Dierexperimenten

    Experimenten op dieren zijn niet betrouwbaar.
    De fundamentele fout van onderzoek dat gebaseerd is op dierexperimenten is dat iedere soort anders reageert op medicijnen en chemicaliën.
    Daarom zijn resultaten verkregen uit dierexperimenten niet betrouwbaar en hebben ze doorgaans een heel ander effect bij menselijk gebruik.
    Gezonde dieren kunstmatig ziek maken en ze in gestresste omstandigheden houden om vervolgens de bekomen resultaten op mensen toe te passen, werkt maar zeer zelden.

    BUY CRUELTY-FREE

    Toch lijden en sterven er jaarlijks wereldwijd miljoenen dieren bij proeven voor producten die gebruikt worden in huis, op het werk, in de auto, in de tuin en voor lichamelijke verzorgingsproducten.
    Maar dieren worden ook gebruikt in andere minder bekende onderzoeksgebieden.
    Bijvoorbeeld voor proeven voor biologische, chemische en nucleaire oorlogsvoering.
    Bijna ieder land in de wereld heeft wel één of ander defensielaboratorium waar wapenprogramma’s worden getest op proefdieren.
    Ze worden ook gebruikt in ruimtevaartprogramma’s : bange dieren (zoals apen, muizen en honden) werden de ruimte ingeschoten nog voor de mens de ruimte inging.
    Deze testen worden ook nu nog zowel op aarde als in de ruimte herhaald om de verschillen te meten.
    Dieren worden bijvoorbeeld ook onderworpen aan ‘decompressieproeven’ (duiken) waarbij ze snel naar het wateroppervlak gebracht worden om zo decompressieverschijnselen op te wekken.
    Dieren worden ingezet bij de ontwikkeling van chirurgische procedures ondanks het verschil tussen de verschillende soorten.
    Babydieren (zoals apen) worden bij hun moeders weggehaald om te zien wat het effect is op latere leeftijd.
    Dieren worden opzettelijk verslaafd gemaakt aan drugs en alcohol en andere genotsmiddelen.
    Hun botten worden opzettelijk gebroken om te zien hoe ze helen.
    Hun hersenen worden open geboord en voorzien van bedrading en elektroden om de hersenactiviteit te observeren en/of te beïnvloeden.
    Dieren worden gebruikt voor de ontwikkeling en het testen van farmaceutische producten - voor medische en ‘pseudo-medische’ producten - maar ook voor drugs, afslankproducten, kleur-, geur- en smaakstoffen of voor nieuwe, ‘verbeterde’ farmaceutische producten die geherintroduceerd worden op de markt om de verkoopcijfers op te schroeven.
    Van de 20.000 -30.000 farmaceutische producten die er heden ten dage op de markt zijn, zijn er maar 250 geregistreerd door de Wereld Gezondheid Organisatie, als zijnde essentieel voor menselijke gezondheidsprogramma’s.

    Verder worden dieren opzettelijk besmet met menselijke ziekten en met menselijke virussen en wordt hen pijnlijke menselijke kwalen, verwondingen en handicaps aangebracht.
    Opgelet !
    Bij perfect gezonde proefdieren worden opzettelijk ziekten geïntroduceerd, stoffen en producten ingespoten zodat de kunstmatig toegebrachte ziekte of aandoening zo dicht mogelijk bij de menselijke variant aanleunt.
    Er worden chirurgische ingrepen gedaan zodat de toegebrachte ziekte of aandoening van het proefdier zo dicht mogelijk bij de menselijk variant van de ziekte of aandoening komt.
    Tegenwoordig fokt men ook bepaalde muizen of ratten die genetisch zo gemanipuleerd zijn dat ze standaard geboren worden met afwijkingen zoals bijvoorbeeld kanker, een te hoog cholesterolgehalte, obesitas of geboren worden zonder vacht (naaktmuizen/ratten).
    Dure diertjes.
    Big Business dus.

