Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vertrek van Brutus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onder ruime mediabelangstelling vertrekt Brutus naar de luchthaven.
    Het is nu 4u 's nachts en enkele medewerkers zijn net vertrokken met Brutus naar de luchthaven.
    Verschillende media volgden het verhaal van Brutus op de voet. Rond 3u werd de leeuw door onze dierenarts in slaap geschoten. Na een kwartiertje verkeerde hij helemaal in dromenland en kon er nog een korte medische controle gedaan worden. Ook werd voor alle zekerheid een anti-parasitair middel toegediend.
    Brutus werd voorzichtig in de speciaal voor hem ontworpen transporteerkist gelegd. Opdat Brutus snel terug zou ontwaken werd een middel toegediend om de verdoving op te heffen.
    Rond 6u komen onze medewerkers aan in Schiphol waar om 10u30 zijn vlucht vertrekt naar Kaapstad. Daar wordt hij opgevangen door medewerkers van het Drakenstein Lion Park, waar Brutus aan een nieuw leven kan beginnen.
    In het Drakenstein Lion Park verblijven verschillende leeuwen die werden verwaarloosd of mishandeld. In grote rennen kunnen de dieren terug echt leeuw zijn, in een geschikte omgeving en met het juiste klimaat!
    Kijk hieronder naar de foto's en een filmpje van het vertrek van Brutus. Meer info over de aankomst volgt uiteraard op onze website. Natuurhelp centrum

    Klikken op het beeld voor de video en nog vele foto's en info op hun site

    Agenda punt   KIDS day

    Brigitte Bardot brengt leeuw naar Afrika

    Nieuwe leeuw Drakenstein Lion Park arriveert binnenkort!

    Dankzij Brigit Bardot dat de kosten van de vlucht op haar nam dat de leeuw naar een groot aangepast natuurrervaat kan (8.000€) 

     Waarom doet Gaia eens niet zo een geste?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Help mee de 1ste Spaanse Dierenbescherming in Noord-Spanje oprichten

     

    Beste dierenvrienden,

    Vanuit onze eigen mogelijkheden en passie verrichten wij allemaal al jarenlang goed werk! Goed werk voor (Spaanse) dieren in nood.

    Animal Rescue Barcelona (D.A.R.) biedt sinds zeer recent uitkomst voor alle dieren die geen geluk hebben op een warm mandje in Nederland, België of een ander land. Voor al die dieren die nooit via een van onze stichtingen in beeld zijn gekomen is er nu een toekomst. D.A.R. wil namelijk dé Dierenbescherming Noord Spanje worden, met echte Inspecteurs en juristen in dienst. Karin Pielanen (een Nederlandse dame) is de kartrekker van dit fantastische team. De afgelopen maanden is D.A.R. intensief bezig geweest met Nederlandse organisaties en stichtingen om D.A.R. als startende organisatie met doelstellingen en middelen in beweging te zetten. Ze zijn echt goed bezig. Maar ze hebben ons allen nu even heel hard nodig om wat grotere stappen te zetten. Anders gaan zij kopje onder!  



    Willen jullie D.A.R. helpen? D.A.R. staat los van wat voor Nederlandse stichting dan ook! Zij zijn zelfstandig en hebben alle hulp nodig! Willen jullie onderstaand persbericht bij jullie op de website plaatsen of meesturen met nieuwsberichten of plaatsen bij jullie op de weblogs? Of anders een vast onderdeel bij jullie op de website/weblog maken over Animal Rescue Barcelona? Of doorsturen naar dierenvrienden.

    Helpen jullie mee de dieren een kans te geven op een Spaanse Dierenbescherming zoals wij die in Nederland hebben? De kans is groot dat wij met zijn allen nu aan de vooravond staan van de oplossing van al dat dierenleed in Noord Spanje. Dat zou toch fantastisch zijn!!

    Het e-mailadres van Karin Pielanen in Spanje is:  animalrescue.org@gmail.com. U kunt haar benaderen voor vragen, persberichten of informatie over D.A.R. Laat u zichzelf overtuigen van hun krachten, hun passie om dit te doen slagen. Dan doen wij wat wij kunnen: publiciteit over D.A.R. hier in Nederland, België en Duitsland verspreiden.

    Op een bundeling van al onze krachten! Ik geloof namelijk dat we het kunnen!! Wij met zijn allen tezamen hebben namelijk een ongelooflijk bereik.

    Een Engelstalig en Franstalig persbericht ligt klaar. Bij interesse kan dit worden aangevraagd. In de bijlage het persbericht zoals hieronder vermeld.

