Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
09-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
***
Ingrédients
bloem: 250
blanke amandelen: 50
witte basterdsuiker: 100
boter: 125
2 takje thijm
aardbeienjam: 4
Bakje frambozen
Room
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet de taartvormpjes in.
 
 Laat boter op kamertemperatuur komen

De eerste truc: laat 125 gram boter op kamertemperatuur komen.

Dat is cruciaal voor kruimeldeeg. Boter is op kamertemperatuur als

je er makkelijk een vingerafdruk in kunt zetten. Te laat aan gedacht

of geen tijd om te wachten tot je boter op kamertemperatuur is?

De boter snij ‘m in kleine stukjes.

Die worden sneller zacht dan een groot stuk.

Maak het deeg

Doe de malse boter in een mengschaal. Voeg 90 gram poedersuiker toe. 

Gewone suiker kan ook, maar poedersuiker is veel fijner en gaat

makkelijker op in het deeg.

Meng de zachte boter en de poedersuiker tot ze wit-romig van kleur

zijn. 

Voeg 1 ei toe.

Meng goed. Doe vervolgens 30 gram amandelmeel bij het

mengsel,voor een subtiele nootachtige smaak. 

Voeg na een minuut kneden beetje bij beetje 250 gram

patisseriebloem toe. 

Kneed tot een homogeen deeg. Doe er ten slotte nog

een snuifje zout bij.

Kneed het deeg tot een schijf

Kneed het deeg nog even goed door en maak een bol.

Duw die bol op een bord plat tot een schijf.

Dek het bord af met vershoudfolie zodat het deeg niet

uitdroogt.

Laat rusten in de koelkast

Leg de schijf minstens 1 uur in de koelkast.

Dat doe je om drie redenen.

Eén: de boter wordt zo weer stevig, waardoor het deeg

makkelijker bewerkbaar is.

Twee: de gluten in het deeg ontspannen, waardoor het

eindresultaat lekker knapperig wordt.

En drie: de smaken blenden zo extra goed.

Vet de bakvorm in

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt intussen een

klontje boteren smeer de taartvorm ermee in.

Bestrooi de vorm met een laagje bloem.

Zo glijdt de taart na het bakken makkelijk uit de vorm.

Kneed het ijskoude deeg door

Als het deeg net uit de koelkast komt, kan het te hard

zijn om uit te rollen, waardoor het scheurt.

Kneed het daarom kort en snel door tot een soepel deeg.

Als het doorkneden
lastig gaat, neem dan kleine stukjes deeg om soepel te

kneden, in plaatsvan alles tegelijk. 

Werk snel. Een te warm deeg – doordat je het te lang

kneedt met warme handen – kan ook scheuren.

Rol het deeg uit

Bestrooi het werkblad met bloem, zodat het deeg niet kan 

plakken.

Ook op het deeg mag je wat bloem strooien, zodat je er 

makkelijk met de deegroller over kunt rollen.

Gebruik liever iets te veel dan te weinig

bloem.

De overtollige bloem kun je er altijd nog afvegen.

Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 

3 à 5 millimeter dik.

Zorg dat je werkblad zo koel mogelijk is.

Leg het uitgerolde deeg in de vorm

Probeer het deeg losjes rond een bebloemde deegrol te

slaan.

Of leg het deeg rechtstreeks in de ingevette lage bakvorm.

Doe het hoe dan ook voorzichtig en zonder druk te zetten.

Breekt je deeg toch of heb je ergens een scheurtje?

Dat is geen drama, plak het gewoon dicht door er wat

extra deeg op te duwen. 

Als het deeg in de taartvorm ligt, druk je het aan in de

randen en snij of druk je de overtollige stukjes weg door

er met de deegrol nog eens over te gaan.

Bak in de oven

Bedek de bodem en de randen van de taartvorm met een

vel bakpapier.

Giet  bakgewichtjes op de bodem. Bak de taartbodem 

20 tot 25 minuten

in de op 180°C voorverwarmde oven tot hij goudbruin en

krokant is.

Toch nog niet helemaal gaar in het midden?

Haal de bakparels eruit en bak nog even voort.

Laat afkoelen

Is je taartbodem klaar? Verwijder dan het bakpapier en 

de gewichtjes en laat de eerste 3 minuten in de bakvorm

afkoelen. 

