Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zeer dringend Rechten van huisdieren in de EU

    VERKLARING 26/2010 OVER HET WELZIJN VAN HUISDIEREN

    Sorry ik ben wel laat met dit schrijven maar ik heb veel problemen met de server van TELENET en ze weten voorlopig geen oplossing? daarom mijn verontschuldiging

    Dit is je kans om iets te kunnen betekenen voor alle dieren binnen de grenzen van de Europese Unie, dus pak hem en neem de tijd om de enquête in te vullen.

     

    Hartelijk bedankt voor de te nemen moeite.

     

    Met vriendelijk groeten,


    Mag ik u vragen een belangrijk schrijfactie te doen naar de EU?


    Het gaat over de schriftelijke verklaring over het welzijn van dieren .

     

    Pas wanneer 50% van het ondertekenen van alle MP's…... kunnen ze zet het op de agenda ..om aan de onderhandelingen te beginnen

     

    Ga naar de site voor meer informatie

    http://www.beestjes.org/joomla15/index.php

     

    U kunt ook meer landen aan schrijven gebruik  de linken van de landen hieronder

     

     

    De tijd dringt    15 Juli

     

    E-mailadressen van de EU parlements leden

    Elke link bevat een mail met de EU adressen van het land

    In bijlage vindt u ook al de adressen per land,ingeval deze linken niet werken

    België   Oostenrijk    Bulgarije    Nederland   Tsjechië    Cyprus   Estland
    Finland    Frankrijk 1    Frankrijk 2   Malta   Litouwen   Luxemburg
    Slovakije   Polen    Portugal   Denemarken   Griekenland   Hongatije
    Ierland     Italië 1    Italië 2   Duitsland 1   Duitsland 2   Zweden
    Roemenië     Spanje 1   Spanje 2   UK 1     UK 2

    Cyprus-Denemark-Estland-Finland samen
    Ierland-Slovenië-Tsjechië-Malta samen

     

     

     

    Plaatst het ook op uw website van u vereniging of op uw sociale netwerken Stuur deze mail ook naar al uw dierenvrienden,!

     

    De link hier onder is in het Engels

     

    http://serbiananimalsvoice.wordpress.com/2010/06/24/eu-citizens-a-call-for-immediate-action-for-animals-must-be-done-in-the-next-week/

     

    Modelbrief    Onderwerp:  Zeg JA aub

    Geachte,

    You must not love animals, but it is your fucking duty is to protect them


    Hierbij wil ik u uitnodigen uw handtekening te zetten onder een bijzonder belangrijk initiatief dat ingediend werd op 19 april jl. door 4 van uw mede collega’s. Het gaat hierbij om De Verklaring 0026/2010 waarmee getracht zal worden de Europese Unie te overtuigen haar invloed te gebruiken aangaande een duidelijk omschreven beleid omtrent het welzijn van dieren.

    Om dit voorstel te laten passeren is het van groot belang dat vóór 10 juli 50 % van alle leden van het Europees Parlement deze verklaring ondertekenen zodat het bureaucratisch proces in gang gezet kan worden dat de weg vrij maakt voor regelgeving omtrent het welzijn van huisdieren, controle over het almaar toenemende probleem rondom zwerfdieren, en een inzichtelijk beleid betreffende alle Europese dierentuinen.

    Het is van groot belang toe te werken naar een harmonieuze regelgeving. die tot nu toe zo schrijnend ontbrak, opdat landen als Spanje, Roemenië en Bulgarije e.a. eindelijk gedwongen zouden worden een einde te maken aan de massale afslachting van zwerfhonden zoals die tot op heden hebben plaatsgevonden, en waardoor zij genoodzaakt zullen zijn te zoeken naar een humanere oplossing voor de problemen van onze viervoetige vrienden. Tot op heden is er een gigantische kloof tussen Noord- en Zuid-Europa betreffende de aanpak van dit probleem, een kloof die alleen gedicht zal kunnen worden door een helder, en door iedereen gedragen beleid.

    Tijdens de volgende plenaire bijeenkomsten van het Europees Parlement; 17-20 mei, 14-17 juni, 5-8 juli, zult u in de hal een standje aantreffen van PIE, Pets in Europe, een overkoepelende organisatie van diverse Italiaanse en Europese dierenwelzijnsorganisatie, waar u nadere informatie kunt krijgen en tevens het voorstel kunt ondertekenen. En vraagt u dan uw collega’s even hetzelfde te doen?

