Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
13-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker wokken vandaag

             "Ingrediënten"

4 personen

800 gr. krieltjes

400 gr. kippendij of filet

300 gr. sperziebonen

1 courgette

2 rode uien

2  paprika's

200 gr.soyascheuten

paprikapoeder

peper en zout

olijfolie 

goede boter

            "Bereidingswijze" 

Snijd de kip in blokjes en doe in een mengkom.

Voeg naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en

mild paprikapoeder toe.

Gebruikte van ieder ongeveer een theelepel.

(koks gebruiken tussen de vinger gevoel bij

kruidingen.daarom maken we ook pezo,peper en

zout gemengd)

Kruid verder met wat peper en zout en voeg een

scheutje

olijfolie toe. Doe er tot slot nog een snufje

bloem bij en schep alles goed door elkaar.

Laat even staan.

In de tussentijd breng je in een pan een laag

water aan de kook.

Hierin kook je de krieltjes 10 minuten voor.

Grote krieltjes kan je eventueel halveren.

Giet af en laat droog stomen van het vuur af.

Tegelijkertijd maak je de sperziebonen schoon.

Snijd in stukjes en kook deze ongeveer acht

minuten.

Laat afkoelen onder de koude kraan.

Hierna doe je ze in een vergiet om uit te laten

lekken.

           "Bak de kip en groenten"

Verhit een grote wokpan op laag vuur en smelt hierin een 

klontje boter. Doe de kip erbij en schep om op hoog vuur.

Als de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid zet je het

vuur wat lager.

Pel de rode uien en snijd deze in stukjes, voeg toe aan

de pan en bak kort mee.

Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg ook deze

toe aan de pan.

Haal de bovenkant van de rode paprika's en verwijder

de zaadjes.

Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan.

Schep tussendoor steeds goed om.

Hierna voeg je de sperziebonen toe.

Schep nogmaals goed om en doe er tot slot de voorgekookte

krieltjes bij.Zo ook de soyascheuten die wat a la denté moeten

blijven.

Zet het vuur weer hoog en

sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Schep nog een paar minuten om en kruid met wat extra peper

en zout.

Je groentepannetje met krieltjes en kip is klaar.Smakelijk....

Er zijn zoveel manieren om een lekker wok te maken zelf

is een combinatie te maken.....

             Woksauzen: 7 x de lekkerste opties voor al je wokgerechten

                     



13-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
12-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarisch

" Vegetarisch "

Ovenschotel met aardappel,

courgette en paprika ;

Intrediënten ;

600 gr vastkokende aardappelen

2 courgette

1 gele paprika

1 rode paprika

150 ml room

100 gr geitenkaas

60 gr geroosterde pijnboompitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en spoel de courgette.

Snijd beide in flinterdunne plakjes.

 



12-09-2022, 14:24 geschreven door Leo
Reacties (0)
11-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look

Pommes Sauté

4 mooie gelijke aardappelen koken in schel,

Was de schel goed af in koud water,

leg ze in het kokend water na +- 15 min prik met een priem

zachtjes in de aardappel.

kan je er makkelijk doorprikken is hij klaar of legt de punt

van de priem even op je pols onderaan krijg je een schokje is

hij klaar.

Pel de aardappels en snij ze in schijven van +- 1 cm dik,bak ze

in half olijfolie en bakboter.Peper,zout .....

Bruingeel en klaar zijn ze,even ontvetten beetje fijn gesneden

bieslook er bij en smullen maar. 

Deze manier kan ook gebruikt worden om lekkere aardappelsla

te maken snij ze dan in blokjes,pijpajuin,peper,zout , bieslook

en peterselie erbij en naperen met mayonaise of vinaigrette

naar keuze 

de beste lekkerste aardappelsla , smakelijk 



11-09-2022, 10:17 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waldorfsalade

                                                     WaldorfsaladeWaldorfsalade

Benodigdheden: 

250 gram rode en witte druiven

ongezouten walnoten

2 appels

Citroensap

4 “stengels” bleekselderij

Light mayonaise of yoghurtmayonaise

Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de twee appels,

snijd deze in kleine stukjes. Besprenkel de

appelstukjes vervolgens met wat citroensap

om te voorkomen dat ze gaan verkleuren.

Halveer de druiven en voeg deze toe aan de stukjes appel.

