Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners verminke pup voor de fun
    0 23:17

    In een Italiaanse stad in de Salento (regio Apulië) hebben tieners voor de fun en pup afschuwelijk verminkt door verbranding.De jongeren werden niet bestraft. Hoe kan men zulke zaken ongestraft laten ? Wat zal hun beletten voor de kick nog een dier te folteren tot de dood ?

    Of misschien gaan ze nog veel verder

    .Het is niet de eerste keer dat zulke zaken plaatst vinden in Italië. Het gebeurt steeds meer.

    We moeten er op wijzen dat deze kinderen gestraft moeten worden en hun doen inzien dat hun gedrag verkeerd is tegenover levende wezens.

    Meneer de burgemeester Trepuzzi , Het verhaal van Aura de hond kan door geen enkel mens die respect toont tegenover dieren en mensen goedgekeurd worden. Waarom  u al dit lijden onopgemerkt voorbij laat gaan begrijpen wij niet en de leeftijd, vinden wij, is geen aanvaardbaar excuus. We geloven vast dat dergelijke feiten niet ongestraft kunnen blijven. Bewijs voor ons allen die behoren tot de beschaafde landen die deel uit maken van de EU.en onze kinderen dat zij die zo wreedaardig een weerloos dier kunnen martelen een straf verdienen.


    Teken deze petitie dat is het minst wat u kunt doen !

    Petitie : http://www.thepetitionsite.com/1/for-the-entertainment-of-children-there-were-burned-alive-the-female-dog-aura-we-urge-to

      U kunt nog meer mensen aanschrijven  klik op lees meer

    elenaoana.antonescu@europarl.europa.eu; elena.basescu@europarl.europa.eu; george.becali@europarl.europa.eu; sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu; victor.bostinaru@europarl.europa.eu; cristiansilviu.busoi@europarl.europa.eu; corina.cretu@europarl.europa.eu; georgesabin.cutas@europarl.europa.eu; ; ; catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu; petru.luhan@europarl.europa.eu; monica.macovei@europarl.europa.eu; ramonanicole.manescu@europarl.europa.eu;; iosif.matula@europarl.europa.eu; ; rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu; ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu; rovana.plumb@europarl.europa.eu; cristiandan.preda@europarl.europa.eu; dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu; adrian.severin@europarl.europa.eu; csaba.sogor@europarl.europa.eu; theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu;claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu; silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu; laszlo.tokes@europarl.europa.eu; man; tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu; adinaioana.valean@europarl.europa.eu; renate.weber@europarl.europa.eu; iuliu.winkler@europarl.europa.eu

    ;sindaco@comune.trepuzzi.le.it segretariogenerale@comune.trepuzzi.le.it; vigili@comune.trepuzzi.le.it; ambiente@comune.trepuzzi.le.it; mmezzetti@regione.emilia-romagna.it; gmuzzarelli@regione.emilia-romagna.it; anervegna@regione.emilia-romagna.it; mparma@regione.emilia-romagna.it; gpini@regione.emilia-romagna.it; ; grivi@regione.emilia-romagna.it; bsabbi@regione.emilia-romagna.it; ; gtampieri@regione.emilia-romagna.it; pvtassi@regione.emilia-romagna.it; gvarani@regione.emilia-romagna.it; lvillani@regione.emilia-romagna.it; pzanca@regione.emilia-romagna.it; lzanichelli@regione.emilia-romagna.it;sindaco@comune.trepuzzi.le.it

    To : sindaco@comune.trepuzzi.le.it,
    segretariogenerale@comune.trepuzzi.le.it,vigili@comune.trepuzzi.le.it,
    ambiente@comune.trepuzzi.le.it

    (CC) : presidenza@provincia.le.it, smanca@provincia.le.it

    Ergo Signore,

    Noi cittadini europei Le scrivo in merito a quanto successo nel Comune da Lei amministrato, in quanto ritengo sia inaccettabile che dei ragazzi - annoiati - diano fuoco ad un povero cane VIVO.

    Le chiedo pertanto di prendere seri provvedimenti verso i responsabili di questa crudele atrocità, sanzionando loro (od i genitori nel caso i responsabili siano minorenni) con il massimo dell'ammenda prevista dalla legge 189/2004 che stabilisce, secondo Art.

    544-bis. del Codice Penale - (Uccisione di animali) che "Chiunque, per crudeltà o senza necessità, cagiona la morte di un animale è punito con la reclusione da tre mesi a diciotto mesi."

    L'impegno da parte Sua e da parte delle Autorità preposte sarebbe una grande dimostrazione di civiltà, un esempio da seguire in ogni città italiana.

    Confidando inun Suo accoglimento favorevole di questa richiesta, porgo
    Cordiali Saluti

    Nom, Prénom
    Ville
    PAYS
    Email


    Alvast bedankt voor uw medewerking

    15-05-2010 om 23:35 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Chimpansees gebruiken 'hulpmiddelen' bij seks

    Mannelijke chimpansees maken in sommige gevallen gebruik van speciaal gereedschap om vrouwtjes te verleiden tot seks. Dat meldt een Britse wetenschapper in een nieuwe studie.