    Ik hoop dat u één van die parlementariërs zult zijn die het belang van dit voorstel zal erkennen en derhalve met enthousiasme zijn handtekening zet. Uw handtekening is voor ons – Europese burgers die zich vrijwillig inzetten voor de ettelijke honderdduizenden honden en katten die in erbarmelijke omstandigheden worden afgemaakt - zo waardevol en belangrijk, a.u.b. denk aan ons.

    Met vriendelijke groet

    Ik heb vroeger en nu weer veel opmerkingen geregen van EU burgers die geen antwoord kregen en ook dat hun mail ongelezen verwijderd word .Persoonlijk vindt ik dit niet kunnen .U kunt een ontvangst bevestiging vragen,of u PC afstellen op een lees bevestiging.
    http://www.ombudsman.europa.eu/shortcuts/contacts.faces

    06-07-2010 om 21:38 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In Beijin werden 30.000 katten gestereliseerd

    OIPA prijst Beijing voor het promoten van sterilisatie van zwerfkatten.  Chinese nieuwsagentschappen meldden dat meer dan 30 000 zwerfkatten gesteriliseerd werden dankzij een goede samenwerking van stadsdiensten, NGO en veterinaire hospitalen. Meer dan 100 hospitalen voor dieren namen deel aan de Trap Neuter Return Project, met meer dan 1000 gratis behandelingen per maand.
    Het TNR programma wordt deeld gefinancierd door de lokale overheid met hulp van dierenklinieken en hulp van dierenwelzijnsvrijwilligers.
    Beijing is de enige stad in China waar de lokale overheid een fonds opgezet heeft voor zwerfkatten.

    Het aantal zwerfkatten in Beijing nam zeer onrustwekkend en snel toe, geschat op 500 000 dieren.

    Dit project is prachtig nieuws voor de dieren en hun eerste overwinning. Dit is de juiste manier: sterilisatie helpt de overbevolking onder controle te houden. Het massaal doden van zwerfdieren om ziektes te voorkomen is niet effectief maar ook wreed. Om ethische, ecologische en economische redenen is massa-afslachting niet langer meer verantwoord. Veel beter is het castreren en steriliseren van de bestaande katten, die ervoor zullen zorgen dat er geen overpopulatie en dus ook geen kattenziektes komen.
    Castratie en sterilisatie zorgen ervoor dat er geen dieren geboren worden voor wie de wereld toch niet kan zorgen.

    Leden van Beautiful New World hielpen bij het steriliseren van 1 700 katten in 2009. BNW is de naam voor een groep mensen in Beiing die niet langer konden leven of instemmen met het wrede leven van zwerfkatten in hun buurt. BNW is nu een waardevolle en gerespecteerde vereniging voor zwerfdieren.
    Ook andere groepen houden zich met deze problematiek bezig.

    OIPA heeft gedurende de voorbije jaren veel petities en waarschuwingen opgestart voor dieren in China. Bedankt aan iedereen die ons steunde. Samen maken we een verschil maken voor de dieren. Wij zijn hun stem. Dieren zijn in China niet beschermd door de wet. OIPA hoopt dat daar zo snel mogelijk verandering in komt. Dierenleed Azie heeft ook massaal actie gevoerd voor dit resultaat te kunnen boeken.

    Foto:De katten worden van de straat geplukt ook van eigenaren die dan worden verkocht op de markten voor restaurants en voedselketen.

    Paola Ghidotti

    06-07-2010 om 21:24 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers kweken functionerende rattenlong

    AMSTERDAM - Onderzoekers van de universiteit Yale zijn een stapje dichterbij het vervaardigen van nieuwe longen. Ze haalden de long van een rat uit elkaar en lieten die opnieuw groeien, waarna ze het orgaan transplanteerden en weer zagen ademen.

    Het onderzoek werd donderdag op internet gepubliceerd door het wetenschappelijk tijdschrift Science.De long bleef slechts een uur of twee op zijn plaats. In die tijd namen de wetenschappers wel waar dat de long zuurstof en koolstofdioxide uitwisselde, grotendeels vergelijkbaar met een gewone long, maar ze namen ook problemen waar die verder onderzoek noodzakelijk maken.Toch is hun werk een stap in de richting van het opnieuw laten groeien van beschadigde longen, hoewel dat nog wel een jaar of 25 kan duren.