    Namens Karin Pielanen van Animal Rescue Barcelona (D.A.R.),
    Natasja van Dam
    www.prozus.nl




      Op deze link klikken voor de video

    20-03-2010 om 17:48 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig spektakel!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bengaalse Tijgers dollen met hun verzorgers






    Ontwerper maakt hoeden van aangereden dieren

    20-03-2010 om 17:45 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese jagers mogen 50.000 zeehonden extra doden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Canadese regering is boos en gefrusstreed om het EU verbod van zeehonden producten in Europa !

    EU verbiedt de handel in zeehondenproducten

    Canadees parlement zet zeehond op menu

    Het Canadese Ministerie voor de visserij heeft het vangstquotum voor zadelrobben net voor de start van het jachtseizoen opgetrokken met 50.000 exemplaren. De populatie zou voldoende zijn aangegroeid volgens de autoriteiten en bovendien is het ook een steunmaatregel voor de Canadese jagers.
    Dit jaar zullen er 330.000 zadelrobben mogen afgemaakt worden tegen 280.000 vorig jaar. De vangstquota voor klapmutsen en grijze zeehonden blijven daarentegen wel gelijk. Net als vorig jaar mogen 50.000 grijze zeehonden en 8.200 klapmutsen worden gevangen.

    Steun
    De Canadese overheid verdedigt deze beslissing door te stellen dat de populatie zadelrobben de afgelopen jaren sterk is aangegroeid. "Deze regering staat helemaal achter het verhoogde quotum omdat we onze jagers steunen die helemaal afhankelijk zijn van de jacht op zeehonden om in hun levensonderhoud te voorzien", verklaarde minister van visserij Gail Shea. "De zeehondenjacht is een duurzame activiteit."


    900.000 zeehonden
    Ongeveer 6000 Canadezen nemen ieder jaar aan de verschrikkelijke slachting deel, die weinig mensen onberoerd laat. Jaarlijks worden er wereldwijd 900.000 zeehonden gedood. Canada en Groenland nemen daarvan 50 procent voor hun rekening. De overige dieren worden afgeslacht door jagers uit Noorwegen, IJsland, Rusland en Namibië.

    Ban vanwege EU

    In 2009 vaardigde de EU een verbod uit met betrekking tot de handel in zeehondenproducten. Hierdoor zullen de Canadese jagers dit seizoen naar verwachting 25 procent van hun inkomsten verliezen. Bron
    HLN

    Stop de slachting


    stuur een protestbrief naar de Canadese regering






    Bijlagen:
    Zeehond en bloed.JPG (18.2 KB)   

    20-03-2010 om 17:31 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van de blauwvintonijn is nu toch echt gekomen

    Het einde van de blauwvintonijn is nu toch echt gekomen. Op de CITES-conferentie over de handel in wilde dieren heeft een voorstel tot een handelsverbod voor dit unieke dier het niet gehaald (AlJazeera). Ondanks herhaaldelijke wetenschappelijk bewijzen [ICCAT.pdf / CITES.pdf] dat de populatie blauwvintonijn in veertig jaar van 80% naar 3 a 4% is gekelderd gaven visserijbelangen de doorslag. Deze FAIL in internationaal beleid is zo goed als zeker de doodsteek voor de blauwvintonijn, de komende jaren zullen de laatste levensvatbare scholen worden opgevist en geserveerd in exclusieve (Japanse) restaurants.Terwijl men zich in Doha op de CITES-conferentie schrap zette voor een door de VS en de EU voorgesteld handelsverbod speelde o.a. Frankrijk een vuil spel en steunde Japan in haar oppositie tegen de enige verantwoorde weg: een handelsverbod voor deze ernstig bedreigde diersoort. “Let’s take science and throw it out the door” was de teleurgestelde reactie van Susan Lieberman, hoofd van de Pew Environment Group die concludeert dat de grove winsten op deze kostbare vis verantwoordelijk beleid in de weg zat. Greenpeace en WWF zijn nijdig en terecht. Voor de blauwvintonijn rest nu enkel nog aftellen: 21 maanden en 13 dagen tot uitsterven aldus de teller op Sargasso in de rechterkantlijn.

    biodiversiteit, CITES, Japan, Tonijn, uitsterven, Visserij

    De steur is bijna uitgestorven'

