Leven onder een regenboog Alle foto's op dit blog zijn door mij gemaakt. Indien je een foto wenst, gelieve een seintje te geven... De kleuren rond de foto's fungeren als de kleuren van de regenboog
Tijdens onze reis doorheen China bezochten we ook een klooster in Klein Tibet. Er liepen monniken van 6 jaar zowel als oudere religieuzen rond en elkeen had zijn eigen taak.
We waren getuigen van een gebedssessie in de tempel zelf en genoten van de rust in de mooie omgeving.
De gebedsvlaggetjes wapperden in de wind op het plateau waar het klooster gelegen was.
Elk jaar zijn ze er weer de PADDENSTOELEN. Men vindt ze op de ondergrond en op de stam van dode bomen in bos en hei. Ze groeien zeer snel en als ze hun sporen hebben losgelaten zijn ze vlug weer vergaan. De meeste zijn giftig en verboden te plukken in onze natuurdomeinen.
Zoals de naam "Sans souci" aangeeft, wilde Frederik II (1712-1786), ook Frederik De Grote genoemd, in zijn zomerresidentie in Potsdam zijn dagelijkse zorgen vergeten. Frederik, die een telg was uit het geslacht Hohenzollern, was een opmerkelijk man, hij was zeer muzikaal en onderhield contacten met de beroemdste musici, wetenschappers en schrijvers zoals Voltaire en J.S.Bach. Hij had geen goede relatie met zijn vader Frederik Willem I, en leidde een zeer losbandig leven. Hij was homo en zijn vaste vriend, H.H.von Katte, werd voor zijn ogen geëxecuteerd. Zijn vader drong hem nadien een huwelijk op met Christine von Brunswijk-Bervern, maar dit bleef kinderloos. Nadien hield hij zich vooral bezig met diplomatieke en militaire zaken. Hij voerde oorlog tegen Oostenrijk, Rusland en Frankrijk en Napoleon beschouwde hem als een kundig diplomaat en een groot generaal. .
Oost en West-Berlijn zijn herenigd. De muur die de twee delen scheidde en werd gebouwd in 1961, werd gesloopt in 1989 en overal in de stad zijn aandenkens en herinneringen te vinden uit die tijd. Ook met de Jodenvervolging wordt men nog dagelijks geconfronteerd. De stad is méér dan bezienswaardig, ze is mooi maar ook heel boeiend en interessant!
Berlijners hebben zelf grotendeels de muur afgebroken
In tact gelaten stuk van de muur
Lange rijen wachtenden om de andere kant van Berlijn te bereiken
Hele stukken van de muur zijn beschilderd
Vele kleine mensen die in vele kleine dorpen kleine dingen doen kunnen het aanzicht van de wereld veranderen
Elk jaar, al zolang ik weet, gaat in het Zeelandse plaatsje Zundert de eerste zondag van september een grootse bloemencorso uit. In België heeft hij zijn evenknie in Loenhout op de TWEEDE zondag van september dit jaar. De wagens zijn echte huzarenstukjes of zeg maar huzarenstukken en er zijn meestal heel veel medewerkers voor één exemplaar ...ontwerpers, decorateurs, timmerlieden, elektriekers, schilders, ingenieurs enz... Men tracht elk jaar de concurrentie te overstijgen met mooiere, kleurriikere en exentriekere mastodonten te fabriceren. Buurtschap Laer-Akkermolen heeft zondag voor het tweede jaar op rij het Bloemencorso Zundert gewonnen met " Gekkengoud". Ze kreeg maar liefst 665 punten van de jury. Gekkengoud sleepte ook de publieksprijs in de wacht.
LAST MINUTE van DE LENT
ALTIJD PRIJS van POTEIND
BUBBLEGUM VAN LAARHEIDE
UIT DE VEREN van MARKT
ILLUSIE van ACHTMAAL
GORDEL van RAAMBERG
Techniek en innovatie speelden dit jaar een hoofdrol in de stoet. Buurtschap 't Stuk had als thema het broeikaseffect en heeft een wagen gemaakt met ingevroren bloemen. Die is een week geleden vol met bloemen neergezet in een vriescel en ontdooide pas tijdens de optocht.
MONSTERS
DOORNROOSJE
Twee weken na het grote corso, op elke derde zondag van september, is het tijd voor de jongere Zundertse corsobouwers om te laten zien hoe zij gevat zijn door het corsokoorts virus. Dit jaar wordt het kindercorso voor de 63e keer gehouden op ZONDAG 15 SEPTEMBER 2013. Met een bonte, kleurrijke stoet van meer dan 200 wagentjes en met meer dan 800 kinderen wordt wel duidelijk dat het corso erg leeft bij de jeugd.
Prachtige Dahlia's in het Vrijbroekpark te Mechelen
Je kon er niet stoppen met foto's maken. Ze stonden allemaal zo mooi te wezen in het groen van het park! Ze kregen elk ook een speciale naam mee en ze staken hun kopjes uit naar de warme zon. , Daar konden ze beter tegen dan ik me dunkt...
