Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke petitie
    Belangrijke petitie bewerk   

    Teken en deel deze belangrijke petitie voor de dieren,Dierenwelzijn gaat naar Vlaamse en Waalse

    Regeringen,we willen dat er echt verandering, komt ,want zo kan het niet verder Klikken voor de petitie hier.

    Het is nu bijna 5 jaar geleden dat er een groot broodfokker tegen lamp liep dank zijn een ex werkneemster.Het is verboden terrein voor buitenstaanders,we weten niet wat voor drama’s daar achter de gesloten deuren plaatst vinden ?

    Het is door de impulsieve koop van puppy’s dat de dieren massaal worden verkocht als hebbendingentjes en weer even vlug gedumpt worden en dat kunnen de asielen niet meer aan,en dat brengt dan weer op vele plaatsen dierenleed met zich mee omdat er van de regering uit niets gedaan wordt.

    Ga naar Asielen en Broodfok voor meer

    http://www.beestjes.org/joomla15/index.php?option=com_content&view=article&id=91:wantoestanden-in-broodfokkerij-sint-lievens-houtemp&catid=33:broodfokkers&Itemid=59

    Laatst aangepast op zaterdag 15 februari 2014 17:34
     
    Opnieuw verwaarlozing bij hondenfokkerij bewerk   
    vrijdag 07 februari 2014 20:20
    opnieuw verwaarlozing bij hondenfokkerij

     Erbarmelijke toestanden in een hondenfokkerij in Meer (Hoogstraten) zorgden ervoor dat asiel Canina achttien zeer verwaarloosde honden onderdak moest geven.

    Een inval door de politie en het ministerie van Volksgezondheid in fokkerij Meerlenhof in Meer bracht schrijnende taferelen aan het licht. Veertig honden werden geplaatst in het asiel van Sint -Truiden en Canina in Essen. De fokkerij in Meer moet dicht.

    “Het was al de tweede keer dat ze deze fokker betrapten,” vertelt Sil, een van de vaste vrijwilligers van dierenasiel Canina. “Maar volgens mij zagen ze de inval aankomen, want tot voor kort zaten hier zeker nog vijfhonderd honden. De besten zijn waarschijnlijk snel doorverkocht. De achterblijvers zaten in een pikdonkere schuur. Toen we de deur daar opentrokken, kregen we tranen in de ogen van de ammoniak. Zelfs de pootjes van de hondjes waren verbrand omdat ze in hun eigen urine moesten lopen.”

    Dubbel gevoel

    “Op dat moment overvalt je een dubbel gevoel. Je bent kwaad op de situatie, maar ook weer blij dat je sommigen nog een kans kunt geven. Het is alsof de dieren dat voelen. Er waren zelfs hondjes die begonnen te kwispelen toen we ze aan het wegvoeren waren.”

    “Mensen zien niet wat er echt gebeurd op fokkerijen. Langs de buitenkant zien ze een mooie gevel en lopen er enkele leuke puppys rond, maar achter op het erf is het verschrikkelijk.”

    Acht jaar in schuur

    “Zo zat er een hond die in geen acht jaar buiten was geweest. We hebben al een mopshond laten opereren, die had twee liesbreuken zo groot als sinaasappelen. Ik ben heel de middag bezig geweest met het scheren van bouviers. Hun vacht was een grote klit. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar tegen het eind van het weekend zijn alle honden gewassen en verzorgd. Voor sommige honden zijn er nog extra kosten en daarvoor hopen we op de goodwill van de mensen.”

    Kris PEETERS

     
    De zware tol van de broodfok bewerk   
    vrijdag 07 februari 2014 19:26

    alt

    De broodfok met Limburg als draaischijf? Hondenkwekers en dierenhandelaren verdienen grof geld met het kweken van dieren. Maar ten koste van wat? Het gruwelijke bijtincident met uitgebroken honden in Riemst, waarbij een meisje van 11 zwaar toegetakeld werd (zie filmpje beneden), opent het debat.
    Aan tafel met Luc Moons zitten vanavond Dany Grosemans, dierengedragstherapeut, en Philip Zurinckx van het dierenasiel in Sint-Truiden.