Vervolgens doe je ook wat walnoten erbij en eventueel

nog wat partjes mandarijn.

Snijd de geschilde “stengels”bleekselderij in

kleine stukjes en voeg deze ook toe aan

de schaal.

Roer tot slot nog één á twee lepels, light- of

yoghurtmayonaise door de salade en klaar.

Om het helemaal mooi te maken garneer je

de waldorfsalade met wat druiven en walnoten.

Smakelijk!

Ook lekker met een zoet zure vinigrette 

" Noten bevatten  aardig wat vitamine E,

mineralen als selenium en zink en onverzadigde vetten."

Na het eten van een waldorfsalade zal je een ganse

dag een verzadigd gevoel behouden.



11-09-2022, 09:59 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet zure vinaigrette

Zoetzure vinaigrette

Ingrediënten

3 el lichtbruine suiker

6 el azijn

6 el water

½ el groentebouillon

kurkuma

currypoeder

1½ el maïszetmeel

Bereiding

Doe de suiker en de azijn in een kookpot op het vuur.

Laat de suiker smelten..

("Pas goed op houd kinderen

uit de buurt,gesmolten suiker brand door je huid")

Laat het mengsel lauw worden door er 6 eetlepels

water bij te voegen.

Voeg vervolgens de groentebouillon, kurkuma en

curry-poeder toe.

De hoeveelheid curry kies je naar eigen smaak.

Los het maïszetmeel op in een halve tas water.

Voeg toe naargelang de mate van binding die je

wil bekomen.

"Je kan kurkuma en curry weglaten,zo je een gewoon

zoet zure vinaigre hebt".



11-09-2022, 09:59 geschreven door Leo
Reacties (0)
09-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
***
Ingrédients
bloem: 250
blanke amandelen: 50
witte basterdsuiker: 100
boter: 125
2 takje thijm
aardbeienjam: 4
Bakje frambozen
Room
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet de taartvormpjes in.
 
 Laat boter op kamertemperatuur komen

De eerste truc: laat 125 gram boter op kamertemperatuur komen.

Dat is cruciaal voor kruimeldeeg. Boter is op kamertemperatuur als

je er makkelijk een vingerafdruk in kunt zetten. Te laat aan gedacht

of geen tijd om te wachten tot je boter op kamertemperatuur is?

De boter snij ‘m in kleine stukjes.

Die worden sneller zacht dan een groot stuk.

Maak het deeg

Doe de malse boter in een mengschaal. Voeg 90 gram poedersuiker toe. 

Gewone suiker kan ook, maar poedersuiker is veel fijner en gaat

makkelijker op in het deeg.

Meng de zachte boter en de poedersuiker tot ze wit-romig van kleur

zijn. 

Voeg 1 ei toe.

Meng goed. Doe vervolgens 30 gram amandelmeel bij het

mengsel,voor een subtiele nootachtige smaak. 

Voeg na een minuut kneden beetje bij beetje 250 gram

patisseriebloem toe. 

Kneed tot een homogeen deeg. Doe er ten slotte nog

een snuifje zout bij.

Kneed het deeg tot een schijf

Kneed het deeg nog even goed door en maak een bol.

Duw die bol op een bord plat tot een schijf.

Dek het bord af met vershoudfolie zodat het deeg niet

uitdroogt.

Laat rusten in de koelkast

Leg de schijf minstens 1 uur in de koelkast.

Dat doe je om drie redenen.

Eén: de boter wordt zo weer stevig, waardoor het deeg

makkelijker bewerkbaar is.

Twee: de gluten in het deeg ontspannen, waardoor het

eindresultaat lekker knapperig wordt.

En drie: de smaken blenden zo extra goed.

Vet de bakvorm in

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt intussen een

klontje boteren smeer de taartvorm ermee in.

Bestrooi de vorm met een laagje bloem.

Zo glijdt de taart na het bakken makkelijk uit de vorm.

Kneed het ijskoude deeg door

Als het deeg net uit de koelkast komt, kan het te hard

zijn om uit te rollen, waardoor het scheurt.

Kneed het daarom kort en snel door tot een soepel deeg.

Als het doorkneden
lastig gaat, neem dan kleine stukjes deeg om soepel te

kneden, in plaatsvan alles tegelijk. 