    Universele donor

    De onderzoekers probeerden te achterhalen of het mogelijk is een long opnieuw te laten groeien en niet zozeer vanaf de grond op te bouwen. Daartoe haalden ze een rattenlong uit elkaar tot zij een basisstructuur overhielden.Alle verschillende cellen werden verwijderd totdat een structuur van collageen overbleef, waarin de vorm van de long en ademkanalen nog aanwezig waren.Dit 'geraamte' is in feite een universele donor die niet het risico loopt door het lichaam te worden afgestoten, aldus onderzoekleidster Laura Niklason. "Jouw collageen en mijn collageen zijn identiek."

    Broedmachine

    De structuur werd in een bioreactor geplaatst, een op een broedmachine lijkend apparaat dat de omstandigheden nabootst waarin de longen van een foetus ontwikkelen.In het apparaat injecteerden zij een mengsel van verschillende longcellen van een pasgeboren rat. Deze belandden op een of andere wijze op de juiste plek waar ze uitgroeiden tot luchtzakjes, luchtwegen en bloedvaten.De resultaten werden in vier verschillende ratten geïmplanteerd. Ze bleken voor 95 procent net zo effectief te zijn in het opnemen van zuurstof en afgeven van koolstofdioxide.

    Afstoten

    Het grootste probleem is te voorkomen dat het ontvangende lichaam de in het collageen aangebrachte cellen niet afstoot. Daartoe moeten cellen van de patiënt zelf worden gebruikt.Tot dusverre is er echter geen manier waarop de juiste stamcellen kunnen worden vervaardigd; eerst moet stamcelonderzoek verder worden ontwikkeld.

    © Novum

    06-07-2010 om 21:23 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help dit mee te stoppen

    In naam van al de puppy's die door overproductie verzwakt  ziek en gestorven zijn.

    Voor de honderden zo niet duizende gedupeerde mensen die hun nieuwe hyuisvriend hebben moeten afgeven

    Teken dit aub

    alt

     

    06-07-2010 om 21:21 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuws België Paddenpaartje overleeft ruim drie weken in put PDF Afdrukken E-mailadres bewerk dinsdag, 29 juni 2010 23:54 De afgelopen week kwam bij ons de opmerkelijke melding binnen van een paddenpaartje dat 25 dagen gevangen heeft gezeten in e

    De eerste eieren uit de rondeelstal in Barneveld, die in samenwerking met de Dierenbescherming is ontworpen, liggen sinds gisteren in de winkels van supermarktketen Albert Heijn. Deze nieuwe, op diervriendelijker maar niet-biologische wijze geproduceerde eieren markeren een trend die demissionair minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) eveneens gisteren constateerde naar aanleiding van de presentatie van een studie van het LEI Wageningen  UR: de omzet van diervriendelijk geproduceerd vlees, kip en eieren stijgt fors.

    Consumenten besteedden in 2009 bijna twee keer zo veel geld aan dergelijke producten als in 2008: 40,7 miljoen tegen 21,5 miljoen. In percentages is de verkoop gestegen van 0,7 procent naar 1,2 procent. De producten zijn te herkennen aan, bijvoorbeeld, het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

    Varkens- en rundvlees
    Als de verkoop van biologisch geproduceerde dierlijke producten – in de criteria waarvan dierenwelzijn ook een rol speelt – wordt opgeteld bij de resultaten, komt het verkooppercentage volgens het ministerie van LNV uit op drie procent. De omzet van diervriendelijker geproduceerd varkens- en rundvlees steeg het hardst. Dat komt vooral door de introductie van duurzamer geproduceerd vlees in 2009.

    Doelstelling
    Minister Verburg sloot vorig jaar een convenant met verschillende brancheorganisaties en de Dierenbescherming om het aandeel diervriendelijker geproduceerd vlees, kip en eieren elk jaar met minimaal 15% te verhogen. Die doelstelling is ruim gehaald. Eén of meer sterren van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming is een garantie voor onder andere meer ruimte, meer daglicht en meer afleidingsmateriaal voor de dieren. De eieren uit de rondeelstallen krijgen drie sterren omdat zij, hoewel niet op biologische wijze geproduceerd, wel voldoen aan alle criteria op het gebied van dierenwelzijn waaraan biologische eieren moeten voldoen. Bron Dierenbescherming nl

    06-07-2010 om 21:20 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergeten babyzeehonden leed!