De taart zal een beetje krimpen en zo makkelijker uit de 

vorm komen.

Hef de taartbodem voorzichtig uit de vorm en laat ‘m

vervolgens

afkoelen op een rooster zodat hij niet wak wordt. 

Laat afkoelen voor je de taartbodem vult.

Steek met een vorm de taartstukjes uit,

Waarmee vul je de taartbodem?

         Banketbakkersroom

Dé vulling der vullingen is natuurlijk banketbakkersroom. 

Ook crème suisse is heerlijk: dat is banketbakkersroom 

met extra slagroom onder geklopt, perfect bij verse

aardbeien.

Aromatische slagroom

Opgeklopte slagroom is licht als een wolk, en toch

ongelofelijk vol van smaak.

Verrijk de slagroom met een beetje suiker en een aroma

naar smaak.

Denk aan limoncelloroom met blauwe bessen, rozenroom

met frambozen,amerettoroom met krieken of laurierroom

op geroosterde perziken.

                   Mascarponecréme

Supersimpel, maar overheerlijk. Meng slagroom

met dubbel zoveelmascarpone voor een dikke,

stevige crème.

Meng met vannillesuiker voor een zoete toets,

perfect bij bijna elke soort zomerfruit.

Extra tips

Je kunt dit deeg ook gebruiken voor hartige gerechten 

zoals een quiche of groentetaart. Gebruik dan gewoon wat

minder suiker.

Als je een keukenmachine hebt, gebruik dan het K-hulpstuk

voor deeg en beslag en laat het toestel rustig draaien.

Het voordeel aan de keukenmachine is dat je de boter

goed kunt opkloppen en lucht in je beslag krijgt.

Als je het lastig vindt om met bloem uit te rollen kun je

het deeg ook uitrollen tussen twee vellen bakpapier, 

vershoudfolie of op een siliconen matje.

Haal het bovenste vel wel af en toe weg, zodat er geen

vouwen in het deeg ontstaan.

Dé gouden tip voor egaal uitgerold deeg: leg eetstokjes 

of houten latjes langs de zijkant van je lap deeg en laat 

de deegroller over de stokjes lopen. Resultaat? 

Een deeg dat overal precies even dik is. Handig!

Is je taartbodem gebroken? Geen man overboord!

Breek de bodem helemaal in stukken, verdeel ze over

glaasjes en doe er wat fruit en je favoriete vulling bij,

zoals opgeklopte room, lemon curd of een bolletje ijs.

Niemand zal merken dat het niet zo bedoeld was.

Of heb je na het bekleden van je bakvorm nog wat deeg 

over?

Bak het op een bakplaat in de oven en breek het nadien in

stukken.

Je kunt de kruimels in een potje bewaren.

De ideale manier om een eenvoudig dessert een krokantje

te geven!

Maak een dubbele hoeveelheid deeg en verdeel het in 

porties.

Wikkel de schijven in vershoudfolie en nadien in

aluminiumfolie om vriesbrand te voorkomen. 

Je kunt deeg tot twee maanden invriezen

Laat het deeg een nacht ontdooien in de koelkast voor je

het gebruikt.

Liever vegan? Homemade kruimeldeeg zonder boter lukt

ook! Vervang de boter in een hartig kruimeldeeg

simpelweg door olie zoals olijfolie.

In een zoet deeg is kokosvet een aanrader.

                       
                                  Kleine gebakjes of mini taartjes maken? - Boodschappen.nl




Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

De vlam tegen

       dieren 

      geweld!!!