    Wat moeten de rijken beginnen zonder hun kaviaar? Door overbevissing en een afname van hun leefgebieden zijn steursoorten als de beluga vrijwel uitgestorven. Dat heeft de Internationale Unie voor Natuurbehoud (IUCN) donderdag gezegd.
    'De steur is bijna uitgestorven'een volledig vangstverbod in de Kaspische Zee en elders is mogelijk de enige manier om de vissoort voor uitsterven te behoeden, aldus de milieugroep. Dat verbod zou tientallen jaren gehandhaafd moeten worden.
    De IUCN heeft zestien steursoorten op haar rode lijst van bedreigde diersoorten gezet


     

    Verburg laat ijsbeer in kou staan

    Nederland heeft tijdens de CITES-conferentie tegen een voorstel gestemd om de commerciële handel in de ijsbeer te verbieden. Minister Verburg brengt hiermee niet alleen de ijsbeer verder in gevaar, maar lapt tevens de wil van de Tweede Kamer aan haar laars.
    De Partij voor de Dieren had met steun van de meerderheid van de Tweede Kamer minister Verburg de opdracht meegegeven zich in EU-verband sterk te maken voor een verbod op de commerciële handel in ijsberen. De Partij voor de Dieren diende de motie in om het voortbestaan van de ijsbeer, dat sterk bedreigd wordt door het smelten van de ijskappen, niet nog verder onder druk te zetten. De minister gaf toen aan weinig mogelijkheden hiertoe te zien, omdat reeds duidelijk was dat de EU als blok tegen dit voorstel zou stemmen.
    Het voorstel om de commerciële handel in ijsberen te verbieden werd deze week behandeld tijdens de CITES- conferentie, waar 175 landen afspraken zullen maken over het inperken van de handel in bedreigde diersoorten. Vandaag is duidelijk geworden dat het voorstel voor de hoogste staat van bescherming voor de ijsbeer (het plaatsen op Appendix I) het niet gehaald heeft. Er is echter een nieuw voorstel gedaan, waarmee hetzelfde resultaat bewerkstelligd kon worden. Door de ijsbeer een lager niveau van bescherming te geven (Appendix II) maar hier een nulquotum voor de handel aan toe te voegen, wordt de commerciële handel (en dus jacht) op de ijsbeer alsnog verboden.
    Minister Verburg heeft echter tegen dit nieuwe voorstel gestemd. De Partij voor de Dieren vindt dit onbegrijpelijk. Thieme: 'Minister Verburg is aan de Kamer verplicht zich uit te spreken tegen de commerciële jacht op ijsberen. Ze schoffeert de Kamer en laat zien geen greintje mededogen te hebben met een diersoort wiens voortbestaan bedreigd wordt.' Bron Partijvoordedieren.nl

    Het einde van de blauwvintonijn is nu toch echt gekomen.





    20-03-2010 om 16:10 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers

    Het is eigenlijk al veel te laat, maar de dierentuin van Shenyang heeft gelukkig alsnog zijn deuren moeten sluiten. Vorige week kwam de dierentuin internationaal in het nieuws toen bekend werd dat in de afgelopen drie maanden elf Siberische tijgers door ondervoeding zijn gestorven. Bovendien wordt de dierentuin er nu ook van verdacht tijgerbotten illegaal te hebben verkocht voor het maken van  tijgerdrankjes.
    Uit een artikel in de Engelse krant The Guardian blijkt dat de toestand in de dierentuin van Shenyang, dat in het noordoosten van China ligt, nog triester is dan vorige week al bekend werd. Sinds 2000 zijn er tussen de 40 en de 50 tijgers overleden, veelal doordat ze niet meer dan een paar stukjes kip per dag kregen. Dode tijgers leverden vervolgens alsnog geld op, omdat hun botten in het illegale circuit werden verkocht voor het maken van drankjes en medicijnen.
    Maar niet alleen de tijgers hadden een zeer slecht leven in de dierentuin van Shenyang. Ook andere dieren hadden het zwaar. In januari overleden niet minder dan 26 dieren van 15 verschillende soorten. Onder meer een leeuw, een bruine beer, een zeldzame kraanvogel, vier kamelen en een handvol apen kregen zo weinig te eten dat ze de eerste maand van dit jaar niet hebben overleefd.
    De autoriteiten zijn een onderzoek gestart om te ontdekken hoe het zo ver heeft kunnen komen met deze dierentuin. Wellicht dat ze dan ook eens naar de dieronvriendelijke toestanden in de overige Chinese dierentuinen kunnen kijken.

