Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    26-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne: Dierentuin geconfronteerd met het afslachten van hun dieren dankzij de EU
    Klik op de afbeelding om de link te volgen - Beren draaien doelloos rondjes in  de getimmerde houten kooien van  5ft op  14ft. Bovendien  baden ze in hun eigen uitwerpselen.

    - Pacing , de  verfomfaaide tijger , merkt nauwelijks nog in  zijn veel te kleine behuizing dat de dierentuinbezoekers hem proberen aan het grommen te maken.

    - Een leeuw  tracht vanuit zijn bekrompen behuizing een glimp op te vangen van zijn leeftijdsgenoten ; een behuizing die donker en  bedompt is en slechts enkele uren per dag wat zonnelicht van de winterzon opvangt.

    Dit zijn enkele voorbeelden van de  erbarmelijke omstandigheden waarin de in gevangenschap levende dieren  verkeren in de dierentuin van Boekarest in Roemenië.  De enige uitweg uit hun miserabele bestaan - evenals voor honderden anderen in de 35 andere dierentuinen verspreid over Roemenië - zal de dood zijn.

    Want, zoals de bevolking van Roemenië , de nieuwe burgers van de EU ,uitkijkt naar een betere toekomst  , zo zullen veel van de vervallen dierentuinen in het land - die niet aan de EU-normen voor dierenwelzijn  voldoen - op termijn geconfronteerd worden met sluiting.

    De dieren die niet kunnen verplaatst worden- en dat zouden er  honderden zijn - zullen geconfronteerd worden met afslachting .

    Dit laatste is reeds begonnen: wanneer de dierentuin in Timisoara ,in het westen van Roemenië ,gesloten werd ,berichtte de plaatselijke krant hoe vogels werden gekookt en als voedsel dienden voor  de armen, een leeuw werd vergiftigd en een beer werd doodgeschoten.

    En een vervallen dierentuin in het noordelijke district van Buhusi werd zojuist  gesloten, waardoor  groepen van dierenwelzijnswerkers ,wanhopig op zoek zijn naar een reddingsplan voor de grote katten, beren en dingo's. Sommigen van hen zijn verminkt door ondervoeding en mishandeling.

    Nog eens vijf dierentuinen zullen in de komende maanden gesloten worden, door de ellendige staat waarin ze verkeren  en door de slechte werking en beperkte mogelijkheden . Vele andere dierentuinen  zijn dringend op zoek naar middelen om komaf te maken met deze erbarmelijke situaties en willen zich in het bedrijfsleven storten.  Voor meer klikken

    26-12-2009 om 13:54 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steriliseer alle katjes in asielen, winkels en kwekerijen


         

    "Steriliseer alle katjes in asielen, winkels en kwekerijen"

    Elke veertig minuten krijgt in België een kat een dodelijk spuitje. Omdat de asielen er gewoon geen blijf mee weten. Om die massamoord op huiskatten te voorkomen, wil minister van Dierenwelzijn Onkelinx alle jonge katjes in asielen, dierenwinkels en kwekerijen verplicht laten steriliseren, nog voor ze bij een baasje terechtkomen. Al krijgt het plan pas groen licht als blijkt dat de kittens niet lijden onder sterilisatie op zes weken.
    Peter GORLE

    De Belgische asielen hebben vorig jaar 68.947 honden en katten opgevangen. Een kwart van hen wordt noodgedwongen afgemaakt, omdat de asielen er geen nieuwe eigenaar voor vinden. Vorig jaar kregen 16.844 dieren daarom een dodelijk spuitje. Het merendeel daarvan zijn katten: 11.364, of 31 per dag. "Het grote aantal honden en katten dat in de dierenasielen wordt geëuthanaseerd blijft verontrustend", zegt minister van Dierenwelzijn Laurette Onkelinx (PS).

    De Raad voor Dierenwelzijn stelt daarom voor om alle katten verplicht te steriliseren, maar dat ziet Onkelinx niet echt zitten: "Het succes van deze maatregel is twijfelachtig. Het zal moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om bij de eigenaars te controleren of hun poezen gesteriliseerd zijn. Maar in afgesloten plaatsen zoals kwekerijen en asielen waar men jonge katjes kan aanschaffen, kunnen we dat wel controleren." Daarom denkt Onkelinx eraan om kittens vanaf zes weken te laten steriliseren in de asielen, de kwekerijen en de dierenwinkels, nog voor ze bij een baasje terechtkomen - van wie je nooit weet of hij de kost daarvan (50 à 100 euro) wil dragen.

    Minder kans op kanker

    Al wil Onkelinx alleen tot die drastische maatregel overgaan als de kittens niet lijden onder de vroege sterilisatie. Begin januari start daarover een wetenschappelijk onderzoek. "Als de resultaten gunstig blijken, zou sterilisatie kunnen worden aangemoedigd of verplicht vóór de katten worden verkocht of geadopteerd", antwoordde de minister op een vraag van Rita De Bont (VB).