    Gelogd door: Erna

    Het Dolfinarium in Hardewijk heeft het nodig gevonden om de walrussen Nicolai en Natasja op te laten treden als 2 fans van Oranje. De walrussen werden  gedwongen om tijdens hun optreden op vuvuzela's te blazen en daarna uitgebreid voor zichzelf klappen. ( Zie video).

    De tragiek van deze weerzinwekkende gebeurtenis met deze schitterende trotse dieren is dat het publiek het optreden geweldig vond. Is dit diernleed? Dit is diermishandeling en dieronwaardig!! In het wild leven walrussen op het drijfijs in de poolzee.Walrussen zoeken hun voedsel in het water waarbij ze tot 100 meter diep en gedurende 30 minuten kunnen duiken. Ze vangen soms vis, maar hun hoofdvoedsel bestaat uit mosselen, ongewervelde bodemdieren, als slakken, kreeftachtige en zeekomkommers. Walrussen eten tot 45 kilo aan voedsel per dag.

    (Bron: Leeuwarder Courant)

    Buiten de paartijd zijn de kuddes per geslacht gescheiden. Binnen een kudde bestaat een vast rangorde die wordt bepaald door de grootte van de slagtanden en lichaamsgrootte. Prachtige dieren dus, met een hele eigen identiteit. En wat doen ze in Hardewijk? Ze laten ze blazen op een vuvuzela !! Pure dierenmishandeling!!

    Voor video

    06-07-2010 om 21:16 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgestorven reuzen: de grootste dieren op aarde

    Tim Kraaijvanger

    Het tijdperk dat grote dieren als de Sarcosuchus en de Gigantoraptor de aarde bevolkten is voorbij. Hoe was het tientallen miljoenen jaren geleden, toen grootte van groot belang was? Scientias.nl stelt u voor aan negen reuzen, die nu alleen nog maar in de grond te vinden zijn.

    Olifantsvogel
    De Olifantsvogels (Aepyornithidae) zijn de grootste loopvogels die ooit op aarde rondliepen. Ze konden drie meter lang en vijfhonderd kilo zwaar worden. De planteneters leefden op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Toen de Maleiers het eiland tussen de derde en zesde eeuw koloniseerden, werden de vogels snel uitgeroeid. De Maleiers waren dol op het vlees, maar ook op de eieren. De eieren hadden 160 keer meer volume dan kippeneieren, dus een olifantsvogelei was een hele grote maaltijd. En vergeet niet de introductie van ratten en varkens, die ziektes met zich meedroegen. De Olifantsvogels komen nog voor in verslagen van de Franse gouverneur Étienne de Flacourt in het midden van de zeventiende eeuw, maar het kan goed zijn dat hij gewoon goed luisterde naar volksverhalen van de bewoners van het eiland. In Museon in Den Haag zijn verschillende uitgestorven vogels naast elkaar te zien. De Olifantsvogel – met haar dikke olifantenpoten – torent boven de andere vogels uit.

    Liopleurodon
    Haaien, pijlinktvissen en zeeschildpadden: de grote zeereptiel Liopleurodon at ze allemaal op! De Liopleurodon was met een lengte van vijftien tot twintig meter de schrik van de prehistorische wateren. Het beest had een krokodilachtige kop met een lengte van drie tot vijf meter en een lange rij messcherpe tanden. Het dier maakte gebruik van zijn goede neus om prooien op te sporen. De Liopleurodon leefde 160 tot 155 miljoen jaar geleden en stierf kort daarna uit. Wetenschappers zijn er nog niet achter waarom de reptiel uitstierf.

    Sarcosuchus
    De Sarchosuchus imperatus was een krokodil, die naast andere krokodillen leefden. Toch at hij er regelmatig eentje op. De reuzenkrokodillen bevolkten 110 miljoen jaar geleden de aarde en konden zeker twaalf meter lang worden. Met zijn 132 kegelvormige tanden at de Sarcosuchus alles wat in zijn bek kwam, zoals vis, andere krokodillen en dinosauriërs. De Sarchosuchus leefde voornamelijk in rivieren, omdat fossielen van het dier bij versteende boomstronken van Araucaria zijn aangetroffen: een conifeer. Verwante Araucaria’s komen tegenwoordig langs de oevers van rivieren voor. De Sarcosuchus deed er vijftig jaar over om volwassen te worden; dan valt de groeiperiode van de mens nog mee. Toch?