    voor meer klikken  video en foto's en wat vooraf ging

    Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers

    20-03-2010 om 16:06 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alsjeblieft, ga NIET op vakantie naar Turkije!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Turkije is een van de favoriete vakantieplekken van Nederlandse toeristen, die worden gelokt met dure advertentiecampagnes die de mooiste trekpleisters van het land aanprijzen. De officiële advertentiecampagne 'Turkey Is Just Fun' schildert een harmonieuze sfeer zonder onaangename zaken, spanningen of wreedheden. De levendige campagne is in veel landen te zien in de gedrukte media en op tv. Maar de campagne laat een wreed detail buiten beschouwing, namelijk het leed van zwerfdieren, dat gedeeltelijk wordt veroorzaakt door toerisme.
    Ieder jaar worden voordat het toeristenseizoen begint de straten van Turkije 'schoongeveegd'. Honden worden vergiftigd of naar vuilnisbelten gebracht. Vaak worden ze naar afgelegen gebieden vervoerd (waar de meeste sterven door uitdroging of honger). Of ze worden gedumpt in overvolle dierenasielen waar ze simpelweg wegkwijnen. Het meeste speelt zich af ver buiten het blikveld van toeristen.
    Wat je kunt doen
    Ga alsjeblieft niet op vakantie naar Turkije. En vraag de Turkse autoriteiten dringend om dierenwelzijnskwesties professioneel en consequent aan te pakken.
    Stuur een e-mail naar de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, de heer Ertuğrul Günay, door het onderstaande formulier in te vullen. Zeg hem dat je Turkije niet bezoekt zolang de omstandigheden voor dieren zo erbarmelijk slecht blijven als ze nu zijn.

    Het is helemaal niet moeilijk van afschuwelijke beelden te vinden van de hondeen in dit land.

    Klikken op de foto voor de reeks

    Het minste wat u kunt doen dit protest tekenen

    Voor meer ga naar 
    Alsjeblieft, ga NIET op vakantie naar Turkije!

    13-03-2010 om 22:28 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leed achter de trots van Australie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer CVFAF in het begin in Australië aankwam, waren we geschokt door het in contact komen met het constante afslachten van hun nationale symbool : de kangoeroe. Spijtig genoeg , omdat de toepassing van de wet op het dierenwelzijn tegendraads en laks is, verkozen we om onze locatie geheim te houden en hebben we onze websites verder afgewerkt op onze thuisbasis in Canada, zodat we ons verder kunnen toeleggen en concentreren op de  undercover gedraaide film over de aan de gang zijnde afslachting. CVFAF

    Australië ’s unieke erfenis aan inlandse dieren, werd met de komst van de blanke man, veracht en brutaal behandeld. Australië is een natie die geleid wordt door een bende gewetensloze politiekers, die alleen geld verdienen in het achterhoofd hebben, macht verwerven en in de mogelijkheid zijn om de ecologische toestand van dit continent in het diskrediet en in de vernieling te brengen, verscholen achter een beschermende muur van propaganda en een extraordinaire onverantwoorde regelgeving, die volledige uitroeiing garandeert.
    het eerste punt dat gezegd moet worden over de behandeling van de kangoeroe is dat “de uitverkoop” nog niet is doorgedrongen tot de regering, de industriële wereld, de politiekers, media en sommige wetenschappers… de kangoeroe werd eveneens “uitverkocht” door milieubewuste stromingen zowel nationaal als internationaal.
    Gedurende jaren, werden in de ganse wereld miljoenen dollars ingezameld om de kangoeroe te helpen. Miljoenen en miljoenen , geld dat Australië nooit bereikte , het broodnodige geld om legale acties te ondernemen en professioneel opgezette campagnes konden worden opgestart. Ondanks een zee  aan waarheden die aantoont dat de kangoeroe- industrie, Australië berooft van een kritiek onderdeel van zijn “wildlife” erfenis, heeft de meerderheid van Australische behoudsgroepen geen weet van de slechte toestand waarin de kangoeroe zich bevindt.

    De kangoeroe is het symbool van Australië, het bloedende symbool van een natie waarin de leiders de rug toekeren naar hun morele,sociale en milieubeschermende verantwoordelijkheid. Het lot van de kangoeroe is onlosmakelijk verbonden met het blijven voortbestaan van het zo unieke biotoop van dit grootse continent. Wel overwogen en door de politiek ingegeven uitroeiing , zodat er een klein groepje geld kan verdienen aan de dood van een species.
    Bij de aankomst van toeristen werd het duidelijk dat de twee meest geliefde toeristische iconen , op eender welke plaats ter wereld,  het Vrijheidsbeeld , gevolgd door de kangoeroe ,zijn! Een ander feit  dat werd onderscheiden bij de toeristen die Australië verlieten, was hun ontgoocheling dat ze geen in het wild levende kangoeroes hadden gezien!
    Sir Paul Mc Cartney zei:
    “ zonder enige schroom en nadenken , zal ik de Australische groeperingen die vechten voor het overleven van de kangoeroe, ondersteunen. Het afslachten ervan is een schande – getuigend van een wrede en complete profijtmotivatie. De kangoeroe is een van Australië’s originele bewoners die zowel medelijden als respect verdient!”
    De Australische regering is nu een uitroeiing aan het voorbereiden in Majura:
    Leugen: de kangoeroes zijn in te grote getale aanwezig en dat moet onder controle worden

