Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen maken de mode.

    Rog is zeer dienstig voor schoenenmakers.

    Puma en Nike lanceren nu ook sneakers uit vissenleer

    Vergeet slangen- of krokodillenhuid. Schoenen, armbanden en handtassen van vissenleer, waarop de schubben van het dier nog goed te zien zijn, worden de nieuwe trend. Wie zich de exclusieve leersoort wil permitteren, mag alvast zijn spaar- varkentje stuk slaan.Schoenen gemaakt uit zalm of een riem van paling? Niet echt voor de hand liggend, zou je denken. Toch is vissenleer de modewereld aan het veroveren. Het leer is immers sterker en duurzamer dan gewoon leer. Exclusieve modemerken zoals Prada en Dior waren de eersten die op het idee kwamen om het materiaal te gebruiken in hun ontwerpen. Nu zien ook de grote commerciële merken zoals Nike en Puma er toekomstmuziek in. Zij brengen sneakers op de markt die deels vervaardigd worden uit de schubbige huid.
    Het leer is een bijproduct van de visvangst, wat op zich zeer goed is voor het milieu. Toch blijven schoenen uit zalm, baars, zeewolf of victoriabaars zeer exclusief. Het looien van de huiden vraagt veel handwerk. Van de mooiste vissen worden de schubben afgekrabd en worden de huiden gewassen. Hierdoor kan het prijskaartje fel oplopen.
    'Het is inderdaad niet goedkoop', weet styliste Lien Degol. 'Maar het is o zo mooi. Ik merk dat er de jongste jaren inderdaad meer mensen te zien zijn met schoenen of handtassen in vissenleer. Zelf heb ik enkele armbandjes die ik regelmatig aandoe. Door hun mooie glans zijn ze met bijna alles combineerbaar.'
    Geen stank
    Wie vis denkt, denkt ongetwijfeld ook aan de stinkende geur die onze zwemmende vriendjes afgeven. De huid is natuurlijk uitvoerig bewerkt, waardoor de onaangename geur verdwenen is. 'Toch hebben klanten altijd de gewoonte aan de armband te ruiken, wanneer ik hen vertel waaruit het gemaakt is', zegt Eva Wellens van het juwelenmerk Roses of Antwerp. 'Wij brengen al tweeënhalf jaar armbanden gemaakt van het leer op de markt. Het is zeer luxueus en duur. Toch verloopt de verkoop vlot. Wij gebruiken uitsluitend roggeleer dat we laten overkomen uit Bangkok. Die huid heeft een mooie structuur en kan fijn worden verwerkt.'
    'Ik geef vissenleer een grote kans om een trend te worden', zegt schoenmaakster Nathalie Van Lijsbettens. 'Zelf maakte ik ook al enkele paren schoenen uit roggeleer. De aankoop daarvan is niet goedkoop. Per rog betaal ik zowat 50 euro. Voor één paar schoenen gebruik ik twee roggen. Het leer is niet makkelijk te stikken en er kruipt heel wat tijd in, maar het resultaat mag er wezen. Bij gewoon leer wordt het haar van het dier verwijderd, terwijl je hier mooi de details van de vissenhuid kan zien.' Bron De Standaard

    01-05-2010 om 22:44 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is uw huisdier rechts of linkshandig ?
    top_right
    Is uw huisdier links of rechts? PDF Afdrukken E-mailadres

    Katten, honden, papegaaien en zelfs vissen zijn links- of rechtshandig. Dat hebben wetenschappers bekend gemaakt. De psychologen van de universiteit van Belfast speelden een week lang onder meer met katten en concluderen dat de mannetjes vaak links en de vrouwtjes vaak rechts zijn.Voor honden geldt hetzelfde, tenzij ze gecastreerd zijn. Dat wijst erop dat de hormonen een belangrijke rol spelen in het bepalen van de links- of rechtshandigheid.

    Papegaai
    De wetenschappers ontdekten dat ook papegaaien links of rechts zijn; ze pakken objecten altijd met hun dominante poot op. Opvallend genoeg bleken er ook papegaaien te zijn die geen voorkeur hadden voor links of rechts, maar deze waren een stuk minder slim dan de links- of rechtshandige soortgenoot.

    Goudvis
    Ook vissen hebben een voorkeur voor links of rechts wanneer zij een aanvaller proberen te ontwijken. Door die voorkeur kunnen ze een specifiek oog en een specifiek deel van de hersenen inzetten om te ontsnappen. Benieuwd hoe dat met uw goudvis zit? Leg een voor de goudvis onbekend object in het water en kijk hoe de vis er rond heen zwemt.