    Volgens dierenarts Jan Deleu, voorzitter van de Vlaamse Dierenartsenvereniging, levert dat alvast medisch geen problemen op: "Ik doe nu al sterilisaties vanaf acht weken op vraag van de dierenbescherming. In de Verenigde Staten wordt de ingreep op jonge leeftijd zelfs gepromoot, omdat de kattinnen daardoor minder kans maken op kanker aan de melkwegen dan na een sterilisatie op latere leeftijd. Toch vraag ik mij af of het probleem hierdoor opgelost wordt. Het aantal katjes dat aan de man wordt gebracht via kwekerijen, asielen en dierenwinkels is nog altijd een minderheid."

    Elk jaar 11.000 POEZEN afgemaakt
    Onkelinx overweegt drastisch plan
    Eerst wordt nog onderzocht of de katjes er niet onder lijden.

    - Bron : HLN -


    24-12-2009 om 00:00 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken in Thailand besmet met Mexicaanse griep




    Varken in Thailand besmet met Mexicaanse griep

    In Thailand is voor de eerste keer een varken met de Mexicaanse griep besmet geraakt. De autoriteiten gaan ervan uit dat een student het H1N1-virus aan het varken heeft overgedragen. Dat deelde het ministerie van Volksgezondheid mee.

    De jongeman werkte in een universitaire varkensfokkerij zo'n 120 kilometer ten noordoosten van Bangkok en was begin december ziek geworden. De autoriteiten onderzochten 80 varkens, waarvan minstens een geïnfecteerd was. Ze plaatsten 130 studenten en 20.000 varkens onder quarantaine.

    "Er is geen reden tot paniek", deelde het ministerie mee. "De mensen kunnen zonder meer varkensvlees blijven eten". Sedert april zijn in Thailand naar schatting acht miljoen mensen met de Mexicaanse griep besmet geraakt. Honderdnegentig onder hen stierven aan het virus.

    Bron : HLN

    Bijlagen:
    http://www.beestjes.org   

    24-12-2009 om 00:00 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw begin voor de honden van Kas (Turkije)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



































    Een nieuw begin voor de honden van Kas (Turkije)

    De afgelopen week is het gemeente bestuur van Kas veel bezig geweest met de dieren.
    Gister belde Abdullah Gultekin, de burgemeester van Kas met de vrienden van de honden van Kas en vroeg om een ontmoeting.

    Vanmorgen werd ik wakker met het volgende bericht uit Kas :

    Viktor,
    We hebben een heel positief gesprek gehad met de burgemeester
    We zetten een streep onder het verleden en beginnen vanaf vandaag met een schone lei..
    Hij heeft er mee ingestemd om in de komende twee weken de sterilisatie van 20 honden te betalen em voor vervoer naar Kalkan te zorgen waar een dierenarts zit die gespecialiseerd is in “sleutelgat chirurgie”.
    Tijdens deze twee weken zal er door mederwerkers van de gemeente Kas ook gezorgd worden dat het asiel toegerust wordt voor het uitvoeren van sterilisaties zodat we voortaan de dierenarts naar de honden kunnen brengen, i.p.v. de honden naar de dierenarts.
    We houden je op de hoogte over onze voordering aangaande het TNR programma (vangen, steriliseren en terugplaatsen).
    Ik kan je niet vertellen hoe blij we zijn met deze ontwikkeling; het is duidelijk dat de burgemeester van Kas begrepen heeft dat er een betere manier is om de problemen op te lossen.
    Doden behoort tot de verleden tijd, steriliseren en vrijlaten is vanaf vandaag het motto.
    De dierenwelzijnwet 5199 zegt heel duidelijk dat honden gesteriliseerd moeten worden en weer vrijgelaten op de plek waar ze gevangen zijn.
    Doden is verboden.
    In bossen dumpen is verboden.
    Wij feliciteren de burgemeester van Kas met deze verandering in het beleid en moedigen hem aan om samen in plaats van tegen te werken met de plaatselijke dierenbeschermers .
    De naam van dit blog zal gewijzigd worden in : hoop voor de honden van Kas en zal u regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen in het TNR programma en de samenwerking tussen de gemeente en de dierenvrienden.
    Vanuit hier wil Let’s adopt! De gemeente Kas met advies dienen hoe dit project niet alleen een succes voor de dieren te laten worden, maar ook voor de gemeente zelf. Laat ons hopen dat we de beelden via de link(Abdullah) kunnen vergeten

    Met vriendelijke groeten,
    Linda Taal,
    Stichting ActieZwerfhonden

    www.actiezwerfhonden.nl
    1 euro sponsors gezocht voor "alle brokjes helpen"


    24-12-2009 om 00:00 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!