God, ik zoek even contact met U. Wil je mij nabij zijn? Geef mij geloof en vertrouwen kracht en volharding zodat ik mij ten volle kan geven aan de opdracht die ik nu mag vervullen. Amen
het gebed zou jouw dag moeten kleuren, van zonsopgang tot zonsondergang, bij werken en rusten, bij vreugde en verdriet, in hoop en twijfel, een leven lang. Ik wens het jullie toe!
Heer Laat me de weg vinden om heel dicht bij U te komen. Help me om in deze ik gerichte wereld weer op mijn knieën te gaan, weer nederig te worden en elke avond U dank te zeggen voor de voorbije dag en hulp te vragen voor de zorgen die ik heb. Niet alleen ’s avonds maar elk moment kan ik dicht bij U komen. Als ik dit in m'n leven vergeten ben Heer, geef me dan nu de kracht om die keuze opnieuw te maken. Geef me de durf om ervoor uit te komen dat U belangrijk bent voor mij elke dag opnieuw en opnieuw.
Sint Pieter, Peter, Petrus of hoe wij u ook noemen, vandaag is het uw dag. Waar zijn de netten gebleven, de vissen en de boot van uw beroep? Allemaal achtergelaten toen Jezus u aankeek en riep. Dat ook wij losmaken wat ons bindt, alles wat ons verhindert om vrij uw Heer te volgen.
Paulus, geweldenaar van de Heer, Saulus van Tarsus, Paulus van Christus, altijd onderweg, overal prekend en nergens nog kind aan huis. Bedankt voor de vrijheid die gij voor ons hebt bevochten. Begeleid ons naar Damascus, dat ook wij de Heer mogen ontmoeten.
“Het Heilig Hart van Jezus, het Hart dat tweeduizend jaar geleden begon te kloppen in de schoot van de gezegende Maagd Maria, die het vuur van Gods liefde in de wereld bracht.
Dit Hart van Christus bevat een boodschap voor ons allen. Het spreekt ook tot de hedendaagse wereld. In een maatschappij waar techniek en informatiewetenschappen zich met grote schreden ontwikkelen en waar we ten prooi vallen aan duizenden, vaak tegenstrijdige belangen, riskeren we onze kern te verliezen, de kern van onszelf. Door Zijn Hart aan ons te tonen herinnert Jezus ons boven alles dat Hij hier is, in het innerlijk van de persoon, waar de bestemming van ieder van ons ligt besloten, dood of leven in de breedste zin. Hijzelf geeft ons leven in overvloed, Hij maakt het mogelijk om ons hart, die tot nu toe verhard was door onverschilligheid en egoïsme, te openen voor een verhevener vorm van liefde.
Het Hart van de Gekruisigde en Verrezen Christus is de onuitputtelijke bron van genade die iedere persoon altijd kan bereiken: liefde, waarheid, gerechtigheid, genade en barmhartigheid.”
In de komende vakantietijd gaan duizenden christengelovigen op bedevaart, veraf en dichtbij. Bedevaartsoorden zoals Scherpenheuvel, Banneux, Kevelaer, Częstochowa, Kibeho, Guadaloupe en Lourdes ontvangen vele miljoenen bedevaarders. Ze zoeken hulp en geborgenheid bij Maria of uiten hun dankbaarheid voor de ontvangen genade in belangrijke levensmomenten. Door de innerlijke vernieuwing en de ervaring dat God werkt in de mens wordt de bedevaartservaring het begin van een nieuw leven.
Onthoud een ander niet waarop hij recht heeft, terwijl je het hem geven kunt. Zeg nooit tegen je medemens: ‘Ga weg, kom morgen maar terug,’ terwijl je hebt wat je hem schuldig bent. Behandel hem niet zo schandalig terwijl hij zijn vertrouwen in je heeft gesteld. Maak geen ruzie met iemand die je geen kwaad berokkend heeft.
Christenen worden in 128 landen vervolgd of gediscrimineerd
Het christendom is met zijn 2,3 à 2,4 miljard gelovigen niet alleen de grootste, maar ook de meest vervolgde godsdienst.
