Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Met ingang van 1 juni moeten reizigers in het openbaar vervoer een (niet medisch) mondkapje dragen. Het RIVM is niet voor maar ook niet tegen. Toch maakt Rutte het verplicht. Wat zeggen onafhankelijke artsen over het mondmasker?
Blaylock
Dr. Russell Blaylock, neurochirurg, waarschuwt niet alleen dat mondkapjes gezonde mensen niet beschermen voor ziekte, maar dat ze ook ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken voor de dragers. Als je ziek bent kan je beter geen mondmasker dragen, schrijft hij.
Hij wijst er fijntjes op dat er geen onderzoeken zijn die aantonen dat een mondkapje enig effect heeft op de overdracht van het covid-19 virus. Daarom moeten we te rade bij onderzoeken van het influenza virus overdracht. En ook daar ontbreekt het bewijs.
Blijkbaar is er geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van mondkapjes noodzakelijk maakt.
Risico’s
Zijn er misschien risico’s voor het dragen ervan? Sommige onderzoeken bevestigen dit. De optredende klachten variëren van hoofdpijn, luchtwegklachten, CO2 ophoping, hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels), tot aan ernstige levensbedreigende complicaties.
Onderzoekers hebben ontdekt dat door het mondkapje het zuurstofgehalte in het bloed aanzienlijk vermindert. Des te langer het masker wordt gedragen, des te meer daalt het zuurstofniveau in het bloed. Dit heeft dan weer een negatief effect op het immuunsysteem. Hierdoor zorgt een mondmasker juist voor een verhoogd risico op infecties.
Er is nog een ander gevaar van het dragen van mondmaskers op dagelijkse basis, zo vervolgt Blaylock zijn betoog, met name gedurende meerdere uren. Als iemand besmet is met een luchtwegvirus kan iets van het virus uitgestoten worden bij iedere ademhaling. Hierdoor zal iemand met een goed sluitend mondkapje virussen steeds opnieuw inademen waardoor de concentratie van het virus in de longen en neus passages toeneemt.
Kijk hier de video waarin professor Cahill (vanaf minuut 8.32) haar verhaal doet.
De Ierse professor Cahill vertelt aan Del Bigtree in een interview het volgende. Mondmaskers zorgen dat de drager minder zuurstof binnenkrijgt. Dat zet je immuunsysteem onder druk. De latent aanwezige virussen, inclusief corona, zullen juist opnieuw naar boven komen. Voeding, vitamines (en zo min mogelijk stress) houden je afweersysteem op peil.
Voor het coronavirus is het niet nodig een mondmasker te dragen en evenmin social distancing.
Verspreiding
Het lijkt erop dat met het terugschroeven van de lock down in ons land en de buurlanden als tegenprestatie voor het afzwakken van de maatregelen de burgers het mondkapje en de social distancing hiervoor terugkrijgen.
In Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittannië is een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer net als hier. Daarnaast moet het in Duitsland ook in winkels gedragen worden.
RIVM over mondkapjes
Wat zegt de adviseur van kabinet Rutte, hetRIVMover de mondkapjes? Zij schrijven dat niet-medische mondkapjes “de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting”. “Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn.”
“Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”
Met andere woorden als het mondkapje niet beperkt zou beschermen dan zou er geen reden meer zijn om afstand te houden, hygiënemaatregelen te nemen of mensen met klachten te isoleren.
Rob Vellekoop, 29 mei 2020
VEEL MENSEN DIE MONDKAPJES DRAGEN, ERVAREN EEN NEGATIEF EFFECT OP DE GEZONDHEID
BRON: ANP
Veel mensen die mondkapjes dragen, ervaren een negatief effect op de gezondheid
In een vierdelige serie geeft immunoloog dr. Carla Peeters, die verschillende jaren werkzaam was op het RIVM, alle ins en outs over het door de overheid in bepaalde situaties verplicht gestelde mondkapje. Deze week deel II:het gebruik van mondkapjes is lang niet zo onschuldig als gedacht en kan zelfs negatieve effecten hebben op de gezondheid.
Gepubliceerd op:Geplaatst in de volgende categorieën:
Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.