    Feit: het is een mythe om de massale afslachting van kangoeroes te rechtvaardigen. Voor de Europeanen zich kwamen vestigen werd de kangoeroepopulatie geschat op ongeveer 200 miljoen exemplaren. Vandaag is dit nog een klein deel van dat totaal!

    Leugen: de kangoeroe beschadigt het land
    Feit: dit is pure propaganda  om de afslachting van de kangoeroe te rechtvaardigen. De zogenaamde  overbegrazing kwam tot stand door  het invoeren van schapen en vee die het ganse jaar rond in grote getallen rondzwerven.
    Leugen: het is gezonder om kangoeroevlees te eten dan dat van op boerderijen geteelde schapen en vee.
    Feit: deze ongegrondheid wordt gepromoot door vele gezondheidfreaks . De veehouders zullen nooit  hun winstgevende industrie die bestaat uit levend vee, opgeven.
    Leugen: de Aboriginals eten kangoeroe, waarom zou de rest van de wereld het niet doen!
    Feit: deze verklaring is uiterst onrespectabel ten opzichte van de cultuur van de Aboriginals, welke een grote spirituele connectie en verbondenheid hebben met alle in het wild levende dieren en zeker de kangoeroe
    Leugen: dit is de kers op de taart : de kangoeroes worden op een humane wijze afgemaakt, want de jagers eerbiedigen en uitvoeringscode
    Feit: het is onmogelijk te verzekeren dat de kangoeroes op een menselijke wijze worden gedood, aangezien dit gebeurt in het donker met gebruik van toortsen en flashlights om de doelen te lokaliseren. De zogenaamde code wordt niet toegepast op de wijze van doden , maar enkel bij prikcontroles van de karkassen in koelcontainers, waar de slachtoffers opeengestapeld liggen na een nachtelijke slachtpartij. Een kangoeroehoofd is een  zeer klein doelwit van op afstand waardoor grote verwondingen veroorzaakt worden : vb. de bek van de kangoeroe kan weggeschoten worden en als die kan ontsnappen dan sterft het dier een trage en wrede hongerdood. De maag kan ook geraakt worden waarbij de inhoud naar buiten puilt terwijl de kangoeroe nog leeft, Een andere wreedheid , waarvan bewijzen bestaan, is dat de kangoeroes aan haken worden opgehangen opzij van de vans van de jagers en dit terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Kleintjes worden vanuit de buidel van  hun moeder gesleurd en dood geslagen, de kleintjes die kunnen ontsnappen zullen sterven door gebrek aan moedermelk en blootgesteld aan uitdroging.


    Klikken voor de petitie van au en de petitie van de EU ban

    Het dood knuppelen van babyzeehonden is verboden deze moeder kangaroe wordt neergeschoten onder het oog van haar halfvolwassen jong en vlucht in paniek weg en zal ook omkomen zonder zijn moeder en het kleintje wordt uit de buidel gerukt en wordt doodgeslagen of doodgetrapt door de jager. Deze jacht kost drie levens.

    Waarom geen verbod van kangaroe producten bannen ?

    Voor Video's
    (Harde Beelden) en  de schrijfactie  klikken op

    Het leed achter de trots van Australie

    13-03-2010 om 22:22 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maar Dierenleed Azie moet toch goed nieuws brengen voor de honden in Korea.

    Zuid Korea : Geen vrije handelsovereenkomst met een land dat honden en katten eet.

