Leven onder een regenboog Alle foto's op dit blog zijn door mij gemaakt. Indien je een foto wenst, gelieve een seintje te geven... De kleuren rond de foto's fungeren als de kleuren van de regenboog
30-08-2013
Libellen als circusacrobaten
Je moet er als de kippen bij zijn als je een waterjuffer of een libel in je lens wil vangen. Als ze paren heb je het meeste kans op succes.
Een paar dagjes in Hengelhoef draaide uit op een Rescue-operatie.Twee dieren uit de roedel damherten in de nabije weide waren er slecht aan toe. De bok zat geplaagd met een resem ijzer- en staaldraad en koord rond zijn kop en gewei. Een van de jonge hindes was ziek en zeer zwak. Ze boodt geen weerstand als de mannen van het Rescue-center van Opglabbeek haar voorzichtig vastbonden en meenamen voor verzorging...Hopelijk komt het nog goed met haar.
Op de kinderboerderij daarentegen liepen al kleine zwijntjes en schaapjes rond. De struisvogels stapten statig voorbij en de hangbuikzwijntjes sleepten zich door het slijk hun snuit in de trog met eten... Een zwarte lama volgde ons met argusogen vanonder zijn witte bles!
Een verhaal over een buitenmeisje in de VS begon in de kolonistentijd en eindigde jaren later toen ze als carrièrevrouw inzag dat een leven dicht bij de natuur pas het échte leven was. Ze keerde terug naar de paardenranch van haar vader, waar haar lievelingspaard nog altijd op haar wachtte Althans dat is wat ik ervan begrepen heb want spijtig genoeg voor de honderden kinderen werd alles verteld in het engels
Apassionata is een prachtig samenspel tussen paard en mens en is een show die door jong en oud kan gesmaakt worden.
Deze namiddag vloog er een vinkje tegen het raam en viel bewusteloos op mijn terrastegels.
Ik nam het diertje voorzichtig op en warmde het in mijn handen.Toen het weer bijkwam en de oogjes opentrok kon ik het minutenlang strelen en geruststellen. Nadien gaf ik het wat te eten en even later was het weer volledig van deze wereld en vloog het de koude lucht in...
De Chihuahua is één van de oudste hondenrassen. Er zijn voldoende bewijzen gevonden om aan te nemen dat de Chihuahua zijn oorsprong vindt in Mexico. Chihuahua's staan bekend als de kleinste hondjes ter wereld. Dat betekent niet dat hun karakter klein is. In tegendeel! Ze zijn temperamentvol, speels, slim, nieuwsgierig van aard en zeer waaks. Bovendien zijn ze zeer aanhankelijk, echte knuffelaars! Chihuahua's bestaan in kortharige en langharige variant. De Chihuahua kan goed tegen de warmte en zal daarom een warm plekje in huis zoeken.
Het gezegde "Iets bekijken met een arendsoog" betekent dat je iets tot in de kleinste détails bekijkt, wantrouwig, langdurig en met een kennersblik, zoals een echte arend dit doet met zijn prooi.
Dat koeien heilig zijn in India weten we allemaal, maar ook andere dieren zoals tijgers, slangen en olifanten worden aanbeden. Op het platteland zijn koeien, buffels en dromedarissen gedomesticeerd en moeten ze meehelpen op de akkers. In de steden dwalen oude koeien rond op zoek naar een hapje eten tussen het vuilnis. In het Nationaal park van Ranthambore spotten we veel wild maar spijtig genoeg géén tijgers. In de rattentempel in Bikaner mochten we binnen zij het dan op kousenvoeten, die sokken werden door velen direkt na gebruik prompt in de vuilbak gedropt. In de Indiase cultuur is de eerbied voor dieren ingebouwd, er wordt dan ook géén kwaad berokkend aan ook maar het kleinste dier. Dit ook weer door de religie in verband met de eigen reïncarnatie.