Het vrij kunnen ademen van schone lucht is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Daarom is het belangrijk om te analyseren wat de effecten zijn van het microklimaat dat binnen en op het mondkapje gecreëerd wordt. Door het dragen van mondkapjes stijgt de temperatuur en de luchtvochtigheid verandert. Alleen al het psychologisch effect op het dragen van een mondkapje kan een verandering in de wijze van ademen bewerkstelligen. Afhankelijk van het soort masker/mondkapje wordt door de drager meer weerstand in ademen ervaren en kunnen problemen ontstaan om voldoende O2 in te ademen. Wanneer een te kort aan O2 wordt ervaren neemt de activiteit van het sympathisch zenuwstelsel (flight-fight reactie) toe. De hartslag wordt sneller; een risico voor onwel of moe voelen en zelfs flauwvallen. Hoofdpijn, huidreacties en jeuk als gevolg van het dragen van maskers zijn eveneens beschreven. Ervaren ongemak leidt tot meer stress met als gevolg een vicieuze cirkel. Wanneer een masker langdurig achter elkaar gedragen wordt kan het zuurstofgehalte in het bloed dalen en het CO2 gehalte toenemen. Hierdoor kunnen ontstekingen toenemen en verzwakt de immuniteit voor externe factoren. Meer energie is nodig om de bestaande ontstekingen onder controle te houden. Ook kan de concentratie van bacteriën en virussen in het masker en neus- en keelholte toenemen door het uitademen en weer inademen van dezelfde lucht.
Toxische stoffen van kleurstoffen of bleekmiddelen en/of stofdeeltjes uit de stoffen die gebruikt worden voor de mondkapjes kunnen in het microklimaat ophogen en zo in de longen terecht komen.
Ongecontroleerde productie van mondkapjes vergroot negatieve invloeden
Voor de mode-industrie is de productie van hippe mondkapjes een snel groeiende markt geworden. De reclame industrie heeft er een nieuw fiche bij gekregen. Tot op heden zijn er geen strikte kwaliteitseisen aan de mondkapjes wat betekent dat alles kan. Zelfs voor medische mondkapjes waar wel kwaliteitseisen aan gesteld worden, is door de grote vraag een warewildwest-marktontstaan. Of het nu design mondkapjes zijn of zelfgemaakte mondkapjes van ongekeurde stoffen, het vraagt alertheid voor mogelijke nadelige consequenties op de gezondheid. Toxische stoffen van kleurstoffen of bleekmiddelen en/of stofdeeltjes uit de stoffen die gebruikt worden voor de mondkapjes kunnen in het microklimaat ophogen en zo in de longen terecht komen. Eventuele schade aan longepitheel cellen, de eerste barrière om infecties te voorkomen, kunnen het lichaam ontvankelijker maken voor bacteriële en virale infecties.
Mogelijk verband luchtverontreinigingen en verloop COVID-19
Wetenschappelijke onderzoeken hebben de mogelijke nadelige effecten van luchtverontreiniging op het immuunsysteem aangetoond. Tegelijk kan er door verontreinigingen een toename ontstaan in de expressie van het aantal angiotensine-converterend enzym (ACE) receptoren. Dit betekent dat er meer receptoren beschikbaar zijn waar het virus zich aan kan binden waardoor een ernstiger beloop van COVID-19 mogelijk is. Eenrecent onderzoekvan de Universiteit van Harvard toont als eerste een statistisch significant verband tussen de ernst van het verloop van COVID-19 en de mate van luchtverontreiniging.
Ook in Nederland wordt gedacht aan een mogelijk verband van hogere luchtverontreiniging in gebieden (Oost-Brabant en Noord-Limburg) met de hoogste incidentie van COVID-19. Het RIVM is gestart met onderzoek naar een verband tussen intensieve veehouderij en het verloop van COVID-19.
De verspreiding van het virus kan toenemen door het onveilig gebruik van mondkapjes.
Gebruik mondkapjes vergroten verspreiding van het virus
Onderzoek gepubliceerd in hetBritish Medical Journalin 2015, waar 3M aan meewerkte, toonde een hogere concentratie van het virus bij mensen die gebruik maakten van mondkapjes in vergelijking met mensen die geen mondkapje/medisch mondkapje droegen. De meeste mensen beschikken over onvoldoende kennis om de mondkapjes verantwoord te gebruiken, zoals vaak vernieuwen, frequent handen wassen, op een veilige manier afdoen en afvoeren. De verspreiding van het virus kan toenemen door het onveilig gebruik van mondkapjes. Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van het gebruik van chirurgische maskers toonde een hogere concentratie van virussen en bacteriën aan de buitenzijde van het masker. Hergebruik van mondkapjes kan daarom leiden tot een grotere kans op infecties. Geadviseerd wordt om de mondkapjes na 2 uren te vervangen en op een veilige manier af te voeren. Of voor hergebruik bij 60 C gewassen kan worden.
