Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
07-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi

Gentse waterzooi 

Verse kip                        Gentse waterzooi - Kookse.tv

Water 2l

Ui 1

Tijm enkele takjes

Laurierblad 1

Wortelen  

Prei 

Selderstengels 

Vastkokende aardappelen 

Platte peterselie  bussel

Boter 40 g

Bloem 45 g

Room 1 dl

Ei 1

Bereiding ;

Kuis de kip, indien dit nog niet gebeurd is,

en doe in een kookpot. Giet het water bij de

kip tot ze onderstaat en doe er het gewassen

groen van de prei bij, de ui

(in 6 stukken) en de laurier.

Kruid de bouillon met peper en zout

Laat de bouillon een 30 tal minuten inkoken

en laat dan het geheel afkoelen.

Verwijder het vel van de kip en verdeel

ze in 4 tot 6 gelijke stukken.

Zeef de bouillon en houd 1 liter apart.

Het andere deel kan je gebruiken om een

heerlijke bouillonsoep van te maken.

Kook de geschilde aardappelen gaar in

gezouten water.

Giet ze af en houd warm in de pot.

Snijd het wit van de prei, de wortel en

selder julienne en kook ze ongeveer

1 minuut in de bouillon die je daarnet

apart hebt gehouden.

Zeef na het koken de bouillon opnieuw.

Smelt de boter in een pan en doe er de

bloem bij.

Laat even kleuren tot er een geur van

vers gebakken koekjes vrijkomt.

Doe er dan de gezeefde bouillon bij en

laat inkoken.

Voeg eventueel extra bouillon toe als de

saus te dik wordt.

Meng de room met de eierdooier en doe

het mengsel bij de saus.

Voeg als laatste de licht gegaarde groentjes

toe.

Serveer de kip op een bord met enkele

aardappelen, enkele lepels saus en groentjes.

Werk af met fijngesneden peterselie.

Smakelijk........

Makkelijk manier kipfilet,zak julliene uit diepvries,

de rest zoals hier boven.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    De vlam tegen

           dieren 

          geweld!!!

    laat ze branden
      Geef ze door,

    bij 

    Klik ook eens

    op gezellig 

    samen zijn 

       ↓↓↓↓↓↓

    Inhoud blog
  1. zomerse fantasie schotel
  2. Tapas op z'n Mexicaans
  3. Inktvis special
  4. borrelhapjes voor het weekend....
  5. smoutebollen maken is simpel...
  6. recept van ons bomma...
  7. wie kent dit nog ?
  8. Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft
  9. “ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”
  10. Wafels 40 à 50 stuks
  11. het echte recept
  12. prachtig
  13. Caesarsalade
  14. Risotto met zalm
  15. wat gebeurt er met de vis
  16. Paas brunch
  17. Speciaal en mmmm zo lekker
  18. geeft me een terugblik op....
  19. geeft me een terugblik op....
  20. Vreselijk
  21. Chefs hun geheim,
  22. Recept voor aziatische noedels met gehakt
  23. eiren nestjes
  24. koks moeten ook vleeskennis hebben
  25. Lekker kersenflappen zo klaar
  26. Poire belle Héléne
  27. Lamsbout met Gorgonzola
  28. Welkom
  29. Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  30. Zoete aarappel als snack bij de tv
  31. wil je stoppen met brood eten ?
  32. Gebruik een stookoker gezond..
  33. Fluwelen tongstreling,
  34. Lachen mag ook in de horeca -:)
  35. puur vergif voor ...
  36. Fruit is gezond
  37. super lekker
  38. simpel uitgelegd !
  39. speciaal
  40. Wat je zeker nooit mag doen
  41. Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  42. onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  43. simpel als je het ziet
  44. tijd voor appeltaart
  45. waar is dat feestje
  46. Amuse idee
  47. moet je toch weten
  48. klein geheimpje van oma
  49. mijn recept de lekkerste spaghetti
  50. lekker ideetje
  51. Amuse of borrelhapjes
  52. het is zondag, rust dag
  53. Vandaag witlof in de oven
  54. Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  55. tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  56. Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  57. Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  58. Wild seizoen is bezig......
  59. Lekker speciaal vegetarisch
  60. Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  61. natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  62. wat eten vandaag
  63. Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  64. kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  65. Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  66. Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  67. 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  68. Brusselse Wafels de echte
  69. als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  70. Vegetarische stoofschotel
  71. Leer meer over wat je eet (vis)
  72. Fris romig avocado dip sausje
  73. avocado ideetjes
  74. Lekker wokken vandaag
  75. Vegetarisch
  76. Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  77. Waldorfsalade
  78. Zoet zure vinaigrette
  79. Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  80. Kaastaart
  81. Kleine klaring of grote
  82. En chef kent zijn team
  83. Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  84. Tongrolletjes
  85. Gentse waterzooi
  86. werken in de horeca, is beestig hard
  87. Wat is Arabisch eten?
  88. Gelukkige verjaardag a la chef
  89. voeding smijt je niet weg....
  90. Krab of garnaalcocktail met ananas
  91. mmmm lekker Chinezen
  92. waarom je het beter thuis maakt.
  93. coupe vers gezond lekker zomers
  94. Idee voor bij babyborrel
  95. Mango dessert
  96. snel een soepje maken,
  97. Kook tijd van groenten
  98. Bloemkool moet je niet koken!
  99. Belangrijk om te weten...;
  100. Keukentermen
  101. De nieuw generatie
  102. Sinaasappel schellen
  103. een aardappel schillen
  104. waarom nog een kookboek kopen
  105. Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  106. Lekker en niet duur
  107. simpel zomerse taart
  108. Garnaalkroket in 5 min .
  109. Sabayon
  110. Tropicana sla
  111. lekkere cake
  112. Zo maak je oliebollen
  113. Gefrituurde Kabeljauw
  114. Kaarsjes in het donker
  115. Altijd een vleugje zomer met kruiden
  116. Koude Veloutesoep
  117. Witlof uit de Ardennen
  118. Prettige feestdagen
  119. Noordzee vissoep
  120. Uitjes 'Escoffier'
  121. St. jacobsoester met witlof
  122. Groene kippen fricassee
  123. Biscuitbeslag :
  124. Truffels
  125. Boterroom en Mokka boterroom
  126. Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  127. Cocoskoekjes of rotsjes
  128. Mop
  129. Travail en groupe
  130. Chocolademousse
  131. Basis van de keuken
  132. Vlaamse hutsepot
  133. Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  134. Sinaasappel schuim
  135. Klein kunst
  136. Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  137. Van Ananas naar Kardinaal
  138. Goddelijk ham,met Galia meloen
  139. "Wako Kiwi"
  140. Een beentje zonnig Italie in je bord
  141. Scampi's met een fluweel nagenot
  142. De visfumet,
  143. De wildfonds
  144. De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  145. De blanke fonds,bruine fonds;
  146. De basis bereiding voor vis :
  147. De basis bereiding voor vis :deel 3
  148. De basis bereiding voor vis :Deel 4
  149. Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  150. Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week
  151. Hey Leo ,,
  152. Avond groetjes
  153. Sergio
  154. Fijne lentedag gewenst !

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tinam
    blog.seniorennet.be/tinam

    .

    vegetarische

    gerechten

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

     

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  155. SeniorenNet.be
  156. Miashaarsite
  157. Dol-fijne-liefde1
  158. uitbenen voorkwartier rund
  159. uitbenen achterkwartier rund
  160. versnijden of uitbenen varken
  161. Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  162. Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!