    Walvis en kikker
    Niet alleen huisdieren bleken links of rechts. De bultrug kauwt bijvoorbeeld het liefst met de rechterkant van de kaak. En ook kikkers gebruiken hun rechterpoot het liefst.Natuurlijk zijn er dieren die een uitzondering op de regel zijn, maar dat is geen nadeel, zo concluderen de onderzoekers. Dieren die deel uitmaken van een rechtshandige samenleving en zelf linkshandig zijn, kunnen tijdens een aanval voor de nodige verrassingen zorgen.

    Bronmateriaal: "Is your pet right- or left-handed?" - IOL.co.za

    01-05-2010 om 22:42 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, 30 april 2010 11:47 In het Australische Victoria is een vrouw zich een hoedje geschrokken toen ze haar was wilde binnenhalen. Aan de wasdraad hing een zwerm van 20.000 bijen. De bijen waren afgekomen op de kleurrijke was. De verschrikte vrouw b
    vrijdag, 30 april 2010 11:47

    In het Australische Victoria is een vrouw zich een hoedje geschrokken toen ze haar was wilde binnenhalen. Aan de wasdraad hing een zwerm van 20.000 bijen. De bijen waren afgekomen op de kleurrijke was.

    De verschrikte vrouw belde in paniek bijenhouder Brian Gardiner die ter plaatse snelde, maar niet zonder eerst zijn fototoestel op te diepen. In de lente kan het volgens Gardiner gebeuren dat de bijenkorven overvol raken en de bijenkoningin noodgedwongen met enkele werksters elders onderdak moet zoeken. In dat geval zoeken de bijen tijdelijk een plek in de buurt op tot een nieuwe korf wordt gevonden  Bron HLN

    01-05-2010 om 22:39 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste paard ter wereld is Belgisch
    Big Jake meet 2m11 en weegt 1,2 ton


    Big Jake torent hoog boven zijn baasje Jerry Gilbert uit.
    Jake torent hoog boven zijn baasje Jerry Gilbert uit.

    Nadat we deze week Einstein, het kleinste paard ter wereld, al uitgebreid in de belangstelling brachten, stellen we nu het grootste paard op de planeet voor: Big Jake draaft op de velden in de Amerikaanse staat Wisconsin rond en meet liefst 2m11 voor bijna 1.200 kg! Leuk detail: de hengst die door zijn eigenaar Jerry Gilbert als een 'Brave Reus' wordt beschouwd, is van Belgische komaf.

    7 centimeter groter
    Big Jake doet 7 centimeter beter dan Remington, een Clydesdale-paard uit Texas, dat volgens het Guinness Book of World Records nu het tweede grootste paard ter wereld is. Jerry Gilbert pronkt graag met zijn gigantische hengst op zijn Smokey Holow Farm nabij Poynette. Big Jake gaat rustig om met bezoekers en die staan verbaasd te kijken van zijn omvang, zeker als hij wegdraaft. Bron HLN

    Klikken voor meer

    01-05-2010 om 22:37 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees rouwen om hun dierbare

    De nacht dat de oude chimpanseevrouw Pansy stierf, bleef haar dochter Rosie bij haar. En de rest van die nacht sliepen Rosie en de andere twee chimpansees in de groep vrij slecht. Normaal draaien chimps zich vier of vijf keer om in hun slaap, maar nu draaiden Rosie, Chippy en Blossom 11 tot 42 keer. Uit deze en andere observatie van het gedrag rond een sterfgeval in een SChots safariepark bij Stirling, leiden drie Britse biologen af dat chimpansees wel degelijk een rudimentair bewustzijn van de dood (van een ander) hebben. Ze publiceren hun bevindingen vandaag in Current Biology .

    Bekijk hier de video's van de gebeurtenissen in het nachtverblijf

    De conclusies zijn mogelijk omdat de oppasser op de bewuste avond de andere chimps gewoon bij de stervende chimp liet, in afwijking van de normale gang van zaken in dit soort sterfgevallen. Een camera in het hok nam alle gebeurtenissen op.

      

    De biologen zagen hoe de drie andere chimpansees voor de stervende oude aap zorgden. Zelfs leken ze uitvoerig te controleren of Pansy echt wel dood was, door haar mond te inspecteren en aan haar ledematen te trekken. De volgende dagen waren de chimpansees lusteloos en Chippy weigerde het nachthok opnieuw te betreden. De biologen gaan zelfs zo ver om het gedrag van Rosie met het menselijke ritueel van de nachtwake te vergelijken. Rosie bleef die nacht in de nabijheid van haar dode moeder.