Op 8 juni 2013 trouwde mijn dochter Vicky met Geert, de vader van mijn kleinkinderen Zoen en Zeppos. Het was een zonovergoten dag en niettegenstaande alles zeer eenvoudig werd gehouden waren er toch veel vrienden en familie naar het gemeentehuis van Nijlen gekomen om geluk te wensen. Onze twee rakkers volgden met geduld het hele ritueel al was dat voor de jongste niet zo aannemelijk... De dag werd afgesloten met een lekkere barbecue in een aangename groene omgeving. Laat hun groot geluk nog vele jaren voortduren in Kessel, waar ze wonen...
Dit kleurig kunstwerk was te bekijken in het museum in de oude mijncité van Waterschei, het hing in de afdeling van de kunstacademie en was mijn favoriet. Tussen al de sombere maar o zo interessante attributen uit de "goeie ouwe" mijntijd" was het een welkom intermezzo.
De vernieuwde mijncité van Waterschei, deelgemeente van Genk
Het mooie, reeds langsbuiten vernieuwde, oude mijngebouw en ook de uitkijktoren vielen al van ver op. Binnenin het museum waren reuzengrote foto's van mijnwerkers opgehangen in een bijna aardedonkere ruimte... Werktuigen, vervoermiddelen, mijnlantaarns en vele andere getuigen van een vervlogen tijd waren er tentoongesteld. Er was ook een kunsttentoonstelling ondergebracht.
Deze mannetjes (of vrouwtjes) leidden ons naar de "Harmonic Fields", de op het Thor park opgestelde instrumenten, gemaakt door de fransman Pierre Sauvageot . De instrumenten werden door de wind bespeeld en bestonden uit kleine belletjes, trommels, klankkasten enzovoort...
Eerste plaatjes van enkele dansgroepen op het WERELDDANSFESTIVAL te EDEGEM
ECUADOR
Dit land ligt pal op de evenaar en dankt er zijn benaming aan. Het is het kleinste land in het Andesgebied. Quito, de hoofdstad van de republiek, ligt vrij noordelijk en is omringd door vulkanen. De kustvlakte heeft een tropisch klimaat, in het hooggebergte is het veel koeler.
MACEDONIË
Dit was vroeger een Joegoslavische deelstaat, nu een onafhankelijk land. De republiek telt een goede 2 miljoen inwoners en de hoofdstad is SKOPJE
CHILI, PAASEILAND
Paaseiland behoort tot Chili en ligt ten westen ervan te midden van de Grote Oceaan. Het is vooral bekend vanwege de reusachtige, mysterieuze stenen beelden die langs de kust op een rijtje staan (en liggen)te pronken
KALMYKIYA
Is een vroegere Russische deelstaat die nu een zelfstandige republiek is, met als hoofdstad Elista. Het land is gelegen aan de noordkust van de Kaspische Zee.
Een rustig ritje op deze mooie grootmoedersfiets of een stiekem afspraakje met je vriendje? Nu kies ik voor het eerste, vroeger voor het laatste...;-))
Mooi weer, een bom volk en rond de zestig levende beelden in de straten van Lommel maakten deze gemeente tot een feestelijk decor. De kleurrijke beelden stonden overal, op iedere hoek van de straat, in het park. In groep voerden ze soms een mooi toneeltje op. Wat een uniek evenement hadden ze weeral in Lommel die dag ! Het was er zó overvol dat men op den duur rond etenstijd de mensen geen frietje of hamburger meer kon aanbieden, alles was uitverkocht!
De vlierbomen staan nu in volle bloei. Hun witte, schermbloemige bloesems mogen gegeten worden. De groene besjes die nadien komen zijn evenwel giftig maar zodra ze zwart zijn kan men er lekkere heilzame vliersiroop van maken
Het straattheaterevenement te Boom trok véél volk. De meeste acts waren dan ook de moeite waard. Ze waren vrolijk, gewaagd of simpelweg mooi om te zien. De kinderen maar ook de volwassenen genoten er duidelijk van. Het Heldenplein was omgetoverd tot een druk en kleurrijk plein, heel wat anders dan door de week waarschijnlijk.
Even Borglonen...Van Grootloon naar Borgloon en terug!
Wat een uitgelezen vrijdag. We konden de hele wandeling bijna uitlopen in T-shirt. Er hingen wel af en toe wolken maar de zon liet zich niet verslagen. En terwijl we deze mooie wandeling tussen de bloesems van laag- en hoogstammen van appel-, peren-, krieken- en ettelijke andere fruitsoorten doorliepen zagen we alles bijna letterlijk groeien. Ontelbare paardenbloemen sierden weiden en bermen, madeliefjes, koekoeksbloemen en koolzaad stonden her en der te pronken. Kikkers kwaakten onophoudelijk in de poeltjes maar als ze ons hoorden praten verstomde hun gekwaak dadelijk. Het glooiende landschap zorgde voor een speciaal effect in de verte én voor dito foto's Blij dat we dit niet in 't weekend hoefden te doen, dan zouden er wellicht resems wandelaars de paadjes plattreden en kinderen zouden de helft van alle bloempjes genadeloos plat trappen. Op zo'n schitterende dag kan je niet anders dan goedgezind uw bedje opzoeken en verder dromen van al die natuurpracht...
