God, ik zoek even contact met U. Wil je mij nabij zijn? Geef mij geloof en vertrouwen kracht en volharding zodat ik mij ten volle kan geven aan de opdracht die ik nu mag vervullen. Amen
Soms lijkt het dat je OF voor paus Benedictus XVI bent/was OF voor paus Franciscus. Kan het niet allebei? Ieder zijn liefde voor de lieve Heer, misschien wat andere aandachtspunten, maar de Liefde telt. De apostelen waren individueel ook met hun eigen karakters uitgekozen, en toch een eenheid in de Liefde van de Heer. Tuurlijk niet altijd dezelfde gedachten en gevoelens. Daarom de wens: Vrede zij u. Ieder gekleurd draadje bij elkaar vormt samen een veelkleurig tapijt. Zoals zij: paus Benedictus XVI en paus Franciscus, diep respect hebben voor elkaar en zo te zien ook echte interesse in elkaars welzijn, laten wij ook met onze diversiteiten een eenheid vormen. We hoeven niet hetzelfde te zijn en te doen, ieder zijn/haar aandeel in het lichaam dat de kerk is, met Christus als hoofd.
U kent mijn hart. U kent mijn gedachten. U ziet al mijn daden. U weet alles van mij. U weet wat ik wil. U kent al mijn krachten. U hoort al mijn woorden. U bent mij zeer nabij.
U weet wie ik ben. U hoort al mijn zuchten. U ziet al mijn tranen. U voelt mee in mijn pijn. U weet dat ik soms van U weg wil vluchten. Toch zult U altijd bij mij zijn.
Overal op aarde kan ik bij U uithuilen. Want altijd wordt door U aan mij gedacht. Voor Uw liefde kan ik mij niet verschuilen. Uw licht is sterker dan de nacht.
U kneedde mij en gaf vorm aan heel mijn leven. U maakte mij zo mooi en kostbaar door Uw hand. Doordat mijn hart met Uw hart is geweven Is er een onverbreekbare liefdesband.
Houd mij in Uw oog. Leid mij in Uw wegen. Toets al mijn plannen. U weet wat ik verlang. Bescherm mij op Uw weg. Houdt mij soms maar tegen. Voor Uw trouwe liefde ben ik niet bang.
De Ronde van Vlaanderen is de 'hoogdag' van het wielervoorjaar. Ze sluit de 'heilige week' af, waarin nog andere befaamde koersen worden gereden. Je hebt wielergoden en dopingzondaars: alleen al in ons taalgebruik zijn koers en religie verweven. In Roeselare loopt nog tot volgend voorjaar de expo ‘Koers is religie’, waarin de relatie tussen wielrennen en geloof centraal staat. De expo is opgezet in de (ontwijde) Paterskerk, waar het Wielermuseum een voorlopig onderkomen heeft gevonden nu het museumgebouw wordt gerestaureerd.
De tentoonstelling 'Koers is religie' vind je in de Paterskerk, Delaerestraat 33 in Roeselare. Tot eind september 2017 open van maandag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur. Vanaf oktober 2017 gesloten op zondag. Vrij toegankelijk.
Het Italiaanse magazine ‘Millennium’ illustreert daarmee een artikel over degenen die de paus ten val willen brengen.
Millennium, de weekendbijlage van de Italiaanse krant Il Fatto Quotidiano, pakte gisteren uit met een ophefmakende cover. Een tekening toont een halfnaakte, aan een antieke zuil vastgebonden paus Franciscus, als een hedendaagse Sint-Sebastiaan doorboord met pijlen, onder de titel: De vijanden van Franciscus: dit zijn degenen die willen dat hij aftreedt.
Binnenin beschrijft journalist Peter Gomez ‘een echte oorlog’ tegen de paus, gevoerd door machtige kardinalen, voormalige vrijmetselaars en politiek verbonden opiniemakers.
Al nuanceert Gomez dit ook wel: bij de gewone gelovigen is Franciscus ongemeen populair, zegt hij. En besluit:
Als je wil weten wat katholieken van de paus vinden, kijk dan niet naar Twitter maar ga in de loopgraven.
Bid voor ons Maria, Wij die onderweg zijn, met onze zorgen, met zwarte ogen, voor wat komen gaat, Bid met ons, dat we een eind met U, kunnen meegaan. Om de weg van Jezus te volgen, Om God in ons leven, te laten leiden, dat wij van onze toekomst, meer feest, meer echt leven kunnen maken. Meer, dan dood en ellende, oorlog en gevaar.