    Opmerkelijk detail : veel dieren krijgen van nature uit andere ziekten of aandoeningen dan mensen, de meeste menselijke ziekten en aandoeningen komen niet voor bij dieren.
    Iedere diersoort reageert iedere keer weer anders op een kunstmatige ingreep of kunstmatig aangebrachte ziekte, zelfs bij eenzelfde diersoort worden vaak opmerkelijke verschillen geconstateerd (geslacht, leeftijd, gewicht verschillen natuurlijk omdat het individuen zijn) !
    Dit is ook de voornaamste reden waarom steeds meer wetenschappers en doktoren zich verzetten tegen het gebruik van proefdieren omdat het niets zegt over de uitwerking bij mensen.
    Resultaten van dierproeven neigen ook vaak naar de gewenste richting van de opdrachtgever en worden mooier voorgesteld in wetenschappelijke tijdschriften.
    Sterker nog : farmaceutische bedrijven huren daar zelfs speciale ‘ghostwriters’ voor in !

    Welke dieren worden er gebruikt ?
    Waar komen ze vandaan ?

    Alle soorten dieren worden gebruikt en gedood in dierproeven.
    Honden, katten, ratten, muizen, paarden, reptielen, fretten, vogels, vissen, apen, koeien, varkens, noem maar op.
    Wereldwijd worden dieren gefokt door speciale proefdierenfokbedrijven maar dieren worden ook aangeleverd via particulieren die dieren fokken, sommige asielen leveren dieren, in sommige landen worden dieren van de straat gevangen of gestolen.
    Ook worden er dieren uit het wild gevangen of gekocht van dierentuinen of dierenhandelaren.

    Soorten proefdieren en enkele specifieke doelen waarvoor ze worden gebruikt :

    • Apen
      O.a. voor HIV, kankeronderzoek, hartziekten, infectieziekten, Alzheimer, verlamming, hoofdtrauma, Multiple Sclerosis, Down Syndroom, leverziektes, drugsverslaving, dementie, oogverminkingen, ruimtetesten, bestraling...

    • Cavia’s
      O.a. voor giftigheidtesten, voedingsonderzoek, huidirritatietesten…

    • Honden
      O.a. voor openhartchirurgie, hartbypasschirurgie, trauma en shock, militaire doeleinden, orgaantransplantaties, heupvervangingsoperaties, hersenziekten, ruggenmergonderzoek en Alzheimer, bestraling...

    • Katten
      O.a. voor aidsonderzoek, oogverminkingen, traumatische verwondingen en beroertes, hoge dosis geluidstudies, neurologische aandoeningen, toegediende diabetesonderzoek …

    • Konijnen
      O.a. voor chemotherapie, kankeronderzoek, cholesterolstudies, oog- en oorverminkingen, oog- en huidirritatietesten en drugstesten...

    • Kreeften
      O.a. voor ziekte van Parkinson, ziekte van Huntington, motorische coördinatieziekten…

    • Muizen en ratten
      O.a. voor kankeronderzoek, virussen en aids, genetische manipulatie en toxische producttesten, gedragsonderzoek en psychologische proeven...

    • Schapen
      O.a. voor nier- en longonderzoek/verminkingen, artrose, kunstheupen...

    • Varkens
      O.a. voor brandwondentesten, huidtesten, orgaantransplantaties...

    • Vissen
      O.a. voor milieuvervuiling, wasmiddelen…

    Om hoeveel dieren gaat het ?

    Consistente en betrouwbare cijfers worden er wereldwijd niet bijgehouden, maar aangenomen wordt dat er zeker 150 miljoen dieren worden misbruikt in dierproeven.
    In de UK bijvoorbeeld worden er jaarlijks 2.5 miljoen dieren gebruikt in dierexperimenten.
    In België werden er in 2003 in de 388 erkende laboratoria bij proefexperimenten in totaal 676.564 dieren gebruikt.
    In de V.S. worden er per jaar tientallen miljoenen dieren misbruikt in dierproeven en dan vallen proefdieren zoals muizen en ratten nog niet eens onder de Amerikaanse Dierenwelzijnswet, die aantallen dieren worden niet geregistreerd en officieel bijgehouden.
    Dus het aantal dieren dat daar daadwerkelijk wordt misbruikt en gedood in dierexperimenten komt nooit boven water.