    Chimpansees in Tanziania maken vaak geluid met droge bladeren om vrouwtjes er op attent te maken dat ze in de stemming zijn voor seks, zo beweert hoogleraar William McGrew van de Universiteit van Cambridge.Als de dieren een erectie hebben, wrijven ze de bladeren langs elkaar vlak voor hun stijve geslachtsdeel. Het knisperende geluid van de droge bladeren trekt de aandacht van vrouwtjes en maakt hen attent op de erectie. Als één van de vrouwtjesapen geïnteresseerd is in een vrijpartij, volgt er vaak meteen seksueel contact.

    Seksgereedschap

    McGrew verklaart in het wetenschappelijk tijdschrift Science dat het ritueel met de bladeren kan worden gezien als het gebruik van seksueel gereedschap. De bladeren passen volgens hem in de definitie van gereedschap, omdat het gaat om externe objecten die worden ingezet om een specifiek doel te bereiken, in dit geval seks.“Mannetjes moeten nu eenmaal de aandacht trekken van vrouwtjes en die aandacht vervolgens vasthouden”, aldus de hoogleraar in The New York Times. “Droge bladeren tegen elkaar aan wrijven is een manier om dat te doen. Het maakt een raspend geluid dat erg opvallend is.”

    Optelsommetje

    “Het vrouwtje hoort het geluid, ziet de erectie en maakt een simpel optelsommetje", verklaart McGrew. "Als ze geïnteresseerd is, benadert ze het mannetje, biedt ze haar achterwerk aan en zullen ze paren.”Het seksritueel met de bladeren is overigens nog niet waargenomen bij chimpansees buiten Tanzan Bron NU

    Lees ook met Google vertaling dit artikel klikken

    Ook  Chimps kunnen praten, als ze maar wilden

            Ook op hun gelaat is droefheid te lezen

    08-05-2010 om 20:32 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dioxine in Duitse eieren
    Duitse supermarkten hebben biologische eieren uit de schappen gehaald, nadat dioxine was aangetroffen in diervoer dat uit Nederland was geïmporteerd.

    In Duitsland zijn bovendien tal van kippenboerderijen buiten bedrijf gesteld, maar volgens de Duitse autoriteiten heeft onderzoek uitgewezen dat consumenten geen gevaar lopen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de zaak in onderzoek.

    Veilig product

    Volgens de voedsel- en warenautoriteit van de Duitse deelstaat Nedersaksen gaat het om een partij die begin dit jaar is ingevoerd. Trusq, een samenwerkingsverband van de Nederlandse diervoederindustrie, zegt dat een partij biologische maïs, die was ingevoerd uit Oekraïne, een te hoog dioxinegehalte bleek te bevatten. Die partij was gecertificeerd als een veilig product en naar de oorzaak van de verontreining wordt nog gezocht. De invoer van de maïs is inmiddels geblokkeerd.De supermarktketens Lidl en Rewe hebben in Duitsland biologische eieren uit de schappen gehaald. Bron De Volkskrant

    08-05-2010 om 20:29 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Video: Geschopt, geslagen en  vergiftigd, het lot van zwerfdieren
in Bulgarije
    De stad Sofia in Bulgarije telt 1,2 miljoen inwoners. Het zwefdieren probleem is in deze stad enorm. De dieren worden op straat geschopt en geslagen en vele honden vinden dagelijks de dood door vergiftiging. Animal Rescue Sofia is opgericht door een drietal vrouwen in Sofia die zich het lot van zwerfdieren in Bulgarije aantrekken. Inmiddels komt er ook hulp vanuit Nederland. (Zie foto's van vrijwilligster van beide landen)

    "In het voormalige dodingsstation in Seslavci ( zie foto),leven zo'n 280 honden in erbarmelijke omstandigheden. Het is in de handen van de gemeente en er wordt niet goed omgegaan met de dieren. De verantwoordelijke mensen denken helaas nog dat de dood de enige oplossing is om van het hondenprobleem af te komen.Op dit moment heeft Animal Rescue Sofia 3 x per week toegang tot dit voormalige dodingsstation."

    (Artikel van: Animal Rescue Sofia)

    Animal Rescue Sofia vangt zoveel mogelijk zwerfdieren op en voorziet ze van medische hulp. Tevens verzorgen zij castratieprojecten en hopen zij snel een aanvang te kunnen maken met educatieprojecten op middelbare scholen. Er is al begonnen met nieuwbouw van een betere opvang voor de zwerfdieren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.animalrescuesofia.nl en wilt u een donatie maken dan graag op: 6045110 t.n.v. M de Graaf

    Klikken voor video en meer  Geschopt, geslagen en vergiftigd, het lot van zwerfdieren in Bulgarije

    08-05-2010 om 20:27 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen het geld doet beter nadenken

    alt

    We hebben de jacht bijna beëindigt. Laten we de druk op de ketel houden.
    Vraag Albert Heijn om de boycot van Canadeze vis, schelp- en schaaldierenproducten te steunen!

    op de link klikken voor de actie

    alt

    08-05-2010 om 20:25 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nieuws van de olieramp

    Foto klikken voor de slide show                                                                        

    alt


    Vogels die het slachtoffer zijn van deze ramp

    Klikken voor video Laatse nieuws van de olieramp

    JavaScript is disabled!
    To display this content, you need a JavaScript capable browser.


    08-05-2010 om 20:23 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtspraak voor dit kansloos dier

    Teken deze petitie!

