Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    29-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In sommige Belgische dierenasielen is het voor de dieren een ware hel

     

    Wanneer wordt er iets gedaan aan dit dierenleed

    Voor de honden is het daar de hel"

    voor die honden is het daar de hel

    03/12 Lokeren (9160) Bij dierenasiel Vetas nemen ze het niet zo nauw met de regels. Dat blijkt uit de getuigenissen van enkele ex-vrijwilligers en mensen die er een hond adopteerden. De overheid werd ingelicht over de vuile hokken, de ratten in het gebouw, maar doet niks.

    Vetas, met vestigingen in Zellik en Lokeren, heeft een goede naam. Het asiel heeft contracten met heel wat gemeentebesturen als het gaat over de ophaling van gevonden honden en katten. Het asiel vangt ook verwaarloosde dieren op. Maar nu blijkt dat die er nog erger aan toe zijn dan voor hun verblijf in de oude varkensboerderij in Lokeren.

    Kattenbak

    "De lijst met wansmakelijke toestanden is eindeloos", zegt Ann Huybrecht die er de katten hielp. "De hokken waar de honden in huizen worden bijna nooit gepoetst, die dieren leven echt tussen hun uitwerpselen. In de kattenbakken zat geen zand meer om te zeven. De stront is er werkelijk aan elkaar gekoekt."

    De klagers willen dat de wanpraktijken stoppen en dat het asiel door de overheid wordt gesloten.

    An Lemmens

    Tv-presentatrice An Lemmens liet zich ook inpakken door Vetas. "Ik heb er een tiental jaren geleden een poes geadopteerd", zegt Lemmens. "En de eerste keer vond ik al dat het er niet netjes was. Voor mijn project Pin Up Pup dat asielhonden wil redden ging ik ook foto's maken in Lokeren, nadat me verzekerd werd dat de omstandigheden verbeterd waren."

    Lemmens verzet zich tegen de wanpraktijken, net als tegen alle andere zaken die indruisen tegen het welzijn van dieren. "Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Ik ga hiermee door. In andere landen hebben ze al al lang een dierenpolitie, terwijl de overheid bij ons gewoon de ogen sluit

    Foto's liegen niet! ( genomen in dierenasiel VETAS LOKEREN op 2 november 2013 ) 

    Fod dierenwelzijn en Gaia waren op de hoogte en schieten nu pas in actie.

    Reacties:  meldingspuntklachten@gmail.com ( uiteraard respecteren we uw privacy )

    honden in kooien

    alt

    Het gebit is van het Maltezerke door een dierenarts verzorgd

    ze kon niet meer eten van de pijn en haar kaak is ook gedeeltelijk gebroken door het trekken van haar rotte tanden.

    ze heeft ook schrik om alleen te blijven, maar is in zeer goede handen .
    vervuilde honden

    Dit is wat ze een asiel noemen?En dan nog die bij de grotere behoren?

    Toestand van het gebouw

    foto's van slecht onderhouden ruimtes

    Wilt u die twee brieven versturen Mail adressen en brief zie onderaan

    OF

    Gewoon onderaan tekenen we sturen de mail door naar de Regering doorsturen naar Rosa-Mertens@telenet.be Dank U 

     

     

    http://www.beestjes.org/joomla15/index.php Voor meer info en foto’s ze zijn  echt erg ook  vragen we om deze mailbrieven te verzenden

     

    Het is door jullie dat we iets kunnen bereiken

    En mogen zeker niet de andere asielen zoals Folyfoot Evergem La Louviere en ook KMDA1 waar vele acties zijn rond gebeurd en er nog altijd dezelfde personen die het voor het zeggen hebben.En we vragen sancties voor deze wandaden tegen over de dieren,we zijn dat voor hun verschuldigd

     

    We hebben tijd nog moeite gespaard voor deze actie voor te bereiden

     

    Als Onderwerp ALS U NIET MEER VOOR DE DIEREN DOET BENT U ONZE STEM NIET WAARD

    Delen naar al uw vrienden verenigingen sociale netwerken zoveel u kunt 

    Mail de foto’s samen met de brief naar de Burgemeesters en schepenen

    De wantoestanden in dit dierenasiel werden bekend gemaakt door getuigenissen en foto’s die de erbarmelijke toestand van dit asiel aan het licht brachten.