    Dierproeven worden betaald door de overheid, particuliere bedrijven zoals farmaceutische multinationals en liefdadigheidsinstellingen (fondsen).

    Bite Back verwijt wetenschappers en bedrijven die uit gemak dieren gebruiken voor hun testen in plaats van op zoek te gaan naar andere onderzoeksmethoden.
    In tegenstelling tot het subsidiëren van dierexperimenten steken de overheid, onderzoeksinstellingen en multinationals weinig of geen geld en energie in dierproefvrij onderzoek.

    Waarom blijven dierproeven doorgaan ?

    Dierproeven zijn ingeburgerd bij veel onderzoekers, de overheid en bedrijven.
    Onderzoekers en bedrijven blijven dierproeven verdedigen uit gemakzucht, gewoonte of mede omdat carrières van veel dierproefnemers hiervan afhankelijk zijn en er veel zakelijke belangen op het spel staan.
    Helaas geloven sommige dierproefnemers stellig in vivisectie zonder te willen kijken naar de negatieve gevolgen voor mens en dier.
    Vivisectie is booming business.
    Partijen die er baat bij hebben zijn o.a. de proefdierfokbedrijven, de leveranciers van de kooien en proefdiervoeders tot bedrijven die opdracht geven om dierproeven te doen en zich zo (juridisch) willen indekken tegen eventuele schadeclaims door consumenten.
    Sommige dierproeven worden verplicht gesteld door de overheid en als enig wettelijk aanvaarde testmethode gezien.

    Tegenwoordig spreken echter steeds meer wetenschappers, chirurgen, dierenartsen en doktoren, maar bijvoorbeeld ook advocaten, filosofen en verpleegkundigen zich om wetenschappelijke en ethische redenen uit tegen het gebruik van dierexperimenten.
    Daar zitten ook ex-dierproefnemers bij.
    Ze verenigen zich in commissies en stichtingen (o.a. in Duitsland, Engeland, de V.S en Italië) en zetten in op dierproefvrij, betrouwbaar en humaan onderzoek.
    Zij weten als geen ander dat dieren nu eenmaal anders reageren dan mensen, dat dierproeven misleidend zijn en zelden overzetbaar naar mensen en zelfs zeer gevaarlijk zijn.
    Ook trachten zij binnen hun eigen werkterrein dingen ten positieve voor de dieren te veranderen en dierproeven kritisch bespreekbaar te maken, wat niet altijd even makkelijk is, omdat de gevestigde orde nog steeds pro dierenproeven is.
    Meer informatie hierover vind je bij :

    Enkele weetjes over dierproeven :

    • Aids
      Wetenschappers zijn niet in staat om menselijke Aids te introduceren in dieren.
      Met HIV besmette dieren zoals chimpansees ontwikkelen de menselijke ziekte Aids niet.
      Steeds meer wetenschappers en artsen vinden dit soort onderzoek niet relevant en een grote tijd- en geldverspilling en dringen nog meer aan op ander onderzoek zonder dierproeven, zoals bijvoorbeeld in-vitro onderzoek met cellen en weefsels van met HIV besmette mensen.

    • Alternatieven
      Er zijn op zijn minst 450 methoden beschikbaar om dierexperimenten te vervangen.

    • Asbest
      Het is tientallen jaren ontkend dat asbest kanker veroorzaakt bij mensen omdat dat niet het geval bleek bij dierexperimenten.

    • Aspirine
      - Aspirine werd al lang en veilig door mensen gebruikt voordat de eerste dierproeven hiervoor werden gedaan.

      - Wij gebruiken aspirine voor pijnbestrijding.
      Het veroorzaakt geboortedefecten bij muizen, konijnen, ratten, honden, katten en apen.
      Het werd desalniettemin veilig bevonden voor gebruik door zwangere vrouwen.