    Dit kan niet we vragen gerechtigheid ! 

    Als u op de link klikt kunt u tekenen maar ook verder door scrollen voor de video

    We waarschuwen wel voor de harde beelden

    alt

    Vertaal link klikken

    08-05-2010 om 20:20 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De actie van de maand :Geboren om laf afgemaakt te worden
    40 Reizen naar Zuid-Afrika is meer en meer in trek. Echter niet alleen voor voetbalfans en natuurliefhebbers: Zuid-Afrika is ook een paradijs voor jagers. Duizenden jachttoeristen uit Europa en de Verenigde Staten reizen af naar de regio om wilde dieren af te schieten en in plaats van foto's nemen ze dode dieren als souvenir mee naar huis. Bijna alle wilde diersoorten zijn beschikbaar, zelfs beschermde diersoorten zoals olifanten. Het is gewoon een kwestie van geld...

    Ingeblikte jacht op leeuwen
    Een bijzonder verraderlijke vorm van trofeeënjacht is “Canned Hunting” van leeuwen. "Canned Hunting", letterlijk vertaald "ingeblikt jagen", is de meest extreme jachtvariant. De meeste  slachtoffers zijn leeuwen. Jagers krijgen de leeuwen op een zilveren schaaltje aangereikt: de dieren worden opgesloten in een kooi en daarna gewoon doodgeschoten. De leeuwen worden gefokt op speciale fokkerijen en zijn verre van schuw naar mensen toe. De dieren kunnen niet ontsnappen uit de kooien. Af en toe worden ze gelokt met aas en soms zelfs verdoofd met medicijnen.
    Geen vergunning nodig
    Iedereen kan in Zuid-Afrika op leeuwen jagen - een jachtvergunning of bewezen jachtervaring is meestal niet nodig. Dit betekent dat veel leeuwen niet direct door het eerste schot gedood worden en daardoor een langzame, pijnlijke dood sterven.
    Razendsnelle stijging fokkerijen
    In Zuid-Afrika worden op meer dan 160 fokkerijen leeuwen gefokt voor de trofeeënjacht. De leeuwen worden gewoonlijk met de hand grootgebracht en zijn gewend geraakt aan mensen. In de afgelopen zes jaar is het aantal fokleeuwen gestegen met 250 procent. Momenteel staat ruim 3500 dieren in gevangenschap hetzelfde gruwelijke lot te wachten: dit is meer dan ooit tevoren.
    Groeiende export leeuwentrofeeën
    Van 2006 tot 2008 verdrievoudigde het aantal afgeschoten leeuwen in Zuid-Afrika. Bijna al deze leeuwen waren in gevangenschap geboren. De National Environmental Agency telde 322 doodgeschoten leeuwen in 2006 en 700 in 2007. De South African Predator Breeders Association schat dat dit aantal is gestegen tot 1.050 leeuwen in 2008. Deze cijfers worden bevestigd door de snel groeiende export van leeuwentrofeeën.
    Eerst aaien...
    Veel van de jonge dieren dienen in eerste instantie als toeristische attracties. Mensen kunnen de leeuwenwelpen aaien, met ze wandelen en met ze op de foto. Onwetende toeristen bezoeken deze fokkerijen en betalen geld om naar jonge leeuwtjes te kijken en ze aan te raken. Dat ze daarbij een gruwelijke industrie ondersteunen, een sector die zelfs vele jachtverenigingen als onethisch bestempelen, is iets dat de meeste toeristen niet weten.
    ...dan schieten

    De leeuwen bereiken de "trofeeënleeftijd" tussen hun vierde en zevende levensjaar en worden dan aangeboden voor de jacht. In veel gevallen wordt de "jacht" niet uitgevoerd op dezelfde farm waar het dier is gefokt. In plaats daarvan worden de leeuwen vervoerd naar andere gebieden en daar afgeschoten. Het merendeel van de fokkerijen en jachtgebieden in Zuid-Afrika bevindt zich in de provincies Vrijstaat, Noord-West en Limpopo.
    Een kwestie van geld
    "Canned Hunting" is een hobby voor een welgestelde minderheid van rijke geïndustrialiseerde landen. Hoe dikker de portefeuille, hoe groter de trofee: een mannelijke leeuw met zijn prachtige manen kost ongeveer € 25.000,- en dieren met bijzonder donkere, dikke manen gaan voor maximaal € 45.000,-. Het is mogelijk om leeuwinnen te krijgen voor € 5.000,- of minder. Op sommige  fokkerijen worden zelfs welpen aangeboden voor de jacht!
    Complete jachtpakketten
    Op het internet, op jachtbeurzen of bij gespecialiseerde reisbureaus worden complete jachtpakketten aangeboden: inclusief ''support" van professionele jagers, maaltijden en onderdak. De vervoerskosten en de kosten voor het dier vallen hier ook onder. Niet alleen leeuwen vallen echter ten prooi aan de "trigger happy" jachttoeristen. Om jagers speciale trofeeën aan te kunnen bieden fokken sommige bedrijven zelfs tijgers voor de jacht, terwijl dit niet eens een inheemse diersoort is in Zuid-Afrika.
    Gevaar voor wilde leeuwen
    Voorstanders van "Canned Hunting" beweren dat de "ingeblikte jacht" dient ter bescherming van de diersoort. Maar feitelijk is het tegenovergestelde het geval: de groeiende trofeeënjacht voert de druk voor leeuwen die in het wild leven juist op, aangezien een toenemend aantal dieren in het wild wordt gevangen voor de fokkerijen. Het aantal wilde leeuwen krimpt al jaren: experts schatten dat er nog maar 23.000 leeuwen in het wild leven op het Afrikaanse continent. De SSC Cat Specialist Group van de IUCN verwacht dat de grootste leeuwenpopulaties met ongeveer 42 procent zullen krimpen. Bron vier voeten nl