Werk snel. Een te warm deeg – doordat je het te lang

kneedt met warme handen – kan ook scheuren.

Rol het deeg uit

Bestrooi het werkblad met bloem, zodat het deeg niet kan 

plakken.

Ook op het deeg mag je wat bloem strooien, zodat je er 

makkelijk met de deegroller over kunt rollen.

Gebruik liever iets te veel dan te weinig

bloem.

De overtollige bloem kun je er altijd nog afvegen.

Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 

3 à 5 millimeter dik.

Zorg dat je werkblad zo koel mogelijk is.

Leg het uitgerolde deeg in de vorm

Probeer het deeg losjes rond een bebloemde deegrol te

slaan.

Of leg het deeg rechtstreeks in de ingevette lage bakvorm.

Doe het hoe dan ook voorzichtig en zonder druk te zetten.

Breekt je deeg toch of heb je ergens een scheurtje?

Dat is geen drama, plak het gewoon dicht door er wat

extra deeg op te duwen. 

Als het deeg in de taartvorm ligt, druk je het aan in de

randen en snij of druk je de overtollige stukjes weg door

er met de deegrol nog eens over te gaan.

Bak in de oven

Bedek de bodem en de randen van de taartvorm met een

vel bakpapier.

Giet  bakgewichtjes op de bodem. Bak de taartbodem 

20 tot 25 minuten

in de op 180°C voorverwarmde oven tot hij goudbruin en

krokant is.

Toch nog niet helemaal gaar in het midden?

Haal de bakparels eruit en bak nog even voort.

Laat afkoelen

Is je taartbodem klaar? Verwijder dan het bakpapier en 

de gewichtjes en laat de eerste 3 minuten in de bakvorm

afkoelen. 

De taart zal een beetje krimpen en zo makkelijker uit de 

vorm komen.

Hef de taartbodem voorzichtig uit de vorm en laat ‘m

vervolgens

afkoelen op een rooster zodat hij niet wak wordt. 

Laat afkoelen voor je de taartbodem vult.

Steek met een vorm de taartstukjes uit,

Waarmee vul je de taartbodem?

         Banketbakkersroom

Dé vulling der vullingen is natuurlijk banketbakkersroom. 

Ook crème suisse is heerlijk: dat is banketbakkersroom 

met extra slagroom onder geklopt, perfect bij verse

aardbeien.

Aromatische slagroom

Opgeklopte slagroom is licht als een wolk, en toch

ongelofelijk vol van smaak.

Verrijk de slagroom met een beetje suiker en een aroma

naar smaak.

Denk aan limoncelloroom met blauwe bessen, rozenroom

met frambozen,amerettoroom met krieken of laurierroom

op geroosterde perziken.

                   Mascarponecréme

Supersimpel, maar overheerlijk. Meng slagroom

met dubbel zoveelmascarpone voor een dikke,

stevige crème.

Meng met vannillesuiker voor een zoete toets,

perfect bij bijna elke soort zomerfruit.

Extra tips

Je kunt dit deeg ook gebruiken voor hartige gerechten 

zoals een quiche of groentetaart. Gebruik dan gewoon wat

minder suiker.

Als je een keukenmachine hebt, gebruik dan het K-hulpstuk

voor deeg en beslag en laat het toestel rustig draaien.

Het voordeel aan de keukenmachine is dat je de boter

goed kunt opkloppen en lucht in je beslag krijgt.

Als je het lastig vindt om met bloem uit te rollen kun je

het deeg ook uitrollen tussen twee vellen bakpapier, 

vershoudfolie of op een siliconen matje.

Haal het bovenste vel wel af en toe weg, zodat er geen

vouwen in het deeg ontstaan.

Dé gouden tip voor egaal uitgerold deeg: leg eetstokjes 

of houten latjes langs de zijkant van je lap deeg en laat 

de deegroller over de stokjes lopen. Resultaat? 

Een deeg dat overal precies even dik is. Handig!

Is je taartbodem gebroken? Geen man overboord!

Breek de bodem helemaal in stukken, verdeel ze over

glaasjes en doe er wat fruit en je favoriete vulling bij,

zoals opgeklopte room, lemon curd of een bolletje ijs.

Niemand zal merken dat het niet zo bedoeld was.

Of heb je na het bekleden van je bakvorm nog wat deeg 

over?