    In hetzelfde nummer van Current Biology beschrijven ook veldbiologen uit Guinea hoe chimpmoeders in het bos van Bossou soms maandenlang met hun gemummificeerde dode kind rondsjouwen en er ook voortduren de vliegen bij wegjagen. De biologen verklaren de extreme hechting aan de dode resten van het kind uit de hormoonhuishouding van de chimpmoeders, die plotseling geen melk meer hoefden te geven.Bron Daily mail.uk

    Link klikken vertaling Google

    01-05-2010 om 22:35 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierhonderd diersoorten bedreigd door olie


    De enorme olievlek die uit het uitgebrande olieplatform in de Golf van Mexico stroomt, heeft de kust van Louisiana en de monding van de Mississippi bereikt. Omdat het lek vijf keer groter was dan eerst gedacht, riskeert dit de grootste milieuramp aller tijden te worden, zelfs groter dan de ramp met de Exxon Valdez ruim 20 jaar geleden. De noodtoestand is afgekondigd in het gebied en Washington spreekt van een nationale ramp. Ook de staten Alabame en Florida zijn bedreigd de komende dagen. President Barack Obama heeft opgeroepen om alle mogelijke middelen in te zetten om de mega-olievlek te bestrijden en hij heeft gezworen dat eigenaar BP zal moeten afdokken voor de schade.



    De streek waar de olievlek aan land gaat, is een erg fragiel natuurgebied met zeldzame watervogels. De autoriteiten proberen alles om de 'wetlands' van Louisiana te vrijwaren. Als de ruwe olie toeslaat in het complexe moerasgebied van kanaaltjes die enkel met de boot bereikbaar zijn, dan is de opruimoperatie sowieso niet te overzien. Naast de desastreuze gevolgen voor de natuurparken riskeert ook de visindustrie, jaarlijks goed voor miljarden dollars opbrengsten, zwaar getroffen te worden.

    900.000 liter per dag
    Het Deepwater Horizon platform zonk vorige week donderdag, twee dagen na een krachtige explosie die 11 werknemers het leven kostte. Er zijn sindsdien al bijna zes miljoen liter ruwe olie in de Golf van Mexico gevloeid aan een snelheid van nu al zo'n 900.000 liter per dag.

    Nog maanden nodig om lek te dichten

    "De kans is heel groot dat deze ramp op het gebied van impact op het milieu erger wordt dan de Exxon Valdez, want het ziet ernaar uit dat BP nog maanden nodig zal hebben om het lek te dichten", zegt John Hocevar van de Amerikaanse tak van Greenpeace. "Qua hoeveelheid gelekte olie zal de Exxon Valdez wellicht groter blijven, maar door het fragiele natuurgebied in de buurt, zullen de gevolgen voor de natuur groter zijn." In 1989 kwamen bij de ramp met de olietanker Exxon Valdez 41.639.529 liter olie in de Prince William Sound terecht.
    Ruig weer
    Omdat de Amerikaanse regering de ramp heeft uitgeroepen tot een nationale noodtoestand, kan federaal geld in de hulpoperatie gepompt worden. Obama heeft zelfs het leger bevolen te gaan helpen. De ramp is slecht nieuws voor het plan van Obama om juist nog meer olie te gaan oppompen in de Golf van Mexico. Dat project krijgt nu nog veel meer kritiek van milieu-organisaties. Tot overmaat van ramp wordt in de komende dagen ruig weer verwacht in het rampgebied, wat de verspreiding van de olievlek nog kan versnellen en de hulpoperatie bemoeilijken.
    Klacht garnaalvissers
    Wie gaat dat allemaal betalen? Er hangt BP een enorme schadeclaim boven het hoofd. Dat liet Obama al weten. Twee garnaalvissers hebben al een klacht ingediend voor nalatigheid tegen BP, Transocean, Cameron International en de verzekeraars Lloyds of London.Ruig weer
    Omdat de Amerikaanse regering de ramp heeft uitgeroepen tot een nationale noodtoestand, kan federaal geld in de hulpoperatie gepompt worden. Obama heeft zelfs het leger bevolen te gaan helpen. De ramp is slecht nieuws voor het plan van Obama om juist nog meer olie te gaan oppompen in de Golf van Mexico. Dat project krijgt nu nog veel meer kritiek van milieu-organisaties. Tot overmaat van ramp wordt in de komende dagen ruig weer verwacht in het rampgebied, wat de verspreiding van de olievlek nog kan versnellen en de hulpoperatie bemoeilijken.

    Pelikanen, otters, trekvogels en zelfs nertsen aan kust Louisiana (USA) dreigen slachtoffer te worden van olieramp Gulf of Mexico

    Vierhonderd diersoorten bedreigd door olie'

    NEW ORLEANS -  Meer dan vierhonderd diersoorten lopen gevaar door de olievervuiling in de Golf van Mexico. Dat stelt het ministerie van Natuur en Visserij in de Amerikaanse staat Louisiana, aldus lokale media woensdag laat (lokale tijd). De olielekkage is het gevolg van een explosie op het booreiland Deepwater Horizon.„Wanneer je gaat nadenken waarvoor dit gevolgen kan hebben, dan is het echt niet te geloven”, aldus Karen Foote van het departement. De olie drijft noordwaarts richting de kust van Louisiana. De olie komt bovendien op een cruciaal moment. „Dit is echt een belangrijke tijd voor veel soorten in dit ecosysteem, want ze zijn juist begonnen met paaien en broeden”, verklaarde Melanie Driscoll van milieuorganisatie Louisiana Coastal Initiative tegen de krant The Times-Picayune.Het gebied dat nu wordt bedreigd, is onder meer een belangrijk overwinterings- of rustplek voor meer dan 70 procent van de watervogels in de VS.