    Teken de petitie voor een verbod op canned hunting

    01-05-2010 om 23:12 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde eekhoorn geeft een pootje
    Een wilde eekhoorn heeft een hazelnoot uit de hand van een natuurliefhebber geplukt.
    Steve England, een 35-jarige 'bushcraft expert', doet zijn verhaal aan The Telegraph.  "Ik was erg verbaasd dat de eekhoorn zo dichtbij kwam", opende England. "Normaal zijn wilde eekhoorns erg terughoudende beestjes. Ik had nog nooit zoiets geprobeerd, maar toen ik foto's aan het nemen was van enkele zwammen, kwam een eekhoorn erg dichtbij. Ik haalde een hazelnoot uit mijn zak en na 15 minuutjes kwam het beestje die ook effectief uit mijn hand plukken." Telegraph UK

    01-05-2010 om 23:09 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen lintworm toch niet zo onschuldig?

    Een 56-jarige man uit Hamme trekt morgen naar de rechtbank om een klacht in te dienen tegen minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx. De Oost-Vlaming vindt dat de minister te weinig doet om de vossenlintworm te bestrijden, schrijft Het Laatste Nieuws.

    "Zestig procent van de vossen in Vlaanderen heeft de lintworm. In Wallonië is dat 75 pct. Raakt een mens besmet, dan kan dat dodelijk zijn", zegt aanklager De Haes, die twee jaar geleden besmet werd. "Ik geef me nog acht jaar."
    Hond aaien
    De eitjes van de lintworm zitten op alle plaatsen waar vossen komen: in de tuin, in zandbakken of zelfs in de pels van je hond als die zich in het gras rolt waar de eitjes liggen. De Haes kreeg het door zijn hond te aaien en daarna niet meteen mijn handen te wassen.
    Vaccinneren
    De Haes, een jager, klopt al jaren aan bij de overheid om het aantal vossen in ons land binnen de perken te houden en ze te vaccineren. "Maar ze menen dat het me er als jager enkel om gaat om veel vossen af te knallen. Niets is minder waar: dit is een reëel gevaar voor de volksgezondheid en het wordt hoog tijd dat er iets gebeurt."
    Reactie
    Het kabinet van Onkelinx kon niet reageren. Volgens het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn er veel minder vossen besmet dan De Haes beweert. Bron HLN

    01-05-2010 om 23:07 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratten vellen voor de bontmode
    oensdag, 28 april 2010 15:12

    Voor madammen met een bontjas wier geweten begint te knagen bij de gedachte aan al die dode nertsen is er een iets ecologischere oplossing. Indien ze er tenminste mee kunnen leven dat hun jas van rat vervaardigd wordt.

    Het beest in kwestie is de nutria, een aquatische beverrat die vooral in Zuid-Amerika voorkomt, maar die ook in Europa en Noord-Amerika opduikt. De dieren worden ruim zestig centimeter groot en kunnen tot twee kilogram wegen.
    Populair tot de seventies
    De beverrat is in opmars in gebieden rond de Golf van Mexico, waar ze door hun vraatzucht als een plaag beschouwd worden, zegt het Amerikaanse Vanity Fair. Daarom worden ze gevangen, en komen de huiden van de dieren op de markt.
    De beverrat werd in de jaren '30 van de vorige eeuw ingevoerd vanuit Argentinië. Het bont van de beestjes was populair tot het midden van de jaren '70, waarna het uit de mode raakte. Sinds dan groeide de populatie gestaag aan, met alle gevolgen van dien voor de vegetatie in de regio's waar het dier voorkomt.

    Topdesigners gaan beverrat
    Nu traditioneel bont onder vuur komt te liggen, komt het materiaal van het knaagdier opnieuw in de kijker. Topdesigners als Billy Reid en Oscar de la Renta gebruikten al beverrat in hun ontwerpen.
    Toch nog even meegeven dat er ook zoiets als nepbont bestaat, en dat dat er ook bijzonder goed uitziet. En veel beter in onderhoud.

    01-05-2010 om 23:05 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhopige hond zoekt zijn baasje op gevaar van zijn leven.