Koeien zijn meestal gedomesticeerd in India, oud en niet meer renderend slenteren ze in de steden rond, krijgen hier en daar wat eten en... blijven er tot aan hun natuurlijke dood
Dromedarissen worden ingezet in de Tharwoestijn als vervoer voor toeristen en op het land ook als trekdier
Deze puppies genieten van hun middagslaapje in het "winterzonnetje"
Varkens brengen hun jongen soms op straat groot. Het aantal biggen is beduidend kleiner dan bij ons
Aardeekhoorns dagen overal op, ze zijn schattig om te zien en helemaal niet schuw
Aalscholvers zijn talrijk te vinden bij waterplassen en rivieren in India en ook overal ter wereld
Langoerapen zwerven in heel India rond, ze zijn zeer nieuwsgierig en poseren graag voor de camera
Kraanvogels zijn trekvogels die van over de Himalaya komen overwinteren in India
De groene halsbandparkiet leeft in India in het wild
Een dwergooruil knijpt zijn oogjes dicht, slaapwel mijnheer de uil!
Deze Axisherten grazen in roedel in het Natonale Park van Ranthambore
Nee, nee, niet "spiegeltje spiegeltje" maar "visje, visje, waar ben jij"
Een jong Sambarhertje snoept van het groen en de grote witte zilverreiger houdt vissen en kikkers in 't oog
De stompe neuzen moeraskrokodillen liggen zich op de rotsen te verwarmen... wat ze meermaals moeten doen want het is 's morgens en 's avonds vrij koud
Ooievaars of reigers...?
De naam van deze prachtige vlinder vond ik niet in mijn vlinderencyclopedie...
En ook deze mooie, bijna tamme vogel in het Nationaal Park kan ik geen naam meegeven. Hij was prachtig met zijn oranje buik en zijn lange staartveren!
Deze foto nam ik vorige donderdag in het domein Grotenhout te Turnhout. Ik zag de tekening van de vlinder pas goed toen hij op mijn computerscherm verscheen. De bloem is het Leverkruid, de naam van het insect is Rozenblaadje, het is wel degelijk een nachtvlinder.
De laatste twee wandelingen leverden heel wat foto's van insecten op. Het zonnetje scheen dan ook uitbundig en vlindertjes, bijen, libellen en kevertjes kwamen zich heerlijk warmen aan haar stralen. Het was misschien ook wel mijn geluksdag die laatste keer want zelfs libellen en vlindertjes bleven lang genoeg zitten om een goede foto te maken.
Je ziet ze niet zo vaak, maar deze keer konden we ze zeer goed observeren en fotograferen. Het vrouwtje zat te broeden op het nest aan de vijverrand, terwijl het mannetje slierten gras en ander materiaal aanbracht om het nest te versterken. Zo'n zwanenpaar blijft levenslang bij elkaar zoals de meeste andere vogels. We konden zeer dichtbij vandaar deze prachtige weergaven...
Black swans in the park of Brasschaat, province of Antwerp, Belgium
De nieuwe kinderboerderij op het Zuut te Lier was een leuk uitstapje met de kleinkinderen. We genoten er écht van de vele dieren, de mooie en netjes onderhouden hokken en stallen alsook de prachtige omgeving. Je kon er rondwandelen en van een ijsje of drankje genieten op een verzorgd terras, terwijl de kleintjes op de binnenkoer speelden, de koe molken of vlakbij de konijntjes aaiden.
Dit is écht een geslaagd projekt, proficiat aan de eigenaars!!!
De stad Lier plaatste deze week wegwijzers naar dit mooie bedrijf
Struisvogels hebben geen tanden maar wel een grote bek!!!
Een aantal mochten buiten in het gras, de anderen verbleven binnen
Geitjes mogen niet ontbreken op een kinderboerderij!
Iedere familie heeft wel een zwart (?) schaap, zo ook hier...
Moeder wallaby waakt bij haar slapend jong
Deze alpaca's hebben leutige snoeten en een donzige pels
Ezels grazen vredig in hun weide met mals gras
Een echte acrobaat dit zwart konijntje
Schattige konijntjes en schattige kindjes
Nog niet zo lang geleden geboren...
De fiere haan had een hele resem kippen om op te passen
Echtelijke ruzie, wie is hier aan het woord?
Zoen vond het heel plezierig om de koe te melken, ze vond van zichzelf dat "ze het al goed kon" !
Some communities have a petting zoo in Belgium. They're opened every day for schools en other visitors. This new one in Lier has got everything a child would like to see on a farm, The "to do-things" are much fun as you can see Zoen learning how to milk a cow.