    Gaston’s Bird
    Het roofdier Gaston’s Bird was een groter dier dan de struisvogel en de Giant Moa. Hij had een grote snavel om prooien te doden en uit elkaar te scheuren. Wetenschappers denken dat de vogel geen traditionele veren had, maar een vacht, waardoor het dier beter tegen wisselende weeromstandigheden kon. Gaston’s Bird is vernoemd naar de Franse fysicus Gaston Planté, die de eerste fossielen van Gaston’s Bird ontdekte nabij Parijs.

    Amphicoelias fragillimus
    De Amphicoelias fragilimus is de grootste dinosaurussoort die ooit is ontdekt. Het gewervelde dier had een lengte van veertig tot zestig meter, en een massa van 122 ton! Overigens hebben wetenschappers nog nooit een volledig skelet gevonden van de Amphicoelias. In 1877 is slechts één wervel gevonden: een dijbeenfragment. Wetenschappers berekenden de totale grootte door middel van extrapolatie. Bizar genoeg verdween het enige bewijs voor het bestaan van de Amphicoelias in 1878. Waarschijnlijk is de wervel verloren gegaan tijdens transport of spontaan verkruimeld. Of is de ontdekking verzonnen? Misschien vinden archeologen ooit een bevestiging van het antwoord op deze vraag.

    Gigantoraptor
    Nog zo’n gigant: de Gigantoraptor. Deze dinosaurus leefde 85 miljoen jaar geleden in het huidige Mongolië. Met een hoogte van vijf meter torende de Gigantoraptor boven veel andere dieren uit. De kuikens hadden veren voor isolatie, maar die hadden de volwassen dieren waarschijnlijk niet meer nodig. De Gigantoraptor was een herbivoor en at dus geen andere dino’s. Wetenschappers hebben tot nu toe de resten gevonden van één elf jaar oude Gigantoraptor, maar het skelet is niet compleet. Gelukkig was er genoeg om een skelet te reconstrueren.

    Quetzalcoatlus
    Stelt u zich eens een giraffe voor. Gelukt? Stelt u zich nu eens een vogel voor met de grootte van een giraffe. Opnieuw gelukt? Gefelicteerd, u weet nu hoe groot de Quetzalcoatlus northropi was! Deze pterosauriër uit het late Krijt had een vleugelspanwijdte van tien meter en was daarmee het grootste vliegende dier uit de wereldgeschiedenis. Stel, de Quetzalcoatlus was iets groter, dan was hij niet in staat om te vliegen. De dinosaurus gebruikte op het land zijn vier poten om rond te lopen. De Quetzalcoatlus verdween 65 miljoen jaar geleden samen met andere dinosauriërs. Waarschijnlijk werd hij geveld door de meteorietinslag in het hedendaagse Mexico.

    Spinosaurus aegyptiacus
    In vergelijking met de Tyranussaurus Rex was de Spinosaurus aegyptiacus een gigantische dinosauriër. De schedel van de vleesetende theropode dino leek op de schedel van een dinosaurus. Toch was de Spinosaurus een landdier pur sang mét een enorm rugzeil. Met een lengte van zestien tot achttien meter, en een gewicht van negen tot twaalf ton, was de Spinosaurus anderhalf keer langer en tweemaal zwaarder dan Sue. Dit is het grootste tentoongestelde skelet van Tyrannosaurus Rex. Groot zijn is natuurlijk leuk, maar het kost ook veel energie. De Spinosaurus had dagelijks 150 kilo vlees of vis nodig om in zijn energiebehoefte te voorzien. En dat is niet mis!