Deze keer ontdekten we een kleurrijk evenement noordwaarts van Antwerpen. De provincie zette een groots spektakel op touw dat alleen door het weer niet opleverde wat er beloofd was. De te plukken tulpen zaten amper in knop en kwamen hoogstens een twintigtal centimeter boven de grond uit... Zoals verleden jaar geen weidse kleurenpracht dus. Tóch kreeg iedereen een boeketje zeer verse tulpen en tien zelf te vergaren tulpenbollen mee naar huis. Honderden mensen schoven aan en plukten het veld helemaal leeg.
Aan kinderanimatie géén gebrek en ook de drankkraampjes draaiden op volle toeren. Het werd een fijne namiddag op deze eerste échte lentedag! De Flandriaboten voeren aan en af en het toeristentreintje dribbelde vrolijk door de prille natuur. Enkele impressies :
Iedereen verlangt er meer dan ooit naar.... De lente laat dan ook verdomd lang op zich wachten! Maar zoals in noordelijker streken zal alles dan opeens groen staan en kort daarna uitbundig bloeien. De zomer met de donkergroene bomen zal er rap zijn en hopelijk lang blijven, maar dat is nog een onzekerheid voor máánden!!
Ik weet niet of de bessen van een klimopplant eetbaar zijn voor vogels maar de groene bladeren en de paarse bolletjes vielen op tussen de andere, bladerloze struiken langs de weg
Ik wist niet dat er einde winter ook vrucht-/zaaddoosjes tussen de bladeren van de laurier groeiden, nu nog heel subtiel, later veel uitbundiger wie weet...
Een klein donkergeel trilzwammetje had ook weeral zijn zachte vachtje opengeplooid
Al wandelend in Houthalen ontdekten we een gedenkteken voor verloren kinderen. Uitgesneden in een metalen plaat stond er een ontroerend gedichtje, gericht aan deze grote schatten...
Een paar dagjes in Hengelhoef draaide uit op een Rescue-operatie.Twee dieren uit de roedel damherten in de nabije weide waren er slecht aan toe. De bok zat geplaagd met een resem ijzer- en staaldraad en koord rond zijn kop en gewei. Een van de jonge hindes was ziek en zeer zwak. Ze boodt geen weerstand als de mannen van het Rescue-center van Opglabbeek haar voorzichtig vastbonden en meenamen voor verzorging...Hopelijk komt het nog goed met haar.
Op de kinderboerderij daarentegen liepen al kleine zwijntjes en schaapjes rond. De struisvogels stapten statig voorbij en de hangbuikzwijntjes sleepten zich door het slijk hun snuit in de trog met eten... Een zwarte lama volgde ons met argusogen vanonder zijn witte bles!
Een verhaal over een buitenmeisje in de VS begon in de kolonistentijd en eindigde jaren later toen ze als carrièrevrouw inzag dat een leven dicht bij de natuur pas het échte leven was. Ze keerde terug naar de paardenranch van haar vader, waar haar lievelingspaard nog altijd op haar wachtte Althans dat is wat ik ervan begrepen heb want spijtig genoeg voor de honderden kinderen werd alles verteld in het engels
Apassionata is een prachtig samenspel tussen paard en mens en is een show die door jong en oud kan gesmaakt worden.
Deze namiddag vloog er een vinkje tegen het raam en viel bewusteloos op mijn terrastegels.
Ik nam het diertje voorzichtig op en warmde het in mijn handen.Toen het weer bijkwam en de oogjes opentrok kon ik het minutenlang strelen en geruststellen. Nadien gaf ik het wat te eten en even later was het weer volledig van deze wereld en vloog het de koude lucht in...
Veel hebben we't zonnetje niet gezien de laatste weken. Enkele dagen, met ietwat blauwe winterhemel, waren ideaal om foto's te nemen. De rest waren er niet drie tinten grijs maar honderd tinten tussen wit en zwart waar te nemen! De sneeuw maakte wel veel goed en lokte veel wandelaars naar het park.
Ik ben Suzy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sunny.
Ik ben een vrouw en woon in Edegem (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 20/02/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Reizen, fotograferen, handwerken, lezen en kleinkindjes knuffelen ;-) .
Er zijn tal van interesses in mijn leven,maar ik verheug mij het meest als ik op reis ga,dan kan ik genieten van al het mooie en vreemde in de wereld en "last but not least" mijn foto's bewerken zodat ik ze kan tonen aan iedereen die hier langs komt
oktober 2007 Rondreis Peru
Juni 2008 Bezoek aan het Groo
thertogdom Luxemburg
Februari 2009 Twee dagen Eifelen, Duitsland
April 2009 Bollenstreek, Noord Holland
mei 2009 Rondreis Westen van de USA
1-2-3 juni Amelandreisje, Waddenzee