Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De soap van Animals express

    animals-express gedwongen tot sluiting of verhuizing

    Dierenspeciaalzaak Animals Express B.V.B.A. (Groot-Bijgaarden) zet later dit jaar zijn activiteiten op zijn huidige locatie stop. De KMO, die een dertigtal medewerkers telt, ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat zijn milieuvergunning niet wordt vernieuwd. De weigering heeft te maken met het feit dat het bedrijf, volgens het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) van Dilbeek in een industriezone ligt, waar voor kleinhandel geen plaats is. Ani-Zoo, de Belgische federatie van kwekers-handelaars, beklemtoont dat de weigering niets te maken heeft met eventuele broodfok of het overtreden van de wetgeving rond het dierenwelzijn. Animals Express voldoet aan alle regels opgesteld door de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn - See more at: http://www.dvo.be/artikel/44176-animals-express-gedwongen-tot-sluiting-of-verhuizing/#sthash.gVQZJnox.dpuf

     

    Animals Express moet deuren sluiten

    GROOT-BIJGAARDEN - Animals Express, zowat de grootste dierenwinkel van het land, sluit ten laatste tegen september de deuren van de winkel in Groot-Bijgaarden. Aanleiding tot de sluiting is het uitblijven van een nieuwe milieuvergunning.

    Dierenwinkel Animals Express opende twintig jaar geleden de deuren in Groot-Bijgaarden. Normaal is dat een feestelijk moment, maar om de twintig jaar moet de milieuvergunning vernieuwd worden en daar wringt het schoentje. "De winkel ligt volgens het RUP immers in industriezone, en daar is geen plaats voor kleinhandel. Een nieuwe milieuvergunning krijgen zit er dus niet meer in", laat de zaakvoerder weten.

    De zaakvoerders moeten Animals Express normaal al in juni sluiten maar kregen van de gemeente Dilbeek nog tijd tot september om alles te regelen. In tussentijd wordt mogelijk gezocht naar een nieuwe locatie.

     

    De geplande verhuizing van de dierenwinkel Animals Express van Groot-Bijgaarden naar Zellik – zie ons nieuwsbericht van vrijdag leidde maandagavond op de gemeenteraad van Asse tot een spervuur van vragen door oppositieraadslid Erik Beunckens (Zellik-Relegem).

    De winkel, die komt in het Double You Center op de Brusselsesteenweg, deed in maart bij het gemeentebestuur van Asse een aangifte dat het – volgens de zaakvoerder eind augustus – gaat starten met de verkoop van fokdieren en inheemse kleine zoogdieren.

    Gezien het beperkte aantal dieren volstaat een milieuvergunning klasse 3. Daarvoor moet enkel een melding van de exploitatie gebeuren.

    Volgens Beunckens zijn er tal van redenen om aan te nemen dat deze winkel in feite een milieuaanvraag klasse 2 zou moeten aanvragen. In dat geval moet er eerst een openbaar onderzoek komen en kan het gemeentebestuur een vergunning weigeren of aan voorwaarden verbinden.

    ‘De man creëert een mistgordijn. Men is duidelijk iets anders van plan dan wat men gemeld heeft’, stelt Beunckens. ‘Een dierenwinkel van deze grootte hoort niet thuis in een woongebied.’

    Milieuschepen Yoeri Vastersavendts (Open VLD) vindt dat Beunckens in dit dossier aan sfeerschepping doet tegenover het gemeentebestuur.

    ‘Juridisch kunnen wij als gemeente momenteel enkel kennis nemen van een melding’, aldus Vastersavendts. ‘Zodra de winkel open is zal onze milieuambtenaar, in het kader van de milieuhandhaving, controleren of er geen activiteiten zijn die buiten de klasse 3 vallen.’

    ‘Er is eerstdaags ook een onderhoud gepland met de zaakvoerder, waarin we hem duidelijk zullen wijzen op de reglementering en dat we geen overtredingen zullen dulden.’

