Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vertrek van Brutus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onder ruime mediabelangstelling vertrekt Brutus naar de luchthaven.
    Het is nu 4u 's nachts en enkele medewerkers zijn net vertrokken met Brutus naar de luchthaven.
    Verschillende media volgden het verhaal van Brutus op de voet. Rond 3u werd de leeuw door onze dierenarts in slaap geschoten. Na een kwartiertje verkeerde hij helemaal in dromenland en kon er nog een korte medische controle gedaan worden. Ook werd voor alle zekerheid een anti-parasitair middel toegediend.
    Brutus werd voorzichtig in de speciaal voor hem ontworpen transporteerkist gelegd. Opdat Brutus snel terug zou ontwaken werd een middel toegediend om de verdoving op te heffen.
    Rond 6u komen onze medewerkers aan in Schiphol waar om 10u30 zijn vlucht vertrekt naar Kaapstad. Daar wordt hij opgevangen door medewerkers van het Drakenstein Lion Park, waar Brutus aan een nieuw leven kan beginnen.
    In het Drakenstein Lion Park verblijven verschillende leeuwen die werden verwaarloosd of mishandeld. In grote rennen kunnen de dieren terug echt leeuw zijn, in een geschikte omgeving en met het juiste klimaat!
    Kijk hieronder naar de foto's en een filmpje van het vertrek van Brutus. Meer info over de aankomst volgt uiteraard op onze website. Natuurhelp centrum

    Klikken op het beeld voor de video en nog vele foto's en info op hun site

    Agenda punt   KIDS day

    Brigitte Bardot brengt leeuw naar Afrika

    Nieuwe leeuw Drakenstein Lion Park arriveert binnenkort!

    Dankzij Brigit Bardot dat de kosten van de vlucht op haar nam dat de leeuw naar een groot aangepast natuurrervaat kan (8.000Ā€) 

     Waarom doet Gaia eens niet zo een geste?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Help mee de 1ste Spaanse Dierenbescherming in Noord-Spanje oprichten

     

    Beste dierenvrienden,

    Vanuit onze eigen mogelijkheden en passie verrichten wij allemaal al jarenlang goed werk! Goed werk voor (Spaanse) dieren in nood.

    Animal Rescue Barcelona (D.A.R.) biedt sinds zeer recent uitkomst voor alle dieren die geen geluk hebben op een warm mandje in Nederland, BelgiĆ« of een ander land. Voor al die dieren die nooit via een van onze stichtingen in beeld zijn gekomen is er nu een toekomst. D.A.R. wil namelijk dĆ© Dierenbescherming Noord Spanje worden, met echte Inspecteurs en juristen in dienst. Karin Pielanen (een Nederlandse dame) is de kartrekker van dit fantastische team. De afgelopen maanden is D.A.R. intensief bezig geweest met Nederlandse organisaties en stichtingen om D.A.R. als startende organisatie met doelstellingen en middelen in beweging te zetten. Ze zijn echt goed bezig. Maar ze hebben ons allen nu even heel hard nodig om wat grotere stappen te zetten. Anders gaan zij kopje onder!  



    Willen jullie D.A.R. helpen? D.A.R. staat los van wat voor Nederlandse stichting dan ook! Zij zijn zelfstandig en hebben alle hulp nodig! Willen jullie onderstaand persbericht bij jullie op de website plaatsen of meesturen met nieuwsberichten of plaatsen bij jullie op de weblogs? Of anders een vast onderdeel bij jullie op de website/weblog maken over Animal Rescue Barcelona? Of doorsturen naar dierenvrienden.

    Helpen jullie mee de dieren een kans te geven op een Spaanse Dierenbescherming zoals wij die in Nederland hebben? De kans is groot dat wij met zijn allen nu aan de vooravond staan van de oplossing van al dat dierenleed in Noord Spanje. Dat zou toch fantastisch zijn!!

    Het e-mailadres van Karin Pielanen in Spanje is:  animalrescue.org@gmail.com. U kunt haar benaderen voor vragen, persberichten of informatie over D.A.R. Laat u zichzelf overtuigen van hun krachten, hun passie om dit te doen slagen. Dan doen wij wat wij kunnen: publiciteit over D.A.R. hier in Nederland, BelgiĆ« en Duitsland verspreiden.

    Op een bundeling van al onze krachten! Ik geloof namelijk dat we het kunnen!! Wij met zijn allen tezamen hebben namelijk een ongelooflijk bereik.

    Een Engelstalig en Franstalig persbericht ligt klaar. Bij interesse kan dit worden aangevraagd. In de bijlage het persbericht zoals hieronder vermeld.