Het is weer zover, processierupsen in het natuurpark Midden-Limburg
Ze zijn er weer, en al langer dan vandaag! Vanaf mei tot augustus zijn ze actief. De processierupsen zijn bijna klaar om uit te breken als nachtvlinders. Je kan ze vinden op de stam en de takken van zomereiken. In gele, gazige zakjes plakken ze op dit moment als het ware aan de bast.
Bij het begin van de zomer veroorzaken ze bij aanraking rode vlekjes die hevig jeuken en zeer pijnlijk worden door het wrijven en krabben. Mensen met allergieën dubbel opgelet dus! Ze veroorzaken ook een aantasting van de eiken zelf, de bladeren vervormen en blijven kleiner dan normaal, bruine vlekken komen erop voor. Ze vreten de boom kaal, meestal 's nachts. In de bossen plaatst men duidelijke waarschuwingsborden.
Natuurlijk zijn deze rupsen ook in andere delen van ons land te vinden...Gelieve op te passen met kleine kinderen die dit fenomeen niet kennen en benieuwd zijn naar "rare" dingen in de natuur, ze vastnemen, op hun arm zetten enzovoort..
"Processierupsen verraden hun aanwezigheid door hun sociaal gedrag. Ze eten steeds ’s nachts in groep en vervellen in gemeenschappelijke spinsels. De processierupsen danken hun naam aan de gewoonte om "in processie" vanuit spinsels op stammen of dikke takken naar het gebladerte te trekken.De processierupsen hebben een grijsgrauwe kleur met lichtgekleurde zijden en zijn getooid met lange haren. In mei komen ze tevoorschijn, tijdens het uitlopen van de eikenbladeren. Ze worden volwassen in juni. Vaak worden ze pas opgemerkt, als ze de bomen gedeeltelijk kaal hebben gevreten. Eikenbomen (vooral inlandse, soms ook Amerikaanse) genieten hun voorkeur. Bij gebrek aan voedsel nemen ze ook genoegen met de bladeren van andere boomsoorten. De rups verdwijnt met de verpopping. Vanaf dit ogenblik is het gevaar geweken. De volwassen nachtvlinder is onopvallend grijs. Hij verschijnt vanaf eind juli en kan tot eind augustus voorkomen."
Welke problemen geven de processierupsen nog?
Grote groepen processierupsen kunnen eikenbomen volledig kaal eten.Toch ondervinden gezonde bomen weinig hinder van een eenmalige vraat. Meestal krijgen de eikenbomen tijdens de zomer of het volgend jaar opnieuw bladeren omdat de rupsen de knoppen niet eten. Wie ooit in aanraking kwam met de processierups, zal zich waarschijnlijk de hevige jeukhinder nog wel herinneren. De lange haren, die de rupsen bij verstoring loslaten, kunnen bovendien in het lichaam tot ernstige ontstekingen of astmatische reacties leiden! Ze bevatten immers mierenzuur en zijn voorzien van een weerhaakje.
(Rode tekst overgenomen van Het Ministerie van Vlaamse Gemeenschap en Gezondheidszorg)
In Belgium and also in Holland we have to cope every year with procession caterpillars that eat the leaves of european oaks and other trees. Touching the hair of the caterpillar causes red pimples and the itch is nearly unbarable... At the moment they are turning into moths and are not dangerous anymore
Vóór drie weken zijn tenslotte de mereltjes van het nest weggevlogen. Na enig aarzelen en proberen belandden ze op de vloer en zo op het randje van mijn terras. Het eerste, die met de meeste moed, was al vertrokken op een zaterdagvoormiddag! Toen waren er nog maar drie! Na nog een nachtje restte er nog maar eentje. Moeder merel kwam meermaals kijken en wachtte geduldig in een grote cipres die bijna tot drie hoog reikte, tot ik met mijn camera de aftocht blies. Zó, nu moesten deze kleintjes verder leven in de hazelaar beneden, in een tuin vol van gevaren en onbekend groen. Zouden ze het wél stellen denk ik nog dikwijls... Maar zo nu en dan komt er nog een merel op de richel zitten en kijkt dan met zijn kopje schuin omhoog nog even naar het warme hoekje waar natuurlijk het nestje allang weg is. Nu is het de kunst om de klimop te redden die zo lang beschutting bood aan de familie merel...
Klaar om uit te vliegen
.