    De dieren leven er in donkere, koude hokken: geen verwarming en gaten in het dak. De hokken zijn gewoonweg smerig. De hokken van de honden worden dan ook bijna nooit gepoetst en de arme dieren leven tussen hun uitwerpselen. Er zitten overal ratten in het gebouw. Sommige ratten werden doodgebeten door een hond en sommige honden werden door de ratten gebeten. Vele dieren zijn ziek maar krijgen geen medische zorgen. We hebben drie attesten van dierenartsen die bevestigen dat die honden onderkomen zijn.

    De dieren komen nauwelijks buiten.

    De dieren die te oud zijn worden in donkere hokken achterin gehouden. Wie zal ze daar nog vinden en ze verlossen uit hun uiterst droevige levensomstandigheden?

    het lot van deze dieren kan u niet onberoerd laten! Doe iets, help ons!

     

    Ze mocht eerst niet omdat de vrijwillgers eerst dachten van een dossier volledig te maken onder een link maar het moet nu gebeuren er staat veel op facebook

    En reacties maar deze vrijwilligers weten zelf niet goed hoe ze het moeten aanpakken omdat er nu nog werken maar er is bijna niemand nog en vandaar ze nu durven praten

    Er staat een video op van Brenda de zogenaamde verantwoordelijke maat die is nu op slag ontslagen omdat er fotos’ naar buiten zijn gekomen en op het matje is moeten,j komen bij de Stad Antwerpen

    Monique zit er totaal door maar u kunt haar bellen op  04752115875  ik denk dat het nu er nog erger is in Lokeren

    A1l de info staat op Beestjes org

    HELP ONS DE DIEREN HELPEN!!! En stuur de brief naar al de Burgemeesters die nagelaten hebben de nodige controle te doen
    Alvast bedankt

    Het  is onaanvaardbaar dat Vetas dieren gaat ophalen van Antwerpen – Maldegem – Aalter- Dendermonde-- Lebbeke-Buggenhout- Zelzate- Lochristi- Zele Aalter; Affligem; Alsemberg; Anderlecht; Antwerpen; Berkenstraat 9; Boortmeerbeek; Brakel; Brussel; Dendermonde; Dilbeek; Eeklo; Etterbeek; evere; Frasnes; Ganshoren; Grimbergen; Haacht; halle; Heirbaan; hoeilaart; Hofstade; jette; Kalken; Kampenhout; Kapelle op den Bos; Keerbergen; Knesselare; koekelberg; Kortenberg; Lasne; Lebbeke-Buggenhout; Liedekerke; Lochristi; Lokeren; Maldegem; Mechelen; Meise; Melle; Molenbeek; Overijse; roosdaal; Ruisbroek; Schaarbeek; Sint-Agatha-Berchem; Sint-Gillis; Sint-Jans-Molenbeek; Sint-Joost-ten-Node; sint-pieters-leeuw; Sint-Pieters-Woluwe; Steenokkerzeel; Ternat; Vorst; Wachtebeke; Weerde; Wezembeek-Oppem; Zaventem; zelzate; Zemst; zone klm; zele

     

    Geachte Mevrouw, Mijnheer,

    Het is naar aanleiding van het zien van schokkende foto’s in een asiel in Lokeren dat ik uw aandacht zou willen vestigen op volgende punten. Wij hebben in de wereld als land de aandacht getrokken door onze ruime wet op euthanasie , maar qua dierenwelzijn vertoeft ons land kennelijk nog in het steentijdperk.

    1)       er bestaat geen uitgesproken wet die asielen verplicht te sluiten nadat ze niet conform regelgeving qua hygiëne, medische verzorging, verzorging tout court, werden bevonden. De verantwoordelijken gaan meestal vrijuit en beginnen na bepaalde tijd terug met hun malafide en verwerpelijke praktijken.

    2)       bovendien wordt er nog steeds geen verbod gehanteerd op de aanvoer van puppies uit de voormalige Oostbloklanden .Puppies  die in grote getale toekomen , die vaak ziek zijn, met een vervalste leeftijd en niet ingeënt tegen rabies), dieren die aan dumpingprijzen werden gekocht in de respectievelijke landen, en die dan in België tegen soms waanzinnige prijzen verkocht worden ( 100€ is geen uitzondering!).

    3)       zo ontbreekt ook elke wet die maakt dat eigenaars van dieren , die schuldig bevonden werden aan mishandeling en verwaarlozing, hun dieren NOOIT meer terug kunnen opeisen en verder doen of er niets gebeurd is!!!!