    Megaloceros
    Het reuzenhert is een uitgestorven hertachtige, die werd gekenmerkt door een zeer groot gewei bij het mannetje. Het gewei alleen had al een gewicht van 50 kilogram en een breedte van 3,5 tot vier meter. Het reuzenhert was ongeveer even groot als het edelhert of het rendier, maar het dier was wel de hertachtige met het grootste gewei. Er is één nadeel: voor de vorming van het gewei zijn calcium en fosfor nodig. Bij een tekort aan voedsel werden deze stoffen aan de beenderen ontrokken. Ruim 10.000 jaar geleden stierf het reuzenhert uit. Waarschijnlijk werden vrouwelijke dieren steeds fragieler, waardoor de mannen een gedeelte per jaar de vrouwen verlieten. Een groot deel van de mannelijke populatie is in de gescheiden periode om het leven gekomen, wat mogelijk leidde tot de uitsterving van het reuzenhert.

    Bronmateriaal: "Five of the Largest Birds in History" - ScienceRay
    "10 Most Amazing Extinct Animals" - Oddee
    "Monstrous Beasts: 14 Bizarre Dinosaurs and Extinct Species" - Weburbanist
    "Extinct Animals" (2009) - Ross Piper

    06-07-2010 om 21:10 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Olivia Wilde meest sexy vegetariër
    Actrice Olivia  Wilde. Foto Bruno Press
    Actrice Olivia Wilde. Foto Bruno Press

    NORFOLK - Actrice Olivia Wilde en trainer Bob Harper zijn door de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA uitgeroepen tot de meest sexy vegetarische beroemdheden van 2010. Dat maakt de organisatie bekend op hun website.

    Trainer Bob Harper.  Foto Bruno Press

    Wilde, bekend van de televisieseries House en The O.C., is volgens PETA het levende bewijs dat je als vegetariër van binnen en van buiten straalt. 'Buiten het feit dat ik me afzet tegen de gruwelijkheden in de dierenindustrie, ben ik ook gelukkiger als ik op een plantaardig dieet ben. Ik voel me veel energieker', aldus Wilde.
    Een vegetarisch dieet houdt Bob Harper, die de sportcoach in het programma The Biggest Loser was, in topconditie. 'Mijn cholesterol is sinds ik vegetariër ben drastisch gedaald. Dat was alle motivatie die ik nodig had.' De dierenvriend heeft in juni een hondje uit het asiel geadopteerd.
    People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) zet zich in voor de bescherming van de dierenrechten. De organisatie is onder meer tegen alle vormen van dierproeven, de bio-industrie, het eten van dierlijke producten en het gebruik van bont. (ANP)

    06-07-2010 om 21:09 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75-jarige dealt drugs "om katten te onderhouden"
    75-jarige dealt drugs Een bejaarde vrouw uit Maastricht die door de politie betrapt werd met cocaïne en wiet op zak, beweert dat ze in drugs handelde om haar tientallen katten te onderhouden.

    De 75-jarige bestuurster werd tegengehouden omdat ze haar gordel niet droeg. Ze gooide meteen een pakje cocaïne uit de wagen en bleek ook een kleine hoeveelheid wiet op zak te hebben. "Om de katten te kunnen voeden", vertelde ze de agenten. Bron Zita

    06-07-2010 om 21:08 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Russen die dichtbij de Chinese grens leven, verdienen grof geld met de verkoop van berenklauwen. Lakse grenscontrole en grote vraag werken de zwarte markt in de hand. Kikkers, tijgerbeenderen, genitaliën van herten, galblazen en vooral berenklauwen worden massaal naar China gesmokkeld, waar handelaren de koopwaar als grondstof voor medicijnen of rituele voeding gebruiken. Waarshuwing,  de video waarop  te zien is dat Amerikanen in Rusland een beer doodschieten, zijn geen prettige beelden.

    Op 8 februari J.L.hield de Russische politie bij deze grens 2 vrachtwagen aan met 447 berenklauwen. Pogingen om deze handel te stoppen worden fel gehinderd door een simpele economische realitiet. Voor de vaak werkeloze Sibirische jagers, die zo'n 40 euro per kilo opstrijken, is een middagje berenjagen een flinke bijverdienste.

    (Bron: New York Times)

    " Veel mannen hebben niets te doen in de dorpjes hier", legt een Sibirische handelaar uit. " Ze trekken er met hun honden opuit, op zoek naar beren. Ze schieten de dieren dood en hakken de klauwen af. Daarna keren ze terug naar het dorp voor een drankje, tot de volgende berenjacht." Wat de New York Times niet verteld is dat vele beren worden gedood en geprepar

    eerd om als tapijt te dienen bij de open haard.Ook is mij bekend dat berenklauwen zeer populair zijn in westerse landen als asbak, of andere walgelijke vormen van souvenirs.    

