God, ik zoek even contact met U. Wil je mij nabij zijn? Geef mij geloof en vertrouwen kracht en volharding zodat ik mij ten volle kan geven aan de opdracht die ik nu mag vervullen. Amen
De MARIA MONOLOOG met als titel “MIJMERINGEN VAN MARIA ” door Kristien De Raeymaecker uit Turnhout is een aangrijpende opvoering..
Gedurende 55 minuten kruipt Kristin De Raeymaecker in de huid vant de op jaren gekomen Maria die terugblikt op haar bewogen leven en zet een vrouw neer van vlees en bloed. Hoe voelde Maria zich als kind van een ouder echtpaar en als ongewenst zwanger meisje? Hoe beleefde ze haar tijd bij Elisabeth? Hoe ervoer ze de geboorte van haar baby? Hoe voedde ze haar kind .Hoe voelde op en wat ging er door haar heen toen ze onder zijn kruis stond? Stuk voor stuk heel menselijke vragen die vandaag voor velen van ons herkenbaar zijn. Dit optreden doet ons meeleven met “ de Moeder van Smarten”. Tijdens deze monoloog worden de mensen geraakt door het menselijke beeld dat zij van haar schetst. Ze herkennen zich in haar vragen en twijfels, haar angst en ontreddering, haar verwondering, haar dankbaarheid, haar vertrouwen – ondanks alles – en haar geloof. Dat is toch prachtig.
KAN JE O.A. ZIEN TE ROESELARE IN DE H.HARTKERK OP 13 FEBRUARI OM 14.30 U
Aswoensdag is de eerste dag van de 40-daagse vastenperiode voorafgaand aan Pasen. In die veertig dagen voor Pasen leven de mensen heel sober, er wordt alleen het hoogstnoodzakelijke gegeten. De vastentijd herinnert de katholieken aan een verhaal uit de bijbel waarin Jezus veertig dagen in de woestijn doorbracht zonder eten en drinken.
Om de ernst van het niet zomaar alles te kunnen eten en drinken te onderstrepen is er op Aswoensdag een kerkdienst in de katholieke kerk waarbij iedere kerkganger naar voren komt, en voor het altaar staand, van de priester een kruisje van as (verkoolde palmblaadjes) op het voorhoofd krijgt, met de woorden:
"Gij zijt gekomen uit as en tot as zult ge wederkeren"
VREES NIET, WEES NIET BANG. DEZE WOORDEN LEES JE ONTELBARE MALEN IN DE BIJBEL. HET WAS DE BOODSCHAP, TELKENS WEER VAN DE HEILIGE PAUS JOHANNES-PAULus II. HET WAREN DE WOORDEN DIE DON BOSCO TOT ZIJN VERDWAALDE JONGERERN SPRAK.
OOK heel mooi samenvallend met het feest dat wij vandaag vieren
MARIA LICHMIS
Vandaag vieren we het feest van de opdracht van Jezus in de tempel. Het is vandaag ook de dag van het godgewijde leven. Hij herinnert ons aan het belang voor de Kerk van hen die ingegaan zijn op de roeping om Jezus van nabij te volgen op de weg van de evangelische raden.
‘Wees altijd blij’, is een zin die we vaak van hem mochten horen. Hij had het in zijn leven niet gemakkelijk maar toch trachtte hij innerlijk opgewekt te blijven omdat hij wist dat hij er nooit alleen voor stond. Er was een liefdevolle God die hem leidde in al zijn dromen en plannen met zijn jongens. Hij voelde zich gedragen en kreeg op tijd en stond de genadekracht om vol te houden en zijn leven onvermoeibaar door te zetten, tot het einde toe.
Hij wilde dat zijn jongens ook blij waren, ondanks problemen en hindernissen. Het leven als christen is te waardevol om verdrietig te zijn. Hij wilde zo graag dat zijn jongens de helende kracht van Gods liefde in hun leven zouden ervaren. Don Bosco was voor hen een geschenk van God.
Goede God, in Jezus roept Gij alle mensen op tot bekering en tot geloof in uw Blijde Boodschap. Wij danken U voor het perspectief dat Gij ons biedt en vragen U: geef ons de kracht ons leven te heroriënteren en de weg te volgen die Jezus ons is voorgegaan. Gij hebt Saulus bij zijn naam geroepen en hij is de grote apostel Paulus geworden. Noem ook ons bij onze naam zodat wij vurige verkondigers worden van uw Boodschap en zo uw Rijk wat dichterbij brengen. Amen.
LATEN WIJ ZOALS PAULUS GODS GOEDE BOODSCHAP UITDRAGEN
Een jonge kerel droomde ervan zich in te zetten voor een betere wereld. Op een dag vroeg hij aan Frans van Sales: ... “Wat kan ik doen voor de vrede in de wereld?” Zegt Frans van Sales glimlachend: “Niet zo hard met de deuren slaan.”
Bruno Ferrero
Franciscus van Sales is de patroon van de Salesianen.
God heeft een ruim hart voor vreemdelingen. Zij voelen zich niet thuis en zijn ontheemd. En God is juist de God die ernaar verlangt dat mensen thuiskomen. Hij herinnert zijn volk eraan dat ze zelf ook vreemdelingen zijn geweest. De lange jaren in Egypte, op vreemde grond, mogen niet vergeten worden. En als er dan nu vreemdelingen komen, dan is de eigen ervaring van vreemdeling te zijn geweest een diep motief om hen met liefde te behandelen. Misschien is het zelfs wel een voorwaarde: pas als je zelf vreemdeling bent geweest, ontheemd, losgeraakt van je wortels, pas dan kun je op een bewogen en invoelende manier liefde geven aan de vreemdeling die op jouw weg komt.
Gebed: God, u die vreemdelingen liefhebt, leer me om de vreemdelingen die op mijn weg komen lief te hebben vanuit uw barmhartigheid. Amen
Vraag: Voel jij je wel eens een vreemdeling?
Ook u moet vreemdelingen met liefde behandelen, want u bent zelf vreemdelingen geweest in Egypte. (Deuteronomium 10:19)