    Deze hierboven aangehaalde punten zijn werkelijk een smet op het blazoen van ons land. U als parlementslid kan hierin WEL de nodige verandering aanbrengen ,alleen ontbreekt , mijns inziens , de wil of inzet van velen onder u om hier echt werk van te maken. Met de naderende verkiezingen in 2014 zullen de beloftes op verandering en verbetering weer volop de ether worden ingestuurd en zal de wereld weer bol staan van goede voornemens , louter uit stemmenwinnerij … het zou een eredaad zijn , moesten jullie in het Vlaams parlement eindelijk eens werk maken van de reële bescherming van hen die GEEN stem hebben en zich NIET kunnen verweren tegen wanpraktijken. Ik ben er mij ten zeerste van bewust dat er nog andere problemen op te lossen zijn, maar dat betekent niet dat deze groep levende wezens, weer compleet op het achterplan terecht moeten komen zoals dit reeds jaren gebeurt , maar eveneens recht hebben op een humane benadering en respect verdienen net zoals de burgers van dit land!!!!

    U heeft als politicus wel degelijk de macht om hier verandering aan te brengen dus DOE DIT DAN OOK WANT ANDERS VERDIENT U ONZE STEM NIET!!!! Jullie kunnen druk uitoefenen om de bestaande wetten ofwel DEGELIJK AAN TE PASSEN ofwel WETTEN UIT TE VAARDIGEN DIE DAADWERKELIJK EEN EINDE MAKEN AAN AL DEZE TOESTANDEN.

    Geacht parlementslid , vergeet niet dat we in een wereld leven waarin netwerken ervoor zorgen dat vele mensen op korte tijd geïnformeerd geraken , netwerken die vele dierenvrienden tellen en die wel eens zouden stil kunnen blijven staan bij de huidig heersende laksheid vanuit politieke hoek en aldus ook een impact hebben op hun stemgedrag. Politici die diervriendelijk zijn en begaan zijn met hun lot hebben veel meer kans op stemmen te krijgen dan diegenen die apathisch, onverschillig en onberoerd blijven bij dierenleed. Ik zal het niet nalaten om diegenen die NEGATIEF reageren op deze vraag met naam en toenaam te vermelden en aan te halen! Maart ik zal het evenmin nalaten deze netwerken te gebruiken om deze problematiek aan te kaarten en de oplossingen die u als politicus kan aanreiken, onder de aandacht te brengen. Ik vrees dat wanneer er geen deftige wetgeving of regelgeving komt, een aantal mensen het recht in eigen handen gaan nemen en zelf acties gaan ondernemen die beter te vermijden zijn.

    Graag een positief antwoord van uw kant op mijn schrijven.

    Beleefde groeten,

    Er zijn nog asielen waar nog wantoestanden heersen zoals  Evergem Folyfoot La Louviere KMDA Kontich is na al de acties nog altijd beheerd de dezelfde uitbater ondanks alles

    Ga Naar www.Beestjes.org en klik menu asielen aan de beelden spreken voor zich

    Minister Joke schauvliege van milieu woont in Evergem en ik Rosa Mertens heb naar haar thuis gebeld en haar heeft heel het verhaal en nog ergere zaken vernomen,en de dag daarna heb ik het kabinet van haar opgebeld en ze was op de hoogte ,maar heeft niets ondernomen,als het Dierenwelzijn opgedeeld wordt na de verkiezingen hoop ik dat ze dit departement niet krijgt.

    Mijn stem zal ze nooit meer kunnen verdienen.

     

     

    Schrijf en steun ons dat we toch het gevoel  krijgen dat we er alleen voor staan,want er is al veel tijd en kosten ingestoken en dit op vrijwillige basis

    Dank u

     Minister Joke schauvliege minister van milieu in Vlaanderen,ik houd mijn hart vast dat ze die bevoegdheid van dierenwelzijn na de splitsing er bij krijgt.Ik heb haar man persoonlijk opgebeld op haar privaat adres in Evergem en ze was op de hoogte en heeft al die jaren niets ondernomen mijn stem zal ze nooit meer krijgen

     

     

    HIER TEKENEN AUB 

    Laatst aangepast op woensdag 25 december 2013 16:06

     

    29-12-2013 om 13:10 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws BelgiĆ« Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!