    James Hill for The New York Times 

    Russen die dichtbij de Chinese grens leven, verdienen grof geld met de verkoop van berenklauwen. Lakse grenscontrole en grote vraag werken de zwarte markt in de hand. Kikkers, tijgerbeenderen, genitaliën van herten, galblazen en vooral berenklauwen worden massaal naar China gesmokkeld, waar handelaren de koopwaar als grondstof voor medicijnen of rituele voeding gebruiken. Waarshuwing,  de video waarop  te zien is dat Amerikanen in Rusland een beer doodschieten, zijn geen prettige beelden.

    Op 8 februari J.L.hield de Russische politie bij deze grens 2 vrachtwagen aan met 447 berenklauwen. Pogingen om deze handel te stoppen worden fel gehinderd door een simpele economische realitiet. Voor de vaak werkeloze Sibirische jagers, die zo'n 40 euro per kilo opstrijken, is een middagje berenjagen een flinke bijverdienste.

    (Bron: New York Times)

    " Veel mannen hebben niets te doen in de dorpjes hier", legt een Sibirische handelaar uit. " Ze trekken er met hun honden opuit, op zoek naar beren. Ze schieten de dieren dood en hakken de klauwen af. Daarna keren ze terug naar het dorp voor een drankje, tot de volgende berenjacht." Wat de New York Times niet verteld is dat vele beren worden gedood en geprepareerd om als tapijt te dienen bij de open haard.Ook is mij bekend dat berenklauwen zeer populair zijn in westerse landen als asbak, of andere walgelijke vormen van souvenirs.    

    James Hill for The New York Times     

     

    Voor de video klikken   Berenklauwen populair op zwarte markt

       

     


    06-07-2010 om 21:04 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    ierenleed.nieuwslog.nlGelogd door: Erna

    1 juli 2010, begint op de stranden van Namibië de jaarlijkse jacht op de Kaapse zeehonden. Tienduizenden jonge zeehondjes zullen de komende weken worden doodgeknuppeld voor hun vachtje. Om de aandacht te vestigen op deze vergeten jacht, voert Bont voor Dieren vandaag campagne op het strand van Zandvoort. Op een groot scherm zijn de schokkende beelden te zien die Bont voor Dieren vorig jaar undercover heeft gemaakt. Waarschuwing: De beelden zijn schokkendVorig jaar zijn op het strand in Namibië 58.000 zeehondjes doodgeknuppeld en 6000 vowassen zeehonden doodgeschoten. Toch is deze jacht voor de meeste mensen volslagen onbekend. Reden daarvoor: er bestonden geen beelden. Bont voor Dieren heeft 'undercover' beelden gemaakt en naar buiten gesmokkeld.

    Bont voor Dieren is vorig jaar begonnen op internationaal niveau om bekendheid te geven aan dit vreslijke dierenleed. Nu al hebben de beelden internationaal beroering gewekt.  Teken de petitie aub

    oor de video klikken

    06-07-2010 om 21:01 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 39 honden uit de hel gered! - Verwaarlozing is een andere manier van wreedheid!

    Een oud, verwaarloosd huis in Seoul...Honden die daar zaten hadden nog nooit het daglicht gezien. Alle dieren zagen er hetzelfde uit omdat ze allemaal van 2 á 3 dezelfde vaders en moeders afkomstig waren. De "dame"-die zei de eigenaar te zijn- dronk elke dag en sloeg ze met een metalen club. Het aantal hondjes groeide gestaag want ze waren niet gecastreerd of gesteriliseerd! Allemaal wit en allemaal Malteser mix. Door de overbevolking waren er puppies doodgebeten. De honden zaten in een veel te kleine ruimte en het was er zo smerig dat zelfs het ademhalen daardoor werd bemoeilijkt. Ze zaten onder de ontlasting en het haar was helemaal verward en vervilt, het leek alsof er stenen rond de lijfjes bungelden.