    Zuid Korea's kat/hond voedselindustrie zal niet stoppen voor ethische redenen.
    Maar als de Zuid Koreaanse financiele belangen een slag kunnen toebrengen
    zullen ze het belang hiervan inzien.
    Dr Dog meat die het hondenvlees maar blijft promoten en er zelf een big business van gemaakt heeft
    zal misschien eindelijk eens de duimen moeten leggen.
    Maan Obama's administratie en het U.N. congres aan om géén Verenigde Staten-Zuid Korea
    vrije handels overeenkomst te sluiten

    .Zend uw klachten nu ! voor al de info klikken 

    Korea:De grote reus van de automobiel sector ,maat klein in dierwelzijn

    Eindelijk steun uit onverwachte hoek

    Achtergrond info  Korea:De grote reus van de automobiel sector ,maat klein in dierwelzijn

    Op www.Beestjes.org  kunt u meer nieuws en  acties steunen

    Als u problemen ondervindt  met de actie te mailen of wat dan ook  laat het me weten

    Alvast bedankt voor uw steun

    Rosa Mertens





    27-02-2010 om 17:24 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben het gehaald voor de paarden

    We hebben goed en minder goed nieuws wat betreft de actie naar het Europees parlement

    Het goede nieuws is dat we de meerderheid hebben gehaald om een betere wetgeving voor de transporten voor slacht paarden .405

    Het mindere is dat we geen meerderheid hebben aangaande meer geld vrij te maken om onderzoekt naar alternatieve dat er minder dieren moeten gebruikt worden voor proeven.

    Voor mij is het een wat wrang gevoel,want ik heb 4 maanden deze actie prioriteit gegeven, ,omdat het toch over veel dieren gaat en vooral de dierproeven er beter van worden.

    En ook omdat ik weinig steun heb gekregen van de talrijke grote organisaties,die gekozen hebben voor elk voor zich met de Meps gaan te onderhandelen.

    En hun leden  niet bij de actie hebben betrokken.Ik blijf erbij dat dit een verkeerde  beslissing was.

    Toch moet ik iedereen bedankten die deze actie persoonlijk hebben opgevolgd.En Galgos-Ethique-Europe die ook met al haar leden ten volle hebben ingezet.

    En ben blij dat ik jullie niet moet teleurstellen,want ik heb meer dan mijn best gedaan,honderden en honderden mails en blijven opvolgen wie er al getekend heeft en blijven mailen tot de laatste week heb ik148 telefoons gedaan naar de EU partijleden en heb ik er toch nog een deel kunnen oeverhalen.

    Ik wou al vroeger het nieuws mededelen maar ik heb pas de totale lijst van de paarden ontvangen,en Hubert is die nu op de website aan het plaatsen.zo kunt u dan zien wie er allemaal voor de dieren hebben getekend.

    http://www.Beestjes.org

    27-02-2010 om 17:18 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In hondenfabrieken geen dierenwelzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ‘Wij hopen op een voorbeeldige straf', Na onze schrijfactie ,naar de Minister en werd tot sluiting overgegaan , maar de honden  werden gewoon verkocht aan andere fokbedrijven waaronder zelfs een illegale .En dat kan men niet als straf aanvaarden,want met dat geld kan hij opnieuw terug beginnen. ‘In dat opzicht zou een beroepsverbod de meest doeltreffende straf zijn en tegelijkertijd ook een signaal dat de rechter wantoestanden in hondenkennels ernstig neemt. Wat in de hondenkwekerij, of beter gezegd ‘hondenfabriek', in Sint-Lievens-Houtem is gebeurd, tart de verbeelding. Dergelijke grootschalige kwekerijen toelaten, is om problemen vragen. Meestal hebben de uitbaters geen vakkennis en bovendien is het onmogelijk om honderden dieren een degelijke verzorging te geven. Dierenwelzijn is dus ver te zoeken. We gaan binnen afzienbare tijd acties voeren omdat dit al jaren aansleept en niets voor gedaan wordt er werd me weeral melding gemaakt van twee zieke pups die parvo hebben en gekocht zijn bij een brood fokker’en dat zal niet veranderen als er niet beter opgetr(reden wordt

    Zie volgende linken wat vooraf ging      

    Wantoestanden in broodfokkerij Sint Lievens Houtem

    Honden van ene hel in andere

    Broodfokker loopt per toeval tegen de lamp
     Ga ook naar

     

    Dierenbeul voerde levende kittens aan hond



    20-02-2010 om 17:09 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden fokken draait vooral om de centen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  De hondenfokkerij in Nederland is een regelrecht drama waarbij het in belangrijke mate gaat om de eer en de centen en niet om de gezondheid van de honden.



    Dat is de conclusie van Genetic Counseling Services (GCS), een expertisecentrum voor het fokken en houden van gezelschapsdieren naar aanleiding van een Brits onderzoek van de BBC over misstanden in de hondenfokkerij. Daaruit blijkt dat veel honden puur op uiterlijk worden gefokt, waardoor een groot aantal last krijgt van genetische ziektes.