    Als asielhouder kan hij niet recht voor de raap spreken,hoe goed hij het ook meent

    De FOD dierenwelzijn,is boswachter en stroper

    En kunnen bij negatieve uitspraken het altijd moeilijk maken

    Vandaar meer onafhankelijke instanties

    Deze uitspraak neem ik volledig op Rosa Mertens

     
    Actie Kenneleigenaar verstopte nog 31 verwaarloosde honden bewerk   
    dinsdag 04 februari 2014 14:57

     

    alt

    Bij een nieuwe politiecontrole van de kennel waaruit gisteren de elf honden ontsnapten die in Riemst een elfjarig meisje aanvielen, zijn nog eens 31 andere honden ontdekt. De eigenaar had de dieren, waarvan een aantal verwaarloosd waren, verstopt bij eerdere controles vandaag. Dat laat burgemeester Mark Vos weten.

    Nadat de eigenaar gisteren zelf had beslist dat de bouviers en labradors die het meisje zwaar hadden toegetakeld, moesten inslapen, liet de burgemeester van Riemst maandagmiddag de overige dieren weghalen. De politie en vertegenwoordigers van het dierenasiel in Sint-Truiden troffen er toen nog vijf honden aan.

    Maar bij een nieuwe controle van de politie deze namiddag, bleek dat de eigenaar nog 31 andere honden had verstopt. Het ging om nog eens zes labradors en een pup, één Jack Russell met pup, twintig dwergpinchers en twee pups. Een aantal van deze dieren was zwaar verwaarloosd, aldus het politieverslag. Ook deze honden zijn intussen in beslag genomen en naar het asiel gebracht.

    De burgemeester heeft al laten verstaan dat het erg onwaarschijnlijk is dat de kenneluitbater nog een vergunning zal krijgen om honden te kweken of op te vangen. In december 2008 heeft de federale inspectiedienst Dierenwelzijn al eens 41 honden weggehaald bij de man, die toen een illegale hondenkennel leidde. "De man heeft daarna een vergunning aangevraagd en die is toegekend omdat bij alle verdere controles geen problemen werden vastgesteld", zegt Els Vanautryve van de inspectiedienst Dierenwelzijn. Of de man destijds vervolgd werd, kon ze niet zeggen. "Dierenwelzijn maakt een pv op en wij spelen onze informatie door aan het parket, zij beslissen vervolgens over eventuele vervolging."

    Dierenwelzijn is een federale bevoegdheid die op 1 juli in het kader van de zesde staatshervorming overgeheveld wordt naar de regio's.HLN

    Lees ook

    Doe mee aan de schrijfactie

    Meer controle in al de fokbedrijven is meer dan nodig,die honden worden asociaal gefokt en de infrastructuur is ook niet in order, en dan zwijgen we nog over te weinig verzorgingspersoneel dat heel de zaak nog verergerd voor de kopers en de dieren

    De Honden maffia moet gestopt worden die jullie maar blijven steunen

    info@laurette-onkelinx.be

     

    geachte,

     

    Zoals u zelf wel hebt kunnen lezen gaat dit weer eens niet door de beugel. Het is weer eens het overduidelijke bewijs dat er geen enkele correcte en aansluitende wet bestaat die dit soort van wantoestanden in illegale en legale kennels tegengaat of bestraft. Geruime tijd geleden deed u een aankondiging en plein public dat er eindelijk werk zou gemaakt worden van dierenwelzijn. Dat er gerichte straffen zouden volgen voor wantoestanden en wat zien we ????? niets , nul is er gebeurd dus veel geblaat en weinig wol geachte mevrouw. U had er reeds jaren eerder over kunnen nadenken en er voor pleiten voor de oprichting van een dierenpolitie maar kennelijk zijn dieren maar quantité négligable en zeker geen stemmengevers in verkiezingsstrijd. Dieren zijn kennelijk voor politici maar gebruiksvoorwerpen waarmee sommige gestoorde zielen mee kunnen aanvangen wat ze maar willen ( het is mijn dier en ik doe ermee wat IK wil is hun leuze) wel beste dame het is uw verdomde plicht hieraan paal en perk te stellen. U werd hiervoor verkozen en dan is het ook uw taak deze correct uit te voeren!