Bak het op een bakplaat in de oven en breek het nadien in

stukken.

Je kunt de kruimels in een potje bewaren.

De ideale manier om een eenvoudig dessert een krokantje

te geven!

Maak een dubbele hoeveelheid deeg en verdeel het in 

porties.

Wikkel de schijven in vershoudfolie en nadien in

aluminiumfolie om vriesbrand te voorkomen. 

Je kunt deeg tot twee maanden invriezen

Laat het deeg een nacht ontdooien in de koelkast voor je

het gebruikt.

Liever vegan? Homemade kruimeldeeg zonder boter lukt

ook! Vervang de boter in een hartig kruimeldeeg

simpelweg door olie zoals olijfolie.

In een zoet deeg is kokosvet een aanrader.

                       
                                  Kleine gebakjes of mini taartjes maken? - Boodschappen.nl


09-09-2022, 19:04 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart

INGREDIËNTEN ;

8 blaadjes gelantine 20 minuten in water weken.

1/2 kg Platte kaas - 1/4 l (25cl) room -

250 gr witte suiker s2 -sap 1/2 citroen

deze laatste 4 ingrediënten samen mixen (de gelatine niet)

1 blik pechen waarvan we het sap lauw laten worden en 

daarin de gelatine laten smelten.

Dan alles samenvoegen en mixen,

In een springvorm boudoir koekjes leggen met suiker naar

beneden.

Schijfje pechen over de koekjes verdelen,en daarover het

het kaasmengsel gieten,een 1 uur in de koelkast opstijven.

Smakelijk,groeten Ingrid    

                         Gezonde kwarktaart met perzik - Tanja's keuken

 



09-09-2022, 17:48 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine klaring of grote

Gerecht voor hoger niveau kok ***

Consommés zijn zeer heldere sterke bouillons,

steeds aangevuld met een garnituur.

Ze zijn iets moeilijker om te bereiden. 

De basis  is een goed gemaakte sterke fond.

In de Franse terminologie spreekt men van een  "consommé double".

Dit is omdat tijdens de bereiding een tweede hoeveelheid vlees en

groenten wordt toegevoegd en de consommé als het ware een
tweede bereiding ondergaat, en dus dubbel getrokken is !

-Consommé kan warm of koud opgediend worden, indien koud

geserveerd moet de consommé licht gebonden zijn door gelatine.

Volgende samenstelling wordt een 

- KLARIEF *  of   KLARIFICATIE*  genoemd.

- Voedende bestanddelen :

        gemalen rundvlees, zonder vet
        geen kalfs- of gevogeltevlees.
        ongeveer 100 g per liter fond.

 Aromatische bestanddelen : 
        grof gesneden julienne van prei, selder en wortelen. Geen uien !
        kruidenbosje
        tomatenpuree

Klarende bestanddelen  

        2 tot 3 eiwitten per liter fond, des te groter de hoeveelheid fond des te 
        minder eiwitten men relatief nodig heeft .
        Nota :
        Indien men een visfumet wenst te klaren, gebruikt men gemalen 
        visvlees in plaats van vlees. BV vlees van wijting.
      Sommige koks doen gebrande ui, verbrand op de plaat van het fornuis, in de 
        consommé om een mooie bruine kleur te bekomen. Erg gezond is dit niet.

Het is beter om op het einde van de bereiding een kleurstof toe te voegen zoals bijvoorbeeld 

        'Patrelle'.( E 150)

Bereiding :

Eerst en vooral worden alle ingrediënten van de klarief goed

gemengd met wat water of koude fond.

De gekozen fond moet  zeer goed ontvet zijn. 

Er zijn twee mogelijkheden : 

koude wijze :

de koude fond mengen  met de klarief en al roerend snel tot aan het

kookpunt brengen.

warme wijze: de klarief bij de kokende fond voegen, regelmatig

roerend terug tot aan  het kookpunt brengen.

Als de massa terug aan de kook is moet het vuur zodanig geregeld 

worden dat de consommé slecht zeer zachtjes kookt.

Er vormt zich dan een klein kratertje van  heldere fond die door de

klarificatiekoek breekt. 

De verdere kooktijd, eigenlijklijk "trekken", is 1 uur tot 2 uur.

De consommé passeren door een goed gespoelde handdoek of een

neteldoek.        