Wereldwijd wordt geen enkele godsdienst zo fel vervolgd als het christendom. Dat staat te lezen een nieuwe studie van het Onderzoeksbureau voor Godsdienststatistiek Pew. Daaruit blijkt dat christenen in 128 landen gebukt gaan onder een of andere vorm van vervolging, discriminatie of uitsluiting.
De vervolging van de christelijke gemeenschappen is het sterkt in de overwegend islamitische landen in het Midden- en Nabije-Oosten, maar ook in Noord-Afrika. Zelfs in landen waar christenen de meerderheid van de bevolking uitmaken, zijn ze soms doelwit van geweld. Dat is onder meer het geval in Nicaragua, waar 60 procent van de bevolking katholiek is en waar e-mail en telefoons van katholieken gecontroleerd worden.
In zijn Bergrede roept Jezus een nieuwe wereld op, een omgekeerde wereld, een wereld waarin de macht van de enen ontkracht wordt door de onmacht en de weerloosheid van de anderen.
Heer Jezus, mensen stonden versteld van het gezag dat van U uitging. Uw gezag berustte niet op macht, maar op de kracht van mateloze eerbied en liefde voor het goede dat schuilt in iedere mens. geef mij de moed kwaad met goedheid te overwinnen.
Heer, ik kom tot U en in de stilte van de ontluikende, nieuwe dag, zoek ik Uw aanwezigheid. Ik sluit mijn ogen, vouw mijn handen en verlang ernaar even met U alleen te zijn. U bent mijn Heer en het is mijn diepst verlangen dat U mij op al mijn wegen leidt. Ik heb geen woorden om te spreken, Heer; ´k wil slechts alleen even met U samen zijn. In de stilte van deze nieuwe dag, in Uw aanwezigheid, kom ik tot rust en ontvang nieuwe kracht. Uw Geest doorstroomt mijn wezen als ik U, hier, in de stilte ontmoet. In mijn hart ontspringt een lied van lof en dank; ik zing voor Hem, heel zacht. Niets mag dit stille samen-zijn verstoren; hier ligt mijn sterkte als ik de nieuwe dag begroet.
Brood, een krentenmik, een tarwebolletje of een sneetje roggebrood, zo gewoon, vertrouwd en vanzelfsprekend, het zou pas opvallen als het er ineens niet meer was.
Het graan in de aarde, gemalen en gekneed, gerezen en gebakken en vervolgens aan zo vele keukentafels door zorgzame handen uitgedeeld.
Brood, daar zit levenskracht in of het nu door heilige handen wordt gebroken of aan de keukentafel wordt gedeeld, pas daar waar mensen hun leven werkelijk delen met elkaar gaat het brood smaken naar meer.
IN VELE GEZINNEN OF OP KAMERS WORDEN NU KAARSEN ONTSTOKEN DIE VOOR DE STUDENT EN EN ZIJN OUDERS EN FAMILIE EEN TEKEN MOET ZIJN VAN GODS NABIJHEID, DAG EN NACHT IN DEZE STRESSVOLLE PERIODE DI DE EXAMENS TOCH ZIJN. BIDDEN WIJ VOOR HEN IN HET BIJZONDER.
Op maandag 12 juni overleed Dom Anselm Hoste, abt-emeritus van de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge.
De voormalige abt Anselm Hoste werd geboren te Beernem op 30 december 1930, is ingetreden in de abdij op 19 september 1950, deed plechtige professie op 16 augustus 1955 en werd priester gewijd op 25 juli 1956.
Hij was de zesde abt van de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge (1981-1994), was Ridder van ’t Manneke uit de Mane, ere-Voorzitter van de “Encyclopédie Bénédictine” en lid van het Berek van ‘Biekorf”.
De uitvaart vindt plaats op zaterdag 17 juni om 11u.00 in de abdijkerk van Steenbrugge.
En zo kon ik haar begoeten in de kathedraal te SPYER. Voor sfeerbeelden en meer uitleg, alvast de moeite even te Googelen. Ja, toch merkwaardig hoe vele unieke Maria's er ter wereld zijn.