    01-05-2010 om 22:26 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Stem de poll stemt af op Ned 2 rond 22 uur Slag om Brussel
    Stierenvechten een gesubsidieerde vorm van dierenmishandeling PDF Afdrukken E-mailadres
    maandag, 19 april 2010 12:32

    Stem af op deze zender en geef deze programma’s uw steun!
    We kunnen op deze manier ook andere schrijnende toestanden aan het licht brengen.
    Ik heb de problemen  van de Balkan landen al aangekaart.

    Beste Beestjesvrienden
    Vandaag (maandag 19 april 2010, 22:50 uur Nederland 2) start een nieuw seizoen van het programma De slag om Brussel. In de eerste aflevering van de Slag om Brussel bezoeken Teun van de Keuken en Roland Duong een Spaanse arena voor een stierengevecht en gaan ze verder op onderzoek uit. Een tijdje geleden namen de programmamakers contact op met het CAS om te vragen hoe het zat met de Europese subsidies voor stierengevechten. Wij weten niet wat de toon van het programma zal zijn, maar zij hebben ons in ieder geval gevraagd om de poll die zij hebben gemaakt op onze website te zetten.

    Wij vragen je om mee te stemmen op de poll, zodat de programmamakers zien dat de weerstand tegen het stierenvechten in Nederland en België groot is. Ga nu naar http://weblogs.vpro.nl/deslagombrussel/poll/ en stem JA.

    De giften, de inzet van de bewoners en talrijke vrijwilligers en verenigingen die daar te plaatsen werken. De subsidies die door de EU worden gegeven en in verkeerde handen komen.De beloftens die ze aan hun laars lappen.En niet onbelangrijk, dat ze ons belastingsgeld gebruiken om dieren te vernietigen op een afschuwelijke manier. Waar er al jaren tevergeefs acties voor gevoerd werden.
    Dit programma kan ons nu vooruit helpen.
    Dat mag wel eens getoond worden aan het grote publiek.
    Laat het daarom aan elke dierenvriend weten, en laat ons de kijkcijfers van deze zender in het belang  van de dieren de hoogte injagen .
    De Gazet van Antwerpen heeft zojuist bevestigd dat er morgen een groot artikel zal gepubliceerd worden over Mima.En misschien zal er nog wel een vervolg op komen.

    JavaScript is disabled!
    To display this content, you need a JavaScript capable browser.

    19-04-2010 om 21:41 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De protestacties naar Spanje bewegen toch iets!

    Protest tegen stierenvechten PDF Afdrukken E-mailadres bewerk
    donderdag, 15 april 2010 11:11

    Rond de duizend Portugezen verzamelden zich gisteren voor het Campo Pequeno in Lissabon om te protesteren tegen het stierenvechten. Ze willen dat de regering de dieren beschermd en het stierenvechten per wet verbiedt. Nooit eerder waren er om deze reden zoveel mensen op de been in Portugal. Van het Campo Pequeno, waar regelmatig stierengevechten worden gehouden, trokken de actievoerders naar het parlement.Ook de nieuwe politieke partij “Partij voor de Dieren” (Partido Pelos Animais) was van de partij. Eén van de leuzen die gisteren werd geroepen was “Tortura é tortura, não é cultura“, oftewel: mishandeling is mishandeling, geen cultuur. Voorstanders van het stierenvechten claimen dat de tauromaquia deel uitmaakt van de Portugese cultuur en daarom dus niet verboden mag worden.Het Portugese stierenvechten onderscheidt zich van het Spaanse door het niet doden van de stier in de arena. Dat de stier na het spelletje vrolijk verder leeft, lijkt echter even onwaarschijnlijk als in het Spaanse geval. Nog idioter zijn de dwergachtig geklede mannetjes, campinos, die de stier moeten vermoeien door op zijn hoorns te springen, zodat de held van het verhaal geen zware kluif meer heeft aan de stier (op de foto zie je nog net een groen mutsje tussen de hoorns). In vier plaatsen in Portugal is het stierenvechten inmiddels verboden: Viana do Castelo, Braga, Cascais en Sintra. Bron HLN


    16-04-2010 om 17:22 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viçctory voor honderden walvissen!
    Japan woest op Sea Shepherd: kleinste walvisvangst in jaren PDF Afdrukken E-mailadres bewerk
    donderdag, 15 april 2010 11:33