Indien nodig nogmaals ontvetten met behulp van keukenpapier.

Zorgen dat de kruiding in orde is voor de klaring, zout kan later

nog toegevoegd worden.

Opmerking bij het gebruik van de keukenterm klarief of clariffe

of iets dergelijks.

Dit woord bestaat niet ! Het is letterlijk "potjeslatijn", misschien

voor het eerst gebruikt door Frans onkundige koks.

Het Franse werkwoord "clarifier" bestaat wel, maar de substantie waarmee

men klaart heeft geen naam. 



09-09-2022, 11:21 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En chef kent zijn team

En chef respecteerd zijn brigrade,kent de kwaliteiten van

zijn brigrade, communiceert effectief,koks moeten niet

alleen goed kunnen koken ook heel creatief zijn.

Wederzijds respect onder elkaar,komt ten goede van je

zaak en klant.

   



09-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette

INGREDIËNTEN

400 g kippenborsten of kippenworstjes 

250 g sperziebonen

250 g erwten

1 teentje knoflook, geperst

50 g pijnboompitten

60 g parmezaan, geraspt

 5 el olijfolie - 1 bosje basilicum - 

   peper en zout

BEREIDING ;

Kook de orecchiette in gezouten water.

Voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd

de boontjes toe en na nog 5 minuten de erwtjes.

Doe de basilicumblaadjes, de knoflook,de

pijnboompitten,de olijfolie,de helft van de

parmezaan en een beetje zout in een blender.

Pureer tot een pesto.

Bak de borstjes gaar in een pan.

Snijd ze in stukjes en doe ze terug in de pan.

Giet de pasta met de bonen en de erwtjes af

en voeg toe aan de kippenborstjes 

Roer er de pesto door.

Werk af met de parmezaan en serveer,

   smakelijk .....buon appetito 

           Buon Appetito GIF's |  Tenor

Texture Crue De Forme De Pâtes D'Orecchiette Image stock - Image du  traditionnel, pâtes: 132899533Orecchiette met pesto, boontjes, erwtjes en kippenworst



09-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
08-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongrolletjes

Ingrediënten

Voor de tongrolletjes

200 gr Garnalen,Citroen of limoen

Voor paneren ;   

Hoger niveau ***

Maak de tongrolletjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak ondertussen de puree

Afwerking

Verse Zeetong kopen | Verse vis | OnlineVismarkt.nl -          Tongrolletjes gestoomd met broccoli, wortel, prei en selder - De Vis  Factorij      



08-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
07-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi

Gentse waterzooi 

Verse kip                        Gentse waterzooi - Kookse.tv

Water 2l

Ui 1

Tijm enkele takjes

Laurierblad 1

Wortelen  

Prei 

Selderstengels 

Vastkokende aardappelen 

Platte peterselie  bussel

Boter 40 g

Bloem 45 g

Room 1 dl

Ei 1

Bereiding ;

Kuis de kip, indien dit nog niet gebeurd is,

en doe in een kookpot. Giet het water bij de

kip tot ze onderstaat en doe er het gewassen

groen van de prei bij, de ui

(in 6 stukken) en de laurier.

Kruid de bouillon met peper en zout

Laat de bouillon een 30 tal minuten inkoken

en laat dan het geheel afkoelen.

Verwijder het vel van de kip en verdeel

ze in 4 tot 6 gelijke stukken.

Zeef de bouillon en houd 1 liter apart.

Het andere deel kan je gebruiken om een

heerlijke bouillonsoep van te maken.

Kook de geschilde aardappelen gaar in

gezouten water.

Giet ze af en houd warm in de pot.

Snijd het wit van de prei, de wortel en

selder julienne en kook ze ongeveer

1 minuut in de bouillon die je daarnet

apart hebt gehouden.

Zeef na het koken de bouillon opnieuw.

Smelt de boter in een pan en doe er de

bloem bij.

Laat even kleuren tot er een geur van

vers gebakken koekjes vrijkomt.

Doe er dan de gezeefde bouillon bij en

laat inkoken.

Voeg eventueel extra bouillon toe als de

saus te dik wordt.

Meng de room met de eierdooier en doe

het mengsel bij de saus.

Voeg als laatste de licht gegaarde groentjes

toe.