Ik heb, net als jij misschien, soms best bepaalde verwachtingen van mensen, maar ik heb ook ontdekt en geleerd, dat er in mijn diepste pijn en nood maar Eén is die er altijd en op het juiste moment is, en dat is God, mijn hemelse Vader en Jezus, mijn Verlosser en Heer. Mensen zullen ons vroeg of laat teleurstellen, en soms lijkt het misschien ook alsof God dit doet, maar uiteindelijk zal altijd blijken dat wat Hij doet, het beste en het juiste is.
het gebed zou jouw dag moeten kleuren, van zonsopgang tot zonsondergang, bij werken en rusten, bij vreugde en verdriet, in hoop en twijfel, een leven lang. Ik wens het jullie toe!
Heer Laat me de weg vinden om heel dicht bij U te komen. Help me om in deze ik gerichte wereld weer op mijn knieën te gaan, weer nederig te worden en elke avond U dank te zeggen voor de voorbije dag en hulp te vragen voor de zorgen die ik heb. Niet alleen ’s avonds maar elk moment kan ik dicht bij U komen. Als ik dit in m'n leven vergeten ben Heer, geef me dan nu de kracht om die keuze opnieuw te maken. Geef me de durf om ervoor uit te komen dat U belangrijk bent voor mij elke dag opnieuw en opnieuw.
Sint Pieter, Peter, Petrus of hoe wij u ook noemen, vandaag is het uw dag. Waar zijn de netten gebleven, de vissen en de boot van uw beroep? Allemaal achtergelaten toen Jezus u aankeek en riep. Dat ook wij losmaken wat ons bindt, alles wat ons verhindert om vrij uw Heer te volgen.
Paulus, geweldenaar van de Heer, Saulus van Tarsus, Paulus van Christus, altijd onderweg, overal prekend en nergens nog kind aan huis. Bedankt voor de vrijheid die gij voor ons hebt bevochten. Begeleid ons naar Damascus, dat ook wij de Heer mogen ontmoeten.
“Het Heilig Hart van Jezus, het Hart dat tweeduizend jaar geleden begon te kloppen in de schoot van de gezegende Maagd Maria, die het vuur van Gods liefde in de wereld bracht.
Dit Hart van Christus bevat een boodschap voor ons allen. Het spreekt ook tot de hedendaagse wereld. In een maatschappij waar techniek en informatiewetenschappen zich met grote schreden ontwikkelen en waar we ten prooi vallen aan duizenden, vaak tegenstrijdige belangen, riskeren we onze kern te verliezen, de kern van onszelf. Door Zijn Hart aan ons te tonen herinnert Jezus ons boven alles dat Hij hier is, in het innerlijk van de persoon, waar de bestemming van ieder van ons ligt besloten, dood of leven in de breedste zin. Hijzelf geeft ons leven in overvloed, Hij maakt het mogelijk om ons hart, die tot nu toe verhard was door onverschilligheid en egoïsme, te openen voor een verhevener vorm van liefde.
Het Hart van de Gekruisigde en Verrezen Christus is de onuitputtelijke bron van genade die iedere persoon altijd kan bereiken: liefde, waarheid, gerechtigheid, genade en barmhartigheid.”
In de komende vakantietijd gaan duizenden christengelovigen op bedevaart, veraf en dichtbij. Bedevaartsoorden zoals Scherpenheuvel, Banneux, Kevelaer, Częstochowa, Kibeho, Guadaloupe en Lourdes ontvangen vele miljoenen bedevaarders. Ze zoeken hulp en geborgenheid bij Maria of uiten hun dankbaarheid voor de ontvangen genade in belangrijke levensmomenten. Door de innerlijke vernieuwing en de ervaring dat God werkt in de mens wordt de bedevaartservaring het begin van een nieuw leven.
Onthoud een ander niet waarop hij recht heeft, terwijl je het hem geven kunt. Zeg nooit tegen je medemens: ‘Ga weg, kom morgen maar terug,’ terwijl je hebt wat je hem schuldig bent. Behandel hem niet zo schandalig terwijl hij zijn vertrouwen in je heeft gesteld. Maak geen ruzie met iemand die je geen kwaad berokkend heeft.
Christenen worden in 128 landen vervolgd of gediscrimineerd
Het christendom is met zijn 2,3 à 2,4 miljard gelovigen niet alleen de grootste, maar ook de meest vervolgde godsdienst.
Wereldwijd wordt geen enkele godsdienst zo fel vervolgd als het christendom. Dat staat te lezen een nieuwe studie van het Onderzoeksbureau voor Godsdienststatistiek Pew. Daaruit blijkt dat christenen in 128 landen gebukt gaan onder een of andere vorm van vervolging, discriminatie of uitsluiting.
De vervolging van de christelijke gemeenschappen is het sterkt in de overwegend islamitische landen in het Midden- en Nabije-Oosten, maar ook in Noord-Afrika. Zelfs in landen waar christenen de meerderheid van de bevolking uitmaken, zijn ze soms doelwit van geweld. Dat is onder meer het geval in Nicaragua, waar 60 procent van de bevolking katholiek is en waar e-mail en telefoons van katholieken gecontroleerd worden.