Lees hier Deel I:helpt het dragen van een mondkapje om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?
Lees hier Deel III:het aantonen beschermende werking van medische mondmaskers blijkt nog niet zo eenvoudig.
Lees hier Deel IV:stop met anderhalve meter afstand houden en het verplicht dragen van mondkapjes
Dr. ir. Carla Peeters is directeur van COBALA Good Care Feels Better®. Zij is immunoloog en werkte jaren aan infectieziekten op het RIVM en was bestuurder van een aantal zorgorganisaties.
MONDKAPJESPLICHT IN STRIJD MET GRONDWET? ZO KAN KABINET EROMHEEN!
De coronawet lijkt er nu toch echt te komen. Achter de schermen is een akkoord in de maak van de coalitiepartijen, PvdA, GroenLinks en de SGP dat donderdag rond moet zijn. De coronaboete, een van de belangrijkste onderdelen van de wet, gaat omlaag naar 99 euro. En hoe zit het nu met de mondkapjesplicht: is die juridisch haalbaar?
Als de deal rond is, heeft het kabinet voldoende steun voor het wetsvoorstel in zowel de Eerste als Tweede Kamer.
De coronawet is een tijdelijke wet waarin diverse maatregelen zijn opgenomen, zoals de verplichte anderhalve meter afstand. Om alle genoemde partijen achter het wetsvoorstel te krijgen, gaat de coronaboete omlaag van 390 euro naar 99 euro. Dat gebeurt niet met terugwerkende kracht: voor de duizenden mensen die de boete al kregen, blijft het oude bedrag gelden.
Ook de duur van de wet wordt ingekort. Die gaat van een half jaar naar maximaal drie maanden, met de mogelijkheid van een maand verlenging.
Een belangrijke voorwaarde voor afdoende Kamersteun is dat het parlement altijd het laatste woord krijgt over de maatregelen. Een minister krijgt dus niet de macht om per decreet te regeren. Het kabinet had de wet eigenlijk al voor 1 juli willen invoeren, maar er was veel kritiek, ook van het belangrijkste adviesorgaan, de Raad van State.
Komt er wel of geen mondkapjesplicht?
Over de juridische haalbaarheid van een mondkapjesplicht is al langer discussie, omdat deze in strijd zou zijn met de Grondwet. Zo zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) maandag in praatprogramma Op1 dat zij de mondkapjes in haar gemeente niet zomaar kan verplichten omdat dit kledingvoorschrift ingrijpt in de persoonlijke levenssfeer van burgers en er geen wetenschappelijke consensus bestaat over de noodzaak van de maatregel. Invoering zou daarom in strijd zijn met de Grondwet.
Navraag van EW bij juristen leert dat het aannemelijk is dat een mondkapjesplicht inderdaad een inbreuk is op die grondrechten. Maar die kunnen bij wet wel worden beperkt als dat in een democratische samenleving nodig wordt geacht, bijvoorbeeld voor de openbare orde en zeden. De kernvraag is of het middel in redelijke verhouding staat tot het doel. Het is aan de rechter om dat af te wegen.
Talloze voorbeelden van inbreuk op grondrechten
Inbreuk op de grondrechten gebeurt veel vaker. Zoals belasting betalen, want dat is een inbreuk op de eigendomsrechten. Of de beperking van de vrijheid van meningsuiting, doordat je kunt worden bestraft voor belediging. Ook een huiszoeking is in strijd met de grondrechten, al mag die wel als een rechter-commissaris toestemming geeft.Inbreuken op de grondrechten zijn er dus aan de lopende band. Die zijn vaak ook nodig in een democratische samenleving, maar ze moeten wel een wettelijke grondslag hebben.Bij een mondkapjesplicht is de vraag of dat mondkapje echt noodzakelijk is. Over het beschermende effect ervan bestaan twijfels. De kernvraag hier is hoe de afweging tussen nut en doelmatigheid uitvalt. De rechter kan de eventuele invoering ook toetsen aan internationale verdragen.