Serveer de kip op een bord met enkele

aardappelen, enkele lepels saus en groentjes.

Werk af met fijngesneden peterselie.

Smakelijk........

Makkelijk manier kipfilet,zak julliene uit diepvries,

de rest zoals hier boven.



    07-09-2022, 16:55 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    05-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werken in de horeca, is beestig hard

    Horecazaken klagen de stenen uit de grond,

    beleefd gemotiveerd personeel vinden ze niet ,ze  durven niks tegen 

     hun personeel zeggen of ze zijn weg, waarom ?10 € p/u is geen vet uurloon

     zet iedereen terug op  12% fix betalen eigen rsz ,ze werken dubbel zo hard en zullen

    super vriendelijk tegen je clienten zijn.Handhaaft jullie prijs X 4

    en niet maal 6 zoals een koffie verkeerd 5 €uro,wat doen de klanten consumeren 1 consumptie.

    Leer jullie opdien personeel dat ze constant moeten debrasseren,de klanten in het oog houden,

    zo goed binnen dan op het terras.

    Niet staan wachtenaan de toog tot hun plateau stamp vol staat zodat er klanten

    meer dan 15 min moeten wachten op hun consumptie ! Ik heb de ervaring chef van de

    keuken,maitere hotel,manager in grote knappe zaken.

    Horeca is een hard beroep mag je niet bang zijn om soms 18 u p/d te moeten werken.

     Horeca beesten ! kunnen dubbel loon verdienen wanneer ze 

    hun job kennen en klant vriendelijk zijn !

    Talloere dragers kan iedereen worden,klasse ober (garcon) overlegt met de chef

    over suggestie wat er die dag zeker moet verkocht worden,

    kent de suggestie en de kaart ook wijnkaart uit zijn hoofd,

    doe aanbevelingen aan zijn klant,verkoopt aan zijn klant zonder 

    dat de kaart is open geweest,zelfs de apertief en de wijn.Volgt

    elke tafel perfect op van voorgerecht tot digestief .

    Succes,en niet lullen jou zakken vullen.

    Bij klanten (zelfs al zijn het vrienden) blijf je respectvol en houd afstand !

             Obers Cliparts Beroepen

                   goede obers blijven altijd kalm en beleefd

                                                



    05-09-2022, 11:13 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Arabisch eten?
       Zoekresultaat afbeelding voor                  
    In de Arabische keuken worden veel verse groenten,
    kruiden en gebruikt. 
    De specialiteiten uit landen als Syrië, Libanon in Israël
    Marroco zijn lekker, gezonden perfect om mee te variëren. 
    Kenmerkend in deze keuken zijn kleine gerechten,
    ook wel mezze genoemd.
    Zeker een aanrader is Taijine 

                     

                                 Tajine met rundvlees, 

    Ingrediënten 4 personen
    400 g. runderpoulet,of stooflappen , 
    zout, peper, , olijfolie, , 2 rode uien, ,
    3 tomaten, , 1 blik. tomatenblokjes met sap ,
    1 rode peper, , 3 knoflooktenen, ,
    paar zoete aardappels,prinsseboontje,venkel,tomaten,
     of gewone aardappelen zoals bintjes ,2 pastinaken, ,
     groene olijven, , 1 bosje verse koriander,
     

                     

                     Tajine met kip en abrikozen

    Een zoetige Marokkaanse tajine.

    Heeft even tijd nodig om te stoven,

    maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker

    Ingrediënten 2 personen
    , ca. 300 gram kipfilet best kippenbillen, 
    150 gram gedroogde abrikozen gehalveerd,
    1 ui in ringen, 2 teentjes knoflook,tomaten,boontjes,
    venkel,aardappelen,
    1 theelepel gemalen komijn,verse koriander,verse
    peterselie,1 theelepel kurkuma, , klein handje vol
    zwarte olijven in ringen, kippenbouillin of groentebouillon,
    beetje maizena,scheutje olie, peper en zout naar smaak,
    klein handje vol amandel schaafsel,

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in de tajine en voeg de ui, knoflook,

    kruiden en kip toe. Zet het deksel erop en laat even

    (ca 10 - 15 minuten) aanbraden. De kip hoeft niet bruin

    te worden. Schep tussendoor om. Voeg dan de bouillon,

    paprika en abrikozen toe en laat ca 45 minuten zachtjes

    stoven met het deksel op de tajine. Af en toe roeren,

    voeg wat bouillon toe als nodig. Breng op smaak met

    zout en peper en bind de saus met wat maizena.