    De Japanse walvisvangst was dit jaar geen succes. De boten, die voortdurend door Sea Shepherd in het oog gehouden worden, haalden 507 walvissen binnen, terwijl hun doelstelling op 935 lag. De Japanners spreken van sabotage.Bron HLN

    16-04-2010 om 17:20 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albino's toch nog iets aparts!
    Albino wallabie met jong bij Makkinga PDF Afdrukken E-mailadres bewerk
    donderdag, 15 april 2010 19:26

    MAKKINGA -

    In de bossen tussen Makkinga en Oosterwolde huppelt een albino wallabie met een jong in haar buidel rond. René van Hes (26) uit Oldeberkoop zette de spierwitte moeder en kind woensdagavond op de foto.Er worden regelmatig wallabies, een kangaroesoort, gezien in de buurt van Makkinga en Oosterwolde. Het gaat om een groep van vermoedelijk iets meer dan tien dieren. Het zijn winterharde nakomelingen van wallabies die uit de buurt uit gevangenschap zijn ontsnapt.Foto René van Hes Bron De Leeuwaarden courant

    16-04-2010 om 17:18 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden vechten haar en pluim

    De beesten vlogen elkaar op de Dam zonder aanleiding letterlijk in de haren. De politie, die net bezig was een paar zakkenrollers in de boeien te slaan, probeerde de staffordshire terriër en labrador uit elkaar te halen door met pepperspray te spuiten. Maar zelfs toen lieten de beesten elkaar niet direct los. Met nog wat duw- en trekwerk lukte het eindelijk de dieren los van elkaar te krijgen, aldus AT5.

    De dieren raakten beide gewond en moesten naar de dierenarts.

    alt


    16-04-2010 om 17:16 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe iets aan de lange onodige veetransporten
    donderdag, 15 april 2010 20:25

    265 slachtoffers tijdens eerste reis Australië hervat vee-export naar Egypte
    Tijdens een transport van levende runderen van Australië naar het Midden-Oosten zijn eind maart 265 dieren omgekomen. Het was het eerste transport van levende dieren vanuit Australië naar het Midden Oosten sinds 2006, toen een vroegere Australische regering de export van levende dieren stillegde na de vele protesten uit het land zelf en uit alle delen van de wereld.
    Aan boord van het rampschip Ocean Shearer waren ongeveer 16500 runderen. Wat de dood van de 265 dieren tijdens de wekenlange zeereis veroorzaakt heeft is echter niet bekend en wordt onderzocht door de Australische regering. Wel duidelijk is dat deze ramp niet uniek is. In een periode van zo'n 30 jaar exporteerde Australië maar liefst 150 miljoen levende dieren en circa 2,5 miljoen dieren overleefden de lange zeereis niet, als gevolg van de slechte omstandigheden aan boord of van rampen op zee.
    Mail de Australische ambassade om te protesteren tegende wrede export van levende dieren vanuit Australië!
    265 slachtoffers tijdens eerste reis Australië hervat vee-export naar Egypte
    Tijdens een transport van levende runderen van Australië naar het Midden-Oosten zijn eind maart 265 dieren omgekomen. Het was het eerste transport van levende dieren vanuit Australië naar het Midden Oosten sinds 2006, toen een vroegere Australische regering de export van levende dieren stillegde na de vele protesten uit het land zelf en uit alle delen van de wereld.
    Aan boord van het rampschip Ocean Shearer waren ongeveer 16500 runderen. Wat de dood van de 265 dieren tijdens de wekenlange zeereis veroorzaakt heeft is echter niet bekend en wordt onderzocht door de Australische regering. Wel duidelijk is dat deze ramp niet uniek is. In een periode van zo'n 30 jaar exporteerde Australië maar liefst 150 miljoen levende dieren en circa 2,5 miljoen dieren overleefden de lange zeereis niet, als gevolg van de slechte omstandigheden aan boord of van rampen op zee.
    Mail de Australische ambassade om te protesteren tegende wrede export van levende dieren vanuit Australië! klikken op de afbeelding

    FILM

    De controle van de Nederlandse veewagen en het uitladen van de overlevende en dode dieren werd uitgebreid op video vastgelegd door de onderzoekers van Animals Angels. hier zie je enkele korte fragmenten.

    Fragment 1. [757 KB]
    Een blik in de overvolle veewagen.

    Fragment 2. [339 KB]
    Dode dieren worden's nachts uitgeladen.

    Fragment 3. [585 KB]
    Dode dieren en een overlevend varken bij het aanbreken van de dag.

    Fragment 4. [315 KB]
    Enkele overlevende dieren, voordat ze alsnog naar het slachthuis werden vervoerd.

    SOME LIE DYING      

    Een vreselijke tocht om uiteindelijk geslacht te worden op een barbaarse manier!