Moeder merel wacht op het laatste jong !
Zelfs nu komt het moedertje soms nog kijken naar de lege nestplaats
In Ameland, Friesland hebben een heleboel vogels en zoogdieren hun thuis! De leukste waren de robbetjes op de zandbank voor de westelijke kust. Groene weiden met paarden en koeien lagen verspreid rond de boerderijen. Schaapjes graasden op de talrijke dijken voor de stranden. Ook kleine vlinders fladderden rond in de duinen. Watervogels waren te spotten aan het strand, in poelen en in vijvers. Dit alles was een lust voor het oog en leende zich uitstekend voor een rist mooie foto's.
Lekker zonnen in het water rond de zandbank
Nieuwsgierig als ze zijn ...
In grijze en bruine tinten, naargelang de leeftijd wellicht
Schattig om te zien spelen in het water rond Robbeneiland
Lijkt wel een tweeling !
Kokmeeuwen en vele andere soorten meeuwen duiken naar kleine zeediertjes in ondiep water
Een scholekster wadend in de zee
Merrie en veulen kunnen elkaar niet missen...
Drie schoonheden op een rij
Paardenliefde
Deze Sint-Jacobsvlinder vond ik in de duinen bij de vuurtoren
Kip brengt vredig eendenkuikens groot...
In het bos van Hollum werd de eendenvijver bevolkt met zwanen, meerkoeten, waterhoentjes en allerlei soorten eenden
Lycaena Phlaeas of Vuurvlindertje
Honderden Lieveheersbeestjes wriemelen in de taaie zeegrassen
Ja, ik had het bij het rechte eind: Vader merel kwam al vlug te hulp bij het voederen van de kleintjes. Ze groeien dan ook als kool. Elke dag worden hun tere lichaampjes meer en meer bedonsd en bevederd. Ze hebben ongewoon grote snavels die ze wagenwijd opensperren als mama en papa piertjes en ander voedsel mee naar 't nestje brengen. Een week geleden viel eentje van de vijf naar beneden, recht in mijn rieten mandje. Ik dacht het te kunnen redden door het terug te zetten maar waarschijnlijk hebben de andere dit piepkleine broertje verdrukt en verdrongen bij het blindelings happen naar eten! Dié foto heb ik nog niet kunnen maken maar ik blijf proberen. Deze is genomen nadat ze iets langer dan een weekje waren uitgekomen, toen waren ze nog maar met vier...
Opnieuw kreeg ik deze lente het bezoek van een merel. Verfomfaaid als ze eruitzag, waarschijnlijk door een gevecht met één van de poezen in onze tuin, begon ze haar nestje te bouwen. Ladingen strootjes en grassprietjes werden aangevoerd, zelfs kleine stukjes plastiek raakten ertussen, als was het om de wind tegen te houden. Zij bevond mijn terras rustig en veilig genoeg om te verblijven en in haar nestje vijf blauwgroengespikkelde eitjes te leggen. Tientallen keren per dag vliegt ze heen en weer om te eten en daartussenin broedt ze toegewijd de eitjes uit. Ik volg met mijn camera de hele bedoening maar een foto is moeilijk, ze zit steeds heel diep verdoken want de weersomstandigheden en temperaturen zijn niet optimaal. Volgende week komt meneer misschien al eens op bezoek om te kijken of er al nakomelingen zijn De klimopplant waar ze woont kan voorlopig niet gegoten worden maar gelukkig is deze sterk genoeg om de invasie te overleven.
Ik ben Suzy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sunny.
Ik ben een vrouw en woon in Edegem (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 20/02/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Reizen, fotograferen, handwerken, lezen en kleinkindjes knuffelen ;-) .
Er zijn tal van interesses in mijn leven,maar ik verheug mij het meest als ik op reis ga,dan kan ik genieten van al het mooie en vreemde in de wereld en "last but not least" mijn foto's bewerken zodat ik ze kan tonen aan iedereen die hier langs komt
oktober 2007 Rondreis Peru
Juni 2008 Bezoek aan het Groo
thertogdom Luxemburg
Februari 2009 Twee dagen Eifelen, Duitsland
April 2009 Bollenstreek, Noord Holland
mei 2009 Rondreis Westen van de USA
1-2-3 juni Amelandreisje, Waddenzee