    Voeg de olijfringen toe en verwarm die even mee.

    Bestrooi met het amandel schaafsel.

    Smakelijk .....A fiyet olsun

     


    05-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige verjaardag a la chef

    Voor diegene die jarig zijn vandaag,

    Gelukkige verjaardag geniet van je dag ,

    leef maak er een prachtige feestdag van

    Happy Birthday Champagne Gif Pictures, Photos, and Images for Facebook,  Tumblr, Pinterest, and Twitter



    05-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    04-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voeding smijt je niet weg....

    Een goede chef zal altijd alle voeding verwerken.

    Aardappelomelet met groente

    Ingrediënten

    • 600 gram vastkokende aardappelen
    • 150 gram diepvries doperwtjes
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 prei
    • 1 paprika
    • 2 eetlepels olie
    • 4 olijven
    • 4 eieren
    • peper

    of zij die voeding niet weg smijten ;

    geruik de overschot van groenten ,aardappelen,

    vlees  die je netjes afgedekt in de frigo bewaard hebt.



    04-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    16-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krab of garnaalcocktail met ananas

    Krabcocktail of garnaalcocktail  met ananas en

    kersttomaatjes  

    30 gr krab of garnaal is 95 kcal -Koolhydraten 4.18 g 

    Suiker 1.84 g.  Vet 3.12 gram

    Let op Coctailsaus 124 kcal per 100 gr.

    4 el mayonaise

    • 2 el ketchup
    • 2 el whisky (laat voor kinderen de whisky achterwege)
    • 1 el citroensap

    Eventueel extra toevoegen voor een pittige kick

    • cayennepeper
    • Paar druppels worcestersaus
    • Paar druppels tabasco

    Krab of Garnaal met Avocado-

    granaatappel 160 kcal per 100gr

    Afbeeldingsresultaat voor avocado granaatappel krabAfbeeldingsresultaat voor krabcocktail



    16-02-2020, 00:00 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    28-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. mmmm lekker Chinezen

     

    Maak er een festijn van 

    Origineel recept: Chinese selderij met soja



    28-11-2019, 13:59 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    04-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom je het beter thuis maakt.

    Zo maakt je de perfecte Irich coffee ,ik maak hem exact het 

    zelfde .....dat is genieten  ! 

    In een Taverne betaal je al snel 7.90 € in restaurant 9.90 €,

    meestal niet klaar gemaakt op traditionele wijze.

     Ze gebruiken goedkoopste whiskey en slagroom van de

    spuitbus.



    04-08-2019, 12:59 geschreven door Leo
    Reacties (0)
    23-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe vers gezond lekker zomers

    Laat je fantasie er op los

    Gerelateerde afbeelding



    23-05-2018, 19:33 geschreven door Leo
    Reacties (0)

    De vlam tegen

           dieren 

          geweld!!!