    39 hondjes moesten zien te overleven in een vuile toestand en onder de wreedheid van de eigenares op 50 mq!....Er waren slechts 39 honden...Zij overleefden. Maar heel veel meer dan 39 waren er al gestorven voordat CARE er heen ging om hen te redden... In het begin van juni 2009, werd Care bij een dame geroepen en die vroeg hen of ze voor haar honden konden zorgen. Omdat de dame al zo veel klachten ontvangen had van de haar buren, kon ze de honden niet meer houden. Ze vroeg CARE om de helft van de dieren mee te nemen en ze zou de dieren weer terug nemen als ze verhuisd was naar een nieuwe plek. Zo ging CARE  op weg naar de plaats om de toestand te controleren.

    We waren allemaal geschokt door de verschrikkelijke toestand; ontlasting overal verspreid door het huis en de honden leden zichtbaar pijn. Je kon het nog geen 5 minuten volhouden binnen als gevolg van de stank. De dame is een alkoholist en gaf haar honden zoals gewoonlijk ook een beetje. De honden bleken bang te zijn voor mensen omdat ze nooit de kans gehad hebben om hen te ontmoeten, met uitzondering van de dame. De honden vielen de zwaksten uit de groep aan als gevolg van stress. De dame was een verzamelaar van dieren, een "animal hoarder"! Ze vertelde dat ze op een dag terug kwam van boodschappen doen en toen 18 puppiew van verschillende moeders dood aangetroffen had. Na een bezoek aan de site van CARE, wilde ze hulp zoeken. Ze gingen in onderhandeling, maar het bleek dat ze niet de intentie had de situatie te verbeteren. Wij besloten eenmaal meegenomen honden niet meer terug te brengen. Ze had een grote obsessie voor haar honden en ze zou ze nooit vrijwillig afstaan. Maar dhoarder 8e tijd loopt door..... langer wachten had geen zin. We moesten de honden van de dame isoleren en ze meenemen naar een opvang waar ze tenminste heerlijke, frisse lucht konden inademen.  Uiteindelijk kon CARE de dame overhalen om van allemaal afstand te doen! En hebben we dhoarder 7adelijk ze allemaal meegenomen

    Ze werden allemaal naar een asiel van het CARE gebracht. In de volgende 2 dagen, hebben vrijwilligers de hondjes gewassen en verzorgd. De meeste van hen moesten geschoren worden. Nu kunnen we tenminste hun oogjes zien. En nu kunnen we zien hoe mooi ze zijn!  

    We zijn momenteel bezig met medisch onderzoek op de honden en de evaluatie.
    Het volgende ding? Zij hebben behoefte aan nieuwe woningen. CARE onderdak heeft al haar capaciteit bereikt. Deze 39-honden uit de hel zijn nu op zoek naar een nieuwe thuis en liefdevolle familie. We zullen proberen ons best om ze te vinden een nieuwe thuis.
    Ik dank u allen die hadden geholpen met ons op om deze honden te redde

               

    hoarder 5

    hoarder rescue 2






    hoarder rescue 3

    hoarder rescue 4

    06-07-2010 om 21:00 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Independence Day: 4th of July, 120 Beagles vrij!!

    Video:Independence Day: 4 th  of July, 120 beagle honden VRIJ!!

    Independence Day is in Amerika een grote feestdag .Ook voor 120 Beagle honden is het vandaag feest. De honden werden gehouden in de Aniclin Preclinical Services in New Jersey, waar ze de meest afschuwelijke dierproeven moesten ondergaan. De honden, geschat op 3-5 jaar oud, hadden hun hele leven in kleine kooien, geïsoleerd van andere honden, geleefd. Het bedrijf is failliet. De dieren waren overbodig.om Waarschuwing: De videobeelden zijn niet prettig naar te kijken.

    "Op de eerste foto ziet u vrijwilligster Lisa Spadaro met hond Liberty, een van de honden die gered is door 'Pets Alive' een dierenwelzijnsorganisatie. "C'mon, baby. C'mon, sweetheart", roept een vrijwilligster naar de honden om ze uit hun kooien te lokken. De doodsbange dieren waren verder in goede gezondheid."

    (Artikel van: Record Online)

    De Beagles krijgen allemaal een bad, gesteriliseerd, gecastreerd, gechipt en later geplaatst bij liefdevolle mensen. Vanuit 'Pets Alive' zal er begeleidng komen voor de nieuwe baasjes. De trauma die de honden hebben opgelopen bij de dierproeven, heeft heel veel extra aandacht en zorg nodig.Link naar 'Happy End' video

    06-07-2010 om 20:59 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!