      -
      Aspirine faalde in dierproeven, net als digitalis (hartmedicatie), kankerbehandelingen, insuline (veroorzaakt bij dieren geboortedefecten), penicilline en andere veilige medicatie.
      Ze zouden zijn verbannen als de resultaten van dierexperimenten accuraat zouden zijn.
      - Dezelfde dosis aspirine die therapeutisch toegepast wordt bij menselijk gebruik, kan giftig zijn bij katten

    • Benzeen
      Onderzoekers weigerden te geloven dat benzeen kanker zou veroorzaken bij mensen omdat dit niet gebeurde bij dierexperimenten.

    • Braken
      Een aantal dieren zoals muizen, ratten en konijnen, kunnen in tegenstelling tot mensen, niet braken.

    • Bypass
      Hartbypasschirurgie werd jaren opgehouden omdat het niet werkte bij honden, bij de eerste operaties op mensen traden ernstige complicaties op omdat jaren alleen geoefend was op honden, de eerste menselijke patiënten waren dus de echte ‘proefkonijnen’.

    • Cholera
      Onderzoeker Koch faalde herhaaldelijk bij het introduceren van cholera in proefdieren.
      Zijn klinisch onderzoek echter bij mensen met menselijke cholera had als resultaat het isoleren van de verantwoordelijke menselijke kiem en de ontdekking hoe cholera werd overgebracht.

    • De pil
      De anticonceptiepil veroorzaakt bloedstolsels bij mensen maar had het tegenovergestelde effect bij honden.

    • DES
      DES (Diethylstilbestrol), kortweg DES-hormoon.
      Uitgebreid getest op proefdieren.
      Werd in de jaren ‘50 gebruikt om miskramen bij mensen tegen te gaan.
      De zogenaamde DES-dochters die toen geboren zijn, ontwikkelden op latere leeftijd kanker.
      Ook nefaste waarnemingen bij DES-zonen (o.a. zaadcelproductie verstoord, teelballen die niet indaalden enz.).

    • Encainide en flecainide
      Honden faalden in het voorspellen van hartproblemen veroorzaakt door de cardiovasculaire medicijnen encainide en flecainide : aangenomen wordt dat 3000 mensen de dood vonden n.a.v. deze medicatie.

    • Geboortedefecten
      Cortisone veroorzaakt geboortedefecten bij muizen maar niet bij mensen.
      Thalidomide werkt dan weer net andersom.

    • Gele koorts
      Onderzoekers experimenteerden op zichzelf omdat er geen diersoort vatbaar bleek voor gele koorts.
      Ze konden hierdoor bewijzen dat gele koorts wordt overgebracht door muskieten en konden daardoor preventieve maatregelen adviseren.

    • Geneesmiddelen
      Duizenden medicijnen passeerden veilig de dierexperimenten, maar werden van de markt genomen of verbannen wegens hun negatieve of dodelijke effect bij menselijk gebruik (o.a. Practocol, Eferol, Oraflex, Suprol, Selacryn en vele andere medicatie).

    • Giftig vs. veilig
      Als resultaten van dierproeven zouden worden overgezet naar mensen, dan is citroensap dodelijk vergif maar arsenicum, dollekervel en botuline veilig.

    • Kanker
      De Amerikaanse FDA ('Food and Drugs Administration') heeft een test ontwikkeld uit menselijke cellen om veilig en betrouwbaar antikankergeneesmiddelen op te testen.

    • Morfine
      Morfine werkt kalmerend bij mensen maar maakt katten, paarden en geiten onrustig.

    • Onbetrouwbaar
      Als we op dierproeven zouden hebben vertrouwd, dan zouden mensen geen vitamine C nodig hebben, dan zou roken geen kanker veroorzaken en alcohol zou geen leverbeschadigingen veroorzaken.

    • Penicilline
      Penicilline is erg giftig voor cavia’s, hamsters en katten, terwijl helend voor mensen.

    • Polio-vaccin
      Polio-onderzoek werd tientallen jaren vertraagd omdat de onderzoekers werden misleid omdat ze zich alleen focusten op experimenten op apen (misverstanden over de werking van het polio-vaccin bij apen).