    U kan dit misschien in overweging nemen naar de verkiezingen toe want velen zitten te wachten om negatieve commentaren op uw beleid de wereld in te sturen en dit terecht denk ik ...

    Groeten

    medewerker van u , maar graag uw EIGEN antwoord op mijn mail.

    Rosa Mertens

    Konijnenstraat 11

    2340 Beerse

     

     

     

    mark.vos@riemst.be

     

    geachte burgemeester,

     

    Ik ben reeds jaren dierenactivist en een fervent voorstander van het oprichten van een dierenpolitie. U bent nu als burgemeester in de maximaal gunstige positie om hier de kat de bel aan te binden. ( sorry maar dat is ook dierenmishandeling ) om hiervoor te pleiten. Kennelijk is die barbaar van een uitbater van een illegale kennel weer eens door de mazen van het net gezwommen dank zij het feit dat het toezicht en de straffeloosheid voor dit soort wantoestanden en overtredingen hier in België hoogtij viert. U gaat me niet vertellen dat het niet in uw macht ligt om zulke toestanden af te bouwen, het krot te sluiten en ervoor te zorgen dat die barbaar zijn juiste straf niet meer ontloop namelijk een LEVENSLANG verbod op uitbaten van een dierenkennel. Ik hoop op uw medewerking en had graag een reactie op mijn mail verwacht van u.

    Rosa  Mertens

    Konijnenstraat 11

    2340 Beerse

    03.311.6906

     

     

     
    We zeggen en blijven het zeggen koop geen pup bij grote handelaars met veel rassen bewerk   
    zondag 26 januari 2014 18:06

    Koop hier nooit een puppy.

    Bent u op zoek naar een puppy, kijk hier even rond waar je best op let bij de aankoop ervan.

    Menu

    Spring naar de inhoud

    Lijst met bekende broodfokkers

    lees verder

     
    Illegaal transport van puppies naar België tegengehouden in Duitsland bewerk   

      

    De Duitse politie heeft dinsdag een wagen tegengehouden waarin 43  puppies zaten. De dieren zaten in te kleine kooien en waren illegaal  onderweg van in Hongarije naar ons land.

    De politie hield de wagen tegen op de A3 bij de Duitse stad Pocking.  De jonge hondjes in de auto zaten in veel te smalle kooien die niet  gemaakt waren om er dieren in te vervoeren. De agenten vroegen de  paspoorten van de dieren en merkten al snel op dat die vervalst waren.  De dieren waren van Hongarije onderweg naar België.

    De hondjes werden in beslag genomen en opgevangen in de omliggende dierenasielen.

    De twee bestuurders van de wagen, allebei Hongaren, waren gekend bij  het gerecht. In 2005 waren ze ook al eens betrokken bij het illegaal  smokkelen van honden. Er wordt een strafprocedure opgestart tegen hen.

    Nieuwsblad     http://www.polizei.bayern.de/news/presse/aktuell/index.html/193324

    De Duitse politie heeft dinsdag een wagen tegengehouden waarin 43 puppies zaten. De dieren zaten in te kleine kooien en waren illegaal onderweg van in Hongarije naar ons land.

    De politie hield de wagen tegen op de A3 bij de Duitse stad Pocking. De jonge hondjes in de auto zaten in veel te smalle kooien die niet gemaakt waren om er dieren in te vervoeren. De agenten vroegen de paspoorten van de dieren en merkten al snel op dat die vervalst waren. De dieren waren van Hongarije onderweg naar België.

    De hondjes werden in beslag genomen en opgevangen in de omliggende dierenasielen.