    Volgens Beunckens zijn er ook geruchten dat er rond het gebouw extra parkeerplaatsen gaan aangelegd worden, ten nadele van het bestaande groen rond het complex. Vastersavendts zegt dat die (eventuele) aanvraag dient afgewacht en dat die desgevallend zeker zal getoetst worden aan een onderzoek naar de mobiliteitsdruk.

    Animals Express ook niet welkom in Asse zie Ring TV

    De geplande verhuizing van dierenzaak 'Animals Express' uit Groot-Bijgaarden naar Zellik bij Asse lijkt niet door te gaan. Het schepencollege van Asse weigert de zaak de socio-economische vergunning te verlenen. Het bestuur vreest overlast en meent ook dat de winkel de wet op het dierenwelzijn schendt.

    'Animals Express', dat deels omgedoopt wordt tot 'Dogs & Co', wil zijn winkel vestigen in Zellik. Het kocht daarom een nieuw gebouw aan de Brusselsesteenweg. De huidige zaak in Groot-Bijgaarden verdwijnt omdat de zaakvoerder er niet langer over een geldige vergunning beschikt. Maar het gemeentebestuur van Asse ziet de dierenwinkel niet graag komen en verleent de zaak geen socio-economische vergunning. Daarvoor ziet het 5 redenen. Het schepencollege vreest lawaai- en geurhinder en parkeerproblemen. Bovendien zijn er in de buurt al voldoende gelijkaardige winkels. En last but not least: Animal Express overtreedt de wet op het dierenwelzijn want in een winkel waar honden worden verkocht, mogen geen honden verblijven. Die wet trachtte Animal Expess te omzeilen door aparte huisnummers aan te vragen bij de bevolkingsdienst. De winkel kan beroep aantekenen tegen de beslissing, maar of die dat zal doen is nog niet duidelijk.

     

    In de buurt blijkt er vooral onrust over het verkeer dat deze winkel zal genereren, vooral tijdens de weekends.

    In september neemt de dierenspeciaalzaak er haar intrek, ze zal vanaf dan de naam Dog&Co krijgen.

    Animal Express wil eind september openen, maar krijgt geen vergunning.

     

    Animals Express zonder dieren

    Op de Brusselsesteenweg in Zellik opende gisteren de nieuwe winkel van Animals Express, zij het nog zonder dieren. De gemeente Asse werkte zich in nesten door de weigering van de socio-economische vergunning te laat te betekenen.

    Asse heeft de komst van Animals Express naar Zellik, in het pand van het vroegere wellnessinstituut Double You Center, dan toch niet kunnen tegenhouden. Begin september riep het bestuur nog de pers samen om mee te delen dat het een socio-economische vergunning weigerde aan de dierenzaak op basis van vijftal argumenten. Nu blijkt echter dat de betekening van die weigering pas een dag na het verstrijken van de wettelijke termijn gebeurde, waardoor Animals Express stilzwijgend over een socio-economische vergunning beschikt.

    "Onze advocaat merkte die procedurefout meteen op", zegt Rudy De Cooman, zaakvoerder van Animals Express. "Het is nu aan de gemeente om eventueel in beroep haar gelijk te bewijzen."  Asse betwist de stelling, maar ging nog niet in beroep.

    Door een tussenkomst van de gemeente zitten er in de winkel echter nog geen dieren. Volgens de wet mag het kweken en verkopen van honden en katten niet op hetzelfde adres gebeuren.

    Het gemeentebestuur volgt de zaak op de voet, maar kan naar eigen zeggen niets doen momenteel. "We moeten de lopende procedures afwachten", zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).

    Dierenspeciaalzaak mag de deuren niet openen

    Animal Express wil eind september openen, maar krijgt geen vergunning.

    ZELLIK

    Dierenspeciaalzaak Animals Express krijgt geen vergunning van het bestuur van Asse. Daardoor kan de nieuwe winkel in Zellik niet opengaan. De gemeente vreest mogelijke overlast.Rudy De Saedeleir


    Animals Express opent zonder dieren in de hokken

    Animals Express opent zonder dieren in de hokken

    Voor meer  http://www.beestjes.org  Start pag 2 artikel



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws BelgiĆ« Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!