    Als u dit gezien hebt tekent u alles om dit te stoppen KLIKKEN!

    Compassion in World Farming dankt Animals'Angels voor het beschikbaar stellen van het beeldmateriaal op deze pagina.

    Die doen veel ondercover zoals Anderlecht en Ciney ,de veetransporten de slachtpaarden in Argentienbie en Mexico

    Paardenvlees in frikadel dat is ook door hen gemaakt

    16-04-2010 om 17:13 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier voeters redt 7 leeuwen !
    Alle leeuwen veilig in LIONSROCK een paradi!js op aarde

    Bethlehem, Vrijstaat, Zuid-Afrika 9 april 2010. Hoop, Arandas, Muhawish, Amra en Khawla zijn veilig aangekomen in LIONSROCK, het opvangpark van VIER VOETERS, na een lange reis die begon met hun redding in januari van dit jaar van verschrikkelijke omstandigheden in gevangenschap. Begeleid door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alia (de halfzus van de koning van Jordanië), zetten de jonge welpen hun eerste voorzichtige stappen in hun nieuwe thuis, hun transportkist werd geopend door de prinses, toen de zon net onderging.
    De omstanders keken rustig toe terwijl de jonge dieren hun nieuwe grondgebied onderzochten. Ze werden eerst vrijgelaten in een kleiner gebied, waar het LIONSROCK team hun aanpassingsvermogen, gedrag en gezondheidstoestand kan monitoren. Na deze eerste periode zullen ze worden vrijgelaten in een groter gebied.
    Voor Maria en Marian, twee leeuwen uit een dierentuin in Frankrijk, is LIONSROCK nu een veilig onderkomen van de ‘canned hunting’ branche waarvoor zij bestemd waren. VIER VOETERS ontdekte dat zij zouden worden verkocht aan een leeuwenfokkerij in de provincie Vrijstaat, Zuid-Afrika. Nadat de uitkomsten van een onderzoek hiernaar waren gepresenteerd aan de autoriteiten en de dierentuin werd besloten dat de leeuwen alleen veilig zouden zijn in LIONSROCK.
    De leeuwen waren zeer onrustig na hun lange reis, en gromden in hun transportkisten. Ze kwamen ’s ochtends aan in de goederenhal op het vliegveld van Johannesburg. Toen hadden ze nog een 3 uur durende reis per vrachtauto naar LIONSROCK voor de boeg. De eerste kist werd geopend door de dierenarts van de dierentuin waar Marian de eerste 3 jaar van zijn leven doorbracht. Het duurde een tijdje voordat hij uit de kist kwam, de omstanders hielden zich rustig. Plotseling, met een grom, sprong hij uit de kist zijn nieuwe thuis in. De indrukwekkende en woeste Marian liep over het terrein tot hij tot rust was gekomen en werd later vergezeld door Maria, zij durfde pas uit haar kist te komen toen de meeste mensen waren vertrokken.
    De komst van deze leeuwen brengt het totaal in LIONSROCK op 68 leeuwen, allemaal gered uit erbarmelijke omstandigheden uit de hele wereld. "We zijn blij dat deze leeuwen nu de kans hebben om een veilig en waardig leven te hebben, samen met andere leeuwen vrij van wreedheden", aldus de heer Dungler, oprichter van VIER VOETERS.

    16-04-2010 om 17:11 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU Debat laat uw stem horen
    Doe mee aan het debat PDF Afdrukken E-mailadres bewerk
    donderdag, 15 april 2010 21:42

    Het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2013 -

     Uw mening telt!

    Als u om dieren geeft doe dan mee!

    Als EU burger kunnen we veel meer veranderen maar dan moeten we ons stem laten horen in het belang voor de dieren

    Nog steeds betaalt Europa veel geld aan boeren om de productie van vlees en ander voedsel te stimuleren. Dat gaat echter veranderen. Vanaf 2013 komt er een nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en de nieuwe Europese Commissie wil graag weten wat 'de burger' daarvan verwacht. Op de website van de EU kun je jouw mening invullen. Hier is alvast een korte reactie van Compassion in World Farming Nederland. klikken en vergeet niet het antibiotica dat in ons vlees sterk aanwezig is. zie de laaste berichten niet erg gerustellend Alarm overal.