    Kreupel

    De Dierenbescherming bevestigt dat er sprake is van dezelfde misstanden in Nederland en pleit voor strengere regels voor hondenfokkers. "Het is hier zelfs mogelijk om met een kreupele, dove en blinde hond te fokken", zegt woordvoerder Erwin Virginia.

    Het is een grensoverschrijdend probleem, aldus geneticus Ed J. Gubbels, verbonden aan GCS. In Nederland worden per jaar ongeveer 45.000 rashonden gefokt met een totale waarde van 32 miljoen euro. Uit onderzoek van Gubbels blijkt dat veertig procent hiervan kampt met erfelijke problemen. Een schrijnend voorbeeld is de erfelijke ziekte waarbij de schedel van de hond te klein is voor de hersens. "Bij het ras Cavalier King Charles heeft een op de acht deze aandoening. Uiteindelijk komen deze diertjes schreeuwend en kermend aan hun einde", zegt de geneticus.

    Volgens Gubbels heeft een kleine harde kern het voor het zeggen in de hondenfokkerij. "Minder dan acht procent fokt meer dan de helft van alle rashonden. De rest van vaak goed bedoelende hondeneigenaren richt zich op deze kleine groep. Met alle problemen van dien." Dat de hondenfokkers in Nederland te weinig aandacht hebben voor de gezondheid van de honden wordt bevestigd door Erwin Virginia van de Dierenbescherming.

    Volgens hem moeten er strengere regels komen. "Er zijn wel regels voor hondenfokkers, maar dat zijn regels die eisen stellen aan de omstandigheden waaronder gefokt wordt, zoals de grootte van de hokken." Op dit moment is het ministerie van Landbouw volgens Virginia bezig met een project dat een certificaat voor hondenfokkers verplicht stelt. Nederland telt ongeveer 1,7 miljoen honden, waarvan tussen de 8- en 900.000 rashonden.

    Dat is hier niet anders !

    20-02-2010 om 16:58 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot nieuws van vandaag

    EU keurt pijnverdovend middel goed voor castratie

    Dierenporno mag niet maar bio-industrie wel

    Giraffen Michael Jackson vermoord?

    04-02-2010 om 17:37 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een gruwelijke traditie in Spanje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Carnavales 2010
    Día de la cabeza 7 de febrero
    Carnavales: 13, 14, 15, 16 de Febrero   Al jaren werd er verslag over gemaakt in de kranten 

    Naast de stierengevechten, de afschuwelijke behandeling van de galgo's, hebben de spanjaarden nog zo wat van die gruwelijke rituelen.Nu staat er weer een op het programma, waar een ezel door de straten wordt gesleurd.. kijk zelf maar.. Naast de stierengevechten, de afschuwelijke behandeling van de galgo's, hebben de spanjaarden nog zo wat van die gruwelijke rituelen.

    Nu staat er weer een op het programma, waar een ezel door de straten wordt gesleurd.. Tijdens de tocht door de straten wordt hij door een menigte dronkaards aangeklampt en rukken het vel van zijn lijf, door het getier en gebrul wordt het dier knettergek en slaat in paniek dat dan door, een groep stoere mannen wordt gestampt en geslagen om in bedwang te houden.De partij zal worden voltooid wanneer de ezel zal worden afgewerkt" .De ezels die het overleven worden opgelapt en kunnen terug gebruikt worden voor de volgende gelegenheid. voor meer klik link

    Weer een gruwelijke traditie in Spanje

    Maar ook dit jaar hebben we uw hulp nodig. Het is zeer belangrijk dat u de nieuwe petitie te ondertekenen, bevorderd door de collega's van de Spaanse vereniging "El Refugio del Burrito", dat al jaren samen met ons, volgt de lokale Fiesta, en dat u sturen de brief die u kunt vinden op de rechts op deze pagina ( 'ons geholpen om de kleine ezel te helpen "en" Verzoekschrift on line ").
    Thanks a lot.
    Elvino Gasparotti

    Link in engelse versie   http://www.elrefugiodelburrito.com/en/video

    Nog meer hot nieuws

     

    Noodroep :600 honden zitten zonder eten !

    Actie: van onze honden in Roemenie

    Meer dan 300 huisjes hebben we al kunnen geven  zie foto
    Een oproep
    Spaar Senseopunten voor de honden in Roemenië

    We ontvingen volgende oproep van Nancy:

    Wie helpt mij mee Senseopunten sparen voor het goede doel?
    Als je punten hebt vergeet dan zeker niet de code mee te geven die onder het
    punt zit. Het is voor een goed doel:Straydogs die zich inzetten voor de hondjes in
    Roemenië waar  dierenwelzijn spijtig genoeg niet bestaat!!!!