    • Softenon
      Softenon (slaapmiddel) of Thalidomide : uitgebreid getest op dieren.
      Resultaat bij mensen : de geboorte van duizenden misvormde kinderen met o.a. 'korte armpjes', slachtoffers van een, naar men beweerde, onschadelijk slaapmiddel, het 'Softenon' (thalidomide).

    • Tubocurarine
      Bij honden veroorzaakt het spierontspannende middel tubocurarine een beduidende daling in de bloeddruk maar is veilig bij menselijk gebruik.

    • Virussen
      Amerikaanse dierproefnemers in de jaren ’60-‘70 wisselden volop virussen uit bij apensoorten en diverse laboratoria… zo konden nieuwe virussen zich ontwikkelen en virussoorten zich mengen…

    Vooruitgang zonder dierproeven

    Medische geschiedkundigen hebben aangetoond dat verbeterde voeding, hygiëne en andere gedrags- en omgevingsfactoren - die niets van doen hebben met dierproeven - sinds 1900 verantwoordelijk zijn voor de afname van het aantal doden door de meest voorkomende infectieziekten en dat medicijnen weinig te maken hebben met de hogere levensverwachting.
    In vroegere tijden was het heel gewoon dat dokters, vroedvrouwen of chirurgen hun handen niet wasten of ontsmetten of hun operatiekleding niet verwisselden zodat ze (dodelijke) virussen en ziektes makkelijk overbrachten van de ene naar de andere patiënt.
    In tegenstelling tot wat dierproefnemers veel mensen willen doen laten geloven, gebeurt het merendeel van het medisch en wetenschappelijk onderzoek zonder dierproeven.
    Vandaag de dag is er een rijkdom aan gesofisticeerde technieken inclusief computermodellen, genenonderzoek, weefselkweken, epidemiologische studies (onderzoek bij mensen en hun omgeving) en klinische studies.
    Studies die direct relevant zijn tot mensen.
    Dit onderzoek is goedkoper, betrouwbaarder, sneller en humaner dan dierproeven.
    Ingenieuze wetenschappers hebben uit menselijke hersencellen een ‘microbrein’ ontwikkeld, waarmee zowel tumoren als kunsthuid en beenmerg worden onderzocht.
    We kunnen tegenwoordig irritaties testen op kunsthuid en vaccins ontwikkelen uit celkweek van menselijke cellen.
    Tijdens toonaangevende medische opleidingen zoals bijvoorbeeld aan de universiteiten van Harvard, Yale en Stanford gebruikt men innovatieve, klinische leermethoden in plaats van ouderwetse dierlaboratoria.
    Havard bijvoorbeeld biedt een hart- en anesthesiepracticum waar studenten echte hartbypassoperaties observeren in plaats van opengesneden honden.

    Er is een lange geschiedenis van medische vooruitgang zonder het gebruik van dieren.
    Enkele voorbeelden hiervan zijn :

    • Aids
      Het isoleren van het virus dat Aids veroorzaakt.

    • Anesthesie
      De introductie van o.a. chloroform en ether.

    • Beademing
      Beademingsapparatuur/kunstmatige beademing.

    • Bloed
      - Bloedcirculatie
      - De ontdekking van de diverse bloedgroepen en de Rhesusfactor.

    • Chirurgie
      Chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van de appendix, het verwijderen van blaasstenen, galstenen, herstellen van een hernia enz.

    • De kunstheup
      De uitvinder hiervan, John Charnley, weigerde te experimenteren op dieren.
      De heup die hij ontwikkelde wordt nog steeds beschouwd als de ‘gouden standaard’ door orthopedische chirurgen.

    • Epidemiologisch onderzoek
      Ontdekking van de link tussen longkanker en roken, de oorzaken van hartziekten, de ontdekking van vele andere ziekten en de link tussen cholesterol en hartziekten.

    • Insuline
      De identificatie en zuivering van insuline voor diabetes.