    U kunt reageren in elke officiële EU-taal, maar reacties in het Engels of Frans kunnen we sneller verwerken. Bedenk ook dat alle reacties alleen worden gepubliceerd in de oorspronkelijke taal. Is ook in het Nederlands

    U kunt nog reageren tot 3 juni 2010. Als we een bijdrage ontvangen, gaan we eerst na of deze voldoet aan de algemene voorwaarden

    16-04-2010 om 17:08 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond dood geslaan met spade !
    PDF Afdrukken E-mailadres
    woensdag, 07 april 2010 21:30

    Een ruzie tussen twee broers, in een dorp nabij Slatina, eindigde met het doodslaan van de hond van de andere broer. De  man kwam in de tuin van de eigenaar van de hond en sloeg de  arme hond tot hij dood was.  De plaatselijke politie nam contact met ons en samen brachten wij het lichaam naar het Gezondheidsdepartement in Slatina om zo een officieel document te verkrijgen in verband met de doodsoorzaak van de hond. Onze organisatie betaalde de kosten van dit onderzoek. De doodsoorzaak bleek het gevolg van een gewelddadige aanval met verschillende zware klappen op het hoofd.Helaas is dit vreselijke lot niet het enige wat deze arme hond is overkomen. Hij heeft vaak honger gehad, nooit de vrijheid gekend want hij was altijd, dag en nacht,geketend. Ook toen we hem dood vonden, lag hij vast aan een ketting.Wij hopen dat de dierenbeul een gepaste straf zal krijgen. Voor protestbrieven mail naar rosa-mertens@telenet.be

    Wie wil helpen met wat vertalen en het verspreiden van een grote actie rond de Balkan landen

    Die gewoon de dierenwelzijn wet niet wil toepassen op aandringen van Europa,want ze hebben 

    duizenden euro's subsidies ontvangen om het nodige  maatregelen te kunnen steunen.

    De doding stations moeten dicht !


    12-04-2010 om 19:54 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbulls bijten testikels van baby af
    Pitbulls bijten testikels baby af PDF Afdrukken E-mailadres
    maandag, 12 april 2010 15:13

    CALIFORNIE -  Een zes maanden oud jongetje is op gruwelijke wijze verminkt door twee pitbulls, waarmee hij door zijn moeder in één kamer was achtergelaten.de baby zat thuis in Californië vastgegespt in zijn stoeltje, in een kamer waar ook twee pitbulls rondliepen. Zijn moeder en haar vriend bevonden zich op het moment van het tragische ongeval in een andere kamer van het appartement, melden Amerikaanse media.
    Plotseling vielen de honden de weerloze baby aan. Ze beten zijn luier aan stukken en daarbij ook de testikels van het kind af. Het jongetje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn geslachtsdelen konden niet meer gered worden.
    Het slachtoffertje is voorlopig opgevangen door de kinderbescherming. De moeder, de 22-jarige Carrie McKinney, riskeert een veroordeling voor verwaarlozing. De twee pitbulls zullen afgemaakt worden. Bron Telegraaf

    De mens heeft altijd gelijk ,de honden kunnen het niet vertellen!

    12-04-2010 om 18:37 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden die nooit vertoond werden
    De gruwelijke waarheid achter de ‘humane’ zeehondenjacht
    maandag, 12 april 2010 15:23

    De jaarlijkse zeehondenjacht voor de Canadese oostkust is momenteel weer in volle gang. Maagdelijk witte ijsplateaus kleuren rond deze tijd van het jaar dieprood. De voorbije jaren hebben nogal wat Canadese regeringsfunctionarissen kosten noch moeite gespaard om het publiek duidelijk te maken dat de zadelrobben op een humane manier worden gedood. De Humane Society of the United States heeft echter videobeelden weten te vergaren die het tegendeel bewijzen. Op de beelden is duidelijk te zien dat veel robben eerst nog een tijdje kronkelend van de pijn in hun eigen bloed rondspartelen, alvorens de zeehondenjagers hun misselijkmakende werkzaamheden voltooien. Kijk en huiver. In tegenstelling tot de kleinschalige jacht van de Inuit is de door de Canadese staat gesponsorde zeehondenjacht in Newfoundland een commercieel en overbodig monstrum. In het artikel Canadese parlementariërs zetten zeehondenvlees op het menu kunt u lezen waarom er eigenlijk geen zinnige argumenten zijn om de Canadese zeehondenjacht nog langer in stand te houden. Bron HSUS



    Lees ook:Canadezen openen wederom de jacht op zadelrobben
    Lees ook:Recessie gunstig voor zadelrobben
    Lees ook:EU-verbod op zeehondenbont
    Lees ook:Internationale media storten zich op Namibische pelsrobbenjacht

    12-04-2010 om 18:35 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man die Mima dat aangedaan heeft moet zwaar gestraaft worden!

    Een straf voor de man die MIMA kreupel miek

    Teken de petitie op http://www.thepetitionsite.com/tell-a-friend/7059040


    AUB ZOVEEL MOGELIJK VERSPREIDEN!  MIMA VERDIENT UW HULP

    Onderwerp: (Bulgarije) Info en vraag om financiële hulp voor hond Mima

    Ik denk dat u in de voorbije week allen gehoord heeft van het lot van Mima, een 5 jaar oude hond in Bulgarije, wiens vier poten afgehakt werden.