    Nu met de actie van Senseo kunnen ze sparen voor dierenvoeding.Ze moeten wel
    11600 punten hebben en in ruil daarvoor krijgen ze bij Aveve een aankoopbon
    van 200 euro!

    Als je punten met codes hebt mail ze me dan door aub. En misschien al zoveel mogelijk vrienden en familie vragen of ze geen Senseo
    punten hebben natuurlijk ;-)

    Dus iedereen met een hartje voor dieren help mee sparen hé. De diertjes zullen jullie dankbaar zijn!

    Groetjes
    Nancy

    Bijlagen:
    http://www.Beestjes.org   

    31-01-2010 om 14:46 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beren dansen niet meer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag werd de laatste dansende beer in Bannerghatta in Indië gered en overgebracht naar het opvangcentrum nabij Bangalore door zijn eigenaar. De koord waaraan Raju gedurende 3 jaar werd vastgehouden, werd verwijderd en kon deze een nieuwe weg naar een nieuw leven inslaan . Zoals  overeengekomen, kreeg zijn eigenaar Raje Saab een rehabiltatiepakket dat hem en zijn familie in staat stelt om een beter leven te leiden  en dat hem verzekert dat zijn kinderen een opvoeding krijgen.We zijn blij dat ons kern team  deze protestacties hebben opgevolgd,en met succes.Meld u om ook uw stem te laten gelden voor de dieren.Mailen naar Rosa-mertens@telenet.be

    Dierenleed Azie heeft deze vereniging ook financieel gesteund voor meer klikken

    De beren dansen niet meer

    Gerechtigheid voor Sparky Video bij klikken

    Kleine hond venijnig gestampt zonder enige reden zie camera  van de lift Bij terugkomen werd hij weer herhaaldelijk gestampt

    Teken de petitie

    Bijlagen:
    http://www.Beestjes.org   

    31-01-2010 om 13:24 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gwendolyn het lieve varken moet weg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een 20-jaar oud varken kan niet  worden beschouw als huisdier   zegde de lokale commisie wil dat dier weg Maar dan hebben ze niet op de  vrouw gerekend die zich verzet mat hand en tand verzet
    Pat Brown heeft gezworen te blijven vechten stadhuis te Gwendolyn  haar te houden in het enige huis dat ze ooit heeft gekend. het binnenlandse dikbuikige varken overleefde al de levensverwachting voor de gemiddelde tamme varkens, hoewel Gwendolyn zichtbaar ouder wordt., zegt Brown, die kreeg het varken voor haar kinderen toen ze jong waren.
    Maar als een inspecteur met Prince George's County in Maryland langs  kwam ,  kreeg ze te horen dat haar huisdier in strijd is met wet-en bestemmingsplannen en niet mag  blijven
    Terug in 1990, toen Brown Gwendolyn vond  was er geen wet die zei dat dikbuikige varkens verboden waren – Dat is pas later gestemd en nu wil ze vechten voor haar lieve dikhuid Voor de petitie en meer foto's klikken

    17-01-2010 om 21:42 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Paard gesleept naar zijn dood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 3 januari 2010 in de stad Olympia, Griekenland, een paard werd meegesleurd achter een auto voor 2 kilometer alvorens te worden gegooid in een greppel. Nog steeds in leven en Brullend van de pijn beide voorpoten van het paard waren gebroken en het was helemaal gevild aan de ene kant met diepe wonden van het schuren over het wegdek de ingewanden puilden er uit.. Een dierenarts heeft  het paard laten inslapen
    Mensen die getuigen waren van het incident hebben onmiddellijk klacht gaan indienen bij de politie maar de politie en de persoon die verantwoordelijk is lachte en schudde het van zich af
    Er wordt ons verteld door onze collega's in Griekenland, dat de dader de feiten heeft bekend maar de politie tot nu toe nog niets heeft ondernomen, en is hij niet aangehouden.  Daarom vragen we deze petitie te tekenen.

    17-01-2010 om 21:39 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels ziek van strooizout
    Strooizout op de wegen is prima voor de veiligheid van iedereen die de weg op moet, maar de vogels worden er ziek van. Voor hen is het puur vergif. De dieren verzwakken ervan en daar komt nog bij dat ze ook moeilijk aan eten geraken met dit weer. Bron HLN voor de video www.Beestjes.org

    17-01-2010 om 21:37 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!