    • Medicijn voor kinder (acute) leukemie
      Het eerste effectieve medicijn voor kinderleukemie werd geïntroduceerd in de jaren ‘40, door studie verkregen bij patiënten.
      Ze werden niet getest op dieren omdat onderzoek op mensen goede resultaten gaf.
      Methotrexate, één van deze medicijnen, is nog steeds belangrijk bij de behandeling van kinderleukemie en andere kankers.

    • Medicijnen
      Introductie van bètablokkers voor bloeddruk, digitalis voor hartfalen, morfine als pijnstiller, medicijnen voor angina, kinine voor malaria, aspirine, penicilline,...

    • Radium.

    • Röntgen
      Ontwikkeling van röntgenapparatuur.

    • Scans
      CAT-scan, MRI-scan, PET-scan.

    • Steriel
      Steriele technieken van operatiematerialen.

    • Stethoscoop.

    Cfr. : http://www.biteback.be/action/class_action.php?act=5

    Alternatieven voor dierproeven

    Europese Unie, 07-10-2009
    -
    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+WDECL+P7-DCL-2009-0053+0+DOC+PDF+V0//NL&language=NL -

    Zoals u zeker al weet, is er – door de EU-parlementsleden Raül Romeva i Rueda, Caroline Lucas, Daciana Octavia Sârbu, Sirpa Pietikäinen, Gerben-Jan Gerbrandy – in de Europese Unie een Schriftelijke Verklaring ingediend om de vreselijke situatie met dierproeven terug op de agenda te zetten en weer bespreekbaar te maken.

    Er wordt vooral gevraagd dat de EU meer geld zou vrijmaken voor wetenschappelijk onderzoek naar alternatieve methodes.

    Om dit mogelijk te maken moeten 50% van de Europarlementariërs deze Verklaring ondertekenen.
    Als dit niet gehaald wordt is het onderwerp weer voor jaren van de baan.

    Daarom vragen wij u met aandrang een zo groot mogelijk aantal parlementariërs aan te schrijven om ze te vragen deze Verklaring te tekenen.

    Door massaal brieven te schrijven naar ál de parlementsleden kunnen we dit bereiken.
    U kunt ofwel zélf een brief schrijven of onze voorbeeldbrief kopiëren en in een maitlje plakken, tekenen en verzenden.

    caged2.jpg image by tpaine13

    Stuur alles aan :

    rosa-mertens@telenet.be

    We rekenen op uw medewerking om massaal brieven te sturen of te mailen, zodat we bewijzen dat de Europeanen achter deze verklaring staan.
    Uw reacties kunnen we dan ook als drukkingsmiddel kunnen gebruiken en veel parlementsleden overtuigen om ook te tekenen.

    We mogen deze kans niet laten liggen.




    De tijd dringt !

    De Schriftelijke Verklaring moet getekend zijn
    vóór 20 januari 2010.


    De dieren rekenen op u !


    Modelbrief

    Dear Madam,
    Dear Sir,

    As you are certainly well aware of, every year more than 54 million animals are sacrificed in all kind of experiments.
    The animals are made to suffer and are killed.
    This is inhuman and cruel and it is absolutely necessary that all possible efforts are made to use methods that do not involve animals.

    As citizens of the EU we need your help to protect as much as possible these animals and therefore we are demanding you to sign the Written Declaration on the promotion of alternatives to animal research and testing and to convince your colleagues to do the same.

    The names of those members of the EU parliament who signed this declaration will be published on several websites.

    Thanking you for the attention you will pay to this request, I remain,

    Yours Sincerely,

    Name :
    Country :

    Kopiëer deze brief, plak hem op een mail en stuur hem naar :

    rosa-mertens@telenet.be


    23-11-2009 om 00:00 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Tags:apenproeven, computersimulaties, cosmetica, dierproeven, experimenten, geneesmiddelen, gezondheidszorg, honden, huishoudproducten, in numero, in silico, in vitro, katten, knaagdieren, onderzoek, paarden, primaten, primaten, proefdieren, REACH, zoogdieren
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!