    laat ze branden
      Geef ze door,

    bij 

    Klik ook eens

    op gezellig 

    samen zijn 

       ↓↓↓↓↓↓

    Inhoud blog
  1. zomerse fantasie schotel
  2. Tapas op z'n Mexicaans
  3. Inktvis special
  4. borrelhapjes voor het weekend....
  5. smoutebollen maken is simpel...
  6. recept van ons bomma...
  7. wie kent dit nog ?
  8. Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft
  9. “ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”
  10. Wafels 40 à 50 stuks
  11. het echte recept
  12. prachtig
  13. Caesarsalade
  14. Risotto met zalm
  15. wat gebeurt er met de vis
  16. Paas brunch
  17. Speciaal en mmmm zo lekker
  18. geeft me een terugblik op....
  19. geeft me een terugblik op....
  20. Vreselijk
  21. Chefs hun geheim,
  22. Recept voor aziatische noedels met gehakt
  23. eiren nestjes
  24. koks moeten ook vleeskennis hebben
  25. Lekker kersenflappen zo klaar
  26. Poire belle Héléne
  27. Lamsbout met Gorgonzola
  28. Welkom
  29. Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  30. Zoete aarappel als snack bij de tv
  31. wil je stoppen met brood eten ?
  32. Gebruik een stookoker gezond..
  33. Fluwelen tongstreling,
  34. Lachen mag ook in de horeca -:)
  35. puur vergif voor ...
  36. Fruit is gezond
  37. super lekker
  38. simpel uitgelegd !
  39. speciaal
  40. Wat je zeker nooit mag doen
  41. Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  42. onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  43. simpel als je het ziet
  44. tijd voor appeltaart
  45. waar is dat feestje
  46. Amuse idee
  47. moet je toch weten
  48. klein geheimpje van oma
  49. mijn recept de lekkerste spaghetti
  50. lekker ideetje
  51. Amuse of borrelhapjes
  52. het is zondag, rust dag
  53. Vandaag witlof in de oven
  54. Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  55. tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  56. Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  57. Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  58. Wild seizoen is bezig......
  59. Lekker speciaal vegetarisch
  60. Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  61. natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  62. wat eten vandaag
  63. Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  64. kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  65. Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  66. Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  67. 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  68. Brusselse Wafels de echte
  69. als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  70. Vegetarische stoofschotel
  71. Leer meer over wat je eet (vis)
  72. Fris romig avocado dip sausje
  73. avocado ideetjes
  74. Lekker wokken vandaag
  75. Vegetarisch
  76. Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  77. Waldorfsalade
  78. Zoet zure vinaigrette
  79. Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  80. Kaastaart
  81. Kleine klaring of grote
  82. En chef kent zijn team
  83. Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  84. Tongrolletjes
  85. Gentse waterzooi
  86. werken in de horeca, is beestig hard
  87. Wat is Arabisch eten?
  88. Gelukkige verjaardag a la chef
  89. voeding smijt je niet weg....
  90. Krab of garnaalcocktail met ananas
  91. mmmm lekker Chinezen
  92. waarom je het beter thuis maakt.
  93. coupe vers gezond lekker zomers
  94. Idee voor bij babyborrel
  95. Mango dessert
  96. snel een soepje maken,
  97. Kook tijd van groenten
  98. Bloemkool moet je niet koken!
  99. Belangrijk om te weten...;
  100. Keukentermen
  101. De nieuw generatie
  102. Sinaasappel schellen
  103. een aardappel schillen
  104. waarom nog een kookboek kopen
  105. Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  106. Lekker en niet duur
  107. simpel zomerse taart
  108. Garnaalkroket in 5 min .
  109. Sabayon
  110. Tropicana sla
  111. lekkere cake
  112. Zo maak je oliebollen
  113. Gefrituurde Kabeljauw
  114. Kaarsjes in het donker
  115. Altijd een vleugje zomer met kruiden
  116. Koude Veloutesoep
  117. Witlof uit de Ardennen
  118. Prettige feestdagen
  119. Noordzee vissoep
  120. Uitjes 'Escoffier'
  121. St. jacobsoester met witlof
  122. Groene kippen fricassee
  123. Biscuitbeslag :
  124. Truffels
  125. Boterroom en Mokka boterroom
  126. Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  127. Cocoskoekjes of rotsjes
  128. Mop
  129. Travail en groupe
  130. Chocolademousse
  131. Basis van de keuken
  132. Vlaamse hutsepot
  133. Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  134. Sinaasappel schuim
  135. Klein kunst
  136. Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  137. Van Ananas naar Kardinaal
  138. Goddelijk ham,met Galia meloen
  139. "Wako Kiwi"
  140. Een beentje zonnig Italie in je bord
  141. Scampi's met een fluweel nagenot
  142. De visfumet,
  143. De wildfonds
  144. De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  145. De blanke fonds,bruine fonds;
  146. De basis bereiding voor vis :
  147. De basis bereiding voor vis :deel 3
  148. De basis bereiding voor vis :Deel 4
  149. Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  150. Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week
  151. Hey Leo ,,
  152. Avond groetjes
  153. Sergio
  154. Fijne lentedag gewenst !

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilfried_en_jeannette
    blog.seniorennet.be/wilfrie

    .

    vegetarische

    gerechten

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

     

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  155. SeniorenNet.be
  156. Miashaarsite
  157. Dol-fijne-liefde1
  158. uitbenen voorkwartier rund
  159. uitbenen achterkwartier rund
  160. versnijden of uitbenen varken
  161. Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  162. Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!