    Een Snauzer heeft gedurende dagen in Hildesheim de Highway Patrol  bezig gehouden.. De hond"Roma" was wanhopig op zoek naar haar baasje aan de A7. Na een ongeval op de snelweg op zaterdag werden de 78 - jarige eigenaar van de hond en zijn 75-jarige vrouw raakte ernstig gewond en overgebracht naar het ziekenhuis"Roma".die uit de auto geslingerd bleef hopeloos zoeken naar zijn baasje. Alle pogingen van de politie en de dierenbescherming om het dier te vangen waren vruchteloos .Telkens opnieuw bleef toch rond zwerven op de autobaan. Tot en met dinsdag. Op de middag, werd de hond eindelijk ontdekt, een woordvoerder van de politie melde dat de eigenaar ondanks zijn verwondingen , samen met een verpleegkundige in de buurt van de snelweg naar "Roma"hadden is gaan zoeken en werd heelhuids terug gevonden. Een hachelijk avondtuur met een happy end.Bron Welt.de


    01-05-2010 om 23:04 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee studenten beschuldigd van folteren hamsters
    Davis, CA - Twee studenten van de University van California, Davis werden woensdag gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling, volgens de campus politie en een woordvoerder van de universiteit.
    Henry Nguyen, 18, of Oakland and Josue Melendez, 19, of Los Angeles County have been accused of using a cigarette lighter to burn two hamsters , according to university spokesman Andy Fell. Henry Nguyen, 18, van Oakland en Josue Melendez, 19, van Los Angeles County zijn beschuldigd van het gebruik van een aansteker om twee hamsters in brand te steken. Dit volgens de woordvoerder van de universiteit Andy Fell. One of the hamsters died and the other was treated at the the UC Davis veterinary hospital and survived. Een van de hamsters is gestorven en de andere werd behandeld in het het UC Davis veterinaire ziekenhuis en overleefde.
    The abuse came to light when a video believed made by Nguyen and Melendez showed the hamsters being tortured, said Lt. John Pike of the UC Davis Police Department. Het misbruik kwam aan het licht toen een video gemaakt door Nguyen en Melendez bleek dat de hamsters werden gemarteld, zei luitenant John Pike van de UC Davis politie.
    The video was posted on Facebook, prompting an investigation. De video werd gepost op Facebook, een onderzoek werd aangevraagd.
    "It's very hard to watch," said Pike. "Het is erg zwaar om de video te bekijken," zei Pike. "It's unfortunate, it's very disheartening to listen to the extent of ... what these young men did to the animals." "Het is jammer, het is erg ontmoedigend om te zien naar de omvang van ... wat deze jonge mannen deden met de dieren."
    Fell said the pair were undergraduates living in a UC Davis residence hall at the time of the incident. Fell zei dat de studenten in een UC Davis Residence Hall woonde op het moment van het incident. Whether UC Davis has taken action against Nguyen and Melendez was not known and News10 calls placed to the university and campus police were not immediately answered late Wednesday afternoon. Of de universiteit stappen stappen heeft ondernomen tegen Nguyen en Melendez is niet bekend en Tv station News10 heeft verschillende keren de universiteit en campus politie gebeld maar heeft nog geen nieuws over de gevolgen die hieraan gegeven zijn..Bron C. Johnson , TV station News10, USA

    01-05-2010 om 23:01 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overeenkomst bereikt voor verbod van haaienvinnen

    21-04-2010: Door Derrick DePledge, Regeringscorrespondent van de Advertiser, De ‘Honolulu Advertiser, Verenigde Staten.

    Onderhandelaars van het Parlement en de Senaat kwamen gisteren overeen om het bezit, de verkoop en de distributie van haaivinnen te verbieden, dit was een overwinning voor de autochtone bewoners van Hawaï.  In hun cultuur is de haai een God en voor dierenrechtenactivisten is het verwijderen van haaivinnen een wreed gebruik dat het ecosysteem van de oceaan bedreigt.

    Restaurants die haaivinnensoep mogen nog tot juli 2011 de haaivinnen blijven gebruiken die zij in voorraad hebben.Volgens de overeenkomst, die nu naar Parlement en Senaat gaat voor een definitieve goedkeuring, zou de administratieve voor een eerste overtreding liggen tussen de $5.000 en $15.000, de boete voor een tweede overtreding zou liggen tussen 15.000 dollar en 35.000 dollar en commerciële zeevaartbrevetten en vissersvaartuigen zouden kans lopen om in beslag genomen en verbeurd verklaard te worden; en de derde overtreding zou liggen tussen 35.000 dollar en 50.000 dollar en een celstraf tot een jaar samen met een mogelijke inbeslagname en verbeurdverklaring van commerciële zeevaartbrevetten en vissersvaartuigen.Het ontwerp omvat ook een vrijstelling, deze zou toestaan om haaivinnen te gebruiken voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden die toegestaan zijn door de Staat.Vele autochtone bewoners van Hawaï beschouwen haaien als ‘aumakua’ (beschermende geesten die de gedaante van een dier kunnen aannemen) en protesteren tegen het verwijderen van haaivinnen, dit omvat het verwijderen van de vinnen van gevangen haaien en deze dan terug vrijlaten om te leiden en sterven.