    Namens Karin Pielanen van Animal Rescue Barcelona (D.A.R.),
    Natasja van Dam
    www.prozus.nl




      Op deze link klikken voor de video

    20-03-2010 om 17:48 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig spektakel!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bengaalse Tijgers dollen met hun verzorgers






    Ontwerper maakt hoeden van aangereden dieren

    20-03-2010 om 17:45 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese jagers mogen 50.000 zeehonden extra doden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Canadese regering is boos en gefrusstreed om het EU verbod van zeehonden producten in Europa !

    EU verbiedt de handel in zeehondenproducten

    Canadees parlement zet zeehond op menu

    Het Canadese Ministerie voor de visserij heeft het vangstquotum voor zadelrobben net voor de start van het jachtseizoen opgetrokken met 50.000 exemplaren. De populatie zou voldoende zijn aangegroeid volgens de autoriteiten en bovendien is het ook een steunmaatregel voor de Canadese jagers.
    Dit jaar zullen er 330.000 zadelrobben mogen afgemaakt worden tegen 280.000 vorig jaar. De vangstquota voor klapmutsen en grijze zeehonden blijven daarentegen wel gelijk. Net als vorig jaar mogen 50.000 grijze zeehonden en 8.200 klapmutsen worden gevangen.

    Steun
    De Canadese overheid verdedigt deze beslissing door te stellen dat de populatie zadelrobben de afgelopen jaren sterk is aangegroeid. "Deze regering staat helemaal achter het verhoogde quotum omdat we onze jagers steunen die helemaal afhankelijk zijn van de jacht op zeehonden om in hun levensonderhoud te voorzien", verklaarde minister van visserij Gail Shea. "De zeehondenjacht is een duurzame activiteit."


    900.000 zeehonden
    Ongeveer 6000 Canadezen nemen ieder jaar aan de verschrikkelijke slachting deel, die weinig mensen onberoerd laat. Jaarlijks worden er wereldwijd 900.000 zeehonden gedood. Canada en Groenland nemen daarvan 50 procent voor hun rekening. De overige dieren worden afgeslacht door jagers uit Noorwegen, IJsland, Rusland en Namibiƫ.

    Ban vanwege EU

    In 2009 vaardigde de EU een verbod uit met betrekking tot de handel in zeehondenproducten. Hierdoor zullen de Canadese jagers dit seizoen naar verwachting 25 procent van hun inkomsten verliezen. Bron
    HLN

    Stop de slachting


    stuur een protestbrief naar de Canadese regering






    Bijlagen:
    Zeehond en bloed.JPG (18.2 KB)   

    20-03-2010 om 17:31 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van de blauwvintonijn is nu toch echt gekomen

    Het einde van de blauwvintonijn is nu toch echt gekomen. Op de CITES-conferentie over de handel in wilde dieren heeft een voorstel tot een handelsverbod voor dit unieke dier het niet gehaald (AlJazeera). Ondanks herhaaldelijke wetenschappelijk bewijzen [ICCAT.pdf / CITES.pdf] dat de populatie blauwvintonijn in veertig jaar van 80% naar 3 a 4% is gekelderd gaven visserijbelangen de doorslag. Deze FAIL in internationaal beleid is zo goed als zeker de doodsteek voor de blauwvintonijn, de komende jaren zullen de laatste levensvatbare scholen worden opgevist en geserveerd in exclusieve (Japanse) restaurants.Terwijl men zich in Doha op de CITES-conferentie schrap zette voor een door de VS en de EU voorgesteld handelsverbod speelde o.a. Frankrijk een vuil spel en steunde Japan in haar oppositie tegen de enige verantwoorde weg: een handelsverbod voor deze ernstig bedreigde diersoort. Ā“LetĀ’s take science and throw it out the doorĀ” was de teleurgestelde reactie van Susan Lieberman, hoofd van de Pew Environment Group die concludeert dat de grove winsten op deze kostbare vis verantwoordelijk beleid in de weg zat. Greenpeace en WWF zijn nijdig en terecht. Voor de blauwvintonijn rest nu enkel nog aftellen: 21 maanden en 13 dagen tot uitsterven aldus de teller op Sargasso in de rechterkantlijn.

    biodiversiteit, CITES, Japan, Tonijn, uitsterven, Visserij

    De steur is bijna uitgestorven'