    De twee bestuurders van de wagen, allebei Hongaren, waren gekend bij het gerecht. In 2005 waren ze ook al eens betrokken bij het illegaal smokkelen van honden. Er wordt een strafprocedure opgestart tegen hen.

     

    15-02-2014 om 18:21 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Op de video is goed te zien dat ene kant gewoon is afgemaakt met draad dus die lamp en de beschutting stelt niets voor en dat ergert me" nog het meest omdat ze daar nog goed geld aan verdiend en niets doet aan de structuur(Dierenleed)

    Het Lommelse dierenasiel 'Dieren zonder Dak' moet sluiten. Dat eist de vzw Dierenleed, die gisteren een filmpje verspreidde van zieke pups in het asiel. En ook het Hasseltse parket vraagt een exploitatieverbod. Zo moeten de uitbaters van ‘Dieren zonder Dak’ binnenkort voor de rechter verschijnen, omdat ze zonder vergunning meer dan tien honden opvingen.

    Tabitha Vrancken, de bezielster van ‘Dieren zonder Dak’, vindt de eis van het parket om het asiel te sluiten onbegrijpelijk. “Jaarlijks redden we meer dan duizend honden uit de broodfok. Die dieren worden anders doodgespoten omdat ze iets mankeren, maar dankzij ons krijgen ze nog een kans.”

    http://www.tvl.be/nl/2014-01-14/filmpje-hekelt-wantoestanden-bij-lommels-dierenasiel/

    Dierenleed reageert:

    1. Dan zijn er nog de meer dan 30.000 honden die jaarlijks worden gedood en diegenen die bij een dierenarts worden ingeslapen ,  krijgen evenmin een kans.

    Het is altijd spijtig dat er dieren moeten gedood worden, maar de asielen trekken aan de alarmbel omdat er veel te veel honden worden gedumpt

    2. De broodfokkers en handelaren blijven maar verkopen . Bovendien zijn er individuen die van hun dier(en) af willen en deze voor een “zacht prijsje “ verkopen of gewoon meegegeven. Door deze strategie houdt vb. Tabita dat soort van handel in stand en wordt er bovenop nog veel geld mee verdiend.

    Als die handelaars van hun honden niet vanaf geraken dan zullen ze waarschijnlijk minder aankopen en dat is wat we voor ogen hebben.

    Dit kan allemaal straffeloos gebeuren , terwijl de asielen op geen steun kunnen rekenen en bovendien zelf moeten instaan voor de opkuis . DIT IS ONVERANTWOORD EN WRAAKROEPEND !

    Ik hoop dat ik het volledig artikel nog zal krijgen want ik ben niet van die regio HBVL

    Weeral miskoop bij handelaar. Lees hier het aangrijpend verhaal.

    Mensen blijf bij groothandelaren weg om een dier te kopen

    Het is geen product u koopt dit voor het leven

    Utrecht, 19 december 2013

    Geachte heer,

    Middels deze brief willen wij u op de hoogte stellen van hetgeen wij hebben geconstateerd na de overname van 5 honden pups 12 oktober 2013.

    U heeft op Marktplaats geadverteerd dat u te koop had: 5 pups, zijnde Italiaanse Windhond. Wij, Stichting Greyhounds In Nood Nederland, hebben hierop gereageerd en de pups gekocht voor een totaal bedrag van € 1.250,- om deze via onze Stichting onder te brengen bij adoptiegezinnen.

    Na deze aankoop hebben wij de volgende zaken geconstateerd:

    –     De 5 pups zijn geen van allen Italiaanse Windhonden;

    –      Alle 5 de pups hadden kennelhoest;

    –      Alle 5 de pups hadden Giardia, een zeer besmettelijke ziekte;

    –      Alle 5 de pups hadden Bronchitis, zeer waarschijnlijk veroorzaakt doordat zij buiten in de regen lagen;

    –      Alle 5 de pups waren ernstig ondervoed;

    –      Alle 5 de pups hadden de buik vol wormen;

    –      Alle 5 de pups was Cortisone toegediend.

    Door de fysieke problemen die levensbedreigend waren voor de pups, was veel zorg direct nodig.