    Het verwijderen van haaivinnen is onwettig in Hawaï.  Dierenrechtenactivisten beweren dat haaien worden ‘verzameld’ op heel de wereld voor hun vinnen, dit vanwege de populariteit van haaivinnensoep in Chinese restaurants.“Dit is een wetsvoorstel dat Hawaï apart van de rest zet,” zei Staatssenator Clayton Hee, D-23ste (Kāne'ohe, Kahuku), een onderhandelaar van de Senaat.  Hij voegde eraan toe dat de internationale gemeenschap de onderhandelingen over het wetsvoorstel opvolgden.“Het is een culturele kwestie voor autochtone bewoners van Hawaï.  Het is een kleine erkenning voor dat aspect van hun cultuur,’ zei hij.  “Het is iets zoals andere culturele kwesties waar de Hawaïanen stil over waren.  Maar naar mijn mening hebben ze nooit vertrouwd op het geloof in de ‘aumakua’, en de haai is maar één van vele.”Staatsagent Jon Riki Karamatsu, D-41ste (Waipahu, Village Park, Waikele), een onderhandelaar van het Parlement zei dat de onderhandelaars zochten naar een tussenoplossing en eindigden toch meer in het voordeel van de milieudeskundigen. “In principe kunnen zij nog langer dan een jaar haaivinnensoep serveren,’ zei hij over de lokale restaurants.Inga Gibson, de staatsdirecteur van de ‘Humane Society of the United States’, zei dat het wetsvoorstel een precedent schept.  Zij beschreef het als een “fantastische dag voor de haaien van Hawaï.”“Hawaï heeft echt de kans om de vlagvoerder, in haai- en oceaanbescherming, van de natie te zijn, als het al niet vlagvoerder van de wereld is,” zei ze.

    Bereik Derrick DePledge via ddepledge@honoluluadvertiser.com

    (Bron: http://www.honoluluadvertiser.com/)

    Brazilië vernietigt partij haaienvinnen

    Vinnen van Westerse haaien in Chinese soep

    haai werd gefilleerd terwijl haar jongen geboren werden

    Het verschrikkelijk leed achter haaienvinnen soep


    01-05-2010 om 22:58 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn wordt afgewezen door de vrouwtjes omdat hij te klein is

    Vergeet de verhaaltjes als zou lengte van geen belang zijn. Vraag dat maar aan Gorge de neushoorn van de zoo in het Chinese Dalian. Hij wordt al tien jaar lang door zijn twee vrouwelijke metgezellen genegeerd omdat hij te klein is. De drie neushoorns leven al die jaren samen en telkens wanneer de lente aanbreekt, probeert Gorge seksueel contact te zoeken bij de vrouwtjes, Princess Nana en Princess Qian Qian.



    Maar volgens de zoowachters wordt Gorge door de twee grotere vrouwtjes steevast afgewezen, omdat hij te klein is om aantrekkelijk te zijn. "Onze prinsessen moeten niet hebben van Gorge omdat hij niet groot genoeg is", aldus een van de olifantenbewakers. "Elke keer wordt hij door de zussen tegen de grond gesmakt. Zelfs na tien jaar heeft hijhun hart nog altijd niet gewonnen."Bron HLN

    01-05-2010 om 22:55 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagdelijke haai plant zich voort
    In 2001 kreeg een hamerhaai zonder dat daar een vader bij kwam kijken, een dochter. Het meisje stierf echter al na drie dagen. Lang werd gedacht dat het een incident was. Maar onderzoekers bewijzen nu dat haaien in extreme gevallen heel bewust en met succes voor het alleenstaand ouderschap kiezen.Het is parthenogenese oftewel maagdelijke voortplanting. Hierbij delen de eitjes van het vrouwtje zich zonder dat ze zijn bevrucht. Daaruit komen altijd dochters voort die sprekend op de moeder lijken.De onderzoekers bestudeerden een aantal eitjes van een haai die nog nooit geslachtsgemeenschap had gehad. Tot hun verrassing kwamen er uit de eitjes twee gezonde jongen die vijf jaar lang in leven bleven. Uit de genetische analyse bleek dat zij inderdaad geen vader hadden. En daarmee staat het verhaal uit 2001 niet langer op zichzelf.“Dit suggereert dat parthenogenese een levensvatbare overlevingstechniek van de haai is,” meent onderzoeker Paulo Prodöhl. Moderne haaien leven al honderden miljoenen jaren op aarde. Men vermoedt dan ook dat parthenogenese hen in moeilijke tijden tegen uitsterven heeft behoed. Volgens Prodöhl leven verschillende haaiensoorten in groepen met alleen maar vrouwtjes of mannetjes. Om te voorkomen dat hun groep uitsterft, zouden de dames het heft in eigen handen hebben genomen.Bronmateriaal: "Virgin birth: sharks' secret survival trick" - Newscientist.com

    01-05-2010 om 22:53 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 beren vrij na dramatische redding

    Er zijn nu 20 Chinese provincies beerboerderij vrij met de afsluiting van een berengal boerderij in Shandong als laatste.

    Animals Asia heeft 10 meer beren gered van de laatste berengalboerderij in de provincie Shandong op 19 april, er zijn nu 20 provincies vrij van berengal boerderijen en zij hebben toegezegd dat ook te blijven. Met de medewerking van plaatselijke ambtenaren, bracht onze laatste redding ons naar Weihai, in de provincie Shandong in China.

    Aankomst

    Aangevoerd door Jill Robinson, arriveerden twee dierenartsen, twee dierenarts verpleegkundigen, een zes man sterk team van berenverzorgers, ondersteunend personeel en chauffeurs in de stad Weng Deng de avond voor de redding om vast met de voorbereidingen te starten.