    Ze wordt nu verzorgd door het Duitse "http://www.db-tierhilfe.de"(Duits-Bulgaarse hulporganisatie voor straatdieren, dat haar grondig heeft laten onderzoeken door dierenartsen. Twee dagen geleden verspreidden zij een verklaring waarin gezegd werd dat haar toestand stabiel is en zo goed als mogelijk voor een dier dat zo’n lot heeft ondergaan.

    Lees verder ...

    12-04-2010 om 18:26 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme kangaroeu bedelt als de beste
    Slimme kangoeroe bedelt als de beste PDF Afdrukken E-mailadres
    vrijdag, 02 april 2010 23:21

    Wie kan weerstaan aan de puppy-oogjes van Mei Mei? Deze kangoeroe in een Chinese dierentuin heeft de perfecte techniek onder de knie om voedsel te bedelen. Als hij zijn zin niet krijgt, kwakt hij echter zijn stalen kom tegen de grond.
    Verzorger Tu herinnert zich de allereerste acteerkunsten van Mei Mei nog goed. "Ik kwam zijn kooi opkuisen. Plots sprong hij op mij, terwijl hij de kom met zijn twee voorpoten vasthield. Zijn blik was heel grappig, net alsof hij echt aan het bedelen was. Hij hield de kom boven zijn hoofd, om duidelijk te maken dat er niets meer in zat. Vervolgens smeet hij de pan op de grond. Zonder gewrichten is het heel moeilijk om zoiets te doen. Daaraan alleen zie je al hoe slim Mei Mei is. Hij weet hoe hij zijn willetje kan doordrukken en wij verstaan hem nog ook."
    "Heel eenzaam"
    "Mei Mei arriveerde drie jaar geleden in onze zoo, toen zat hij nog in de buidel van zijn moeder", vertelt een woordvoerder van de dierentuin. "Na de dood van zijn moeder een jaar geleden bleef hij als enige kangoeroe achter. Hij heeft geen speelkameraadjes en voelt zich heel eenzaam."
    Dat zullen zijn verzorgers geweten: als een man hem komt voeden, springt hij rechtop voor een boksmatch. Als een vrouw binnenkomt, houdt hij haar vast tot ze begint te roepen. De zoo zal de komende maanden enkele kangoeroes opvangen, zodat Mei Mei in groep kan beginnen leven. Bron HLN voor nog meer foto's klikken

    04-04-2010 om 16:19 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuur een protestmail tegen de wrede vossenjacht
    Stuur een protestmail tegen de wrede vossenjacht! PDF Afdrukken E-mailadres
    vrijdag, 02 april 2010 23:31

    De Flora- en faunawet beloofde bescherming voor de vos, met name ook in de draag- en zoogtijd. Maar door toedoen van het CDA mogen jagers sinds 4 jaar weer zogende moedervossen 's nachts met lichtbakken verblinden en doodschieten. Ook drijfjacht, het gebruik van vangkooien en honden en het bejagen van dieren in rui-, zoog- en broedtijd zijn op voorspraak van CDA politici met steun van de VVD weer wettelijk toegestaan! De welpjes wachten tevergeefs op de terugkomst van hun moeder en sterven een afschuwelijke dood of worden door jagers doodgeknuppeld. Dankzij de lobby van jachtminnende parlementariërs van CDA en VVD zijn onder andere vossen weer vogelvrij in heel Nederland.
    Eind maart werden bovenstaande vossenwelpjes uitgehongerd en luid kermend moederloos aangetroffen in een weiland bij Maasbracht. De politie dacht dat het om gedumpte hondenpups ging en bracht ze naar het dierenasiel in Geleen. Daar werd vastgesteld dat het om vossenweesjes ging. De welpjes zijn nu overgebracht naar het dierenhulpcentrum in Limbricht. Het is de bedoeling ze over een maand of vier weer vrij te laten in de natuur.
    Maar met grote regelmaat worden vossenwelpjes doodgeknuppeld door jagers of door aardhondjes in hun burcht doodgebeten. Jagers hebben een bloedhekel aan vossen, omdat ze de dieren zien als concurrent van de jager.
    Doodgeknuppelde vosjes
    Daar moet verandering in komen. Vossen moeten weer de bescherming krijgen zoals die bij het opstellen van de Flora- en faunawet bedoeld was.
    Omdat binnenkort de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen wordt vastgesteld, is dit het moment om een protestmail te sturen om de vossenjacht te stoppen en in elk geval welpjes en zogende moederdieren bescherming te bieden. Onderstaande protestmail wordt verstuurd naar de politieke partijen die zich tot op heden niet hebben ingezet om vossen optimaal te beschermen en de jacht te stoppen (CDA, VVD, PVV, ChristenUnie, PvdA, SGP en Lid Verdonk).

    Petitie

    04-04-2010 om 16:17 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!