    Dit heeft er voor gezorgd dat deze pups veel later bij adoptiegezinnen geplaatst konden worden dan gewenst, maar met name dat naast het aanschafbedrag dat wij u betaald hebben, wij nog veel meer (medische-)kosten hebben gekregen die betaald moesten worden. Wij stellen u hiervoor officieel en volledig aansprakelijk en verantwoordelijk. Bovenstaande aandoeningen, problemen en verdere constateringen hebben wij op schrift gesteld ontvangen van een onafhankelijke dierenarts.

    Wij willen u één kans geven deze kosten aan ons te betalen middels een overschrijving op rekeningnummer: IBAN NL 58 ABNA0534240402, BIC: ABNANL2A t.n.v. Stichting Greyhounds in Nood Nederland, Utrecht (NL).
    De facturen zijn bijgevoegd. Wij verwachten dit per omgaande van u te ontvangen maar op het laatst binnen 1 week na dagtekening. Indien dit niet gebeurt zullen wij niet nalaten u te laten dwingen.

    Stichting Greyhounds In Nood Nederland

    A.I. Weijgerse
    Voorzitter

    Laatst aangepast op woensdag 22 januari 2014 17:33

     

    Wat gebeurd er met de puppies bewerk   
    dinsdag 14 januari 2014 16:31

    Nathalie En Ward op FB

    http://www.youtube.com/watch?v=YdtcKJ0yg50

    Ik heb gisteren een klacht geformuleerd en ingediend bij de FOD Dierenwelzijn i.v.m. de site www.ikwileenpuppy.be. Deze site moest echter drie maand geleden afgesloten worden na een klacht .
    Mijn vraag aan de FOD was als volgt : moet de website niet offline gehaald worden alsook de 42 aangeboden puppies via 2dehands.be?

    Vandaag heb ik volgend antwoord gekregen: de kwekerij wordt stopgezet vanaf 1.02.2014.
    Ik heb onmiddellijk daarop geantwoord met de vraag wat er met de overblijvende puppies ging gebeuren.
    Hun antwoord: afwachten

    Het mag en kan niet zijn dat de overgebleven puppies een spuitje zullen krijgen. Wat kunnen we hieraan doen en hoe kunnen wij deze diertjes helpen ????

    Wettelijk gezien krijgt de handelaar een maand de tijd om de honden verder te verkopen. ( lees = uitverkopen)

    Aan wie gaat hij deze verkopen? Wanneer ik mij in de plaats van de handelaar zou verplaatsen  dan zou ik mij wenden tot een broodfokker , net zoals gebeurd is te Sint Lievens Houtem !! Erger nog er zijn aantal pups verkocht  aan een ILLEGALE kwekerij in Meer . Resultaat : verkocht dus van de ene hel naar de anderen hel

    De dierenasielen konden de honden die ze niet meer konden verkopen , zoals gebrekkige of afgeleefde teven , resultaat van het overdadig aantal worpen, daar gaan weghalen. Deze praktijk is onaanvaardbaar.

    Wanneer volgens de wet een handelaar een overtreding begaat dan worden de goederen in beslag genomen. In dit geval wordt een hond  dus aanzien als een voorwerp. Waarom mag dan die handelaar wel een uitverkoop houden en kan hij vrolijk en straffeloos gewoon zijn handeltje verder zetten?

    De boete die gevorderd werd Sint Lievens Houtem  is een lachertje!

    Hiertegen moet geprotesteerd worden : levende wezens worden gediscrimineerd ten opzichte van goederen bij wetsovertreding .

    Stuur een mail naar de beleidsmakers met de vraag (eis) dat ze deze toestand dringend moeten bekijken, aanpassen en ….. bijsturen!

    info@premier.fed.be; info@laurette-onkelinx.be; min.annemie.turtelboom@just.fgov.be; jan.eyckmans@gezondheid.belgie.be; dierenwelzijn.gent@gezondheid.belgie.be

     

    15-02-2014 om 18:15 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws BelgiĆ« Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!