    De redding begon de volgende ochtend vroeg, we vertrokken om 8 uur voor de korte rit naar buiten de stad naar de boerderij/commerciële onderneming in Weihai. Toen we  op de betreffende plaats aankwamen, slaakte het reddingsteam een collectieve zucht, want daar, trots binnen het hek staande, stond het standbeeld van een grote beer, dat op het eerst gezicht een griezelige gelijkenis toonde met ons eigen standbeeld van Andrew, dat ons China Moon Bear Rescue Centre vertegenwoordigd. Ironisch genoeg, was de eerste aanblik op deze beer door de metalen tralies van een omheining. Bij nadere inspectie bleken ze met deze beer reclame te maken voor de naam van een galberen produkt dat zonder twijfel verantwoordelijk is voor de dood van vele, vele beren door de jaren heen. Fei Ursi Health Liquo, (vrij vertaald als grote beer gezondheids tonicum).

    Rondom het standbeeld was aan drie zijden wat was overgebleven van wat ooit een welvarende galverkoop onderneming was geweest, kantoren en andere zakelijke ruimten aan weerszijden, nu onverzorgd, haveloos en afgebladderd, met verschoten posters van de galproducten en een paar weggegooide dozen die waren gebruikt om gal in grote partijen te verkopen. Aan weerszijden was een “beerhuis”. Achter dubbele metalen deuren beklad met rode Chinese Nieuwjaar spandoeken die gezondheid, welvaart en vrede afkondigen, was de tragische waarheid van de gal-industrie.

    Foto 1: De entree van de berengalboerderij, het sjofele uiterlijk geeft vast wat aanwijzingen van hoe de toestand binnen is.

    Foto 2: Een monument om achter gesloten deuren te martelen, reclame makend voor,gezondheids tonic

    Foto 3: De buitenkant van het berenhuis, blijkbaar eens een voorspoedig bedrijf, nu een afbladderend gebouw wat nodig onderhoud nodig heeft

    Foto 4: De intree naar het berenverblijf met daarop Chinese Nieuwjaar wensen voor geluk en voorspoed

    Het berenhuis

    Bij de eerste blik die ik achter deze deuren wierp, waren mijn ogen groot en vol ontzag gericht op de dichtstbijzijnde kooi, waarin een enorme bruine beer zat van rond de 280 kg., die treurig terugstaarde. Direct aan de linkerkant waren vijf kooien van verschillende grootte waarin vijf kraagberen zaten en verder naar het eind, zaten een kleinere bruine beer en nog een kraagbeer. Aan de rechterkant zaten nog twee bruine beren. Ons team had deze mix van soorten van beren wel verwacht, maar waren tot in de kern geschokt door de roestige, gevaarlijke kooien, waarin de beren met doffe ogen staarden, steeds maar heen en weer zwaaiend, angstig en in pijn.

    Het team maakte snel een beoordeling van de situatie, hoe de beren te verplaatsen, wie voorrang te geven voor de gezondheidscontrole, en hoe gevaarlijk zijn de kooien. De stank van vuil, afval en bederf was tastbaar. En dan was er nog de kou, terwijl de dag buiten geleidelijk warmer werd, was de temperatuur in deze gevangenis ijzig koud.

    Aan weerszijden van de beren, nog meer kooien, nu leeg, met daarbovenop gestapeld de brute metalen harnassen, het trieste, trieste bewijs van de mate van marteling die deze beren hebben doorgemaakt. De verschrikkelijke gevolgen van deze harnassen werden maar al te duidelijk toen de gezondheids controles vorderden de rest van de dag, omdat het team wist dat veel van de beren deze zware constructies jarenlang hadden moeten dragen en dat ze hen hadden laten verwijderen door de boer vlak voordat wij aankwamen. Klikken voor Foto en de video

    01-05-2010 om 22:51 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vislijm voorlopig van de agenda
    BRUSSEL (ANP i) - Het Europees Parlement i wil een stokje steken tegen de komst van 'vleeslijm'. Dat bleek dinsdag in de parlementscommissie voor voedselveiligheid.De Europese Commissie i had voorgesteld om vleeslijm toe te staan. Met een soort eiwit kunnen slagers dan kleine stukjes vlees aan elkaar plakken tot een mooi groot stuk.,,Een vies idee en gewoon consumentenmisleiding'', vindt Europarlementslid Kartika Liotard i (SP i). ,,De lijm zal best veilig zijn, want het is een natuurlijk eiwit. Maar ik vind het bedrog: je denkt een stuk vlees te eten, terwijl je eigenlijk kleine plakjes eet.''De parlementscommissie stemde met 31 tegen 21 tegen het voorstel. Als het voltallige Europarlement eind mei dit standpunt volgt, is invoering voorlopig van de baan. Dan moet het parlement eerst een compromis gaan uitonderhandelen met de gezamenlijke EU-landen i. De verwachting is dat dat gebeurt.CDA i- Europarlementslid Esther de Lange i is wel voor invoering van het 'plakvlees', mits de lijmstof op het etiket is vermeld. ,,De consument heeft het recht om te weten dat het niet een stuk ham is, maar enkele stukjes. Dan is het geen misleiding'', vindt De Lange, die benadrukt dat de plakstof veilig is.Bas Eickhout i (GroenLinks i) vindt echter de geplande informatie voor de consument onvoldoende. ,,Volgens het voorstel komt alleen de technische naam van de plakstof in kleine lettertjes op het etiket te staan. Maar wie denkt bij de naam thrombin aan een plakstof voor vlees?'', zegt Eickhout. Bron Europees parlement

    01-05-2010 om 22:48 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen maken de mode.