laat ze branden
  Geef ze door,

bij 

Klik ook eens

op gezellig 

samen zijn 

   ↓↓↓↓↓↓

Inhoud blog
  • zomerse fantasie schotel
  • Tapas op z'n Mexicaans
  • Inktvis special
  • borrelhapjes voor het weekend....
  • smoutebollen maken is simpel...
  • recept van ons bomma...
  • wie kent dit nog ?
  • Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft
  • “ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”
  • Wafels 40 à 50 stuks
  • het echte recept
  • prachtig
  • Caesarsalade
  • Risotto met zalm
  • wat gebeurt er met de vis
  • Paas brunch
  • Speciaal en mmmm zo lekker
  • geeft me een terugblik op....
  • geeft me een terugblik op....
  • Vreselijk
  • Chefs hun geheim,
  • Recept voor aziatische noedels met gehakt
  • eiren nestjes
  • koks moeten ook vleeskennis hebben
  • Lekker kersenflappen zo klaar
  • Poire belle Héléne
  • Lamsbout met Gorgonzola
  • Welkom
  • Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  • Zoete aarappel als snack bij de tv
  • wil je stoppen met brood eten ?
  • Gebruik een stookoker gezond..
  • Fluwelen tongstreling,
  • Lachen mag ook in de horeca -:)
  • puur vergif voor ...
  • Fruit is gezond
  • super lekker
  • simpel uitgelegd !
  • speciaal
  • Wat je zeker nooit mag doen
  • Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  • onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  • simpel als je het ziet
  • tijd voor appeltaart
  • waar is dat feestje
  • Amuse idee
  • moet je toch weten
  • klein geheimpje van oma
  • mijn recept de lekkerste spaghetti
  • lekker ideetje
  • Amuse of borrelhapjes
  • het is zondag, rust dag
  • Vandaag witlof in de oven
  • Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  • tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  • Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  • Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  • Wild seizoen is bezig......
  • Lekker speciaal vegetarisch
  • Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  • natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  • wat eten vandaag
  • Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  • kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  • Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  • Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  • 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  • Brusselse Wafels de echte
  • als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  • Vegetarische stoofschotel
  • Leer meer over wat je eet (vis)
  • Fris romig avocado dip sausje
  • avocado ideetjes
  • Lekker wokken vandaag
  • Vegetarisch
  • Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  • Waldorfsalade
  • Zoet zure vinaigrette
  • Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  • Kaastaart
  • Kleine klaring of grote
  • En chef kent zijn team
  • Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  • Tongrolletjes
  • Gentse waterzooi
  • werken in de horeca, is beestig hard
  • Wat is Arabisch eten?
  • Gelukkige verjaardag a la chef
  • voeding smijt je niet weg....
  • Krab of garnaalcocktail met ananas
  • mmmm lekker Chinezen
  • waarom je het beter thuis maakt.
  • coupe vers gezond lekker zomers
  • Idee voor bij babyborrel
  • Mango dessert
  • snel een soepje maken,
  • Kook tijd van groenten
  • Bloemkool moet je niet koken!
  • Belangrijk om te weten...;
  • Keukentermen
  • De nieuw generatie
  • Sinaasappel schellen
  • een aardappel schillen
  • waarom nog een kookboek kopen
  • Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  • Lekker en niet duur
  • simpel zomerse taart
  • Garnaalkroket in 5 min .
  • Sabayon
  • Tropicana sla
  • lekkere cake
  • Zo maak je oliebollen
  • Gefrituurde Kabeljauw
  • Kaarsjes in het donker
  • Altijd een vleugje zomer met kruiden
  • Koude Veloutesoep
  • Witlof uit de Ardennen
  • Prettige feestdagen
  • Noordzee vissoep
  • Uitjes 'Escoffier'
  • St. jacobsoester met witlof
  • Groene kippen fricassee
  • Biscuitbeslag :
  • Truffels
  • Boterroom en Mokka boterroom
  • Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  • Cocoskoekjes of rotsjes
  • Mop
  • Travail en groupe
  • Chocolademousse
  • Basis van de keuken
  • Vlaamse hutsepot
  • Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  • Sinaasappel schuim
  • Klein kunst
  • Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  • Van Ananas naar Kardinaal
  • Goddelijk ham,met Galia meloen
  • "Wako Kiwi"
  • Een beentje zonnig Italie in je bord
  • Scampi's met een fluweel nagenot
  • De visfumet,
  • De wildfonds
  • De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  • De blanke fonds,bruine fonds;
  • De basis bereiding voor vis :
  • De basis bereiding voor vis :deel 3
  • De basis bereiding voor vis :Deel 4
  • Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week
  • Hey Leo ,,
  • Avond groetjes
  • Sergio
  • Fijne lentedag gewenst !

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    johan1944
    blog.seniorennet.be/johan19

    .

    vegetarische

    gerechten

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

     

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Miashaarsite
  • Dol-fijne-liefde1
  • uitbenen voorkwartier rund
  • uitbenen achterkwartier rund
  • versnijden of uitbenen varken
  • Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!