    Wat moeten de rijken beginnen zonder hun kaviaar? Door overbevissing en een afname van hun leefgebieden zijn steursoorten als de beluga vrijwel uitgestorven. Dat heeft de Internationale Unie voor Natuurbehoud (IUCN) donderdag gezegd.
    'De steur is bijna uitgestorven'een volledig vangstverbod in de Kaspische Zee en elders is mogelijk de enige manier om de vissoort voor uitsterven te behoeden, aldus de milieugroep. Dat verbod zou tientallen jaren gehandhaafd moeten worden.
    De IUCN heeft zestien steursoorten op haar rode lijst van bedreigde diersoorten gezet


     

    Verburg laat ijsbeer in kou staan

    Nederland heeft tijdens de CITES-conferentie tegen een voorstel gestemd om de commerciƫle handel in de ijsbeer te verbieden. Minister Verburg brengt hiermee niet alleen de ijsbeer verder in gevaar, maar lapt tevens de wil van de Tweede Kamer aan haar laars.
    De Partij voor de Dieren had met steun van de meerderheid van de Tweede Kamer minister Verburg de opdracht meegegeven zich in EU-verband sterk te maken voor een verbod op de commerciƫle handel in ijsberen. De Partij voor de Dieren diende de motie in om het voortbestaan van de ijsbeer, dat sterk bedreigd wordt door het smelten van de ijskappen, niet nog verder onder druk te zetten. De minister gaf toen aan weinig mogelijkheden hiertoe te zien, omdat reeds duidelijk was dat de EU als blok tegen dit voorstel zou stemmen.
    Het voorstel om de commerciƫle handel in ijsberen te verbieden werd deze week behandeld tijdens de CITES- conferentie, waar 175 landen afspraken zullen maken over het inperken van de handel in bedreigde diersoorten. Vandaag is duidelijk geworden dat het voorstel voor de hoogste staat van bescherming voor de ijsbeer (het plaatsen op Appendix I) het niet gehaald heeft. Er is echter een nieuw voorstel gedaan, waarmee hetzelfde resultaat bewerkstelligd kon worden. Door de ijsbeer een lager niveau van bescherming te geven (Appendix II) maar hier een nulquotum voor de handel aan toe te voegen, wordt de commerciƫle handel (en dus jacht) op de ijsbeer alsnog verboden.
    Minister Verburg heeft echter tegen dit nieuwe voorstel gestemd. De Partij voor de Dieren vindt dit onbegrijpelijk. Thieme: 'Minister Verburg is aan de Kamer verplicht zich uit te spreken tegen de commerciƫle jacht op ijsberen. Ze schoffeert de Kamer en laat zien geen greintje mededogen te hebben met een diersoort wiens voortbestaan bedreigd wordt.' Bron Partijvoordedieren.nl

    Het einde van de blauwvintonijn is nu toch echt gekomen.





    20-03-2010 om 16:10 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers

    Het is eigenlijk al veel te laat, maar de dierentuin van Shenyang heeft gelukkig alsnog zijn deuren moeten sluiten. Vorige week kwam de dierentuin internationaal in het nieuws toen bekend werd dat in de afgelopen drie maanden elf Siberische tijgers door ondervoeding zijn gestorven. Bovendien wordt de dierentuin er nu ook van verdacht tijgerbotten illegaal te hebben verkocht voor het maken van  tijgerdrankjes.
    Uit een artikel in de Engelse krant The Guardian blijkt dat de toestand in de dierentuin van Shenyang, dat in het noordoosten van China ligt, nog triester is dan vorige week al bekend werd. Sinds 2000 zijn er tussen de 40 en de 50 tijgers overleden, veelal doordat ze niet meer dan een paar stukjes kip per dag kregen. Dode tijgers leverden vervolgens alsnog geld op, omdat hun botten in het illegale circuit werden verkocht voor het maken van drankjes en medicijnen.
    Maar niet alleen de tijgers hadden een zeer slecht leven in de dierentuin van Shenyang. Ook andere dieren hadden het zwaar. In januari overleden niet minder dan 26 dieren van 15 verschillende soorten. Onder meer een leeuw, een bruine beer, een zeldzame kraanvogel, vier kamelen en een handvol apen kregen zo weinig te eten dat ze de eerste maand van dit jaar niet hebben overleefd.
    De autoriteiten zijn een onderzoek gestart om te ontdekken hoe het zo ver heeft kunnen komen met deze dierentuin. Wellicht dat ze dan ook eens naar de dieronvriendelijke toestanden in de overige Chinese dierentuinen kunnen kijken.

    voor meer klikken  video en foto's en wat vooraf ging

    Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers

    20-03-2010 om 16:06 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws BelgiĆ« Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!