    Rog is zeer dienstig voor schoenenmakers.

    Puma en Nike lanceren nu ook sneakers uit vissenleer

    Vergeet slangen- of krokodillenhuid. Schoenen, armbanden en handtassen van vissenleer, waarop de schubben van het dier nog goed te zien zijn, worden de nieuwe trend. Wie zich de exclusieve leersoort wil permitteren, mag alvast zijn spaar- varkentje stuk slaan.Schoenen gemaakt uit zalm of een riem van paling? Niet echt voor de hand liggend, zou je denken. Toch is vissenleer de modewereld aan het veroveren. Het leer is immers sterker en duurzamer dan gewoon leer. Exclusieve modemerken zoals Prada en Dior waren de eersten die op het idee kwamen om het materiaal te gebruiken in hun ontwerpen. Nu zien ook de grote commerciële merken zoals Nike en Puma er toekomstmuziek in. Zij brengen sneakers op de markt die deels vervaardigd worden uit de schubbige huid.
    Het leer is een bijproduct van de visvangst, wat op zich zeer goed is voor het milieu. Toch blijven schoenen uit zalm, baars, zeewolf of victoriabaars zeer exclusief. Het looien van de huiden vraagt veel handwerk. Van de mooiste vissen worden de schubben afgekrabd en worden de huiden gewassen. Hierdoor kan het prijskaartje fel oplopen.
    'Het is inderdaad niet goedkoop', weet styliste Lien Degol. 'Maar het is o zo mooi. Ik merk dat er de jongste jaren inderdaad meer mensen te zien zijn met schoenen of handtassen in vissenleer. Zelf heb ik enkele armbandjes die ik regelmatig aandoe. Door hun mooie glans zijn ze met bijna alles combineerbaar.'
    Geen stank
    Wie vis denkt, denkt ongetwijfeld ook aan de stinkende geur die onze zwemmende vriendjes afgeven. De huid is natuurlijk uitvoerig bewerkt, waardoor de onaangename geur verdwenen is. 'Toch hebben klanten altijd de gewoonte aan de armband te ruiken, wanneer ik hen vertel waaruit het gemaakt is', zegt Eva Wellens van het juwelenmerk Roses of Antwerp. 'Wij brengen al tweeënhalf jaar armbanden gemaakt van het leer op de markt. Het is zeer luxueus en duur. Toch verloopt de verkoop vlot. Wij gebruiken uitsluitend roggeleer dat we laten overkomen uit Bangkok. Die huid heeft een mooie structuur en kan fijn worden verwerkt.'
    'Ik geef vissenleer een grote kans om een trend te worden', zegt schoenmaakster Nathalie Van Lijsbettens. 'Zelf maakte ik ook al enkele paren schoenen uit roggeleer. De aankoop daarvan is niet goedkoop. Per rog betaal ik zowat 50 euro. Voor één paar schoenen gebruik ik twee roggen. Het leer is niet makkelijk te stikken en er kruipt heel wat tijd in, maar het resultaat mag er wezen. Bij gewoon leer wordt het haar van het dier verwijderd, terwijl je hier mooi de details van de vissenhuid kan zien.' Bron De Standaard

    01-05-2010 om 22:44 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is uw huisdier rechts of linkshandig ?
    top_right
    Is uw huisdier links of rechts? PDF Afdrukken E-mailadres

    Katten, honden, papegaaien en zelfs vissen zijn links- of rechtshandig. Dat hebben wetenschappers bekend gemaakt. De psychologen van de universiteit van Belfast speelden een week lang onder meer met katten en concluderen dat de mannetjes vaak links en de vrouwtjes vaak rechts zijn.Voor honden geldt hetzelfde, tenzij ze gecastreerd zijn. Dat wijst erop dat de hormonen een belangrijke rol spelen in het bepalen van de links- of rechtshandigheid.

    Papegaai
    De wetenschappers ontdekten dat ook papegaaien links of rechts zijn; ze pakken objecten altijd met hun dominante poot op. Opvallend genoeg bleken er ook papegaaien te zijn die geen voorkeur hadden voor links of rechts, maar deze waren een stuk minder slim dan de links- of rechtshandige soortgenoot.

    Goudvis
    Ook vissen hebben een voorkeur voor links of rechts wanneer zij een aanvaller proberen te ontwijken. Door die voorkeur kunnen ze een specifiek oog en een specifiek deel van de hersenen inzetten om te ontsnappen. Benieuwd hoe dat met uw goudvis zit? Leg een voor de goudvis onbekend object in het water en kijk hoe de vis er rond heen zwemt.

    Walvis en kikker
    Niet alleen huisdieren bleken links of rechts. De bultrug kauwt bijvoorbeeld het liefst met de rechterkant van de kaak. En ook kikkers gebruiken hun rechterpoot het liefst.Natuurlijk zijn er dieren die een uitzondering op de regel zijn, maar dat is geen nadeel, zo concluderen de onderzoekers. Dieren die deel uitmaken van een rechtshandige samenleving en zelf linkshandig zijn, kunnen tijdens een aanval voor de nodige verrassingen zorgen.

    Bronmateriaal: "Is your pet right- or left-handed?" - IOL.co.za

    01-05-2010 om 22:42 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!